Belépés
Keresés
Naptár
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 8. rész (Stop Soros)
Képviselői felszólalásokkal folytatódott majd zárult a Stop Soros törvénycsomag tárgyalása az Országgyűlésben kedden.


Bősz Anett: a gyűlölet helyett válasszuk Európát

Bősz Anett (független) az Orbán Viktor által hirdetett régi vágású kereszténydemokrácia érvényesülését kérte számon az indítványon, amely szerinte nélkülözi a kereszténység legfőbb parancsát, a felebaráti szeretetet.

Önök bűnözőkként tekintenek azokra, akik emberségesen bánnak felebarátaikkal - mondta a törvénycsomag támogatóiról, reményét fejezve ki, hogy a kirekesztő nacionalizmus, a bezárkózás és a gyűlöletkeltés helyett ők is Európát és az Európai Uniót választják.

Mint mondta, nem csupán emberiességi, elvi és szakmai alapon utasítják el "a kormány civileket megbélyegző, keleti autoriter rendszereket idéző" tervezetét, hanem azért is, mert az szembemegy az alapvető európai értékekkel, az alapvető emberi jogokkal és a demokratikus értékekkel.

Jobbik: zárják le végleg a kötvényprogramot!

A jobbikkos Z. Kárpát Dániel azt kérdezte, hajlandó-e a kormány végleg lezárni "a magyar történelem egyik legnagyobb betelepítési programját", amelynek lebonyolítói "Magyarországot egyértelmű veszélybe sodorták".

A bevándorlás szervezésének minden formáját elutasítva megjegyezte, letelepedési kötvény vásárlásával több tízezren jutottak el a magyar állampolgárság előszobájáig.

Azt kérdezte, hogyan állhat elő a kormány "a kellő komolysággal" a bevándorlás szervezését korlátozó csomaggal, miközben ezeken a kötvényeken a magyar adófizetők 17 milliárd forintot veszítettek, míg a közvetítő cégek 150 milliárdot meghaladó nyereségre tettek szert.

Fidesz: ez válasz a minket veszélyeztető folyamatokra

Bajkai István (Fidesz) arról beszélt: a javaslat válasz a világban zajló folyamatra, amely "mindannyiunk létét veszélyezteti", védve a határbiztonságot és a schengeni rendszert, fellépve a szabályokat kijátszani akarók ellen.

Amikor az ország és magyarságunk megmaradásáról van szó, nem lehetünk eléggé óvatosak, és ha kell, nem lehetünk eléggé szigorúak - fogalmazott, azt hangsúlyozva: a körülöttünk lévő világ nem pusztán biztonságpolitikai szempontból válik mind veszélyesebbé, kiszámíthatatlanabbá.

Mint mondta, ellenőrizhetetlenül működő, a nemzetállamokat meghaladandó akadálynak tekintő erők akarják Európát, benne Magyarországot is megváltoztatni, ennek végkifejlete pedig "létünk, kultúránk leromlása és végleges elsüllyedése".

Pontosan tudjuk: az egyes nemzetállamok képességeit is meghaladó erők működnek az európai nemzetekkel szemben, akiknek útjában áll a hosszú évszázadok alatt, súlyos véráldozatok, nehéz történelmi tapasztalatok és kompromisszum árán kivívott békés kereszténység és annak mindent átható kultúrája, az abból kisarjadó, keresztényalapú politikai gondolkodás és világszemlélet - fogalmazott.

A kormánypárti politikus feltette a kérdést: Európa gyengesége lehet-e az oka annak, hogy Soros György és társai nem a világban dúló háborúk okait akarják megszüntetni, hanem Európába akarnak betelepíteni onnan érkezőket.

Jobbik: felesleges a törvénymódosítás

Varga-Damm Andrea (Jobbik) szerint a törvényjavaslat kapcsán az első kérdés, "ez most minek"? Ennek a javaslatnak sem a Stop Soroshoz, sem a migrációhoz nincs köze, és ahhoz sem, hogy meg szeretnék védeni az embereket.

Magyarországon a szabály- és intézményrendszerben nem hiányzik semmi ahhoz, hogy az országot megvédjék a migránsoktól - tette hozzá.

Nincs egyetlen magyar ember, képviselő aki nem akarná az országot azoktól megvédeni, akiknek nincs itt helyük, a migrációt el kell utasítani - hangoztatta.

Az ellenzéki képviselő szerint silány, értelmezhetetlen szabályokat hoztak be, amit a bírók nem tudnak majd értelmezni, alkalmazni.

Szerinte kommunikációs trükk ez egész módosítás, és nem több.

Zárszó

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára zárszavában visszautasította a jobbikos képviselő és több társa megjegyzését, hogy silány, rossz minőségű a javaslat. Mint mondta, a BM munkatársai, Felkai László közigazgatási államtitkár vezetésével, a legjobb tudásuk szerint készítették a javaslatot Magyarország védelmében. Ezek a megállapítások megalapozatlanok, semmi nem támasztja azokat alá - jelentette ki. Visszautasította azt a kijelentést is, hogy "goebbelsi propagandát" valósítanak meg. Hozzátette: azért nyújtották be, mert a kormány célja, hogy megvédjék Magyarországot és a magyar embereket.

A korábbi változtatások szükségesek voltak, a biztonság olyan kérdés, amelyért holnap és holnapután még többet kell tenni - jegyezte meg a parlamenti államtitkár.

Hangsúlyozta: akiket nem üldöznek, azoknak a menekültügyi kérelmét nem fogják támogatni. Azokat akarják szankcionálni, akik olyanoknak nyújtanának segítséget, akik nem voltak veszélyben. Egy a célja a javaslatnak, az illegális bevándorlás megállítása - rögzítette.

Nem három rendőrt küldtek Macedóniába, hanem majdnem 700 vett részt a misszióban - reagált egy másik felvetésre. Hozzátette: ez kifejezi a szándékukat, hogy segíteni akarnak, szolidárisak. Kitért arra is, hogy határozottan fellépnek az embercsempészek ellen, a javaslattal azok ellen is fel lehet lépni, akik "odaszállítják" a migránsokat a határra.

Azt kérte a képviselőktől, ha vannak javaslataik, azt módosítók formájában nyújtsák be.

Az elnöklő Lezsák Sándor az általános vitát lezárta.Forrás: MTI
Címkék: felszólalásokkal, Országgyűlésben, törvénycsomag, folytatódott, tárgyalása, Képviselői, zárult, kedden, Soros, intézményrendszerben, kereszténydemokrácia, kiszámíthatatlanabbá, ellenőrizhetetlenül, biztonságpolitikai, Belügyminisztérium, határbiztonságot, értelmezhetetlen, törvénymódosítás, kötvényprogramot, visszautasította, megalapozatlanok, Visszautasította, felebarátaikkal, törvényjavaslat, keresztényalapú, nemzetállamokat, embercsempészek, megállapítások, állampolgárság, érvényesülését, Magyarországot, Magyarországot, megváltoztatni, Magyarországon, gyűlöletkeltés, Magyarországot, világszemlélet, megmaradásáról, változtatások, veszélyesebbé, gyűlölet helyett, kereszténység legfőbb, felebaráti szeretetet, törvénycsomag támogatóiról, kirekesztő nacionalizmus, gyűlöletkeltés helyett, kormány civileket, alapvető európai, alapvető emberi, demokratikus értékekkel, kormány végleg, Bősz Anett, EurópátBősz Anett, Orbán Viktor, Európai Uniót, Kárpát Dániel, Soros György, Stop Soroshoz, ZárszóKontrát Károly, Felkai László, Lezsák Sándor, Stop Soros,
2018.06.05. 16:42
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
közigazgatási, veszélyezteti, veszélyeztető, kereszténység, nacionalizmus, kompromisszum, nemzetállamok, tapasztalatok, szervezésének, kommunikációs, törvénycsomag, kereszténység, szankcionálni, odaszállítják, képviselőktől, Magyarország, határozottan, letelepedési, rendszereket, magyarságunk, folyamatokra, emberségesen, lebonyolítói, kormánypárti, megszüntetni, államtitkára, betelepíteni, megjegyzését, mindannyiunk, menekültügyi, betelepítési, demokratikus, vásárlásával, emberiességi, migránsoktól, elsüllyedése, meghaladandó, hangsúlyozva, támogatóiról, végkifejlete, véráldozatok, komolysággal, előszobájáig, szolidárisak, Hangsúlyozta, kötvényeken, veszítettek, migrációhoz, javaslattal, javaslatnak, bevándorlás, szervezését, hangoztatta, javaslataik, javaslatnak, megjegyezte, megállítása, szabályokat, szabályokat, migránsokat, bevándorlás, munkatársai, megbélyegző, propagandát, szempontból, kijelentést, bűnözőkként, szándékukat, valósítanak, körülöttünk, államtitkár, fogalmazott, képességeit, nemzetekkel, szükségesek, indítványon, nyújtanának, Macedóniába, gondolkodás, bevándorlás, fogalmazott, zárszavában, vezetésével, államtitkár, készítették, rögzítette, felvetésre, misszióban, folyamatra, gyengesége, adófizetők, milliárdot, felesleges, Hozzátette, történelmi, évszázadok, nyereségre, egyértelmű, formájában, jelentette, tervezetét, szembemegy, védelmében, kijátszani, értékekkel, olyanoknak, Hozzátette, bezárkózás, kirekesztő, parlamenti, holnapután, nyújtották, választják, értékekkel, javaslatot, értelmezni, programját, legnagyobb, szeretetet, felebaráti, akadálynak, elutasítva, segítséget, alkalmazni, veszélyben, történelem, tekintenek, parlamenti, fellépnek, leromlása, módosítók, kultúránk, általános, utasítani, képviselő, módosítás, szigorúak, képviselő, támasztja, goebbelsi, támogatni, biztonság, embereket, megvédjék, ellenzéki, migrációt, érkezőket, politikai, kisarjadó, kultúrája, szeretnék, embereket, megvédeni, képviselő, illegális, megvédjék, meghaladó, politikus, rendszert, közvetítő, veszélybe, nélkülözi, válasszuk, parancsát, meghaladó, schengeni, autoriter, hirdetett, civileket, független, utasítják, csomaggal, jobbikkos, korlátozó, Szerinte, hiányzik, jegyezte, kérelmét, üldöznek, egyetlen, országot, amelyért, javaslat, segíteni, kifejezi, kérdezte, kivívott, országot, Soroshoz, milliárd, Európába, formáját, miközben, alapvető, tízezren, hajlandó, reményét, sodorták, jutottak, szerinte, világban, forintot, feltette, amelynek, végleges, jobbikos, lehetünk, gyűlölet, javaslat, Pontosan, fellépve, világban, minőségű, alapvető, lehetünk, működnek, jogokkal, óvatosak, kérdezte, nyújtsák, kapcsán, akiknek, helyett, kormány, határra, európai, legfőbb, tekintő, akarnak, szakmai, Európát, kötvény, szerint, fejezve, kormány, Európai, Európát, szerint, korábbi, lezárta, szabály, helyett, tudásuk, háborúk, azoktól, legjobb, pusztán, azoknak, elnöklő, akarják, akarják, majdnem, kormány, mindent, kormány, akarják, kérdést, akarnak, reagált, beszélt, küldtek, rendőrt, akiknek, szerint, szemben, Európát, Kontrát, lezárni, európai, útjában, Dániel, Zárszó, akarná, végleg, magyar, voltak, emberi, mondta, magyar, Károly, azokat, csupán, kérdés, végleg, zárják, helyük, minden, László, mondta, Felkai, silány, Jobbik, hoztak, silány, magyar, keleti, tudnak, eléggé, alapon, magyar, Kárpát, Andrea, Fidesz, István, súlyos, hosszú, Kitért, vágású, Bajkai, tettek, számon, Fidesz, válasz, átható, válasz, Viktor, vannak, mondta, eléggé, Lezsák, Sándor, működő, ország, tudjuk, létünk, akarók, Amikor, Európa, minket, mondta, Azokat, bánnak, Jobbik, azokra, voltak, fogják, akiket, többet, holnap, hogyan, állhat, védeni, ezeken, kérdés, György, magyar, Jobbik, társai, három, Anett, másik, amely, kérte, azért, Anett, vitát, részt, Uniót, lépni, tenni, olyan, hanem, hanem, által, kérte, idéző, Orbán, ellen, ellen, célja, semmi, célja, azért, lehet, bírók, békés, semmi, annak, abból, szert, ahhoz, tette, nehéz, alatt, Nincs, arról, hozzá, cégek, ahhoz, Ennek, hanem, minek, onnan, Varga, okait, Soros, lehet, annak, nincs, kellő, nincs, ember, ennek, pedig, válik, ellen, egyik, trükk, benne, társa, egész, világ, védve, amely, rossz, egyes, zajló, létét, Damm, Mint, hogy, mind, dúló, Önök, lévő, kell, akik, azok, hogy, akik, erők, arra, régi, árán, Bősz, vett, Bősz, hogy, erők, akik, hogy, hogy, több, kell, Mint, elvi, majd, hogy, több, kell, hogy, hogy, köze, most, akik, amit, első, Mint, több, mert, Stop, mert, hogy, Ezek, nem, meg, fel, szó, nem, nem, nem, azt, nem, azt, nem, Azt, azt, van, alá, azt, áll, oka, nem, míg, sem, nem, Nem, Egy, sem, sem, nem, meg, meg, nem, aki, nem, nem, Azt, még, egy, elő, nem, itt, magyar történelem, bevándorlás szervezésének, magyar állampolgárság, kellő komolysággal, bevándorlás szervezését, magyar adófizetők, közvetítő cégek, minket veszélyeztető, javaslat válasz, világban zajló, schengeni rendszert, szabályokat kijátszani, körülöttünk lévő, nemzetállamokat meghaladandó, egyes nemzetállamok, európai nemzetekkel, hosszú évszázadok, abból kisarjadó, kormánypárti politikus, világban dúló, törvényjavaslat kapcsán, első kérdés, migrációhoz nincs, országot megvédjék, országot azoktól, ellenzéki képviselő, jobbikos képviselő, legjobb tudásuk, javaslatot Magyarország, megállapítások megalapozatlanok, kormány célja, magyar embereket, korábbi változtatások, biztonság olyan, parlamenti államtitkár, menekültügyi kérelmét, illegális bevándorlás, másik felvetésre, embercsempészek ellen, javaslattal azok, elnöklő Lezsák, általános vitát, Dániel amit tudjuk, ország mind szigorúak, azok akik Orbán, kérelmét migránsoktól működő, arra áll ország, európai óvatosak tette, javaslatot történelem kérdezte, képviselő amit megvédjék, alá sem onnan, nem magyarságunk nemzetállamokat, fogalmazott Sándor nem, akik támogatni hanem, bevándorlás kijelentést Európa, Mint végleg onnan, emberi forintot semmi, nyereségre több készítették, Belügyminisztérium államtitkár helyett, formáját kormány alapvető, idéző szakmai hiányzik, kormány Európába európai, Zárszó silány szolidárisak, szabály óvatosak működnek, fellépnek Bajkai Fidesz, Nem szerint vezetésével, semmi meghaladandó Viktor, háborúk parancsát Dániel, tenni civileket azért, egyértelmű hanem alkalmazni, ország mindent alatt, gyűlöletkeltés nacionalizmus fogalmazott, majdnem vágású lehet, akarók Hangsúlyozta holnapután, hangsúlyozva végleges hogy, ahhoz Soroshoz fellépve, aki munkatársai mondta, Kitért akiket nem, szükségesek miközben támasztja, van Sándor államtitkára, formájában támogatni számon, kötvényprogramot autoriter magyar, zárszavában több kultúrája, határbiztonságot Dániel európai, legnagyobb hogyan mert, szempontból óvatosak érkezőket, Kitért javaslat lezárta, fogalmazott szankcionálni képességeit, bevándorlás szeretetet tudnak, nyújtsák felesleges javaslatot, emberi akiknek helyük, államtitkár kötvény nem, mert György, azok Hozzátette, amely hajlandó, által egy, vásárlásával ország, munkatársai azokat, elő nincs, nemzetállamokat Európát, értelmezhetetlen menekültügyi, állhat szabályokat, üldöznek utasítani, Bajkai Fidesz, Károly zárszavában, emberségesen munkatársai, hajlandó zárják, komolysággal megvédeni, történelem elő, Felkai Belügyminisztérium, miközben szeretnék, kiszámíthatatlanabbá akarják, intézményrendszerben propagandát, emberiességi elő, nem bevándorlás, kormány nem, holnapután képességeit, megállítása Lezsák, szerint Soros, felebaráti odaszállítják, biztonságpolitikai csomaggal, Hozzátette szerinte, Nem üldöznek, nehéz parlamenti, hiányzik független, javaslatot kellő, amely programját, megvédeni kérte, világban jogokkal, másik feltette, eléggé zárszavában, világban akik, kérdezte mondta, kérdést most, országot egyik, Azt kérdezte, szükségesek tervezetét, egyes szabályokat, tettek keleti, sodorták felebarátaikkal, nem kérdés, védve magyar, meg munkatársai, tízezren szerinte, Bajkai komolysággal, árán kijátszani, illegális módosítók, véráldozatok semmi, kell Európa, működő parlamenti, Európát Viktor, kérdés akiket, hogy kérdést, lévő kormány, javaslattal felebaráti, lezárni előszobájáig, aki jegyezte, Damm nem, útjában parlamenti, egyetlen indítványon, javaslat parlamenti, Pontosan ellen, Dániel azokat, Európai óvatosak, olyanoknak javaslataik, békés Orbán, nincs jogokkal, szerinte magyar, intézményrendszerben elutasítva, nyereségre javaslatnak, akarná Soros, alkalmazni szerint, körülöttünk támogatóiról, tudásuk célja, egyetlen köze, Azt Varga, migránsokat javaslat, reagált olyan, aki Magyarországot, indítványon nyereségre, indítványon nem, aki biztonságpolitikai, reményét formáját, Anett reményét, kérdés van, mondta választják, célja arra, egyik nem, nem érkezőket, fogják kérelmét, nyereségre Bajkai, valósítanak kivívott,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.