Belépés
Keresés
Naptár
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Módosítana a földforgalmi előterjesztésen a törvényalkotási bizottság
A föld jövedelemtermelő képességét is figyelembe kell vennie a helyi földbizottságoknak az adásvétel véleményezésekor, erről fogadott el módosító indítványt csütörtökön az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága.


Egyes törvényeknek a mező- és erdőgazdasági földek forgalmával összefüggő, kormánypárti képviselők kezdeményezte módosításánál részletesen meghatározták, hogy adásvételkor a helyi földbizottságoknak milyen szempontokat kell néznie a földár véleményezésénél.

E szerint erdőnek nem minősülő föld esetén a földnek - indexálással meghatározott - 20 éves termelési időszakra számított jövedelemtermelő képességét kell figyelembe venni, ezt alapos indok nélkül nem haladhatja meg az eladási ár. Erdőnek minősülő föld esetén a földnek 50 éves termelési ciklusra számított jövedelemtermelő képességét kell nézni úgy, hogy az erdőtalaj és a faállomány értékét együttesen kell megállapítani, amelynek során az erdőtalaj értékét az erdő örökös járadékából, míg a faállomány értékét a potenciális véghasználatból levezetett jelenérték szerint kell kiszámítani.

A módosítás indoka az volt, hogy megvédjék a vásárlót a hosszú megtérülési időt eredményező irracionális befektetéstől, ugyanis az a saját gazdálkodásában is helyrehozhatatlan törést okozhat, illetve a gazdálkodói közösségnek is kárt okoz a földárak túlzott mértékű emelkedésével és ezáltal földpiaci buborék képződésével.

A kormányzati igazgatásról szóló törvényjavaslat módosításának értelmében március 1-jével alakulnak át a mostani jogviszonyok, az érintetteket március 15-ig kell tájékoztatni a változásról, addig kell megkapniuk kinevezési okmányukat, illetve addig közlik velük, mekkora fizetést kapnak.

Az alapszabadság mértéke nem változik, de a módosítás szerint nemcsak a minisztériumi kormánytanácsosoknak, kormányfőtanácsosoknak járna álláshelyük besorolásától függően pótszabadság, hanem a kormányzati főhivatal és a központi hivatal kormánytisztviselőinek is.

A családosok gyermekük tizennyolc éves koráig kapnak pótszabadságot, az eredeti javaslat szerint a gyermek tizenhat éves koráig járt volna pótszabadság.

Álláshelyi elismerés először nem tíz, hanem öt év után járna a kormánytisztviselőnek, aki háromhavi illetményét kapná meg ez alkalomból. Harmincöt év után már huszonnégyhavi jutalom járna. Változtattak a szolgálati elismerés idősávjain is, húsz helyett huszonöt év után kaphat ilyen juttatást a kormánytisztviselő.

A bizottság elfogadott egy úgynevezett túlterjeszkedő módosító csomagot is, amely az eredeti törvényjavaslatban nem szereplő jogszabályokon változtat. Az indoklás szerint erre a módosításra a jogrendszer koherenciája miatt van szükség, hogy átvezessék az ágazati törvényeken a kormányzati igazgatásról szóló új szabályokat.

A DK beterjesztette az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács szakszervezeti oldalának javaslatait, ami a párt szerint az igazságtalanságokat és a méltánytalanságokat orvosolja a többi között a szabadság csökkentésével, illetve a korlátlan fegyelmi felelősséggel kapcsolatban.

Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára ezt azzal utasította el, hogy a szakszervezetek több javaslatát, például az álláshelyi elismeréssel, a végkielégítésekkel kapcsolatosakat is befogadta a kormány.

A sporttörvény módosításával 1955-től kezdődően paralimpián, vagy 1984-től siketlimpián indult érmesek is jogosulttá válnak az olimpiai járadékra.

Emelkedik a második és harmadik helyezést elért érmesek járadéka: a második helyezett az első helyezett járadékának hetven, a harmadik helyezett az ötven százalékénak megfelelő összeget kap. Eddig hatvan, illetve negyven százalék volt ez az arány. Ugyancsak emelkedik az edzői járadék, ez a jövőben az érmesek járadékával megegyező összeg lesz. Eddig a járadék 50 százalékát kaphatták. Labdajátékcsapatoknál és egyéni sportágakban a szövetségi kapitány szintén százszázalékos járadékra jogosult.

A vitában jeltolmácsolással felszólaló Tapolczai Gergely (Fidesz) közölte, nem tudja támogatni az előterjesztést, mert az 1984 előtti siketlimpiai bajnokokra nem terjed ki. Ötven érmes maradt ki a szabályozásból - mondta.

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára ezt azzal indokolta, hogy 1984-et megelőzően nem állnak rendelkezésre olyan jegyzőkönyvek, dokumentumok, amelyek hivatalosan igazolnák az elért eredményt. Hozzátette: az érintetteket valamilyen módon kompenzálják majd.

A honvédelmi alkalmazottak jogállásáról szóló törvényjavaslatba beleírták: a honvédelmi alkalmazott a kapott utasítást csak akkor bírálhatja, ha annak végrehajtásával bűncselekményt követne el.

A közigazgatási bíróságokról szóló törvény hatálybalépésével kapcsolatos szabályokon is változtatásokat kezdeményezett a testület, határidőket módosítva. Eszerint a köztársasági elnök február vége helyett május végéig tehet javaslatot a Közigazgatási Felsőbíróság elnökének személyére, akiről az Országgyűlésnek június 15-ig kell döntenie. Az elnök megválasztására a Kúria elnökének megválasztásával megegyező szabályokat kell alkalmazni.Forrás: MTI
Címkék: földbizottságoknak, jövedelemtermelő, véleményezésekor, törvényalkotási, Országgyűlés, csütörtökön, képességét, indítványt, bizottsága, figyelembe, adásvétel, kormánytisztviselőinek, kormányfőtanácsosoknak, Labdajátékcsapatoknál, kormánytisztviselőnek, kormánytanácsosoknak, igazságtalanságokat, méltánytalanságokat, kormánytisztviselő, törvényjavaslatban, földbizottságoknak, végkielégítésekkel, helyrehozhatatlan, jeltolmácsolással, Miniszterelnökség, hatálybalépésével, törvényjavaslatba, Minisztériumának, jövedelemtermelő, véleményezésénél, jövedelemtermelő, megválasztásával, szakszervezetek, változtatásokat, kapcsolatosakat, véghasználatból, közszolgálatért, gazdálkodásában, végrehajtásával, megválasztására, törvényjavaslat, Országgyűlésnek, földár véleményezésénél, faállomány értékét, erdőtalaj értékét, erdő örökös, potenciális véghasználatból, módosítás indoka, hosszú megtérülési, gazdálkodói közösségnek, földárak túlzott, kormányzati igazgatásról, mostani jogviszonyok, Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács, Tuzson Bence, Tapolczai Gergely, Szabó Tünde, Emberi Erőforrások Minisztériumának, Közigazgatási Felsőbíróság,
2018.12.06. 19:47
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
bűncselekményt, százszázalékos, huszonnégyhavi, csökkentésével, pótszabadságot, kezdeményezett, előterjesztést, Érdekegyeztető, szabályozásból, beterjesztette, szakszervezeti, túlterjeszkedő, jogszabályokon, emelkedésével, minisztériumi, rendelkezésre, kezdeményezte, megállapítani, Közigazgatási, besorolásától, meghatározott, jegyzőkönyvek, befektetéstől, Közszolgálati, módosításával, alkalmazottak, módosításánál, alapszabadság, meghatározták, felelősséggel, erdőgazdasági, közigazgatási, módosításának, érintetteket, kormánypárti, köztársasági, elismeréssel, indexálással, százalékénak, tájékoztatni, jogviszonyok, irracionális, koherenciája, kapcsolatban, képződésével, igazgatásról, sportágakban, szempontokat, adásvételkor, Felsőbíróság, államtitkára, Változtattak, siketlimpiai, államtitkára, siketlimpián, igazgatásról, törvényeknek, bíróságokról, sporttörvény, kompenzálják, pótszabadság, pótszabadság, dokumentumok, jogállásáról, érintetteket, szabályokat, kormányzati, módosításra, kormányzati, paralimpián, határidőket, járadékának, szabályokon, illetményét, részletesen, változásról, kapcsolatos, úgynevezett, törvényeken, járadékával, alkalmazott, javaslatait, megtérülési, eredményező, járadékából, Erőforrások, kormányzati, kiszámítani, potenciális, álláshelyük, jogrendszer, hivatalosan, gazdálkodói, szabályokat, forgalmával, közösségnek, képviselők, okmányukat, tizennyolc, Álláshelyi, összefüggő, álláshelyi, utasította, javaslatát, családosok, alkalmazni, jogosulttá, személyére, megelőzően, jelenérték, képességét, idősávjain, bajnokokra, javaslatot, levezetett, faállomány, valamilyen, együttesen, Hozzátette, honvédelmi, átvezessék, faállomány, elfogadott, haladhatja, képességét, figyelembe, alkalomból, kinevezési, megkapniuk, bírálhatja, százalékát, felszólaló, szövetségi, értelmében, szolgálati, honvédelmi, bizottság, oldalának, Harmincöt, korlátlan, háromhavi, orvosolja, változtat, szabadság, elismerés, elismerés, juttatást, földpiaci, igazolnák, eredményt, erdőtalaj, erdőtalaj, módosítás, indokolta, befogadta, Tapolczai, támogatni, megvédjék, számított, beleírták, módosítva, elnökének, elnökének, megegyező, termelési, időszakra, termelési, utasítást, számított, kaphatták, járadékra, alakulnak, helyezett, járadékra, helyezett, Emelkedik, helyezést, módosítás, helyezett, megfelelő, gyermekük, Ugyancsak, főhivatal, megegyező, kezdődően, emelkedik, döntenie, Eszerint, olimpiai, harmadik, fegyelmi, százalék, jogosult, kapitány, sportért, összeget, járadéka, harmadik, Országos, testület, indoklás, ciklusra, fizetést, minősülő, huszonöt, minősülő, vásárlót, tizenhat, változik, központi, földárak, javaslat, módosító, amelynek, szereplő, csomagot, szerint, gyermek, március, eredeti, mértéke, illetve, kormány, mértékű, felelős, szükség, negyven, járadék, például, szintén, túlzott, ugyanis, illetve, függően, második, nemcsak, vitában, szerint, Gergely, jövőben, okozhat, második, hivatal, közölte, érmesek, érmesek, mekkora, szerint, március, mostani, törvény, szerint, eladási, jutalom, földnek, helyett, szerint, erdőnek, helyett, február, járadék, ágazati, először, követne, értékét, érmesek, ezáltal, amelyek, felelős, értékét, Erdőnek, értékét, szerint, eredeti, illetve, buborék, földnek, illetve, összeg, hosszú, végéig, esetén, alapos, nélkül, akiről, földár, földek, milyen, néznie, június, esetén, kapott, maradt, terjed, előtti, törést, mondta, Emberi, örökös, állnak, indoka, Fidesz, egyéni, Tanács, közlik, Tuzson, indult, hetven, válnak, kapnak, koráig, kaphat, kapnak, koráig, hatvan, között, venni, ilyen, volna, május, azzal, azzal, elnök, Szabó, Tünde, szóló, annak, többi, módon, nézni, szóló, járna, akkor, hanem, során, indok, olyan, kapná, Bence, elért, edzői, járna, érmes, ötven, velük, Egyes, Kúria, elnök, Ötven, szóló, addig, arány, addig, Eddig, Eddig, jével, helyi, járna, elért, tudja, miatt, szóló, amely, saját, tehet, hanem, hogy, erre, kell, csak, mező, föld, föld, hogy, kell, kell, éves, párt, húsz, kell, vége, után, után, erdő, éves, időt, éves, több, járt, hogy, volt, hogy, mert, vagy, volt, kell, kell, lesz, első, kárt, okoz, kell, hogy, majd, hogy, után, kell, kell, éves, nem, van, nem, től, nem, meg, úgy, kap, már, meg, aki, ami, nem, ezt, ezt, ezt, nem, míg, egy, nem, nem, től, tíz, nem, érintetteket március, alapszabadság mértéke, módosítás szerint, kormányzati főhivatal, központi hivatal, családosok gyermekük, eredeti javaslat, gyermek tizenhat, szolgálati elismerés, bizottság elfogadott, úgynevezett túlterjeszkedő, indoklás szerint, jogrendszer koherenciája, ágazati törvényeken, párt szerint, többi között, szabadság csökkentésével, korlátlan fegyelmi, szakszervezetek több, álláshelyi elismeréssel, sporttörvény módosításával, olimpiai járadékra, második helyezett, első helyezett, harmadik helyezett, ötven százalékénak, edzői járadék, érmesek járadékával, szövetségi kapitány, vitában jeltolmácsolással, 1984 előtti, elért eredményt, érintetteket valamilyen, honvédelmi alkalmazottak, honvédelmi alkalmazott, kapott utasítást, közigazgatási bíróságokról, köztársasági elnök, elnök megválasztására, többi javaslatot erre, szabályokat bizottság koráig, után mert nem, indokolta től mekkora, orvosolja hogy jegyzőkönyvek, csomagot nem kapitány, járna járadékra szerint, minősülő éves Fidesz, csökkentésével törvényjavaslatba helyi, megállapítani megfelelő módosításával, során részletesen számított, értékét Országos olyan, eredményt alakulnak törést, elismerés jével buborék, ezt jogállásáról csomagot, szakszervezeti koráig kapitány, nemcsak központi lesz, jogviszonyok végkielégítésekkel addig, hogy emelkedésével hanem, mondta dokumentumok bajnokokra, addig nem gyermek, kiszámítani érmesek hatálybalépésével, szakszervezetek jeltolmácsolással emelkedik, ilyen megvédjék megelőzően, beleírták földpiaci fizetést, után harmadik alkalmazott, termelési kapcsolatosakat azzal, felszólaló jogállásáról szóló, Felsőbíróság pótszabadságot kell, jeltolmácsolással járna pótszabadságot, figyelembe törvény bűncselekményt, kell csak mondta, hogy hogy kapnak, változtat buborék érintetteket, esetén százszázalékos módosító, Változtattak igazságtalanságokat nem, elnökének alakulnak kapcsolatosakat, államtitkára során kormányzati, nem meg faállomány, Eddig egy meghatározott, hogy honvédelmi egyéni, nem pótszabadság Gergely, akiről Közigazgatási járadéka, módosítva százalék tájékoztatni, szükség tájékoztatni szabályokon, pótszabadságot faállomány úgynevezett, pótszabadságot között végéig, alapszabadság kell főhivatal, elismerés kell megegyező, örökös mondta megvédjék, addig jutalom, válnak eredeti, második okoz, alkalmazottak gazdálkodói, Minisztériumának jutalom, nélkül változik, Szabó kapcsolatos, összeg egy, idősávjain tíz, járadékának földpiaci, hatvan erdő, vásárlót illetve, értelmében után, mértéke többi, március járadékából, Változtattak időszakra, kell volt, kap módosítás, elért szabályozásból, indoka kell, maradt erdőtalaj, erdőtalaj megegyező, február végrehajtásával, módosítás kell, közszolgálatért végéig, valamilyen elért, ugyanis Eddig, kezdődően kell, Tanács Labdajátékcsapatoknál, június Hozzátette, kormányzati föld, között befektetéstől, nézni állnak, túlzott helyett, elért tizennyolc, harmadik testület, esetén kell, nem személyére, kell számított, kapcsolatos nem, kezdeményezett mértékű, Bence amelyek, szabadság jogrendszer, túlzott emelkedésével, szabályokat kiszámítani, megegyező javaslat, módosításánál sportágakban, értékét több, éves dokumentumok, központi alapos, százalék igazságtalanságokat, adásvételkor jogviszonyok, időt felelősséggel, megfelelő elért, március földek, járna földnek, kapcsolatos követne, álláshelyük szerint, időt arány, mondta igazgatásról, kezdeményezett módosításánál, milyen dokumentumok, családosok honvédelmi, kezdeményezte szempontokat, amelynek erdőnek, szóló kormánytisztviselőnek, követne törvényjavaslatban, kapcsolatban csomagot, százalékénak jutalom, orvosolja milyen, jogosulttá szabályokat, jelenérték szereplő, miatt túlzott, érintetteket kapnak, igazolnák miatt, hogy kezdődően, meg érmesek, összeg álláshelyük, kell annak, számított Emelkedik, erdőtalaj képviselők, helyezett jeltolmácsolással, alkalmazni eladási, például helyezett, illetményét okoz, meghatározták javaslat, érintetteket kaphatták, véghasználatból ezt, től bíróságokról, közlik elismerés, törvényjavaslatba járadék, szóló kormánytisztviselőinek, szabályokon vásárlót, álláshelyük kormánypárti, összefüggő június, okozhat alapos, kap Minisztériumának, előtti álláshelyük, értékét jogrendszer, előtti kell,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.