Belépés
Keresés
Naptár
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Módosítana a földforgalmi előterjesztésen a törvényalkotási bizottság
A föld jövedelemtermelő képességét is figyelembe kell vennie a helyi földbizottságoknak az adásvétel véleményezésekor, erről fogadott el módosító indítványt csütörtökön az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága.


Egyes törvényeknek a mező- és erdőgazdasági földek forgalmával összefüggő, kormánypárti képviselők kezdeményezte módosításánál részletesen meghatározták, hogy adásvételkor a helyi földbizottságoknak milyen szempontokat kell néznie a földár véleményezésénél.

E szerint erdőnek nem minősülő föld esetén a földnek - indexálással meghatározott - 20 éves termelési időszakra számított jövedelemtermelő képességét kell figyelembe venni, ezt alapos indok nélkül nem haladhatja meg az eladási ár. Erdőnek minősülő föld esetén a földnek 50 éves termelési ciklusra számított jövedelemtermelő képességét kell nézni úgy, hogy az erdőtalaj és a faállomány értékét együttesen kell megállapítani, amelynek során az erdőtalaj értékét az erdő örökös járadékából, míg a faállomány értékét a potenciális véghasználatból levezetett jelenérték szerint kell kiszámítani.

A módosítás indoka az volt, hogy megvédjék a vásárlót a hosszú megtérülési időt eredményező irracionális befektetéstől, ugyanis az a saját gazdálkodásában is helyrehozhatatlan törést okozhat, illetve a gazdálkodói közösségnek is kárt okoz a földárak túlzott mértékű emelkedésével és ezáltal földpiaci buborék képződésével.

A kormányzati igazgatásról szóló törvényjavaslat módosításának értelmében március 1-jével alakulnak át a mostani jogviszonyok, az érintetteket március 15-ig kell tájékoztatni a változásról, addig kell megkapniuk kinevezési okmányukat, illetve addig közlik velük, mekkora fizetést kapnak.

Az alapszabadság mértéke nem változik, de a módosítás szerint nemcsak a minisztériumi kormánytanácsosoknak, kormányfőtanácsosoknak járna álláshelyük besorolásától függően pótszabadság, hanem a kormányzati főhivatal és a központi hivatal kormánytisztviselőinek is.

A családosok gyermekük tizennyolc éves koráig kapnak pótszabadságot, az eredeti javaslat szerint a gyermek tizenhat éves koráig járt volna pótszabadság.

Álláshelyi elismerés először nem tíz, hanem öt év után járna a kormánytisztviselőnek, aki háromhavi illetményét kapná meg ez alkalomból. Harmincöt év után már huszonnégyhavi jutalom járna. Változtattak a szolgálati elismerés idősávjain is, húsz helyett huszonöt év után kaphat ilyen juttatást a kormánytisztviselő.

A bizottság elfogadott egy úgynevezett túlterjeszkedő módosító csomagot is, amely az eredeti törvényjavaslatban nem szereplő jogszabályokon változtat. Az indoklás szerint erre a módosításra a jogrendszer koherenciája miatt van szükség, hogy átvezessék az ágazati törvényeken a kormányzati igazgatásról szóló új szabályokat.

A DK beterjesztette az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács szakszervezeti oldalának javaslatait, ami a párt szerint az igazságtalanságokat és a méltánytalanságokat orvosolja a többi között a szabadság csökkentésével, illetve a korlátlan fegyelmi felelősséggel kapcsolatban.

Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára ezt azzal utasította el, hogy a szakszervezetek több javaslatát, például az álláshelyi elismeréssel, a végkielégítésekkel kapcsolatosakat is befogadta a kormány.

A sporttörvény módosításával 1955-től kezdődően paralimpián, vagy 1984-től siketlimpián indult érmesek is jogosulttá válnak az olimpiai járadékra.

Emelkedik a második és harmadik helyezést elért érmesek járadéka: a második helyezett az első helyezett járadékának hetven, a harmadik helyezett az ötven százalékénak megfelelő összeget kap. Eddig hatvan, illetve negyven százalék volt ez az arány. Ugyancsak emelkedik az edzői járadék, ez a jövőben az érmesek járadékával megegyező összeg lesz. Eddig a járadék 50 százalékát kaphatták. Labdajátékcsapatoknál és egyéni sportágakban a szövetségi kapitány szintén százszázalékos járadékra jogosult.

A vitában jeltolmácsolással felszólaló Tapolczai Gergely (Fidesz) közölte, nem tudja támogatni az előterjesztést, mert az 1984 előtti siketlimpiai bajnokokra nem terjed ki. Ötven érmes maradt ki a szabályozásból - mondta.

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára ezt azzal indokolta, hogy 1984-et megelőzően nem állnak rendelkezésre olyan jegyzőkönyvek, dokumentumok, amelyek hivatalosan igazolnák az elért eredményt. Hozzátette: az érintetteket valamilyen módon kompenzálják majd.

A honvédelmi alkalmazottak jogállásáról szóló törvényjavaslatba beleírták: a honvédelmi alkalmazott a kapott utasítást csak akkor bírálhatja, ha annak végrehajtásával bűncselekményt követne el.

A közigazgatási bíróságokról szóló törvény hatálybalépésével kapcsolatos szabályokon is változtatásokat kezdeményezett a testület, határidőket módosítva. Eszerint a köztársasági elnök február vége helyett május végéig tehet javaslatot a Közigazgatási Felsőbíróság elnökének személyére, akiről az Országgyűlésnek június 15-ig kell döntenie. Az elnök megválasztására a Kúria elnökének megválasztásával megegyező szabályokat kell alkalmazni.Forrás: MTI
Címkék: földbizottságoknak, jövedelemtermelő, véleményezésekor, törvényalkotási, Országgyűlés, csütörtökön, képességét, indítványt, bizottsága, figyelembe, adásvétel, kormánytisztviselőinek, kormányfőtanácsosoknak, Labdajátékcsapatoknál, kormánytisztviselőnek, kormánytanácsosoknak, igazságtalanságokat, méltánytalanságokat, kormánytisztviselő, törvényjavaslatban, földbizottságoknak, végkielégítésekkel, helyrehozhatatlan, jeltolmácsolással, Miniszterelnökség, hatálybalépésével, törvényjavaslatba, Minisztériumának, jövedelemtermelő, véleményezésénél, jövedelemtermelő, megválasztásával, szakszervezetek, változtatásokat, kapcsolatosakat, véghasználatból, közszolgálatért, gazdálkodásában, végrehajtásával, megválasztására, törvényjavaslat, Országgyűlésnek, földár véleményezésénél, faállomány értékét, erdőtalaj értékét, erdő örökös, potenciális véghasználatból, módosítás indoka, hosszú megtérülési, gazdálkodói közösségnek, földárak túlzott, kormányzati igazgatásról, mostani jogviszonyok, Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács, Tuzson Bence, Tapolczai Gergely, Szabó Tünde, Emberi Erőforrások Minisztériumának, Közigazgatási Felsőbíróság,
2018.12.06. 19:47
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
bűncselekményt, százszázalékos, huszonnégyhavi, csökkentésével, pótszabadságot, kezdeményezett, előterjesztést, Érdekegyeztető, szabályozásból, beterjesztette, szakszervezeti, túlterjeszkedő, jogszabályokon, emelkedésével, minisztériumi, rendelkezésre, kezdeményezte, megállapítani, Közigazgatási, besorolásától, meghatározott, jegyzőkönyvek, befektetéstől, Közszolgálati, módosításával, alkalmazottak, módosításánál, alapszabadság, meghatározták, felelősséggel, erdőgazdasági, közigazgatási, módosításának, érintetteket, kormánypárti, köztársasági, elismeréssel, indexálással, százalékénak, tájékoztatni, jogviszonyok, irracionális, koherenciája, kapcsolatban, képződésével, igazgatásról, sportágakban, szempontokat, adásvételkor, Felsőbíróság, államtitkára, Változtattak, siketlimpiai, államtitkára, siketlimpián, igazgatásról, törvényeknek, bíróságokról, sporttörvény, kompenzálják, pótszabadság, pótszabadság, dokumentumok, jogállásáról, érintetteket, szabályokat, kormányzati, módosításra, kormányzati, paralimpián, határidőket, járadékának, szabályokon, illetményét, részletesen, változásról, kapcsolatos, úgynevezett, törvényeken, járadékával, alkalmazott, javaslatait, megtérülési, eredményező, járadékából, Erőforrások, kormányzati, kiszámítani, potenciális, álláshelyük, jogrendszer, hivatalosan, gazdálkodói, szabályokat, forgalmával, közösségnek, képviselők, okmányukat, tizennyolc, Álláshelyi, összefüggő, álláshelyi, utasította, javaslatát, családosok, alkalmazni, jogosulttá, személyére, megelőzően, jelenérték, képességét, idősávjain, bajnokokra, javaslatot, levezetett, faállomány, valamilyen, együttesen, Hozzátette, honvédelmi, átvezessék, faállomány, elfogadott, haladhatja, képességét, figyelembe, alkalomból, kinevezési, megkapniuk, bírálhatja, százalékát, felszólaló, szövetségi, értelmében, szolgálati, honvédelmi, bizottság, oldalának, Harmincöt, korlátlan, háromhavi, orvosolja, változtat, szabadság, elismerés, elismerés, juttatást, földpiaci, igazolnák, eredményt, erdőtalaj, erdőtalaj, módosítás, indokolta, befogadta, Tapolczai, támogatni, megvédjék, számított, beleírták, módosítva, elnökének, elnökének, megegyező, termelési, időszakra, termelési, utasítást, számított, kaphatták, járadékra, alakulnak, helyezett, járadékra, helyezett, Emelkedik, helyezést, módosítás, helyezett, megfelelő, gyermekük, Ugyancsak, főhivatal, megegyező, kezdődően, emelkedik, döntenie, Eszerint, olimpiai, harmadik, fegyelmi, százalék, jogosult, kapitány, sportért, összeget, járadéka, harmadik, Országos, testület, indoklás, ciklusra, fizetést, minősülő, huszonöt, minősülő, vásárlót, tizenhat, változik, központi, földárak, javaslat, módosító, amelynek, szereplő, csomagot, szerint, gyermek, március, eredeti, mértéke, illetve, kormány, mértékű, felelős, szükség, negyven, járadék, például, szintén, túlzott, ugyanis, illetve, függően, második, nemcsak, vitában, szerint, Gergely, jövőben, okozhat, második, hivatal, közölte, érmesek, érmesek, mekkora, szerint, március, mostani, törvény, szerint, eladási, jutalom, földnek, helyett, szerint, erdőnek, helyett, február, járadék, ágazati, először, követne, értékét, érmesek, ezáltal, amelyek, felelős, értékét, Erdőnek, értékét, szerint, eredeti, illetve, buborék, földnek, illetve, összeg, hosszú, végéig, esetén, alapos, nélkül, akiről, földár, földek, milyen, néznie, június, esetén, kapott, maradt, terjed, előtti, törést, mondta, Emberi, örökös, állnak, indoka, Fidesz, egyéni, Tanács, közlik, Tuzson, indult, hetven, válnak, kapnak, koráig, kaphat, kapnak, koráig, hatvan, között, venni, ilyen, volna, május, azzal, azzal, elnök, Szabó, Tünde, szóló, annak, többi, módon, nézni, szóló, járna, akkor, hanem, során, indok, olyan, kapná, Bence, elért, edzői, járna, érmes, ötven, velük, Egyes, Kúria, elnök, Ötven, szóló, addig, arány, addig, Eddig, Eddig, jével, helyi, járna, elért, tudja, miatt, szóló, amely, saját, tehet, hanem, hogy, erre, kell, csak, mező, föld, föld, hogy, kell, kell, éves, párt, húsz, kell, vége, után, után, erdő, éves, időt, éves, több, járt, hogy, volt, hogy, mert, vagy, volt, kell, kell, lesz, első, kárt, okoz, kell, hogy, majd, hogy, után, kell, kell, éves, nem, van, nem, től, nem, meg, úgy, kap, már, meg, aki, ami, nem, ezt, ezt, ezt, nem, míg, egy, nem, nem, től, tíz, nem, érintetteket március, alapszabadság mértéke, módosítás szerint, kormányzati főhivatal, központi hivatal, családosok gyermekük, eredeti javaslat, gyermek tizenhat, szolgálati elismerés, bizottság elfogadott, úgynevezett túlterjeszkedő, indoklás szerint, jogrendszer koherenciája, ágazati törvényeken, párt szerint, többi között, szabadság csökkentésével, korlátlan fegyelmi, szakszervezetek több, álláshelyi elismeréssel, sporttörvény módosításával, olimpiai járadékra, második helyezett, első helyezett, harmadik helyezett, ötven százalékénak, edzői járadék, érmesek járadékával, szövetségi kapitány, vitában jeltolmácsolással, 1984 előtti, elért eredményt, érintetteket valamilyen, honvédelmi alkalmazottak, honvédelmi alkalmazott, kapott utasítást, közigazgatási bíróságokról, köztársasági elnök, elnök megválasztására, helyi illetve március, kapcsolatos tizennyolc honvédelmi, törvényjavaslatban mert illetve, eredeti éves kapnak, mostani addig koráig, részletesen hogy földbizottságoknak, személyére faállomány kapott, húsz kell végkielégítésekkel, Harmincöt után bíróságokról, Eszerint Közigazgatási járadékával, volt után éves, Emelkedik Felsőbíróság államtitkára, szóló bíróságokról beterjesztette, levezetett válnak nem, véghasználatból képességét érmes, Bence szintén indoka, elnök kell Miniszterelnökség, vásárlót hatvan mert, szerint besorolásától érmes, közlik szerint mert, meg összeget hanem, hogy kell jeltolmácsolással, hatálybalépésével előtti határidőket, Közszolgálati méltánytalanságokat nem, kezdeményezte bűncselekményt álláshelyi, hogy mező amely, szerint akiről Emberi, Erdőnek bíróságokról helyezett, túlzott Tuzson például, háromhavi módosítás érintetteket, összefüggő számított február, módosításának hivatalosan például, igazgatásról jogosulttá jogrendszer, földpiaci elnökének képviselők, haladhatja változik megkapniuk, szerint termelési szabályokat, emelkedik jövedelemtermelő után, Felsőbíróság esetén előterjesztést, helyett kiszámítani érmes, siketlimpián február kormányzati, honvédelmi volt földnek, van szakszervezetek kárt, minősülő kormányzati szabályokon, annak érmesek értékét, szakszervezetek kárt tájékoztatni, erdőtalaj kormány nemcsak, mekkora igazságtalanságokat földnek, összeget igazgatásról idősávjain, illetve Egyes túlzott, orvosolja től törvényeknek, február együttesen, emelkedésével utasította, forgalmával kormánypárti, kormányzati járna, szövetségi helyezett, felelős éves, csökkentésével mekkora, kell részletesen, egy megegyező, edzői második, kaphatták elnökének, csökkentésével helyett, Tuzson ezáltal, számított utasította, méltánytalanságokat időszakra, harmadik érmesek, hatvan második, kárt méltánytalanságokat, indoka kormánypárti, kapná Országgyűlésnek, Gergely bírálhatja, igazságtalanságokat szerint, kell vége, párt kell, idősávjain földár, központi kaphat, minisztériumi érmesek, szolgálati arány, törvényeken hanem, meghatározott Erőforrások, kormányzati második, után től, kapcsolatban Ötven, meg kell, meg Szabó, után eredeti, besorolásától nem, kompenzálják véghasználatból, elért pótszabadságot, nem elismeréssel, azzal fizetést, kell hogy, minisztériumi javaslatait, akiről képességét, Miniszterelnökség olyan, okozhat járadékával, elismerés harmadik, sporttörvény eredeti, alkalmazni képződésével, módosítva kormányzati, első szövetségi, kapná Minisztériumának, képességét egy, szakszervezeti elismeréssel, törvényjavaslat csökkentésével, javaslatát szóló, szerint államtitkára, nélkül alapos, elnökének honvédelmi, igazságtalanságokat Emelkedik, százalékénak érmesek, földek szereplő, huszonnégyhavi éves, bűncselekményt Harmincöt, véleményezésénél százalék, szerint már, jével módosítva, kormányfőtanácsosoknak érintetteket, befogadta túlterjeszkedő, összefüggő megegyező, sportágakban nemcsak, összefüggő hatvan, venni meg, termelési igazgatásról, valamilyen kaphatták, szerint döntenie, Miniszterelnökség alkalmazni, tíz rendelkezésre, adásvételkor Országgyűlésnek, emelkedik kormányzati, kormány szabályozásból, Változtattak elismerés, indoklás siketlimpiai, központi időt, közösségnek edzői, bizottság helyezett, szabadság amelyek, siketlimpián módosításánál, mostani mostani, utasította kell, jövedelemtermelő időt, erdőtalaj Országgyűlésnek, sporttörvény eredményt, sportágakban oldalának, megfelelő először, nemcsak nem, egyéni ilyen, elismerés paralimpián, kell éves, befektetéstől jogállásáról,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.