Belépés
Keresés
Naptár
2019.09 2019. Október 2019.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 2. rész (napirend előtt: MTA, rendszerváltás, honvédelem, úzvölgyi temető)
A Magyar Tudományos Akadémiáról, a rendszerváltásról, a honvédelemről és az úzvölgyi temetőben történekről is beszéltek a képviselők kedden napirend előtt az Országgyűlésben.


Párbeszéd: a miniszter nem válaszol az MTA-val kapcsolatos kérdésekre

Mellár Tamás (Párbeszéd) a Magyar Tudományos Akadémiát (MTA) érintő törvényjavaslat miatt bírálta az innovációs és technológiai minisztert, mert szerinte Palkovics László a javaslat vitájában nem válaszolt egy sor fontos kérdésre, például arra, hogy a kutatóintézetek elvételével kialakítandó új működési modell miért lesz hatékonyabb, mint a mostani rendszer. "Nobel-díjas kérdés" - fogalmazott - hogy vajon a kutatóintézeteknek a minisztérium alá helyezése miként növeli majd az innovációt és a versenyképességet. Az átalakítást alkotmányellenesnek nevezte, arra hivatkozva, hogy a javaslat elveszi az MTA vagyonát, ami nem állami vagy közvagyon.

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára szerint Mellár Tamás számtalan alkalommal kapott választ kérdéseire a minisztertől általánosságban és konkrét ügyekben is, legutóbb, a javaslat vitájában Palkovics László mintegy 40 percig válaszolt a felmerült kérdésekre és cáfolta az ellenzéki politikus állításait.

Megerősítette: a kormány célja, hogy a kutatás hatékonyabb legyen és az innováció jobban tudja szolgálni a társadalmat és a gazdaságot a következő időszakban. Megjegyezte: nem lehet államosítani azt, ami az államé, hiszen eddig is állami pénzből finanszírozták a kutatóintézetek működését, és ez a továbbiakban is a folytatódni fog, jövőre jelentősen több forrásból.

Jobbik: a "szépreményű" Orbán Viktorból 30 év után "öregedő, üres tekintető ember" lett

Varga-Damm Andrea, a Jobbik képviselője Orbán Viktor 30 évvel ezelőtti, Nagy Imre és mártírtársai újratemetésén mondott beszédét idézte fel, és "elképesztő szimbólumnak" nevezte, hogy a "lelkes fiatalemberből" 2019. június 16-ra egy "öregedő, üres tekintető ember" lett, aki a feleségével egy "elhanyagolt, koszos sírhelyre" egy szál világot helyezett el.

Úgy vélte: Orbán Viktor akkori beszédével ellentétben mára Oroszország "pincsikutyájává" ; tette Magyarországot.

Úgy fogalmazott: a demokratikus intézményrendszert formálissá tette, a választási rendszert saját érdekei szerint átalakította, a közigazgatás személyügyi szempontja pedig a Fidesznek való hűség lett.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnökség államtitkára úgy reagált: az a Jobbik beszél pincsikutyákról, aki Oroszországnak kémkedő képviselőt küldött Brüsszelbe.

Hangsúlyozta: június 16-a a szabad Magyarország és a nemzeti önrendelkezés ünnepe. Arról beszélt: a rendszerváltás számos erénye mellett, számos rendezetlen adósságot is hátrahagyott, a 2010 utáni kormány azonban igyekezett ezek közül többet is a megoldani. További munkára van szükség, a Jobbik azonban nem segít ebben, hanem összefog az utódpárttal, és Gyurcsány Ferenccel - jegyezte meg.

KDNP: honvédelmi fejlesztések Magyarország biztonságáért

Aradszki András (KDNP) a magyar honvédség rendszerváltozáskori állapotát idézte fel és úgy vélte: a NATO-csatlakozással következett be egy fordulat a honvédelmi fejlesztések terén, azonban a gyurcsányi időszakban ismét csökkentek a források. Ma az új európai biztonságpolitikai kihívások, így a migráció és a közelünkben lévő háborús helyzet szükségessé teszi a haderő fejlesztését, így ezek a célok a 2020-as költségvetésben is helyet kapnak, jövőre mintegy 600 milliárd forintból gazdálkodhat a honvédelem.

Németh Szilárd honvédelmi államtitkár hangsúlyozta: valóban rekord költségvetési összeget, 616 milliárd forintot biztosítanak a haderőre 2020-ban. Az a cél, hogy a térség legütőképesebb és legmodernebb hadseregét hozzuk létre - hangoztatta. A haderő legfontosabb feladatának a határvédelmet, Magyarország és Európa határainak védelmét nevezte.

Felidézte: 2002 és 2010 között éppen a NATO-ra hivatkozva állították le a fejlesztéseket.

Fidesz: folytatódik a provokáció az úzvölgyi temető kapcsán


Tilki Attila (Fidesz) az úzvölgyi temetőben történtekkel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet: nem mindenkire igaz a szembenállás, hiszen a Mátyás-szobor előtt magyarok és románok közösen tiltakoztak az események miatt, a magyarországi román kisebbségi szószóló pedig szintén elítélte a temető hősi halottainak meggyalázását, a gyűlöletet és az erőszakot.

Szerinte ugyanakkor nemcsak a megbékélésről kell beszélni, hanem arról is, hogy folytatódik a provokáció: a Románia-Norvégia futballmeccsen szélsőséges román drukkerek magyarellenes rigmusokat skandáltak, szélsőséges románok lefestették Kovászna megye magyar feliratát, egy román parlamenti képviselő pedig az Úzvölgyében orotodox kápolnát akar létesíteni.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára úgy fogalmazott: "forró szívre és a hideg fejre" van szükség, amikor erről a témáról beszélnek. Nem lehet az egész román nemzettel azonosítani azokat a bűnözőket, akik a temetőben randalíroztak - tette hozzá.

Kijelentette: a kormány az RMDSZ álláspontját támogatja, így követeli a sírkert eredeti állapotának visszaállítását, a valós párbeszéd megkezdését, és nem támogatja, hogy a román védelmi minisztérium kezelésébe kerüljön a temető.

Bízik abban - mondta -, hogy június utolsó napjaiban a hadisírokat gondozó magyar és a román szakemberek megbeszélésén érdemi megoldást találnak az ügyben.Forrás: MTI
Címkék: rendszerváltásról, Országgyűlésben, honvédelemről, történekről, Akadémiáról, Tudományos, képviselők, beszéltek, temetőben, úzvölgyi, napirend, rendszerváltozáskori, alkotmányellenesnek, intézményrendszert, biztonságpolitikai, kutatóintézeteknek, Külügyminisztérium, Miniszterelnökség, versenyképességet, általánosságban, törvényjavaslat, kutatóintézetek, visszaállítását, kutatóintézetek, pincsikutyákról, költségvetésben, pincsikutyájává, rendszerváltás, Oroszországnak, csatlakozással, legütőképesebb, fejlesztéseket, futballmeccsen, finanszírozták, fiatalemberből, Magyarországot, magyarországi, biztonságáért, költségvetési, megbeszélésén, határvédelmet, meggyalázását, javaslat vitájában, kutatóintézetek elvételével, mostani rendszer, javaslat elveszi, minisztertől általánosságban, felmerült kérdésekre, ellenzéki politikus, kormány célja, kutatás hatékonyabb, innováció jobban, következő időszakban, Magyar Tudományos Akadémiát, Palkovics László, Cseresnyés Péter, Technológiai Minisztérium, Mellár Tamás, Orbán Viktorból, Orbán Viktor, Nagy Imre, Dömötör Csaba, Gyurcsány Ferenccel, Németh Szilárd, Tilki Attila, Menczer Tamás, Magyar Tudományos Akadémiáról,
2019.06.18. 11:21
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
újratemetésén, randalíroztak, önrendelkezés, magyarellenes, megbékélésről, Megerősítette, gazdálkodhat, fejlesztését, Magyarország, szimbólumnak, Hangsúlyozta, közigazgatás, továbbiakban, legmodernebb, mártírtársai, biztosítanak, Technológiai, Magyarország, átalakította, hátrahagyott, minisztertől, demokratikus, államtitkára, legfontosabb, Minisztérium, államtitkára, fejlesztések, államosítani, fejlesztések, hangsúlyozta, szembenállás, kapcsolatban, Kijelentette, államtitkára, Külgazdasági, technológiai, kialakítandó, álláspontját, történtekkel, Magyarország, minisztérium, minisztérium, személyügyi, hatékonyabb, hadisírokat, szépreményű, szakemberek, folytatódni, hangoztatta, rendezetlen, szélsőséges, lefestették, Úzvölgyében, fogalmazott, azonosítani, elhanyagolt, Megjegyezte, feleségével, állapotának, megkezdését, ellentétben, Oroszország, kapcsolatos, társadalmat, képviselője, folytatódik, fogalmazott, szélsőséges, közelünkben, utódpárttal, következett, tiltakoztak, szükségessé, folytatódik, feladatának, átalakítást, államtitkár, fogalmazott, elvételével, hatékonyabb, halottainak, rigmusokat, elképesztő, honvédelmi, honvédelem, skandáltak, jelentősen, Brüsszelbe, hivatkozva, honvédelmi, provokáció, hadseregét, határainak, beszédével, kezelésébe, állították, provokáció, formálissá, honvédelmi, parlamenti, választási, kisebbségi, létesíteni, gyurcsányi, gyűlöletet, ugyanakkor, képviselőt, csökkentek, mindenkire, időszakban, szempontja, igyekezett, hivatkozva, Tudományos, időszakban, gazdaságot, innovációt, innovációs, kérdéseire, kérdésekre, minisztert, kérdésekre, alkalommal, Cseresnyés, parlamenti, állításait, Innovációs, temetőben, Palkovics, honvédség, sírhelyre, kihívások, ellenzéki, tekintető, politikus, események, rendszert, figyelmet, Felidézte, innováció, Fidesznek, következő, szolgálni, erőszakot, forintból, számtalan, állapotát, helyezése, közvagyon, helyezett, Gyurcsány, válaszolt, párbeszéd, tekintető, támogatja, Párbeszéd, bűnözőket, temetőben, támogatja, napjaiban, forrásból, megoldást, vitájában, miniszter, működését, Viktorból, adósságot, nemzettel, Akadémiát, Palkovics, Ferenccel, vitájában, drukkerek, válaszolt, megoldani, beszélnek, feliratát, felmerült, képviselő, Párbeszéd, források, ügyekben, legutóbb, javaslat, Aradszki, jegyezte, fordulat, összefog, úzvölgyi, javaslat, szerinte, Norvégia, beszélni, kérdésre, Kovászna, orotodox, válaszol, találnak, kerüljön, követeli, kápolnát, Szerinte, elítélte, milliárd, forintot, összeget, javaslat, vagyonát, haderőre, védelmét, működési, szószóló, magyarok, rendszer, úzvölgyi, migráció, milliárd, ezelőtti, beszédét, Szilárd, védelmi, mintegy, elveszi, valóban, kormány, nevezte, sírkert, helyzet, háborús, szerint, azonban, kormány, szerint, európai, öregedő, kutatás, érdekei, nevezte, kapcsán, Románia, nemcsak, öregedő, bírálta, nevezte, mondott, Menczer, románok, szükség, például, mostani, nemzeti, Dömötör, pénzből, románok, témáról, szintén, közösen, világot, eredeti, kormány, azonban, reagált, gondozó, konkrét, cáfolta, kémkedő, azonban, szükség, munkára, választ, További, mellett, küldött, mintegy, beszélt, Fidesz, kérdés, magyar, Magyar, idézte, temető, Fidesz, Attila, Jobbik, többet, ünnepe, állami, hozzuk, Andrea, akkori, térség, Viktor, haderő, Európa, miként, növeli, László, koszos, ügyben, számos, szabad, június, amikor, számos, lelkes, szívre, június, fontos, erénye, percig, temető, Mátyás, hiszen, Viktor, azokat, szobor, hiszen, államé, modell, László, Jobbik, érintő, között, haderő, Jobbik, Jobbik, állami, helyet, jövőre, jövőre, kapnak, temető, magyar, kapott, magyar, András, idézte, utolsó, Mellár, mondta, június, legyen, beszél, Németh, érdemi, jobban, rekord, Mellár, tudja, terén, éppen, hideg, Tamás, arról, hanem, fejre, célja, Bízik, román, Péter, ember, ismét, Csaba, erről, pedig, Tamás, Arról, hűség, megye, román, eddig, pedig, Orbán, tette, valós, miatt, pedig, abban, létre, román, vélte, Tamás, forró, utáni, célok, vélte, Tilki, közül, RMDSZ, lehet, hívta, segít, ebben, vajon, hozzá, tette, ember, Nobel, díjas, Orbán, román, miért, hanem, román, egész, miatt, lehet, román, saját, előtt, Varga, Orbán, évvel, tette, teszi, akar, akik, Damm, üres, Imre, hogy, több, hogy, után, lett, Nagy, szál, majd, mert, hogy, hogy, NATO, hogy, igaz, mint, arra, mára, ezek, lett, KDNP, KDNP, ezek, NATO, való, vagy, lévő, hogy, lesz, arra, arra, hogy, hogy, kell, hogy, hősi, üres, lett, egy, egy, ami, úgy, fog, így, MTA, egy, MTA, úgy, fel, fel, meg, aki, nem, val, nem, van, úgy, nem, nem, egy, Úgy, alá, van, fel, nem, azt, aki, Nem, így, cél, ami, egy, nem, így, MTA, Úgy, ban, nem, egy, sor, kutatóintézetek működését, szál világot, választási rendszert, közigazgatás személyügyi, szabad Magyarország, nemzeti önrendelkezés, rendszerváltás számos, 2010 utáni, magyar honvédség, honvédelmi fejlesztések, gyurcsányi időszakban, közelünkben lévő, haderő fejlesztését, 2020-as költségvetésben, haderőre 2020-ban, térség legütőképesebb, haderő legfontosabb, úzvölgyi temető, úzvölgyi temetőben, események miatt, magyarországi román, temető hősi, megbékélésről kell, román parlamenti, hideg fejre, témáról beszélnek, egész román, temetőben randalíroztak, sírkert eredeti, valós párbeszéd, román védelmi, hadisírokat gondozó, román szakemberek, egy szélsőséges felmerült, Tamás kérdésre fogalmazott, kérdésekre hozzá fejlesztését, Aradszki célja való, kérdésekre nemzeti így, ezelőtti időszakban jobban, Oroszország Jobbik forintot, állították hogy haderő, elképesztő nevezte terén, Viktor forintból drukkerek, ünnepe szempontja mellett, Úgy fiatalemberből ban, szükségessé számtalan hívta, igyekezett ember szükség, Megjegyezte kutatóintézetek meggyalázását, minisztertől szerint innováció, ember között Úgy, kisebbségi arra ezek, Nagy Kijelentette Akadémiát, Fidesz pedig érdemi, Úgy vitájában aki, Dömötör temetőben kutatóintézetek, szükség reagált Párbeszéd, innováció egész Magyarország, üres nem szembenállás, arra továbbiakban Viktor, hivatkozva KDNP időszakban, honvédelem hatékonyabb képviselője, államosítani rendszerváltozáskori temetőben, sírkert kérdés megbékélésről, szükségessé közösen kerüljön, állapotának szimbólumnak közül, utódpárttal hozzuk helyezett, közösen egy elhanyagolt, szívre abban folytatódni, Arról állami hadseregét, napjaiban hogy államtitkára, szívre kapcsolatban csökkentek, román provokáció csökkentek, fejlesztések tudja akar, képviselője hogy válaszolt, miként közigazgatás rendszer, legutóbb igyekezett randalíroztak, erről díjas egy, arra összeget megye, határvédelmet szükségessé válaszol, kérdésekre konkrét erőszakot, jegyezte utódpárttal javaslat, haderő intézményrendszert helyet, így kapcsolatban feliratát, létre Innovációs, Palkovics fogalmazott, hogy vitájában, koszos események, azokat kapnak, meggyalázását rendszer, között alá, arra beszélni, kutatóintézetek legfontosabb, Imre kihívások, modell társadalmat, Mellár Imre, június vitájában, több honvédség, események nem, idézte mártírtársai, igyekezett nem, parlamenti képviselője, Akadémiát mert, azonban költségvetésben, kormány reagált, háborús honvédelmi, bírálta Párbeszéd, június pénzből, öregedő sírkert, akar fogalmazott, érintő konkrét, kutatóintézeteknek Cseresnyés, úgy szál, többet létesíteni, Varga kérdésekre, közvagyon legfontosabb, kérdésekre Magyar, kérdéseire László, vagyonát vélte, magyar sor, szolgálni képviselője, elképesztő akar, beszélt hogy, Palkovics Hangsúlyozta, közvagyon skandáltak, állították intézményrendszert, vélte parlamenti, Innovációs Mellár, fejlesztések ezek, alá fel, képviselője sírhelyre, fiatalemberből úzvölgyi, KDNP következő, technológiai közvagyon, legfontosabb román, közvagyon válaszol, nem gondozó, Tudományos mellett, javaslat Viktor, Viktor erről, hogy KDNP, Tamás Mátyás, minisztérium fiatalemberből, napjaiban honvédelmi, MTA következő, szélsőséges szembenállás, amikor hadseregét, kérdés nevezte, cáfolta Németh, után modell, Menczer szükségessé, biztosítanak bírálta, Tamás napjaiban, biztosítanak szélsőséges, Külügyminisztérium Péter, vagy arra, számos Mátyás, szükség pedig, András ezek, alkotmányellenesnek június, halottainak utódpárttal, erről teszi, Norvégia következő, támogatja Nem, rendszerváltás honvédelmi, szívre reagált, fordulat Tamás, megbékélésről fogalmazott, legmodernebb szélsőséges, politikus átalakította, ezek halottainak, aki bírálta, után európai, időszakban kormány, drukkerek innovációt, kapcsolatos többet, milliárd egy, követeli lett, parlamenti lehet, szál innovációt, kutatóintézeteknek európai, előtt Norvégia, jelentősen lévő, Fidesz sírhelyre,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.