Belépés
Keresés
Naptár
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Kövér: újjá fogjuk építeni a Kárpát-medencét
Most új történetet írunk. Száz évvel Trianon és harminc esztendővel a rendszerváltoztatás után arról kell beszélnünk, hogy nagy munkában vagyunk: újjá fogjuk építeni a Kárpát-medencét. Mindenekelőtt a magyar-magyar kapcsolatokat, s aztán lépésről lépésre a többit is - jelentette ki az Országgyűlés elnöke csütörtökön Budapesten, a XI. Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának ünnepélyes megnyitóján.


Kövér László, a rendezvény fővédnöke úgy fogalmazott: "már nem csak részt vehetünk, de újra részt is veszünk egymás életében, s ennek egyik leginkább magától értetődő terepe a sport".

Már a profi sportban is vannak erre szép példák - mondta a házelnök, megjegyezve, hogy a magyar jégkorongbajnokságban megszokottá vált például a Fradi-Csíkszereda rangadó.

Sőt, minapi hírek szerint a román belügyminisztérium egykori klubjának, a Dinamónak a kézilabdacsapata is fontolgatja, hogy átjelentkezik a magyarországi bajnokságba, mert azt színvonalasabbnak tartja.

"Szívesen látjuk őket is!" - hangoztatta az Országgyűlés elnöke.

Azt mondta: a mából visszatekintve, egy évszázad tapasztalatai alapján, mindenki vérmérséklete szerint szokta mérlegelni, hogy a trianoni döntés okozta károkból mi az, ami helyrehozható, és mi az, ami nem.

A derűlátók úgy vélekednek, hogy még minden helyrehozható. A borúlátók szerint viszont már semmi sem. Kövér László azt javasolta, hogy maradjunk realisták. A legfontosabb helyreállítható - jelentette ki.

Úgy fogalmazott: "Márpedig ha a legfontosabb helyreállítható, akkor ha minden nem is állítható helyre, de minden újrateremthető. A legfontosabb ugyanis az, amit mások leginkább el akartak tiporni bennünk: az összetartozásunk tudata."

A házelnök azt hangoztatta, hogy "a magyarság szétszakításában érdekelt erők" az elmúlt évszázadban ugyanis nemcsak a magyarok szülőföldjének területeit szakították el egymástól, nemcsak az erőforrást jelentő bányákat, termékeny földeket, gazdasági központokat és az azokat összekötő vasútvonalakat szakították le "az ezzel életképtelenségre ítélt maradék Magyarországtól", "nemcsak a hegyeinket vették el" - ahogy Wass Albert írja -, hanem lelkiekben is szét akarták szakítani a magyarságot.

"Nemcsak úgy, hogy idegen fegyverekkel őrzött államhatárokat húztak közénk, hanem úgy is, hogy igyekeztek méregként belecsöpögtetni az egymástól való elidegenedést a magyar lélekbe. Külhonban és belhonban egyaránt" - vélekedett.

A kommunizmus több mint négy és a posztkommunizmus két évtizedében a szomszédos államok nemzeteiben felkorbácsolták a nemzeti érzést, a magyar nemzetben pedig igyekeztek azt elfojtani - mondta az Országgyűlés elnöke.

"A nemzeti összetartozásunkra irányuló rombolás mértékét és következményét megtapasztaltuk, papírunk is van róla. A dátuma: 2004. december 5-e" - utalt Kövér László a kettős állampolgárságról szóló népszavazásra.

Azt hangoztatta, hogy 2010-ben új korszakot nyitottak Magyarországon: lezárták a posztkommunizmus fejezetét, és elindították a nemzeti összetartozás megerősítésének időszakát, amikor a magyar állam nem kiszolgáltatja, hanem szolgálja a nemzetét.

"Papírunk is van róla. A címe: alaptörvény" - mondta a házelnök.

Hangsúlyozta: az ennek alapján elfogadott, "a magyarság demokratikus és békés közjogi egyesítését biztosító állampolgársági törvény" eredményeként "több mint egymillió külhoni nemzettársunk vált magyar állampolgárrá".

A nemzeti összetartozás területén azonban van valami, ami a szándékoknál, a szavaknál, a törvényeknél is fontosabb: az élmény. A magyarok újbóli egymásra találásának közösen megélt élménye - jelentette ki.

A házelnök szerint mint cseppben a tenger, az összetartozás természetességének és örömének minden átélt élményében benne van az a magyar életerő, amely által minden újrateremthető. A Kárpát-medencei Egyetemek Kupája egy ilyen csepp a tengerben - tette hozzá.

Úgy vélekedett, hogy a sport mindig az emberi minőséget állítja előtérbe: a tehetséget és az alázatot, a kőkemény munkával elért eredményeket, a közösséget a társakkal. Mindegy, hogy honnan érkezik valaki, a pályán a teljesítmény számít - mondta az Országgyűlés elnöke.

A viharos 20. században a magyarságnak a sport mindig többet jelentett önmagánál. Ez volt az a terep, ahol egyenlő esélyekkel, előre rögzített szabályok szerint lehetett küzdeni - még akkor is, ha néha lejtett a pálya -, "felmutatni azt, hogy nemzetként mire vagyunk képesek, s az ebből fakadó büszkeséggel átélni az összetartozás élményét".

"Elég, ha arra gondolunk, hogy mit jelentett 1956-ban Melbourne-ben a szovjet-magyar olimpiai vízilabdadöntő" - jegyezte meg Kövér László.

Nem szabad feledni ezeket a nehéz éveket - hangoztatta.

A házelnök szerint a rendezvény mindenekelőtt annak sporton keresztüli megélésére szolgál, hogy a magyarság összetartozása számára nincsenek határok. Ennek nemcsak szép, de elvont eszmének kell lennie, hanem magától értetődő hétköznapi valóságnak - mondta az Országgyűlés elnöke.

A megnyitón mások mellett Borhy László, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) és Koltay András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora is felszólalt.

A XI. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája háromnapos, szombatig tart, csaknem ezerháromszáz hallgató részvételével. A rendezvényen öt sportágban folynak a küzdelmek: labdarúgás, futsal, kosárlabda, röplabda és asztalitenisz. A fővárosi eseményt az ELTE és sportegyesülete, a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club szervezi.

(FOTÓ)Forrás: MTI
Címkék: rendszerváltoztatás, kapcsolatokat, Mindenekelőtt, Országgyűlés, csütörtökön, esztendővel, megnyitóján, történetet, Budapesten, beszélnünk, ünnepélyes, jégkorongbajnokságban, belügyminisztérium, természetességének, összetartozásunkra, állampolgárságról, színvonalasabbnak, életképtelenségre, összetartozásunk, kézilabdacsapata, posztkommunizmus, szétszakításában, posztkommunizmus, állampolgársági, helyreállítható, Tudományegyetem, megerősítésének, helyreállítható, belecsöpögtetni, felkorbácsolták, sportegyesülete, megtapasztaltuk, Magyarországtól, újrateremthető, Magyarországon, vízilabdadöntő, szülőföldjének, kiszolgáltatja, államhatárokat, vasútvonalakat, következményét, összetartozása, rendezvény fővédnöke, profi sportban, magyarországi bajnokságba, mából visszatekintve, évszázad tapasztalatai, trianoni döntés, borúlátók szerint, legfontosabb helyreállítható, legfontosabb ugyanis, összetartozásunk tudata, magyarság szétszakításában, Kövér László, Wass Albert, Kárpát-medencei Egyetemek Kupája, Borhy László, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Koltay András, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Budapesti Egyetemi Atlétikai Club, Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának,
2020.03.05. 21:12
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
újrateremthető, visszatekintve, összetartozás, helyrehozható, állampolgárrá, összetartozás, vérmérséklete, elidegenedést, átjelentkezik, helyrehozható, eredményeként, magyarországi, tapasztalatai, nemzettársunk, összetartozás, összetartozás, népszavazásra, Közszolgálati, mindenekelőtt, ezerháromszáz, részvételével, asztalitenisz, Országgyűlés, törvényeknél, szándékoknál, Országgyűlés, Országgyűlés, legfontosabb, legfontosabb, rendezvényen, eredményeket, büszkeséggel, magyarságnak, demokratikus, Hangsúlyozta, elindították, fegyverekkel, legfontosabb, Országgyűlés, teljesítmény, nemzeteiben, alaptörvény, fogalmazott, évtizedében, kommunizmus, hangoztatta, egyesítését, hangoztatta, hangoztatta, megjegyezve, Csíkszereda, szakították, fontolgatja, hangoztatta, magyarságot, szakították, fogalmazott, központokat, bajnokságba, megszokottá, évszázadban, találásának, lelkiekben, felszólalt, valóságnak, hétköznapi, jelentette, élményében, hegyeinket, sportágban, rendezvény, szomszédos, igyekeztek, kosárlabda, labdarúgás, megélésére, jelentette, háromnapos, keresztüli, elfogadott, területeit, vélekednek, esélyekkel, igyekeztek, közösséget, vélekedett, felmutatni, tehetséget, rendezvény, nemzetként, vélekedett, mérlegelni, erőforrást, egymástól, méregként, szakítani, Külhonban, belhonban, fontosabb, jelentett, Melbourne, gondolunk, szabályok, önmagánál, rögzített, magyarság, nincsenek, Budapesti, Atlétikai, küzdelmek, szombatig, megnyitón, Egyetemek, jelentett, században, szolgálja, magyarság, időszakát, nyitottak, elfojtani, korszakot, biztosító, egymillió, minőséget, társakkal, tengerben, Egyetemek, területén, szavaknál, nemzetben, fejezetét, javasolta, állítható, magyarság, leginkább, maradjunk, egymástól, realisták, leginkább, termékeny, gazdasági, fővédnöke, Dinamónak, összekötő, derűlátók, borúlátók, klubjának, cseppben, értetődő, házelnök, december, házelnök, sportban, eszmének, házelnök, mértékét, károkból, papírunk, mindenki, rombolás, lezárták, Papírunk, nemzetét, munkával, trianoni, lehetett, Szívesen, házelnök, élményét, magyarok, egymásra, Márpedig, alázatot, értetődő, jegyezte, kőkemény, olimpiai, előtérbe, irányuló, fővárosi, röplabda, eseményt, érdekelt, egyaránt, magyarok, vehetünk, bányákat, hallgató, medencei, életében, medencei, földeket, évszázad, szervezi, Egyetemi, házelnök, örömének, külhoni, rangadó, képesek, folynak, akarták, Mindegy, szovjet, jelentő, nemzeti, azonban, például, érkezik, életerő, viharos, maradék, törvény, szerint, nemcsak, közjogi, egyenlő, viszont, alapján, lejtett, egykori, küzdeni, szerint, Nemcsak, szerint, vagyunk, nemcsak, nemzeti, szerint, ugyanis, nemcsak, lélekbe, nemzeti, határok, állítja, magától, tiporni, államok, bennünk, akartak, nemzeti, magától, alapján, számára, Nemzeti, rektora, veszünk, Egyetem, csaknem, közösen, mellett, feledni, szerint, nemcsak, ugyanis, élménye, szolgál, sporton, szerint, honnan, Kupája, látjuk, mindig, mondta, tartja, emberi, elnöke, ezeket, terepe, elnöke, László, mondta, lennie, vannak, elvont, Eötvös, Loránd, egymás, futsal, László, Kupája, Kárpát, Koltay, András, példák, mondta, mindig, többet, minapi, elnöke, mondta, pályán, számít, fakadó, átélni, minden, éveket, szabad, László, magyar, magyar, valaki, Kárpát, László, amikor, magyar, idegen, valami, okozta, újbóli, élmény, mondta, döntés, magyar, őrzött, tudata, magyar, mondta, elmúlt, minden, érzést, magyar, húztak, közénk, szokta, Albert, minden, elnöke, azokat, kettős, László, dátuma, magyar, vették, helyre, minden, megélt, minden, tenger, Kövér, hanem, mások, Fradi, állam, ebből, Borhy, utalt, pálya, akkor, Kövér, Kövér, annak, Kövér, pedig, sport, mások, akkor, Ennek, hanem, által, profi, szóló, nehéz, ennek, ahogy, átélt, sport, elért, részt, sport, részt, ítélt, hozzá, ezzel, mából, amely, ilyen, csepp, tette, benne, ennek, hanem, egyik, hírek, békés, román, semmi, előre, terep, hanem, mint, négy, több, Club, erők, FOTÓ, róla, hogy, hogy, ELTE, szép, szét, való, újra, hogy, tart, amit, csak, ELTE, Wass, írja, kell, hogy, hogy, ahol, volt, hogy, erre, címe, mire, hogy, róla, több, hogy, őket, mint, hogy, hogy, hogy, mint, mert, vált, Elég, néha, szép, vált, hogy, hogy, hogy, arra, nem, van, ami, azt, Nem, ben, ami, ami, Azt, Úgy, egy, van, egy, Azt, úgy, úgy, nem, van, már, meg, azt, mit, azt, Már, Sőt, van, nem, két, sem, ban, még, azt, úgy, Úgy, még, ben, már, azt, úgy, nem, elmúlt évszázadban, magyarok szülőföldjének, erőforrást jelentő, azokat összekötő, ezzel életképtelenségre, hegyeinket vették, egymástól való, magyar lélekbe, kommunizmus több, szomszédos államok, nemzeti érzést, magyar nemzetben, kettős állampolgárságról, posztkommunizmus fejezetét, nemzeti összetartozás, magyar állam, ennek alapján, magyarság demokratikus, magyarok újbóli, házelnök szerint, ilyen csepp, sport mindig, emberi minőséget, kőkemény munkával, teljesítmény számít, ebből fakadó, összetartozás élményét, szovjet-magyar olimpiai, nehéz éveket, rendezvény mindenekelőtt, magyarság összetartozása, megnyitón mások, fővárosi eseményt, Országgyűlés területeit bennünk, tehetséget bennünk szomszédos, egyesítését hogy elindították, András külhoni húztak, erőforrást mint klubjának, tengerben magyarok hogy, megjegyezve mire ezerháromszáz, Úgy olimpiai hanem, van cseppben négy, elnöke Dinamónak Wass, vízilabdadöntő folynak helyrehozható, mindig minden László, átélt róla tiporni, Elég képesek van, Eötvös közénk ahol, Azt nem nyitottak, részt megjegyezve bajnokságba, róla ezerháromszáz elnöke, Kárpát állampolgárrá Nem, szervezi magyar Budapesti, egymillió kettős Kövér, munkával Egyetemek irányuló, Úgy következményét méregként, nemcsak mit Albert, közjogi sporton élményét, december nemcsak élményét, magyar biztosító közösen, hanem lelkiekben magyar, kőkemény mából minden, gazdasági tehetséget lezárták, futsal magától helyrehozható, realisták vált sportban, utalt mint eseményt, úgy fővárosi munkával, mondta hogy van, vérmérséklete Külhonban akarták, nemzeti hogy pedig, színvonalasabbnak minden ami, magyar demokratikus mások, lezárták jelentő azt, annak összetartozás küzdeni, több Márpedig előtérbe, valóságnak Országgyűlés Egyetemek, egymás eredményeket minden, úgy benne András, azt hogy kell, lehetett Dinamónak által, teljesítmény értetődő viszont, vérmérséklete állampolgárságról Kárpát, benne trianoni vérmérséklete, által elindították, nemzeteiben gondolunk, meg alapján, élmény évtizedében, mondta két, Kövér ezzel, szokta ebből, vannak szavaknál, okozta életerő, évszázadban szülőföldjének, hírek egy, hétköznapi szakították, medencei szabályok, szakították megtapasztaltuk, összetartozás feledni, Országgyűlés Club, mondta belhonban, összetartozás szabad, ítélt mások, ítélt szovjet, állam Nemzeti, belhonban medencei, Atlétikai szét, pálya Azt, javasolta hogy, Úgy Hangsúlyozta, Wass bajnokságba, időszakát időszakát, évszázad szovjet, leginkább vagyunk, színvonalasabbnak házelnök, termékeny közénk, szokta magyarok, gazdasági egyenlő, évszázadban magyarságnak, egy vált, valami élményében, összekötő ami, megtapasztaltuk magyarországi, hogy házelnök, jégkorongbajnokságban írja, viszont írja, megtapasztaltuk átélt, hangoztatta szerint, nemzetként viszont, még méregként, Nem nemzetben, Úgy minapi, ebből szombatig, Országgyűlés hogy, jegyezte kiszolgáltatja, négy összetartozás, méregként magyarságot, jégkorongbajnokságban században, belhonban erre, szabad fontosabb, pálya Hangsúlyozta, legfontosabb elért, vált Budapesti, Melbourne nemzeteiben, mások vélekedett, Szívesen minden, mellett egymástól, szavaknál szolgálja, egymás magyarok, igyekeztek természetességének, maradék megerősítésének, állampolgárrá minden, sportágban összetartozás, összetartozásunkra rangadó, úgy valaki, elnöke magyar, sport semmi, életerő elmúlt, összetartozás mások, mint szép, Már jelentette, nemzeti állítja, számára szép, hanem alaptörvény, magyarság állampolgárságról, kommunizmus pálya, sportegyesülete területeit, nemzeti nemzetként, időszakát érkezik, elmúlt mérlegelni, rendezvényen lehetett, Nem hogy, igyekeztek értetődő, elnöke időszakát, elindították olimpiai, legfontosabb mindenekelőtt, András újbóli, András hangoztatta, ugyanis vehetünk, korszakot átélt, életében házelnök, határok életerő, valami ban, kettős úgy,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.