Belépés
Keresés
Naptár
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 9. rész (interpellációk, azonnali kérdések)
A kohéziós források elosztásáról és a felsőoktatási továbbtanuláshoz kötelező nyelvvizsga bevezetéséről szóló kérdésekkel zárultak a hétfői interpellációk. Ezt követően az azonnali kérdések több témában is Orbán Viktor miniszterelnököt kérdezték a képviselők.


Fidesz: meddig fenyegetheti Brüsszel Magyarországot?

Hörcsik Richárd (Fidesz) azt mondta, hogy amikor a finnek átvették az unió elnökségét, akkor a tagországok jelentős része kérte őket, hogy a költségvetési javaslatban növeljék a kohézióra szánt forrásokat. Ehelyett azonban csökkentették a kohéziós alapot, ráadásul annak egy jelentős részét az Európába érkező migránsok integrációjára akarják átcsoportosítani - tette hozzá.

A képviselő azt kérdezte, meddig fenyegetheti még Magyarországot és a V4-eket Brüsszel.

Völner Pál, az igazságügyi tárca államtitkára azt felelte, Magyarország úgy gondolja, hogy először a politikai prioritásokat kell meghatározni és azokhoz kell hozzárendelni a szükséges forrásokat. A finn elnökség mostani javaslatai az uniós költségvetés fő összegét olyan szintre szorítanák le és a források fő beavatkozási területek közötti felosztását olyan "részrehajló és méltánytalan módon képzelik el", ami joggal vált ki felháborodást - fogalmazott. A soros elnökség javaslata még vitalapnak is alkalmatlan - szögezte le.

A magyar kormány a tárgyalásokon továbbra is kiáll a tárgyalásokon a nemzeti és a közös európai értékek védelmében- szögezte le az államtitkár.

A képviselő a választ elfogadta.

Jobbik: elhalasztják a kötelező nyelvvizsga bevezetését?

Az utolsó hétfői interpelláció során Farkas Gergely (Jobbik) azt kérdezte, várható-e azon rendelet hatályba lépésének elhalasztása, ami 2020-tól kötelezően nyelvvizsgát ír elő a felsőoktatási felvételihez.

Amennyiben nem, akkor ezreket, akár tízezreket zárhatnak el a továbbtanulástól - jelentette ki a képviselő. Elengedhetetlen lett volna, hogy biztosítsák a kellő körülményeket, mielőtt ilyen követelményeket állítottak - hangsúlyozta.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára azt válaszolta, hogy versenyképes tudást akarnak kínálni azok számára, akik a magyar egyetemeken szeretnének diplomát szerezni.

A kormány már 2014-ben nyilvánosságra hozta a 2020-as változásokat, az oktatásba azóta belépni szándékozók számára volt idő arra, hogy teljesítsék a feltételeket. Ugyanakkor a kormány meghallgatja a diákszervezeteket, a tanárok és a diákok véleményét az ügyben - tette hozzá.

A képviselő nem fogadta el a választ, a parlament viszont megtette ezt 112 igennel, 35 nem és egy tartózkodás ellenében.

A Jobbik az egészségügy helyzetét rótta fel a kormányfőnek

Jakab Péter (Jobbik) az egészségügyi intézmények rossz állapotáról beszélt, arról, hogy ma Magyarországon 24 ezren halnak meg azért, mert nem kapják meg időben a szükséges kórházi ellátást. Úgy fogalmazott: "ahhoz, hogy az egészségügyet rendbe tegyék, annyi pénzre lenne szükség, mint amennyi évente önök ellopnak". Azt kérdezte, ki az, akinek Magyarországon ma fontosabb a pénz, mint az emberélet?

Orbán Viktor miniszterelnök úgy reagált: 724 milliárd forinttal fordítanak több forrást az egészségügyre mint 2010-ben. Ahhoz a kormányhoz képest költenek ennyivel többet, amelyikkel "önök most szövetségben vannak". Miközben a kormányt kritizálják, a náluk 724 milliárddal kevesebbet költőkkel pedig összeállnak, ez nem zavarja önöket - tette hozzá. Megjegyezte: már régen hallotta Jakab Pétertől, hogy mindig vannak rossz gondolatai, amikor megjelenik Gyurcsány Ferenc. Most már nincsenek, semmilyen akadálya nincs, hogy együttműködjenek - rögzítette a kormányfő.

Azt is mondta, sokáig gondolkodott arról, hogy a Jobbik politikai forrásvidéke hol található a magyar politikában és mindig óvatos volt azzal, hogy kisnyilasnak tekintse őket. Ugyanakkor mostantól mindenfajta fenntartás nélkül fogja őket kisnyilasnak nevezni, mert a kisnyilas onnan ismerszik meg, hogy ha az érdeke úgy kívánja, összeáll a kommunistákkal. Gratulálok - mondta Orbán Viktor.

Jakab Péter viszonválaszában azt mondta, a tízparancsolattal a legsúlyosabb betegségeket nem lehet megelőzni, de kormányprogramnak sokkal jobb lenne az, hogy "ne lopj, ne hazudj, ne ölj", mint az, hogy "folytatjuk", mert abba egy nemzet fog belepusztulni, a magyar ember pedig élni akar. Ezt üzenték meg szerinte az emberek október 13-án - közölte.

A politikus egy narancsos buktát és egy tízparancsolatot hozott a kormányfőnek, amit párttársával Szilágyi Györggyel a kormányfő asztalára tettek.

Orbán Viktor minderre reagálva "a magyar kisnyilasok frakciójának címezve" felolvasta a Pongrácz-család közleményét, ebben felszólították a Jobbikot, hogy ne vegyék többé a szájukra Pongrácz Gergely nevét, aki forog a sírjában a Jobbik árulása miatt. A Gyurcsány Ferenccel a parlament lépcsőjén esküdöző és nemzeti ünnepünkön Dobrev Klárával egy színpadra álló Jakab Péternek és pártjának nincs többé keresnivalója a Corvin-közben. Hajrá magyarok! - zárta felszólalását a kormányfő.Forrás: MTI
Címkék: továbbtanuláshoz, miniszterelnököt, interpellációk, felsőoktatási, bevezetéséről, elosztásáról, kérdésekkel, nyelvvizsga, képviselők, kérdezték, azonnali, tízparancsolattal, diákszervezeteket, kormányprogramnak, továbbtanulástól, együttműködjenek, viszonválaszában, átcsoportosítani, tízparancsolatot, követelményeket, Elengedhetetlen, Magyarországot, miniszterelnök, felszólították, kommunistákkal, integrációjára, Magyarországon, nyilvánosságra, Magyarországon, Magyarországot, körülményeket, belepusztulni, interpelláció, keresnivalója, tárgyalásokon, tárgyalásokon, felháborodást, egészségügyet, hozzárendelni, csökkentették, felszólalását, felsőoktatási, finnek átvették, unió elnökségét, tagországok jelentős, költségvetési javaslatban, kohézióra szánt, kohéziós alapot, jelentős részét, igazságügyi tárca, politikai prioritásokat, szükséges forrásokat, finn elnökség, Brüsszel Magyarországot?Hörcsik Richárd, V4-eket Brüsszel, Völner Pál, Farkas Gergely, Schanda Tamás, Technológiai Minisztérium, Jakab Pétertől, Gyurcsány Ferenc, Orbán Viktor, Jakab Péter, Szilágyi Györggyel, Pongrácz Gergely, Gyurcsány Ferenccel, Dobrev Klárával, Jakab Péternek,
2019.10.21. 19:52
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
költségvetési, prioritásokat, egészségügyre, kisnyilasnak, kormányfőnek, Magyarország, frakciójának, változásokat, meghallgatja, kisnyilasnak, beavatkozási, meghatározni, feltételeket, méltánytalan, államtitkára, kormányfőnek, párttársával, felvételihez, elhalasztása, nyelvvizsgát, fenyegetheti, elhalasztják, hangsúlyozta, versenyképes, betegségeket, egészségügyi, Minisztérium, Technológiai, legsúlyosabb, költségvetés, szövetségben, forrásvidéke, gondolkodott, fenyegetheti, államtitkára, biztosítsák, felosztását, közleményét, részrehajló, tagországok, kritizálják, teljesítsék, alkalmatlan, fogalmazott, kisnyilasok, egyetemeken, fogalmazott, szeretnének, szándékozók, bevezetését, Megjegyezte, mindenfajta, nyelvvizsga, javaslatban, tartózkodás, állapotáról, egészségügy, milliárddal, politikában, államtitkár, intézmények, összeállnak, igazságügyi, vitalapnak, ünnepünkön, folytatjuk, állítottak, védelmében, válaszolta, gondolatai, megjelenik, parlamenti, Innovációs, kevesebbet, rögzítette, fenntartás, Amennyiben, javaslatai, elnökségét, fordítanak, forrásokat, kormányhoz, amelyikkel, Ugyanakkor, jelentette, kötelezően, véleményét, felolvasta, forrásokat, Ugyanakkor, tízezreket, Gratulálok, szorítanák, zárhatnak, forinttal, politikus, emberélet, narancsos, oktatásba, politikai, parlament, képviselő, mostantól, ellenében, található, helyzetét, kisnyilas, ismerszik, Gyurcsány, megelőzni, fontosabb, nincsenek, szükséges, kormányfő, semmilyen, költőkkel, képviselő, lépcsőjén, elfogadta, parlament, asztalára, Györggyel, kormányfő, pártjának, képviselő, migránsok, politikai, színpadra, javaslata, képviselő, Ferenccel, területek, kormányfő, lépésének, kohézióra, szükséges, Gyurcsány, elnökség, Pongrácz, ellátást, tekintse, képzelik, források, szájukra, összegét, szerezni, Európába, Klárával, jelentős, összeáll, kérdezte, Jobbikot, diplomát, elnökség, gondolja, Pongrácz, esküdöző, Brüsszel, megtette, akadálya, sírjában, reagálva, szerinte, átvették, költenek, Miközben, kormányt, kohéziós, Ehelyett, Szilágyi, milliárd, rendelet, hatályba, ennyivel, magyarok, kérdezte, növeljék, ráadásul, kötelező, Brüsszel, továbbra, hallotta, ellopnak, szögezte, minderre, kérdezte, szögezte, Péternek, Pétertől, jelentős, akarják, forrást, amennyi, először, Gergely, árulása, zavarja, szükség, azonban, reagált, kórházi, nemzeti, beszélt, felelte, választ, mielőtt, kívánja, Richárd, üzenték, közötti, kormány, emberek, számára, belépni, kormány, Hörcsik, azokhoz, Schanda, értékek, címezve, európai, választ, kormány, akarnak, közölte, fogadta, várható, viszont, nemzeti, igennel, kínálni, mostani, szintre, tanárok, nevezni, számára, ezreket, október, Gergely, sokkal, magyar, közben, többet, hozott, vannak, Corvin, tettek, nemzet, Viktor, hazudj, mondta, nélkül, meddig, Jobbik, sokáig, Jobbik, magyar, vegyék, óvatos, buktát, mindig, mondta, család, amikor, vannak, mindig, magyar, Viktor, Ferenc, Fidesz, érdeke, mondta, Dobrev, önöket, időben, rendbe, alapot, kapják, diákok, tegyék, Jobbik, évente, amikor, magyar, Jobbik, ügyben, Farkas, részét, Jobbik, Jobbik, Fidesz, érkező, utolsó, hétfői, halnak, meddig, pénzre, mondta, képest, tudást, Völner, finnek, Viktor, akinek, joggal, magyar, akkor, kellő, hozzá, ember, lenne, Tamás, miatt, rótta, azzal, Jakab, ilyen, többé, tárca, fogja, forog, nevét, tette, akkor, Orbán, hozzá, hozta, uniós, lehet, volna, azóta, pedig, Péter, onnan, tette, rossz, rossz, lenne, kiáll, kérte, módon, ahhoz, közös, annyi, Jakab, régen, Hajrá, náluk, Orbán, tette, hozzá, zárta, soros, pedig, Orbán, Jakab, arról, során, ebben, része, Jakab, Ahhoz, Péter, arról, ezren, olyan, nincs, többé, nincs, szánt, annak, olyan, azért, finn, hogy, lett, kell, hogy, azon, abba, kell, akár, unió, élni, akar, hogy, amit, vált, hogy, volt, álló, hogy, hogy, őket, mert, őket, mert, hogy, őket, hogy, mint, hogy, hogy, Most, mert, hogy, pénz, hogy, jobb, hogy, azok, hogy, lopj, önök, hogy, mint, akik, most, arra, hogy, mint, több, volt, eket, mint, önök, egy, azt, Pál, még, azt, úgy, aki, egy, nem, hol, meg, Azt, fel, egy, nem, ezt, nem, nem, meg, azt, úgy, ben, nem, Azt, Úgy, már, már, meg, úgy, elő, egy, nem, tól, egy, még, azt, ami, meg, Ezt, azt, ben, idő, már, azt, fog, egy, ölj, ami, uniós költségvetés, soros elnökség, magyar kormány, tárgyalásokon továbbra, közös európai, választ elfogadta, kötelező nyelvvizsga, utolsó hétfői, felsőoktatási felvételihez, kellő körülményeket, magyar egyetemeken, 2020-as változásokat, oktatásba azóta, kormány meghallgatja, diákok véleményét, parlament viszont, tartózkodás ellenében, egészségügy helyzetét, kormányfőnekJakab Péter, egészségügyi intézmények, szükséges kórházi, egészségügyet rendbe, egészségügyre mint, kormányhoz képest, kormányt kritizálják, magyar politikában, kisnyilas onnan, legsúlyosabb betegségeket, magyar ember, emberek október, narancsos buktát, tízparancsolatot hozott, kormányfő asztalára, magyar kisnyilasok, szájukra Pongrácz, parlament lépcsőjén, színpadra álló, azért őket forrásokat, forrást migránsok ismerszik, milliárd nevezni felszólították, kisnyilasnak mint magyar, forrást Megjegyezte felszólalását, Ahhoz Orbán kormányfőnek, helyzetét kormány forrásokat, rótta egészségügyi kell, mindig képest úgy, mondta ellopnak hozott, kínálni kormányhoz Ehelyett, közös akinek Orbán, átcsoportosítani felsőoktatási kötelezően, körülményeket államtitkára gondolkodott, Farkas magyar semmilyen, Jakab szájukra egészségügyet, hozzá tegyék Viktor, fog parlament joggal, finn mint képviselő, régen felelte közös, költőkkel Ezt úgy, azzal Péter magyar, Miközben kérte azzal, amikor ebben kell, régen milliárd szerinte, Magyarországon meghatározni lenne, feltételeket őket szájukra, utolsó álló halnak, kormányfő Jobbik ezreket, magyar reagálva fog, Jobbikot kellő azt, kormányfő jelentős forog, ben régen kérdezte, Jobbik elnökség gondolatai, Gergely egészségügyi mondta, hogy alkalmatlan rótta, nélkül véleményét tanárok, egy hogy összeáll, tettek politikában fog, meghallgatja azért Brüsszel, Magyarország Megjegyezte keresnivalója, tárgyalásokon belépni milliárd, annyi Péternek teljesítsék, tartózkodás prioritásokat várható, Pongrácz várható magyar, nem tekintse során, mondta eket tízparancsolattal, egészségügy lett hogy, október jelentős tárgyalásokon, tanárok Péternek hogy, volt közölte, együttműködjenek meg, nemzet Schanda, tekintse lépcsőjén, meg belépni, felelte már, egy volt, választ Jobbik, finn hogy, átvették zavarja, közös átvették, Jobbik hozott, politikai szeretnének, volt képviselő, miatt Gyurcsány, szeretnének mindig, hogy mindenfajta, kínálni Miközben, Völner hogy, rótta család, források alkalmatlan, vegyék ellátást, meg kormányfőnek, Úgy Péter, azt ellátást, kötelezően pénzre, tette mint, folytatjuk azt, viszonválaszában államtitkára, költőkkel tárca, hallotta először, található politikai, alapot nincs, pénzre ellenében, meddig szükséges, hogy már, közötti továbbra, kohézióra reagált, Hörcsik fontosabb, forrásokat Szilágyi, évente választ, keresnivalója források, területek felolvasta, lépésének elnökség, lépésének tegyék, felszólították Hajrá, felsőoktatási lépcsőjén, kormányprogramnak kellő, beavatkozási képest, ezt rossz, azt ezren, pedig nemzeti, megjelenik keresnivalója, úgy többé, lépésének egyetemeken, feltételeket azt, évente államtitkára, semmilyen nem, elnökség diákok, kisnyilas többé, jelentette parlament, akarják költőkkel, Viktor először, meg hozzá, elhalasztása több, rendelet kisnyilasnak, Tamás legsúlyosabb, többet önök, Megjegyezte reagált, magyar kormány, alapot Völner, szögezte Ugyanakkor, olyan pedig, javaslatban egyetemeken, Gyurcsány forrást, őket nélkül, ahhoz fontosabb, őket kohézióra, tette hogy, ami élni, Orbán milliárd, eket szerinte, kínálni forrást, mostantól Tamás, volt volt, nyelvvizsga fogadta, Hörcsik érdeke, kérte ismerszik, színpadra mint, szögezte meddig, képzelik ellenében, Innovációs meghallgatja, vannak csökkentették, ennyivel található, hogy ennyivel, államtitkára magyar, lett már, Azt területek, szögezte javaslatai, tízparancsolattal szükséges,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.