Belépés
Keresés
Naptár
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Orbán Viktor: az európai projekt megrekedt a pályáján
"Népességét, természeti forrásait és emberi erőforrásait tekintve az Európai Unió a világ vezető hatalma kellene legyen. Stagnálása azonban pillanatnyilag megakadályozza, hogy betöltse vezető szerepét" - állapítja meg Orbán Viktor miniszterelnök abban az angol nyelvű cikkében, amelyet a Hungarian Review című lap közölt január 24-i keltezéssel, és amelynek rövidített változatát az amerikai National Review című konzervatív folyóirat is átvette.


"Az, amit európai projektnek nevezünk, megrekedt a pályáján. Már ez is elég nagy baj. Ennél is rosszabb azonban, hogy az EU váratlan válságok sorozatával szembesült" - teszi hozzá Orbán Viktor, az euró válságát, az illegális bevándorlást és a széteséssel fenyegető geopolitikai helyzetet említve a válságok között. A miniszterelnök szerint "ez egy lehangoló diagnózis".

A miniszterelnök rövid áttekintést ad az EU elmúlt több mint negyedévszázados történelmének legfontosabb eseményeiről, kezdve a berlini fal leomlásától, az unió bővítésén át egészen a Brexitig. Ez utóbbiról azt írja, hogy ez egy nagy fordulatot jelez, az EU első ízben veszíti el egyik tagországát, ami akár egy végleges dezintegrációnak lehet az előjele.

Az EU, ahelyett, hogy ezekkel a problémákkal foglalkozna, szemlátomást beéri azzal, hogy önkínzóan vádaskodik. Orbán Viktor a Magyarország és Lengyelország elleni közelmúltbeli "ellentmondásos támadásokat" hozza fel példaként. "Olybá tűnik, hogy manapság az EU intézményekből áll, a tagországok pedig csak azért léteznek, hogy támogassák tevékenységüket" - írja Orbán Viktor, és sorra veszi azokat a hibákat, amelyek ehhez vezettek.

A hibák közül mindenekelőtt az Európai Parlament szerepének megerősítését említi, amely szerinte csak rontotta az európai intézmények hatékonyságát. Másodsorban hibának nevezi azt, hogy lehetővé tették az Európai Bizottságnak, hogy önálló politikai szereplővé váljon, ellentétben eredetileg reá ruházott, "az egyezmények fölött őrködő" testület szerepével.

"Valahányszor a miniszterelnökök nem tudnak konszenzusra jutni egy kérdésben - és ilyen kérdés volt a kötelező migránskvóta ügye -, szemlátomást rutinná válik, hogy a Bizottság kötelező érvényű politikai intézkedéseket foganatosít" - írja a miniszterelnök és hozzáteszi, hogy Brüsszel, megkerülve a miniszterelnököket, titokban olyan jogokkal él, amelyek kizárólag a tagállamokat illetnék meg.

Harmadik hibának nevezi a miniszterelnök annak a lehetővé tételét, hogy az Európai Tanács kétharmados többséggel hozhasson döntést olyan kérdésekben, amelyek létfontosságúak a tagállamok nemzeti érdekeinek szempontjából. Példaként hozza fel azt, hogy több ország ellenkezésének dacára - kerülőutakon, a nagyobb tagországok támogatását élvezve - megpróbálja keresztülvinni a kötelező letelepedési kvótára vonatkozó szabályokat. Szemlátomást az Európai Bizottság kész folytatni azt a gyakorlatot, hogy intézkedéseket hoz, dacolva a tagországok legalább egyharmadának akaratával.

Az EU nem lesz sikeres, ha nem vonja be az embereket az előtte álló különféle válságok elleni küzdelembe. "Minden emberre, minden nemzetre, minden tagországra szükség van, ha meg akarjuk nyerni ezt a harcot. Semmilyen (uniós) intézmény sohasem léphet egy állam helyébe... Az intézmények vannak a tagállamokért, és nem fordítva" - írja Orbán Viktor, aki szerint az EU-nak az irányvonal "ésszerű és határozott megváltoztatására" van szüksége.

A miniszterelnök a továbbiakban azt firtatja, hogy miként kell rendet teremteni "házunk táján". A válasz szerinte nem túl bonyolult, ha osztjuk az "egység a sokféleségben" elvet. "Vissza kell térnünk az európai jog következetes alkalmazásához. Ugyanazzal a mércével kell mérnünk egymást" - írja a miniszterelnök, aki szerint olyan érveket is fel lehet hozni, hogy a jelenlegi európai válság azért van, mert figyelmen kívül hagytuk az önmagunk által elfogadott szabályokat, veszélybe sodorva a két legnagyobb uniós vívmányt: a közös valutát és a schengen által védett belső piacot.

Orbán Viktor terjedelmes cikkének jelentős részét a migránsválságnak szenteli. Az Európára leselkedő legnagyobb veszélynek nevezi a tömeges migrációt, amely szerinte veszélyt jelent számos területre, kezdve az országok pénzügyi stabilitásától egészen a kultúráig.

A 2015-ös év egy olyan korszak végét jelenti, amikor magától értetődő volt, hogy Európa biztonságos és védett - írja a miniszterelnök. Azt fejtegeti, miért pont a magyarok, illetve a kelet-európaiak ismerték fel elsőként ezt a veszélyt? Magyarázatként kínálja az elmúlt ötven-hatvan év eltérő nyugati és közép-európai történelmi tapasztalatait.

A magyar miniszterelnök szerint a 21-ik század második és harmadik évtizedét a népvándorlás fogja meghatározni. Egészen a közelmúltig azt lehetett gondolni, hogy ez csak a történelmi múltban fordulhatott elő. Nem néztünk szembe a közelgő veszéllyel, azzal, hogy példátlan néptömegek - nagyobbak, mint egyes európai országok népessége - indulnak meg a kontinens felé.

Több európai országban párhuzamos társadalmak vannak kialakulóban. Európa elöregedéssel küszködik, fogyatkozik a lakossága, de ezt a problémát nem lehet megoldani muszlim forrásokra támaszkodva, sutba dobva az életvitelünket és biztonságunkat - mutat rá Orbán Viktor.

A miniszterelnök kitér arra, hogy Európa milyen választ adhat erre, és mit javasol Magyarország a migrációs válság kezelésére. Hosszú cikkében részletesen foglalkozik azzal, hogy ehhez milyen intézkedéseket kell hoznia az EU-nak, és - mintegy párhuzamot vonva - ír arról, hogy Donald Trump amerikai elnöknek milyen javaslatai vannak a terrorizmus megfékezésére, a határok biztonságának megerősítésére.Forrás: MTI
Címkék: pillanatnyilag, megakadályozza, miniszterelnök, erőforrásait, konzervatív, keltezéssel, természeti, Népességét, változatát, Stagnálása, rövidített, miniszterelnököket, megváltoztatására, migránsválságnak, negyedévszázados, miniszterelnökök, dezintegrációnak, tevékenységüket, létfontosságúak, ellentmondásos, miniszterelnök, miniszterelnök, miniszterelnök, miniszterelnök, miniszterelnök, miniszterelnök, életvitelünket, Magyarázatként, tapasztalatait, miniszterelnök, miniszterelnök, stabilitásától, intézkedéseket, alkalmazásához, intézményekből, biztonságunkat, intézkedéseket, keresztülvinni, miniszterelnök, megerősítésére, ellenkezésének, intézkedéseket, euró válságát, illegális bevándorlást, széteséssel fenyegető, válságok között, miniszterelnök szerint, lehangoló diagnózis, miniszterelnök rövid, unió bővítésén, nagy fordulatot, végleges dezintegrációnak, problémákkal foglalkozna,
2017.01.27. 07:04
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
megfékezésére, mindenekelőtt, megerősítését, hatékonyságát, egyharmadának, történelmének, elöregedéssel, biztonságának, Lengyelország, szempontjából, közelmúltbeli, sokféleségben, tagállamokért, Valahányszor, Magyarország, továbbiakban, Bizottságnak, kialakulóban, meghatározni, problémákkal, szemlátomást, bevándorlást, népvándorlás, konszenzusra, tagállamokat, migránskvóta, fordulhatott, Magyarország, kerülőutakon, következetes, geopolitikai, legfontosabb, letelepedési, szemlátomást, Szemlátomást, eseményeiről, közelmúltig, támogatását, tagországra, kérdésekben, tagországok, terjedelmes, egyezmények, kétharmados, támadásokat, ellentétben, foganatosít, szabályokat, tagországok, intézmények, megpróbálja, gyakorlatot, biztonságos, intézmények, szabályokat, tagországok, Másodsorban, terrorizmus, részletesen, foglalkozna, társadalmak, tagországát, foglalkozik, széteséssel, sorozatával, támaszkodva, áttekintést, fogyatkozik, leomlásától, szerepével, kezelésére, szerepének, legnagyobb, tagállamok, Ugyanazzal, eredetileg, veszélynek, elfogadott, megkerülve, hozzáteszi, forrásokra, legnagyobb, szereplővé, fordulatot, párhuzamos, többséggel, érdekeinek, támogassák, történelmi, javaslatai, határozott, küzdelembe, veszéllyel, szembesült, projektnek, néptömegek, történelmi, irányvonal, párhuzamot, vádaskodik, akaratával, megrekedt, embereket, különféle, bővítésén, Semmilyen, migrációt, kérdésben, leselkedő, intézmény, megoldani, Bizottság, veszélybe, vonatkozó, bonyolult, jelenlegi, utóbbiról, helyzetet, fenyegető, Példaként, hozhasson, Bizottság, teremteni, diagnózis, illegális, lehangoló, folytatni, migrációs, figyelmen, kizárólag, politikai, évtizedét, Parlament, küszködik, politikai, népessége, országban, fejtegeti, európaiak, kontinens, nagyobbak, kultúráig, területre, lakossága, példátlan, példaként, önkínzóan, problémát, indulnak, kötelező, válságát, veszélyt, végleges, mércével, nemzetre, szerinte, válságok, ismerték, elsőként, nevezünk, országok, vezettek, léteznek, legalább, válságok, ahelyett, szüksége, pályáján, lehetett, manapság, gondolni, rosszabb, szerinte, fordítva, váratlan, harmadik, amerikai, elnöknek, firtatja, válságok, cikkében, jelentős, cikkének, illetnék, országok, kötelező, ruházott, pénzügyi, jogokkal, Brüsszel, schengen, kötelező, lehetővé, vívmányt, titokban, Európára, szenteli, rontotta, önmagunk, szerinte, magyarok, Brexitig, Harmadik, lehetővé, testület, értetődő, veszélyt, egészen, múltban, néztünk, európai, közelgő, szerint, muszlim, ésszerű, sohasem, Egészen, helyébe, tömeges, határok, második, akarjuk, európai, kínálja, európai, sodorva, mérnünk, egymást, érveket, szerint, európai, hagytuk, térnünk, nyugati, jelenti, illetve, korszak, valutát, osztjuk, szerint, európai, mintegy, javasol, magától, választ, szükség, dacolva, Európai, nagyobb, ezekkel, sikeres, berlini, egészen, előjele, Európai, hibákat, Európai, kvótára, élvezve, hibának, európai, amelyek, Európai, nemzeti, veszíti, hibának, azonban, emberre, amelyek, említve, döntést, szerint, érvényű, rutinná, európai, tételét, amelyek, védett, tették, nevezi, amikor, piacot, kezdve, részét, őrködő, nevezi, tudnak, nevezi, jelent, számos, önálló, váljon, kérdés, fölött, Viktor, elmúlt, válság, között, elmúlt, milyen, Európa, Hosszú, Viktor, milyen, vannak, Donald, hoznia, milyen, Viktor, kezdve, azokat, Viktor, eltérő, hatvan, említi, magyar, század, vannak, Európa, szembe, Viktor, elleni, Európa, védett, vannak, Minden, rendet, minden, Vissza, miként, dacára, nyerni, harcot, minden, léphet, ország, előtte, házunk, válság, egység, válasz, elleni, Viktor, Tanács, kelet, pedig, fogja, Orbán, amely, Orbán, miért, azért, veszi, táján, uniós, hibák, közép, ehhez, közül, sorra, azzal, adhat, lehet, rövid, jelez, ízben, sutba, dobva, kitér, Orbán, mutat, Orbán, vonja, egyik, hozzá, Orbán, hozza, ehhez, Olybá, azzal, azzal, állam, lehet, egyes, beéri, tűnik, ötven, által, Ennél, belső, válik, Trump, uniós, olyan, amely, hozza, lehet, olyan, olyan, ilyen, Orbán, jutni, hozni, olyan, közös, vonva, végét, elvet, kívül, által, arról, teszi, azért, annak, felé, akár, hogy, hogy, lesz, hogy, mint, nagy, több, arra, hogy, hogy, nagy, írja, erre, unió, hogy, írja, elég, Több, mint, hogy, első, írja, ügye, amit, kell, kell, hogy, hogy, hogy, hogy, hogy, álló, kell, kész, írja, pont, hogy, volt, hogy, hogy, több, írja, hogy, mert, hogy, csak, hogy, írja, euró, hogy, hogy, hogy, csak, csak, kell, volt, nak, egy, Már, mit, egy, ezt, nem, baj, van, azt, azt, egy, jog, túl, meg, fel, Azt, nem, reá, azt, két, meg, van, fel, aki, fel, nem, egy, ezt, azt, nak, ami, meg, egy, ezt, aki, nem, azt, egy, nem, fel, áll, azt, hoz, nem, van, Nem, elő, fal, tagországok pedig, hibák közül, európai intézmények, egyezmények fölött, kötelező migránskvóta, tagállamokat illetnék, miniszterelnök annak, lehetővé tételét, tagállamok nemzeti, nagyobb tagországok, kötelező letelepedési, tagországok legalább, előtte álló, állam helyébe, intézmények vannak, válasz szerinte, mércével kell, jelenlegi európai, önmagunk által, közös valutát, schengen által, migránsválságnak szenteli, tömeges migrációt, országok pénzügyi, olyan korszak, kelet-európaiak ismerték, elmúlt ötven-hatvan, magyar miniszterelnök, 21-ik század, népvándorlás fogja, történelmi múltban, közelgő veszéllyel, kontinens felé, miniszterelnök kitér, migrációs válság, terrorizmus megfékezésére, határok biztonságának, miniszterelnök milyen jelent, Azt fel európai, lehetővé nagy uniós, vannak megkerülve fordulhatott, egy európai kizárólag, térnünk egy egy, elő megfékezésére közelmúltig, Európai kötelező azt, felé sohasem kvótára, Orbán előtte írja, hogy uniós muszlim, néztünk Európa testület, azt intézkedéseket megoldani, említi miért határok, vonja léphet Már, miniszterelnök foganatosít mert, van támadásokat azt, közelmúltbeli válság hozhasson, ellenkezésének térnünk sutba, nevezi szereplővé jelentős, titokban hatékonyságát továbbiakban, ügye választ kitér, teremteni testület amely, nemzeti ellenkezésének kínálja, áll jutni támogatását, hogy annak bonyolult, vonva ötven schengen, hozza erre biztonságának, tevékenységüket írja döntést, vonja európai egyes, szemlátomást kész lesz, forrásokra dobva területre, van fal Olybá, táján Európai elvet, tagországok hibákat jelent, diagnózis Harmadik cikkében, említve támogassák foganatosít, reá van egy, ellentmondásos ezt hogy, nevezi veszi példaként, területre hogy Ugyanazzal, kérdésekben létfontosságúak nak, muszlim fel volt, kezelésére szembe muszlim, nem végét ezt, tételét szempontjából jelentős, fel kezdve Európa, tagállamokért nevezi rutinná, miniszterelnök nevezi előjele, csak foganatosít párhuzamos, szembesült határok, miniszterelnök szerinte, önálló miniszterelnök, válságát miniszterelnök, ezt megrekedt, fordulatot Donald, pedig szerepének, schengen Minden, Olybá európai, tapasztalatait kelet, problémákkal vannak, által miként, szerepével felé, történelmi uniós, lehet fordítva, csak fel, arra azt, ahelyett lehetővé, ezt Orbán, értetődő meg, baj Viktor, döntést vannak, arra két, leselkedő amikor, Brexitig lehangoló, különféle berlini, Már megváltoztatására, társadalmak konszenzusra, akár pénzügyi, kívül kvótára, Trump ehhez, európai Viktor, Európa mint, van elmúlt, dacolva Harmadik, nemzeti értetődő, megerősítését Valahányszor, miniszterelnök több, életvitelünket figyelmen, sohasem helyébe, őrködő miért, ezt osztjuk, azért kérdésekben, kérdés dacolva, élvezve cikkében, miniszterelnök figyelmen, Bizottságnak valutát, hogy ízben, fejtegeti pont, lakossága akár, Parlament írja, vádaskodik szüksége, azt Példaként, megrekedt nem, tették amely, titokban egyezmények, firtatja váratlan, Viktor Lengyelország, választ fordulatot, tudnak miniszterelnök, Viktor Európa, kultúráig Viktor, Bizottságnak eredetileg, pénzügyi kötelező, történelmének adhat, hozzáteszi manapság, tették európai, sutba szerint, azzal egy, Egészen helyzetet, rendet hogy, kötelező életvitelünket, néptömegek miniszterelnök, tagállamokat mutat, néptömegek elleni, egyes nagy, hozhasson egyharmadának, javasol lehetett, Bizottság hogy, tűnik problémát, Európa fel, Orbán terrorizmus, kötelező vívmányt, Vissza migránskvóta, rosszabb konszenzusra, váratlan ellentmondásos, aki lehet, intézményekből kezelésére, kívül szabályokat, nak miniszterelnök, mint ország, hogy problémákkal, Orbán ismerték, határok áll, történelmi fordulatot, kontinens írja, részletesen Nem, nem európai, schengen védett, dacára uniós,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.