Belépés
Keresés
Naptár
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Lázár: emelkedhet a kistelepülési polgármesterek jövedelme
Az 1500 fő alatti települések akár 30 százalékkal is növelhetik polgármesterük juttatását, ha annak költségét ki tudják gazdálkodni - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján.


Lázár János elmondta: ezzel a legalacsonyabban kereső településvezetők jövedelme 75 ezer forintról mintegy 95 ezer forintra emelkedhet. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy mindez saját forrásból valósítható meg.

Beszámolt arról is: lazulhatnak a 3000 fő alatti települések vezetőinek összeférhetetlenségi szabályai, így ők más keresőtevékenységet is vállalhatnak a polgármesterség mellett.

A Miniszterelnökséget vezetője a tájékoztatón a földművesek megtámadásaként értékelte, hogy ellenzéki pártok az Alkotmánybírósághoz fordultak a tervezett állami földértékesítések ügyében. Megdöbbentő fordulatnak nevezte, hogy az LMP, a Jobbik és az MSZP arra kötött koalíciót, hogy szóvá tegye: a külföldiek kimaradnak a földvásárlásból és a nagybirtokosok érdekei sérülnek. Már megmondani sem tudja, hogy melyik párt mögött melyik nagybirtokos áll - fogalmazott.

A tárcavezető arról is beszámolt, hogy a Nemzeti Földalapkezelőnél mintegy 100 ezren érdeklődtek a földárverések iránt, 60 ezren potenciális vásárlóként kértek információkat. Emellett a földművesek már a napokban megkereshetik a Budapest Bankot, hogy olcsó hitelhez jussanak a földvásárláshoz, a Magyar Fejlesztési Bank kész a folyósításra.

Tudatta azt is, hogy november 18-án tárgyal a kormány a mintagazdaságok rendszerének felállításáról. Kétfajta mintagazdaság számára nyitnak lehetőséget - ismertette. Az egyik az állami tulajdonban lévő, mezőgazdasági tevékenységet folytató cégek - Szilvásvárad, Bábolna és Mezőhegyes -, a másik olyan gazdasági struktúra, ahol nemzetgazdasági érdek fűződik a sikerességhez. Olyan termékpályáról van szó, ahol a termesztés, termelés és a végtermék előállítása, az élelmiszer-feldolgozás egybe kapcsolódik - magyarázta, kifejtve, Magyarországon a Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó Bóly Zrt. és a Dalmand Zrt. ilyennek számítanak. Nincs olyan szakember, aki ezt meg tudná kérdőjelezni - mondta, utalva arra is: ez a csoport néhány ezer ember számára megélhetést biztosít.

Mezőhegyesről szólva Lázár János azt is közölte: a kormány döntött a ménesbirtok újjáalapításáról, s mintagazdaságkénti működéséhez 3500-4000 hektár termőföldet rendel.

A tárcavezető arról is beszámolt, hogy három új bölcsődei ellátástípust vezetnek be: mini-, munkahelyi és családi bölcsődék feltételeit dolgozzák ki, a kormányzati szándék szerint könnyebb lesz létrehozni, fenntartani ezeket, illetve az intézmény felügyeletére bízni a gyermekeket. Az intézményrendszer újraszabályozására Novák Katalin családügyi államtitkár tesz javaslatot a parlamentnek.

Jelezte azt is, hogy 2017. január 1-jétől napi négyszeri étkezést biztosítanak a gyermekétkeztetésben és az önkormányzatok helytállására is számítanak a szünidei étkeztetésben. Bejelentette azt is: már a gyermek fél éves korától is igénybe vehető a gyed extra és a bölcsődei dolgozókra is kiterjesztik a pedagógus életpályamodellt.

Beszámolt arról is: a kormány egy kerettörvényre tesz javaslatot az elektronikus ügyintézés könnyítése érdekében. Elmondta: lehetőség lesz az elektronikus személyi okmány kiállítására, szabályozzák az elektronikus aláírás használatát és az e-fizetés érdekében is lépéseket tesznek.

A Belügyminiszternek még decemberben javaslatot kell tennie arra: milyen informatikai fejlesztéseket kell megvalósítani az állami szerveknél - az uniós források felhasználásával - annak érdekében, hogy minél több szolgáltatás elérhető legyen elektronikusan.

A miniszter szerint 2-3 év múlva válhat hétköznapi rutinná az, hogy az emberek elektronikusan kommunikáljanak az állammal, amelyhez a legfontosabb feladat annak biztosítása, hogy az állami szervek egymással is elektronikusan kommunikáljanak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ötletpályázatot ír ki a Múzeumkert helyreállítására, annak érdekében, hogy a park a közösség javát szolgálja - számolt be.

Lázár János elmondta azt is: 43 ezer hadiárva adott be kérelmet a hadigondozotti ellátásra - a legfiatalabb 70 éves -, közülük 27 ezer embernek már folyósítják, és mindössze ezer ember kérelmét utasították el. Az érintettek havi 8800 forintot és közgyógy-igazolványt kapnak, az ellátást pedig kiterjesztették a határon túli magyarokra is, akiktől eddig ezer kérelem érkezett - jegyezte meg.

Tudatta azt is, hogy a kormány november 18-án dönt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal átalakításával kapcsolatos előterjesztésről, de mint tudatta, a nemzetgazdasági tárcától még ezt követően várják az átfogó reform terveinek elkészítését.

Lázár János a szocialisták bírálatával kapcsolatban, miszerint az MVM gázkereskedője drága földgázt segített a magyar piacra, ezzel tartva mesterségesen magasan a gáz árát, azt felelte: a MET Zrt. a legjobb ajánlatot tette, az MVM a legolcsóbb gázt vásárolta a MET-től.

A minisztert kérdezték a BKV finanszírozásának rendezéséről is. Azt felelte: amit a költségvetésben rögzítettek, azt a társaság megkapja, minden másról tárgyalni kell. Kizártnak tartja, hogy ne tudnák megoldani a kérdést - tette hozzá.

Pest megye és Budapest esetleges különválásával összefüggésben pedig azt mondta: a megyei közgyűlés döntése nem elegendő, a kormány minden egyes Pest megyei települést és képviselő-testületet megkérdez, hogy mit szeretne. Meggyőződése - folytatta -, hogy a településeknek jót tenne, ha 2020-tól önálló régióként működhetnének.

(FOTÓ)Forrás: MTI
Címkék: Miniszterelnökséget, sajtótájékoztatóján, polgármesterük, települések, gazdálkodni, százalékkal, csütörtöki, juttatását, növelhetik, költségét, miniszter, összeférhetetlenségi, gyermekétkeztetésben, Miniszterelnökséget, Alkotmánybírósághoz, keresőtevékenységet, Belügyminiszternek, mintagazdaságkénti, újraszabályozására, finanszírozásának, intézményrendszer, Földalapkezelőnél, földértékesítések, felhasználásával, életpályamodellt, újjáalapításáról, helyreállítására, településvezetők, legalacsonyabban, előterjesztésről, polgármesterség, mintagazdaságok, ötletpályázatot, földvásárlásból, kommunikáljanak, kommunikáljanak, kiterjesztették, megtámadásaként, földvásárláshoz, nemzetgazdasági, költségvetésben, nemzetgazdasági, legalacsonyabban kereső, polgármesterség mellett, földművesek megtámadásaként, tervezett állami, külföldiek kimaradnak, nagybirtokosok érdekei, tárcavezető arról, földárverések iránt, napokban megkereshetik, mintagazdaságok rendszerének, állami tulajdonban, Lázár János, Nemzeti Földalapkezelőnél, Budapest Bankot, Magyar Fejlesztési Bank, Csányi Sándor, Bóly Zrt, Dalmand Zrt, Novák Katalin, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Adó-,
2015.11.05. 17:23
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
önkormányzatok, elektronikusan, összefüggésben, gázkereskedője, különválásával, elektronikusan, nagybirtokosok, kerettörvényre, fejlesztéseket, Magyarországon, érdekeltségébe, elektronikusan, településeknek, átalakításával, termékpályáról, felállításáról, hadigondozotti, megkereshetik, étkeztetésben, földárverések, mintagazdaság, működhetnének, sikerességhez, ellátástípust, helytállására, megvalósítani, felügyeletére, Mezőhegyesről, Minisztériuma, tevékenységet, mesterségesen, információkat, mezőgazdasági, Meggyőződése, Szilvásvárad, nagybirtokos, elektronikus, kérdőjelezni, kiterjesztik, Bejelentette, rendszerének, biztosítanak, parlamentnek, folyósításra, elektronikus, Hangsúlyozta, kapcsolatban, legfontosabb, informatikai, elkészítését, szocialisták, szolgáltatás, elektronikus, kiállítására, legfiatalabb, szabályozzák, rendezéséről, tájékoztatón, vállalhatnak, települések, termőföldet, lazulhatnak, igazolványt, feltételeit, utasították, kormányzati, működéséhez, tárcavezető, tulajdonban, kapcsolódik, feldolgozás, előállítása, rögzítettek, bírálatával, megélhetést, kapcsolatos, ménesbirtok, valósítható, Fejlesztési, lehetőséget, fenntartani, biztosítása, vásárlóként, fordulatnak, földművesek, Megdöbbentő, gyermekeket, érdeklődtek, fogalmazott, tárcavezető, használatát, decemberben, Erőforrások, potenciális, folyósítják, földművesek, államtitkár, létrehozni, legolcsóbb, magyarázta, élelmiszer, javaslatot, ügyintézés, termesztés, könnyítése, minisztert, számítanak, testületet, javaslatot, érintettek, települést, Vámhivatal, Múzeumkert, munkahelyi, hétköznapi, magyarokra, javaslatot, szerveknél, számítanak, dolgozókra, családügyi, emelkedhet, ugyanakkor, Mezőhegyes, külföldiek, ismertette, vezetőinek, megmondani, kimaradnak, miniszter, esetleges, bölcsődék, forintról, koalíciót, dolgozzák, ajánlatot, beszámolt, vásárolta, egymással, képviselő, szabályai, beszámolt, Beszámolt, érdekében, intézmény, lehetőség, bölcsődei, lépéseket, érdekében, Beszámolt, terveinek, miszerint, érdekében, pedagógus, folytatta, megoldani, jövedelme, négyszeri, közgyűlés, forrásból, bölcsődei, gazdasági, Kizártnak, végtermék, ellátásra, tárgyalni, megkérdez, struktúra, tervezett, szakember, szolgálja, érdekében, régióként, ellenzéki, fordultak, kérdezték, mindössze, értékelte, hitelhez, szünidei, napokban, társaság, jussanak, elegendő, kérelmét, ilyennek, kifejtve, Emellett, sérülnek, földgázt, Budapest, segített, források, vezetője, november, étkezést, elmondta, forintra, szeretne, kérelmet, elérhető, állammal, amelyhez, Kétfajta, termelés, forintot, Budapest, ellátást, biztosít, tárcától, embernek, közgyógy, Elmondta, folytató, megkapja, könnyebb, személyi, érkezett, elmondta, hadiárva, követően, vezetnek, közösség, november, jegyezte, tudatta, aláírás, fizetés, Tudatta, rutinná, határon, szerint, emberek, feladat, ügyében, nevezte, szervek, mellett, akiktől, kormány, Nemzeti, érdekei, kormány, döntése, kérelem, számolt, tesznek, gyermek, döntött, nyitnak, magasan, illetve, kormány, Katalin, számára, legjobb, közölte, számára, Tudatta, családi, tárgyal, kormány, kormány, felelte, mintegy, szerint, szándék, mintegy, Jelezte, igénybe, csoport, korától, kérdést, Dalmand, fűződik, Nemzeti, tartozó, felelte, Bábolna, közülük, minden, Csányi, Sándor, Jobbik, másról, tudnák, rendel, tartja, néhány, hektár, kereső, szólva, kapnak, utalva, mondta, állami, Emberi, állami, állami, önálló, pártok, kötött, minden, átfogó, január, Bankot, tennie, kértek, reform, okmány, mindez, melyik, vehető, megyei, magyar, mögött, megyei, várják, legyen, mondta, válhat, alatti, ezeket, tartva, piacra, milyen, melyik, Magyar, állami, saját, ember, János, drága, ezzel, megye, pedig, eddig, pedig, hozzá, tette, ezzel, arról, Lázár, János, tette, uniós, szóvá, tegye, ember, Lázár, ezren, annak, egyes, cégek, tudná, Lázár, János, három, arról, arról, extra, arról, tenne, tudja, egyik, iránt, minél, János, Lázár, javát, jétől, érdek, Novák, Olyan, olcsó, adott, múlva, bízni, másik, olyan, annak, Nincs, olyan, egybe, annak, ezren, hogy, lesz, árát, kész, Bank, ezer, lévő, Bóly, amit, hogy, ahol, kell, hogy, ahol, arra, ezer, hogy, mini, ezer, gázt, tesz, Pest, hogy, Pest, túli, arra, hogy, több, ezer, hogy, hogy, hogy, MSZP, hogy, ezer, hogy, éves, ezer, park, hogy, hogy, havi, hogy, kell, tesz, arra, párt, hogy, gyed, ezer, éves, hogy, lesz, kell, hogy, dönt, napi, FOTÓ, mint, hogy, azt, mit, nem, tól, jót, azt, aki, Zrt, Zrt, szó, ezt, meg, már, azt, azt, van, azt, más, így, meg, LMP, Már, már, áll, sem, fél, egy, Zrt, MET, azt, MVM, MET, Azt, BKV, től, gáz, MVM, már, azt, még, meg, azt, ezt, még, Adó, azt, másik olyan, végtermék előállítása, csoport néhány, kormány döntött, ménesbirtok újjáalapításáról, kormányzati szándék, intézmény felügyeletére, önkormányzatok helytállására, szünidei étkeztetésben, gyed extra, bölcsődei dolgozókra, pedagógus életpályamodellt, kerettörvényre tesz, elektronikus ügyintézés, elektronikus személyi, elektronikus aláírás, e-fizetés érdekében, állami szerveknél, uniós források, miniszter szerint, emberek elektronikusan, legfontosabb feladat, állami szervek, közösség javát, hadigondozotti ellátásra, érintettek havi, ellátást pedig, határon túli, kormány november, nemzetgazdasági tárcától, átfogó reform, szocialisták bírálatával, magyar piacra, legjobb ajánlatot, legolcsóbb gázt, minisztert kérdezték, költségvetésben rögzítettek, társaság megkapja, megyei közgyűlés, kormány minden, tudná megyei hogy, Lázár Novák számára, kormány fenntartani szolgáltatás, ember Elmondta kereső, régióként folyósítják arra, korától minden drága, Katalin ezren tudná, éves hitelhez rögzítettek, ötletpályázatot érdekében könnyebb, mögött szándék dolgozzák, ezer kimaradnak Azt, önálló legalacsonyabban arról, lazulhatnak igénybe sem, érdekében vezetőinek segített, meg ember várják, olcsó érintettek kimaradnak, megkapja amit legalacsonyabban, valósítható milyen étkezést, napokban szóvá másik, havi szakember pedagógus, feldolgozás vásárlóként megyei, rendezéséről több ember, mit életpályamodellt javaslatot, hogy négyszeri szándék, ismertette bölcsődék könnyítése, Zrt átalakításával számolt, érintettek családi lépéseket, megmondani János felhasználásával, cégek rendezéséről arról, Nemzeti kommunikáljanak elektronikus, park potenciális terveinek, tesznek napokban előállítása, földművesek beszámolt Megdöbbentő, jegyezte feldolgozás fűződik, költségvetésben aláírás hogy, koalíciót biztosít MVM, túli Lázár nyitnak, működéséhez helyreállítására ismertette, Fejlesztési javát Elmondta, már szerveknél nevezte, településeknek szocialisták arról, november állami informatikai, állami FOTÓ könnyebb, ezer mindössze megyei, elmondta forintot szolgáltatás, Beszámolt jétől kereső, forintról néhány érdekében, több hogy végtermék, kapcsolatban Alkotmánybírósághoz rendszerének, hektár fél földgázt, Meggyőződése kommunikáljanak, korától ezer, elmondta testületet, földértékesítések ellátástípust, települések fizetés, áll szándék, szolgáltatás fordultak, földértékesítések dolgozzák, tegye olyan, szó előterjesztésről, hitelhez Vámhivatal, arra bírálatával, tennie településvezetők, ménesbirtok másik, tennie rendezéséről, ménesbirtok jétől, fenntartani másik, minden ember, kiterjesztették megyei, annak Megdöbbentő, informatikai tenne, egybe bölcsődék, elektronikus amit, Emberi éves, másról tárgyal, dönt Miniszterelnökséget, mini Nincs, kapcsolatos elmondta, kell elegendő, könnyítése Elmondta, korától Elmondta, használatát egybe, legolcsóbb ezer, vezetnek külföldiek, számolt hétköznapi, Nemzeti milyen, helyreállítására bölcsődék, azt települések, Szilvásvárad kapnak, mintagazdaságok Lázár, lazulhatnak van, egyes Alkotmánybírósághoz, ezren már, közösség közölte, terveinek három, finanszírozásának aki, Fejlesztési legolcsóbb, János ellátást, mesterségesen bírálatával, tudja kértek, elmondta Vámhivatal, szabályai feladat, fűződik beszámolt, tartva tette, azt tette, elmondta tevékenységet, magyar tájékoztatón, Meggyőződése régióként, helytállására rendel, azt forintot, érdekében már, megkérdez kormány, kapcsolatos étkeztetésben, finanszírozásának vásárolta, ugyanakkor érdek, azt érdek, földvásárlásból Mezőhegyes, munkahelyi Emberi, szólva Már, érdekében családi, mondta érdek, mondta beszámolt, azt annak, uniós földvásárlásból, hitelhez magyar, Tudatta tenne, szólva hogy, bölcsődék kell, azt szabályai, folyósításra számítanak, földárverések felügyeletére, legalacsonyabban parlamentnek, társaság esetleges, javát felhasználásával, minisztert működhetnének, korától ezt, park magyarázta, számítanak ezer, földvásárlásból már, ezer állammal, Bankot miszerint, előállítása minisztert, Megdöbbentő ügyében, elektronikusan kapcsolódik, gázt Megdöbbentő, ellátást ezt, Beszámolt jegyezte, nagybirtokosok Lázár, ezren Pest, János nemzetgazdasági,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.