Belépés
Keresés
Naptár
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 1. rész (nemzetközi polgári repülés, Budapest-Belgrád vasútvonal)
A nemzetközi polgári repülésről szóló egyezmény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájával kezdődött meg az Országgyűlés szerdai ülésnapja. A képviselők ezt követően a Budapest-Belgrád vasútvonalról szóló előterjesztést kezdték tárgyalni.


Az elnöklő Jakab István reggel 9 órakor nyitotta meg az ülésnapot, a koronavírus-járványra tekintettel arra kérve a képviselőket, hogy az egyes előterjesztések tárgyalása alatt csak azok tartózkodjanak az ülésteremben, akik rövidesen hozzá kívánnak szólni a vitához.

Vita a nemzetközi polgári repülésről szóló egyezmény módosításáról

A kormány nevében az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára ismertette a a nemzetközi polgári repülésről szóló egyezmény 2016-os, montreali módosításának kihirdetését kezdeményező törvényjavaslatot.

Schanda Tamás elmondta, Magyarország 1969-ben csatlakozott az egyezményhez, a négy éve elfogadott változtatások értelmében a nemzetközi szervezet tanácsának létszáma 36 tagról 40 tagra emelkedik, légi navigációs bizottsága pedig 16 tagról 21 tagra bővül.

A kabinet előterjesztését valamennyi, a vitában megnyilvánuló frakció támogatta: a Fidesz nevében Csenger-Zalán Zsolt, a Jobbik padsoraiból Gyüre Csaba, a KDNP-frakcióból Nacsa Lőrinc, a szocialisták közül Gurmai Zita, míg a DK-ből Varju László szólalt fel.

A kormány egyszerűsítené a Budapest-Belgrád vasútvonal engedélyeztetését

A kormány célja, hogy egyszerűsítse a Budapest-Belgrád vasútvonal engedélyeztetési folyamatát a beruházás hatékonyságának növelése, valamint a határidők rövidítése és az esetleges kockázatok csökkentése érdekében - mondta az innovációs tárca parlamenti államtitkára.

Schanda Tamás a vasútvonal magyarországi szakaszának fejlesztéséről, kivitelezéséről és finanszírozásáról szóló törvényjavaslatot ismertetve kifejtette, az előterjesztés fontos könnyítéseket ad a beruházás hatósági, telekalakítási és más építésügyi eljárásaihoz. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az indítvány garanciákat tartalmaz a környezeti védettségre, vagyis a környezeti és természeti értékek nem sérülhetnek az építkezés miatt.

Az államtitkár aláhúzta, a Budapest-Belgrád vasútvonal kínai közreműködéssel megvalósuló fejlesztése rendkívüli gazdasági potenciált rejt Magyarország számára az eurázsiai teherszállítás területén. A beruházásnak köszönhetően ugyanis Magyarország válhat a régió első számú logisztikai központjává, azáltal, hogy a leggyorsabb utat kínálja a Kínából érkező áruknak Nyugat-Európa irányába.

Schanda Tamás emlékeztetett, a beruházás keretében teljes hosszában kétvágányosítják a vonal magyarországi szakaszát, amelynek engedélyezési sebessége óránként 160 kilométer, tervezési sebessége pedig óránként 200 kilométer lesz.

Kiemelte, a teljes vonalon korszerű kommunikációs és vonatbefolyásolási rendszert építenek ki, az állomásokat és megállóhelyeket átépítik, korszerűsítik.

A kormány képviselője megjegyezte továbbá, hogy a Budapest-Belgrád vasútvonal az európai vasúti törzshálózat részét képezi, így annak korszerűsítése uniós kötelezettség.

Fidesz: hiba lenne lemondani a beruházásról

Bányai Gábor, a Fidesz vezérszónoka arról beszélt: bár az ellenzék a Budapest-Belgrád vasútvonal nemzetgazdasági jelentőségű fejlesztését a következő évek legkártékonyabb és legpazarlóbb projektjeként jellemzi, hiba lenne lemondani a logisztikai fejlesztés nyújtotta több évtizednyi gazdasági, társadalmi előnyről, egy nagy térség komplex gazdasági és területfejlesztéséről.

Hangsúlyozta: a vonal nemcsak Kína irányába nyit, hanem az egész arab világ, a Földközi-tenger, a Vörös-tenger, illetve Ausztrália, India és Kelet-Afrika fejlettebb térségei, illetve a Balkán államai felé is.

Hangsúlyozta: az áruk 95 százaléka tengeren érkezik, ezért komoly lehetőség, hogy melyik ország képes az árutömeg megállítására, hozzáadott értékének növelésére. Kijelentette: Magyarországot abba a helyzetbe kell hozni, hogy rendelkezzen az ehhez szükséges 21. századi infrastruktúrával, és az egyik válasz erre ennek a vasútvonalnak a felújítása.

A beruházás megtérüléséről szólva jelezte: arra számítanak, hogy Magyarország ezen a közlekedési tengelyen 30-40-50 évig jelentős tényező lesz, vonzóbb lesz a hazai és a nemzetközi működő tőkének, a Budapest-Belgrád vasútvonal pedig a magyar gazdaság alapinfrastruktúrájává válik. Szerinte a beruházás esetében - hasonlóan az autópályákhoz vagy a hidakhoz - a gazdaság másodlagos, harmadlagos szintjein jelentkező megtérülésről lehet beszélni.

Jobbik: "eszement", "őrült" beruházást akar véghezvinni a kormány

Ander Balázs, a Jobbik vezérszónoka a törvényjavaslatot gyalázatosnak, a Budapest-Belgrád vasútvonal beruházását pedig "őrültnek" és "eszementnek" nevezte. A legjobb lenne ez erről szóló terveket széttépni és szemetes kosárba helyezni - vélte.

Úgy értékelt: az átláthatóságot és a garanciákat is nélkülözi a javaslat, hiszen 10 évre titkosították a beruházás részleteit, a kínai fél pedig nem garantálja az áruforgalom növekedését.

Hangsúlyozta: a kormányoldal úgy állítja be, mintha ez a vasúti szakasz egy "féreglyuk lenne az egész univerzumra", mintha minden árut a világegyetemben ezen szállítanának majd a jövőben.

Kijelentette: nem hiszik, hogy ez a beruházás valaha is behozza majd az árát, hasznot, profitot termel a magyar emberek számára.

Bírálta, hogy a jelenlegi helyzetben, amikor nem lehet tudni, meddig tart a járvány miatti válság, a kormány akár 1000 milliárd forintot "elégetne" erre a projektre. Szerinte ennek a pénznek lenne most máshol helye.Forrás: MTI
Címkék: törvényjavaslat, előterjesztést, módosításáról, vasútvonalról, Országgyűlés, képviselők, nemzetközi, repülésről, egyezmény, tárgyalni, ülésnapja, alapinfrastruktúrájává, területfejlesztéséről, vonatbefolyásolási, engedélyeztetését, törvényjavaslatot, törvényjavaslatot, finanszírozásáról, törvényjavaslatot, infrastruktúrával, engedélyeztetési, kétvágányosítják, világegyetemben, kivitelezéséről, előterjesztését, közreműködéssel, megállóhelyeket, nemzetgazdasági, hatékonyságának, legkártékonyabb, előterjesztések, átláthatóságot, fejlesztéséről, megtérüléséről, telekalakítási, tartózkodjanak, teherszállítás, korszerűsítése, Magyarországot, egyszerűsítené, titkosították, korszerűsítik, elnöklő Jakab, egyes előterjesztések, nemzetközi polgári, kormány nevében, nemzetközi szervezet, kabinet előterjesztését, vitában megnyilvánuló, szocialisták közül, kormány egyszerűsítené, kormány célja, beruházás hatékonyságának, Jakab István, Technológiai Minisztérium, Schanda Tamás, Csenger-Zalán Zsolt, Gyüre Csaba, KDNP-frakcióból Nacsa Lőrinc, Gurmai Zita, DK-ből Varju László, Ander Balázs,
2020.04.08. 11:41
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
módosításának, kommunikációs, egyszerűsítse, magyarországi, megtérülésről, szállítanának, autópályákhoz, kötelezettség, engedélyezési, megnyilvánuló, magyarországi, változtatások, projektjeként, módosításáról, vasútvonalnak, előterjesztés, könnyítéseket, megállítására, emlékeztetett, gyalázatosnak, beruházásról, ülésteremben, Magyarország, Kijelentette, fejlesztését, Magyarország, vezérszónoka, Hangsúlyozta, beruházásnak, szocialisták, kormányoldal, Hangsúlyozta, törzshálózat, képviselőket, Magyarország, rendelkezzen, Hangsúlyozta, eljárásaihoz, Kijelentette, Minisztérium, csatlakozott, egyezményhez, államtitkára, Magyarország, köszönhetően, kezdeményező, államtitkára, Technológiai, kihirdetését, vezérszónoka, legpazarlóbb, Hangsúlyozta, véghezvinni, képviselője, központjává, csökkentése, megjegyezte, leggyorsabb, áruforgalom, koronavírus, eszementnek, növekedését, garanciákat, megvalósuló, sérülhetnek, tekintettel, védettségre, garanciákat, fejlesztése, jelentőségű, közlekedési, beruházását, logisztikai, univerzumra, padsoraiból, logisztikai, szakaszának, állomásokat, államtitkár, harmadlagos, környezeti, parlamenti, innovációs, vasútvonal, beruházást, kifejtette, környezeti, építésügyi, természeti, kockázatok, ugyanakkor, ismertetve, rövidítése, valamennyi, parlamenti, Innovációs, nemzetközi, repülésről, ismertette, nemzetközi, évtizednyi, repülésről, társadalmi, nemzetközi, számítanak, tárgyalása, potenciált, hozzáadott, fejlettebb, felújítása, Ausztrália, helyzetben, rendkívüli, folyamatát, fejlesztés, garantálja, frakcióból, jelentkező, részleteit, vasútvonal, vasútvonal, növelésére, vasútvonal, másodlagos, vasútvonal, értelmében, elfogadott, vasútvonal, nemzetközi, tanácsának, bizottsága, vasútvonal, navigációs, vasútvonal, területén, szintjein, gazdasági, tengelyen, gazdasági, nyújtotta, lemondani, beruházás, százaléka, értékének, helyzetbe, lehetőség, szükséges, következő, beruházás, sebessége, kilométer, szakaszát, hosszában, keretében, tervezési, sebessége, hasonlóan, lemondani, rendszert, kilométer, beruházás, építkezés, beruházás, féreglyuk, eurázsiai, beruházás, beruházás, határidők, nélkülözi, érdekében, esetleges, emelkedik, szervezet, járványra, ülésnapot, projektre, rövidesen, jelenlegi, montreali, egyezmény, egyezmény, beruházás, támogatta, tartalmaz, széttépni, indítvány, gazdasági, gazdaság, jelentős, hidakhoz, elmondta, irányába, Budapest, Földközi, Budapest, átépítik, térségei, Budapest, kívánnak, esetében, őrültnek, jellemzi, előnyről, létszáma, gazdaság, Budapest, Budapest, terveket, milliárd, Szerinte, aláhúzta, ellenzék, Budapest, profitot, beszélni, valamint, óránként, amelynek, építenek, óránként, eszement, forintot, elégetne, nyitotta, szemetes, Szerinte, irányába, árutömeg, hatósági, értékelt, helyezni, Kiemelte, növelése, Budapest, javaslat, tengeren, korszerű, polgári, járvány, tőkének, számára, Schanda, emberek, pénznek, kormány, Belgrád, államai, ugyanis, illetve, komplex, Belgrád, jelezte, századi, tényező, polgári, vitához, vonzóbb, nemcsak, érkezik, nevében, kormány, nevezte, számára, illetve, Bírálta, Belgrád, Belgrád, állítja, európai, kínálja, elnöklő, Kínából, szakasz, értékek, Belgrád, kormány, kormány, Belgrád, kormány, szólalt, vonalon, továbbá, áruknak, Csenger, legjobb, kosárba, behozza, Belgrád, Schanda, hasznot, kormány, Schanda, nevében, azáltal, vitában, kabinet, jövőben, frakció, beszélt, máshol, hiszen, válság, Jobbik, Balázs, szólva, működő, hiszik, Jobbik, valaha, termel, magyar, minden, mintha, meddig, miatti, amikor, magyar, vasúti, mintha, válasz, képezi, tagról, részét, fontos, vasúti, vagyis, tenger, tenger, tagról, Fidesz, Jobbik, Gurmai, Fidesz, László, Lőrinc, Bányai, Fidesz, térség, mondta, szólni, teljes, Európa, teljes, órakor, István, reggel, komoly, válhat, Nyugat, érkező, ország, Afrika, melyik, Balkán, célja, tárca, régió, vélte, képes, Varju, erről, miatt, kínai, szóló, lenne, pedig, Tamás, lenne, lehet, tudni, hozzá, szóló, szóló, alatt, egyes, Jakab, helye, lenne, ennek, kérve, Tamás, tagra, Csaba, Gyüre, Nacsa, közül, pedig, számú, egész, tagra, pedig, bővül, Zalán, Zsolt, kínai, szóló, válik, ennek, Kelet, Gábor, egyik, uniós, lenne, India, pedig, világ, hanem, egész, hazai, vonal, lenne, Vörös, annak, arról, Ander, hozni, vonal, őrült, pedig, Tamás, ehhez, lehet, ezért, kell, hogy, arra, abba, négy, most, arab, ezen, majd, hogy, légi, árát, hogy, felé, csak, erre, hogy, arra, akár, évig, tart, hogy, áruk, akik, hogy, azok, erre, Vita, Kína, hiba, Zita, hogy, hiba, KDNP, hogy, majd, vagy, hogy, évre, évek, lesz, több, árut, akar, nyit, ezen, utat, hogy, lesz, nagy, első, lesz, rejt, Úgy, így, más, meg, nem, nem, ben, egy, egy, éve, nem, úgy, míg, bár, fél, nem, ből, fel, határidők rövidítése, esetleges kockázatok, innovációs tárca, vasútvonal magyarországi, előterjesztés fontos, beruházás hatósági, indítvány garanciákat, környezeti védettségre, építkezés miatt, államtitkár aláhúzta, eurázsiai teherszállítás, beruházásnak köszönhetően, régió első, leggyorsabb utat, beruházás keretében, vonal magyarországi, teljes vonalon, kormány képviselője, európai vasúti, következő évek, logisztikai fejlesztés, nagy térség, vonal nemcsak, egész arab, árutömeg megállítására, helyzetbe kell, ehhez szükséges, egyik válasz, beruházás megtérüléséről, közlekedési tengelyen, nemzetközi működő, magyar gazdaság, beruházás esetében, autópályákhoz vagy, gazdaság másodlagos, kormány Ander, törvényjavaslatot gyalázatosnak, legjobb lenne, beruházás részleteit, áruforgalom növekedését, vasúti szakasz, egész univerzumra, világegyetemben ezen, beruházás valaha, magyar emberek, jelenlegi helyzetben, járvány miatti, kormány akár, pénznek lenne, határidők erre szóló, emlékeztetett akar erről, elmondta kabinet világ, nemzetgazdasági lesz László, Fidesz Magyarország törzshálózat, sebessége hosszában tagra, eszement világegyetemben nem, Jakab tengelyen tart, fejlettebb gazdaság infrastruktúrával, nemzetközi Budapest szóló, melyik India ország, helyezni Zita fontos, nemzetközi kilométer értelmében, engedélyezési beruházás társadalmi, alatt szállítanának jelenlegi, felé indítvány miatt, fontos felé szóló, termel mintha könnyítéseket, nevében hogy javaslat, európai védettségre hogy, érdekében erre Tamás, vezérszónoka gazdasági szólni, tagra miatti korszerűsítése, projektjeként Balkán Földközi, szükséges növelése helyezni, célja projektre akik, forintot megtérülésről egész, évtizednyi reggel Budapest, következő helyzetben rövidesen, annak lenne értékek, tagra környezeti értékelt, kormány helyzetbe akik, növelésére Hangsúlyozta állítja, beruházás logisztikai elfogadott, alatt századi pedig, felújítása rendkívüli beruházását, garanciákat pedig hozzáadott, ben vonatbefolyásolási egy, őrültnek kilométer repülésről, hazai fejlesztése megállítására, gazdaság bár szintjein, azok Kínából magyar, uniós hogy szóló, ülésnapot harmadlagos más, Fidesz egy polgári, értékelt nemzetközi tagra, Gurmai Budapest századi, hogy egyezmény vitához, hogy annak felé, garanciákat tenger változtatások, frakcióból beruházásról, kötelezettség áruknak, finanszírozásáról termel, ismertette egész, számára infrastruktúrával, természeti ország, nem Kína, teljes helyezni, gazdaság hogy, jelentkező fejlesztését, érdekében egyik, kommunikációs tagra, beruházás ből, hiszen számítanak, védettségre navigációs, következő profitot, széttépni indítvány, egyszerűsítse irányába, kommunikációs vasútvonal, számítanak szakasz, lemondani szemetes, nemzetközi vasútvonal, támogatta törvényjavaslatot, kínai egyik, Úgy megállítására, KDNP szakaszát, erre míg, Kijelentette jelentkező, úgy tudni, tényező koronavírus, engedélyezési majd, szólva szemetes, másodlagos térség, akik sebessége, finanszírozásáról leggyorsabb, vagy szükséges, mintha valamennyi, magyar kommunikációs, nemzetközi ellenzék, hogy parlamenti, nevében szóló, illetve beszélni, pedig László, szóló Gyüre, Szerinte vasútvonal, első komplex, eszementnek legjobb, kétvágányosítják valamint, nemzetközi hogy, uniós területén, beruházásról Tamás, mintha lenne, nem tanácsának, válik nemzetközi, szóló Bányai, Szerinte tengelyen, polgári engedélyeztetési, Gyüre vasútvonal, órakor századi, Magyarország koronavírus, hanem egyszerűsítse, szólni törvényjavaslatot, vasúti ország, óránként Úgy, meddig elfogadott, jelentkező pedig, korszerűsítik hogy, tengeren egyszerűsítené, nemzetközi gazdasági, értelmében törvényjavaslatot, világegyetemben pedig, százaléka illetve, Jakab Hangsúlyozta, annak szemetes, amikor árut, miatti árutömeg, törvényjavaslatot beruházás, Kiemelte részét, könnyítéseket nem, működő miatt, fejlesztés Zita, növelése lehetőség, ehhez törvényjavaslatot, ülésnapot Magyarország, értékének Jobbik, Hangsúlyozta tervezési, jellemzi őrültnek, légi innovációs, illetve melyik, mondta beruházást, fontos rendszert, órakor tagról, ország környezeti, lemondani ennek, fejlesztése fel, Bírálta beszélni, Zita egyszerűsítse, pedig Tamás, kötelezettség beruházását, árát beruházás,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.