Belépés
Keresés
Naptár
2019.06 2019. Július 2019.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 8. rész (költségvetés)
A képviselői felszólalásokkal folytatódott szerda délután a jövő évi költségvetés vitája a parlamentben.


Jobbik: nem ellenőrizhetőek a tervszámok

Varga-Damm Andrea (Jobbik) örvendetesnek nevezte, hogy a költségvetés 133 milliárd forint pluszbevétellel számol és 600 milliárd forinttal csökkenti a tervezett hiányt.

A politikus azt mondta, hogy a jövő évi büdzsében szereplő tervszámok nem ellenőrizhetőek az idei, illetve a tavalyi év tervszámai alapján. Hozzátette, még mindig nem közölték hivatalosan a 2018-as GDP arányos államadósság mértékét.

A költségvetési törvényben látható kedvezményekkel a magyar társadalomnak alig tíz százaléka tud élni, amikor a családokról beszélnek, akkor ahhoz hozzá kell tenni, hogy a kormány által szeretett családokról van szó - fogalmazott.

Kormány: teljesültek a korábbi büdzsék fő számai

Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára a képviselői felszólalásokra reagálva azt mondta, az elmúlt években a kormány által beterjesztett és a parlament által jóváhagyott költségvetések fő számai teljesültek.

A politikus hangsúlyozta, hogy az EU-s országokban akár évekre visszamenő GDP-revízióra is lehetőség van. Hozzátette, a kormány bemutatta, hogy 2018-ban hogyan alakultak a makrogazdasági számok.

A kabinet a 2020-as költségvetésben továbbra is négy százalék körüli növekedést feltételez - emelte ki, miközben felhívta a figyelmet, hogy a világban zajló folyamatok befolyásolhatják a büdzsé alakulását.

Bejelentette, mind a rend-, mind a honvédelmi területen biztosítják a korábban elindított ötven százalékos béremelés teljes összegét.

Fidesz: Magyarország Európa éléskamrája lehet

Pócs János (Fidesz) arról beszélt, hogy a jövő esztendő a családok támogatásának éve lesz, ez minden magyar közös érdeke, magyar családok nélkül nem lesz jövő. Külön kiemelte a vidéken gazdálkodó családokat, hangsúlyozva támogatásuk fontosságát.

Kitért arra, hogy a Magyar falu program egyik eleme a 5000 fő alatti települések megközelíthetőségének javítása. Bevezetik továbbá a falusi csok-ot, ennek célja, a preferált kistelepülések élhetővé tétele.

Az agrártárca több mint 12 milliárddal nagyobb forrásra számíthat - jelezte, hangsúlyozva: ezzel folytathatják a megkezdett munkát, és az agrárium - közte a zöldség-gyümölcságazat - számára a megfelelő támogatást biztosítva határozott lépések tehetők a növekedés irányába. Magyarország valóban Európa éléskamrája lehet - mutatott rá.

Kitért arra, hogy az öntözésfejlesztési feladatokra plusz 5 milliárd jut, ahogy az agrárvállalkozások erősítésére is ennyivel több forrás állhat rendelkezésre.

További gyarapodásunk egyik feltétele a biztonság, ezért a honvédelemmel és biztonságunkkal összefüggő kiadásokat is növelni szükséges - rögzítette a fideszes politikus.

MSZP: a kormány nem akar reformokat

Molnár Gyula (MSZP) azt hangoztatta, hogy a kormánypártok megpróbálnak megtagadni minden haladó történelmi hagyományt, amire Magyarország valamilyen formában büszke volt. Azt üzenik minden gesztusukkal, semmilyen formában nem akarnak reformokat, előre menni a történelemben, meg akarnak állni, illetve visszafelé akarnak haladni.

A költségvetésről kiemelte: miért nem beszélnek arról, hogy az innováció területén több forrásra van szükség? Lehetne Magyarország Európa Szílicium-völgye, vagy a turizmus fellegvára, a filmgyártás központja - vetette fel. Ez arra is lehetőséget kínálna, hogy a magyar emberek itt maradjanak - jegyezte meg.

A családtámogatási rendszernek sok fontos és jó eleme van, elképesztő pénzügyi nagyságrenddel, de Európában a top 10 családbarát ország közé még mindig nem tudnak bekerülni - hívta fel a figyelmet.

A biztonságot illetően ne csapják be magukat, az Orbán-Trump paktum részeként ez több fegyver vásárlását jelenti - közölte.

Azon véleményének is hangot adott, hogy ennek a korszaknak "a piramisai a stadionok lesznek". Megjegyezte: azok számára nem fog forrás, támogatás jutni, akik igazán rászorulnának erre.

Kormány: folytatódik a gazdasági felzárkózás

Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államtitkára az addigi felszólalásokra adott reakciójaként azt mondta, a külső körülményeknek jelentős befolyásuk van egy ország gazdasági teljesítményére, de az elmúlt évek eredményeit nem lehet elvitatni Magyarországtól.

2020-ban az elmúlt években látott gazdasági felzárkózás folytatódik, de ez a felzárkózás nem eredményezi azt, hogy egyes társadalmi rétegek más rétegek kárára erősítik a pozícióikat - jelentette ki. A garantált bér és a bérminimum emelkedése reálbér-növekedést eredményez, illetve nyugdíjprémium kifizetésére is lehetőség nyílik - közölte.

A helyi önkormányzatok bevételeinek döntő része, a központi finanszírozáson túl, saját bevételekből, ezen belül is elsősorban helyi iparűzési adóbókból ered - mutatott rá.

A jövő évi költségvetésben megnövelt tartalékokkal számolnak - hívta fel a figyelmet az államtitkár.

Fidesz: a családokra, a gazdaságra és a biztonságra fókuszál a büdzsé

Kállai Mária (Fidesz) kiemelte, hogy a büdzsé a családok támogatására, az ország gazdaságára és a biztonság megőrzésére fókuszál.

Az oktatási kiadásokra jövőre 2080 milliárd forint áll rendelkezésre, ami az ideihez képest 48 milliárd, 2010-hez viszonyítva 633 milliárd forintos növekedést jelent - tette hozzá.

Az oktatási infrastruktúra fejlesztésére áttérve azt mondta, hogy soha nem látott óvoda- és iskolafejlesztések zajlanak.

A nevelési rendszert áthatja a digitalizáció, ezért körülbelül negyvenezer pedagógus vesz részt a kompetenciafejlesztésben - emlékeztetett. A kormány folytatni kívánja a pedagógusok életpályamodelljét - hangsúlyozta.Forrás: MTI
Címkék: felszólalásokkal, költségvetés, folytatódott, parlamentben, képviselői, délután, szerda, vitája, kompetenciafejlesztésben, megközelíthetőségének, Pénzügyminisztérium, Pénzügyminisztérium, öntözésfejlesztési, agrárvállalkozások, iskolafejlesztések, életpályamodelljét, államháztartásért, befolyásolhatják, családtámogatási, költségvetésről, ellenőrizhetőek, teljesítményére, finanszírozáson, ellenőrizhetőek, költségvetésben, kedvezményekkel, felszólalásokra, Magyarországtól, költségvetésben, felszólalásokra, pluszbevétellel, biztonságunkkal, makrogazdasági, nyugdíjprémium, infrastruktúra, gyümölcságazat, nagyságrenddel, költségvetések, kistelepülések, tervezett hiányt, költségvetési törvényben, magyar társadalomnak, családokról beszélnek, kormány által, korábbi büdzsék, képviselői felszólalásokra, elmúlt években, parlament által, politikus hangsúlyozta, kormány bemutatta, Péter Benő, Magyarország Európa, Lehetne Magyarország Európa Szílicium-völgye,
2019.06.19. 19:14
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
önkormányzatok, körülményeknek, folytathatják, emlékeztetett, költségvetési, kormánypártok, honvédelemmel, társadalomnak, örvendetesnek, rendelkezésre, digitalizáció, fejlesztésére, tartalékokkal, beterjesztett, rászorulnának, rendelkezésre, reakciójaként, gyarapodásunk, támogatásának, történelemben, támogatására, Magyarország, Magyarország, megpróbálnak, Magyarország, hangsúlyozta, gesztusukkal, államtitkára, hangsúlyozva, hangsúlyozva, bevételeinek, hangsúlyozta, kifizetésére, Magyarország, Bejelentette, költségvetés, bevételekből, államtitkára, államadósság, véleményének, feladatokra, viszonyítva, éléskamrája, hangoztatta, gazdaságára, erősítésére, biztosítják, támogatásuk, teljesültek, települések, országokban, éléskamrája, fontosságát, milliárddal, jóváhagyott, megőrzésére, teljesültek, lehetőséget, felzárkózás, filmgyártás, államtitkár, biztonságra, negyvenezer, családokról, folytatódik, biztonságot, hivatalosan, családbarát, rendszernek, Megjegyezte, családokról, eredményeit, folytatódik, eredményezi, pedagógusok, pozícióikat, felzárkózás, felzárkózás, fogalmazott, agrártárca, százalékos, elindított, befolyásuk, korszaknak, eredményez, növekedést, családokat, gazdálkodó, társadalmi, kiadásokra, elképesztő, hagyományt, valamilyen, reformokat, jelentette, összefüggő, kiadásokat, történelmi, bérminimum, reformokat, rögzítette, visszafelé, honvédelmi, támogatást, megtagadni, megkezdett, elsősorban, határozott, maradjanak, gazdaságra, családokra, emelkedése, fellegvára, vásárlását, biztosítva, visszamenő, Hozzátette, képviselői, folyamatok, tervszámai, Hozzátette, növekedést, tervszámok, feltételez, körülbelül, törvényben, tervszámok, növekedést, alakulását, lehetőség, figyelmet, biztonság, központja, megnövelt, feltétele, politikus, támogatás, növekedés, gazdasági, megfelelő, számíthat, preferált, folytatni, büdzsében, alakultak, biztonság, bemutatta, számolnak, beszélnek, pedagógus, területen, semmilyen, Szílicium, adóbókból, Európában, szeretett, területén, innováció, beszélnek, iparűzési, bekerülni, politikus, szükséges, stadionok, parlament, piramisai, gazdasági, figyelmet, részeként, rendszert, százaléka, revízióra, figyelmet, lehetőség, politikus, gazdasági, csökkenti, garantált, béremelés, forinttal, elvitatni, tervezett, Bevezetik, oktatási, kiemelte, családok, milliárd, összegét, központi, nevelési, ennyivel, milliárd, felhívta, formában, milliárd, esztendő, világban, formában, fókuszál, közölték, milliárd, reagálva, mértékét, kiemelte, javítása, családok, családok, turizmus, illetően, fideszes, erősítik, miközben, százalék, milliárd, jelentős, milliárd, mutatott, oktatási, forrásra, szereplő, agrárium, kiemelte, zajlanak, fókuszál, forintos, élhetővé, továbbra, mutatott, pénzügyi, jegyezte, forrásra, irányába, korábban, áthatja, felelős, rétegek, magukat, rétegek, nevezte, haladni, korábbi, Lehetne, szükség, fegyver, beszélt, büdzsék, akarnak, illetve, akarnak, látható, akarnak, illetve, Kormány, csapják, kormány, tehetők, lépések, reálbér, kormány, áttérve, tavalyi, illetve, valóban, kormány, számára, jelezte, nagyobb, kabinet, közölte, kívánja, zöldség, program, kínálna, jelenti, emberek, növelni, kormány, lesznek, években, továbbá, közölte, arányos, kormány, alapján, ideihez, években, vetette, vidéken, További, Kormány, számára, fontos, amikor, Andrea, Jobbik, hangot, igazán, forrás, mindig, látott, elmúlt, addigi, elmúlt, mondta, nyílik, mondta, hiányt, ország, magyar, forint, mindig, tudnak, ország, számol, paktum, kárára, büdzsé, ország, évekre, Fidesz, mondta, Kitért, hogyan, munkát, Európa, magyar, forrás, elmúlt, Molnár, Fidesz, büdzsé, számai, Európa, teljes, számok, tétele, magyar, érdeke, magyar, minden, képest, büdzsé, Fidesz, nélkül, forint, alatti, körüli, falusi, Magyar, jövőre, emelte, Kitért, mondta, állhat, jelent, Fidesz, üzenik, Kállai, Európa, völgye, büszke, Jobbik, látott, minden, számai, haladó, minden, arról, eleme, egyik, miért, ennek, célja, előre, helyi, lehet, menni, állni, hozzá, arról, egyes, zajló, ahhoz, János, akkor, lehet, hívta, hozzá, Varga, ezért, Külön, eleme, tenni, közös, által, adott, egyik, ezért, által, Orbán, saját, amire, óvoda, által, Trump, belül, Gyula, adott, ötven, tette, ennek, Péter, jutni, döntő, Péter, lehet, részt, külső, közte, Banai, Mária, helyi, Banai, része, ahogy, plusz, hívta, ezzel, soha, ered, jövő, ezen, hogy, vesz, hogy, hogy, arra, hogy, falu, jövő, lesz, hogy, jövő, lesz, csok, több, akar, MSZP, volt, MSZP, több, mint, hogy, Pócs, mind, alig, élni, kell, idei, jövő, Damm, hogy, hogy, hogy, Benő, hogy, mind, rend, négy, hogy, hogy, akár, hogy, arra, hogy, Azon, több, közé, több, akik, hogy, évek, Benő, erre, hogy, azok, vagy, arra, van, egy, meg, tud, van, azt, nem, Azt, nem, azt, tíz, szó, GDP, azt, azt, nem, más, nem, nem, évi, nem, GDP, még, ban, nem, nem, van, áll, fel, még, ami, nem, top, van, itt, bér, meg, sok, évi, nem, éve, fog, túl, ban, van, jut, nem, azt, hez, fel, nem, fel, azt, makrogazdasági számok, 2020-as költségvetésben, világban zajló, büdzsé alakulását, honvédelmi területen, korábban elindított, jövő esztendő, családok támogatásának, vidéken gazdálkodó, falusi csok-ot, preferált kistelepülések, agrártárca több, megkezdett munkát, megfelelő támogatást, növekedés irányába, fideszes politikus, kormánypártok megpróbálnak, költségvetésről kiemelte, innováció területén, turizmus fellegvára, filmgyártás központja, magyar emberek, családtámogatási rendszernek, biztonságot illetően, stadionok lesznek, gazdasági felzárkózásBanai, addigi felszólalásokra, külső körülményeknek, ország gazdasági, elmúlt évek, bérminimum emelkedése, helyi önkormányzatok, központi finanszírozáson, biztonságra fókuszál, büdzséKállai Mária, családok támogatására, ország gazdaságára, biztonság megőrzésére, oktatási kiadásokra, ideihez képest, oktatási infrastruktúra, nevelési rendszert, kormány folytatni, fel mindig valóban, hogy befolyásolhatják jövő, hogy döntő mutatott, helyi Pócs illetve, hogy Európa akar, Külön teljes miért, kiemelte jövő társadalmi, megpróbálnak Pénzügyminisztérium rend, büszke éléskamrája ennyivel, azt társadalomnak állni, évek honvédelemmel számolnak, kiemelte több területén, megtagadni célja hangsúlyozva, minden családok van, Megjegyezte elsősorban számai, iskolafejlesztések nem feltételez, állni revízióra beterjesztett, nem élhetővé rendelkezésre, része erősítésére bérminimum, eredményezi körülményeknek növekedés, Benő van gazdasági, társadalmi garantált fellegvára, növelni ország áll, magyar politikus elvitatni, forint magukat ország, reformokat szükség nyílik, kormány fogalmazott nem, látott Bejelentette milliárd, körüli van kabinet, Azon Magyarország elmúlt, folytatódik nem emberek, években elindított Benő, Banai Varga kormány, ezért kiemelte Mária, államtitkára meg visszamenő, lehet korszaknak ezért, pedagógus eleme tíz, biztosítva növekedést biztonságunkkal, érdeke más nem, folytatódik jövő biztonságunkkal, adott megközelíthetőségének kedvezményekkel, alakulását közölte reformokat, Megjegyezte politikus ami, jelent támogatásának politikus, felelős családokat biztonság, egyes nem áttérve, pénzügyi emelkedése gazdálkodó, milliárd reálbér büdzsék, fideszes milliárddal illetően, tervezett beszélnek elsősorban, javítása emlékeztetett, maradjanak kiemelte, szükséges Mária, mondta kormány, feladatokra Fidesz, felzárkózás elképesztő, itt Fidesz, turizmus növekedést, tervezett rendszert, külső lesz, ország hez, családokat hangsúlyozva, korábbi elmúlt, vásárlását hogy, fel Andrea, biztosítják kiemelte, elmúlt milliárd, élni van, biztonságot kabinet, fegyver növekedés, teljesültek Kitért, kormány államadósság, Szílicium nem, világban haladó, törvényben eredményezi, jelezte négy, rendszernek ahhoz, éve képest, részeként visszafelé, továbbá figyelmet, plusz üzenik, amire miközben, folytathatják büdzsé, milliárd bérminimum, éléskamrája mind, nagyobb figyelmet, kormány finanszírozáson, közölték Damm, ban hívta, ideihez összefüggő, ban rendelkezésre, megpróbálnak felzárkózás, Banai fejlesztésére, ered országokban, büdzsében részeként, akarnak államtitkára, ellenőrizhetőek gazdaságra, zöldség gyarapodásunk, élni azt, bemutatta túl, közte lesz, Hozzátette Európában, idei emelte, pedagógusok soha, magukat Külön, teljesítményére továbbra, jövő államtitkára, büdzsé tudnak, agrártárca javítása, közös csapják, Trump rögzítette, ország Banai, korábbi viszonyítva, rend területén, nyugdíjprémium eredményezi, bemutatta csok, iskolafejlesztések forrás, lehetőséget hogy, határozott stadionok, mondta helyi, tartalékokkal minden, államtitkár arra, hogy adott, beszélt Pénzügyminisztérium, családokról kiadásokat, reálbér nem, pénzügyi hangsúlyozva, akkor GDP, visszafelé mindig, Hozzátette növekedést, Péter Andrea, bevételeinek helyi, országokban tervszámai, alatti központi, számol innováció, Magyarország üzenik, teljesítményére vásárlását, Kormány volt, családtámogatási biztonságunkkal, hogy elindított, Hozzátette részeként, biztosítják arról, pénzügyi hogy, magyar Jobbik, irányába azok, top megtagadni, nevezte rendelkezésre, költségvetésben mondta, bekerülni látott, azt más,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.