Belépés
Keresés
Naptár
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Öt kulturális intézmény szűnt meg december 31-én
Több kulturális intézmény - a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI), a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet (MaNDA), a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága (NKAI), a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ (Forster Központ), valamint az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont (Eszterháza Központ) - is megszűnt 2016. december 31-én.


Az NMI jogutód nélkül szűnt meg; muzeális és közművelődési feladatait, a Kulturális Közfoglalkoztatási Programhoz kapcsolódó jogait és kötelezettségeit, továbbá az EU-s forrásból finanszírozott, folyamatban lévő pályázatokkal, valamint folyamatban lévő és fenntartási kötelezettséggel terhelt projektekkel kapcsolatos közfeladatait a Lakitelken működő Alapítvány kizárólagos tulajdonában álló NMI Művelődési Intézet Nonprofit Kft. látja el.

A MaNDA digitalizálási feladatait, a közfoglalkoztatói státuszához kapcsolódó jogait és kötelezettségeit, valamint az EU-s forrásból finanszírozott, folyamatban lévő és fenntartási kötelezettséggel terhelt projektjeit a Forum Hungaricum Közhasznú Nonprofit Kft. vette át.

Az NKAI beolvadás útján jogutódlással szűnt meg, általános jogutódja az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő. Az előadó-művészeti szervezetek működésével összefüggő közigazgatási hatósági és szolgáltatási feladat- és hatáskörök, valamint az ahhoz kapcsolódó jogviszonyok tekintetében a közfeladat átvevője a Pest Megyei Kormányhivatal.

A Forster Központ jogutódlással szűnt meg. A központ által ellátott, a kulturális örökség nyilvántartásával, a kulturális javak védelmével és a műtárgyfelügyelettel, a világörökséggel, a nemzetközi ügyekkel, az állami elővásárlási jog gyakorlásával, a tudományos gyűjtemények kezelésével, kutatószolgálat működtetésével, a kulturális örökségi értékek osztályozásával, a tanácsadói testületek működtetésével, a kulturális örökség védettségével kapcsolatos tudományos előkészítéssel, valamint a kulturális örökségvédelmi szakértői tevékenységgel kapcsolatos feladatokat a kulturális örökség védelméért felelős miniszter látja el.

A Forster Központ által fenntartott Magyar Építészeti Múzeum fenntartói feladatait a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) vette át.

A Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft. (Budavári Kft.) január 1-jétől közfeladatként ellátja a nagyberuházások régészeti előkészítését és koordinálását, az előzetes régészeti dokumentáció készítését, próbafeltárás végzését, valamint a jogszabályban meghatározott régészeti feladatokat; a feltárások szakmai irányelveinek és protokolljainak kidolgozását, továbbá a régészeti örökség felkutatásában való közreműködést.

Szintén a Budavári Kft. végzi a Forster Központ megvalósítása alatt álló egyes kiemelt nemzeti örökségvédelmi programok fejlesztési feladatait; a létesítménygazdálkodási és az ingatlanok fenntartási, üzemeltetési, hasznosítási feladatait; a kulturális örökség kezelésével kapcsolatos információk nyújtásával, hasznosítási, pályázati tanácsadással és közreműködéssel, fejlesztéssel, felújítással kapcsolatos tanácsadással, tervpályázati eljárás lebonyolításával összefüggő feladatokat.

A Budavári Kft. vette át a veszélyeztetett műemlékek helyzetének konszolidálásával, hasznosítási javaslatok készítésével kapcsolatos, valamint a kulturális örökség fejlesztési programjainak kidolgozásával, nyomon követésével összefüggő feladatokat; a kulturális örökségre alapozott projektek kidolgozását, megvalósítását; a vagyonkezelt ingatlanokra vonatkozóan a közgyűjteményi feladatokat, továbbá múzeumi, közművelődési és más kulturális szolgáltatások nyújtását.

Ezekhez a feladatokhoz kapcsolódóan a Forster Központ által benyújtott, folyamatban lévő vagy lezárult EU-s pályázatok, a központtal megkötött uniós támogatási szerződések és az ezekkel kapcsolatosan megkötött együttműködési megállapodások, konzorciumi szerződések tekintetében a központ jogutódja a Budavári Kft.

A nyilvántartásokhoz szükséges szoftverek és virtuális szerverek üzemeltetését és fejlesztését a Lechner Tudásközpont Területi, Építészeti és Informatikai Nonprofit Kft. veszi át. Ez a feladatellátás nem terjed ki a kulturális örökségvédelmi törvény szerinti nyilvántartások adatainak tulajdonjogára, ezek fölött a tulajdonosi jogokat a miniszter gyakorolja.Több projektben a Forster Központ jogutódja a Miniszterelnökség.

A Magyar Építészeti Múzeummal kapcsolatos feladatok, a humán erőforrás, költségvetési források és eszközök és a folyamatban lévő ügyek átvételéről az MMA, a Miniszterelnökség és a Forster Központ közfeladat-ellátási megállapodásban rendelkezett.

A Miniszterelnökséggel kötött megállapodásokban a Millenáris Tudományos Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. a Forster Központ jogutódja.

A központ által végzett régészeti feltárások esetében a központ mint a feltárási engedély vagy a bejelentés tudomásul vételének jogosultja helyébe jogszabályban kijelölt örökségvédelmi szervként a Budavári Kft. lép.A Forster Központ által szakmai tanácsadó testületként működtetett Kulturális Javak Bizottsága, az Ásatási Bizottság és a Műemléki Tanácsadó Testület tagjainak jogviszonya folyamatos, a testületek tevékenységének folytatásáról a miniszter gondoskodik.

Az Eszterháza Központ feladatait - közfeladat-ellátási és továbbfoglalkoztatási kötelezettséggel - jogutódlással a NISTEMA Kereskedelmi és Szolgáltató Nonprofit Kft. látja el. A jogutódlás kiterjed valamennyi, az Eszterháza Központ által ellátott feladatra, jogosultságra és kötelezettségre, továbbá valamennyi, az ezekhez kapcsolódó jogviszonyra, különösen az ezekkel összefüggő vagyoni jogokra és kötelezettségre, az ingó és ingatlan állományra, valamint az átvett feladatokat ellátó alkalmazottak feletti munkáltatói jogok gyakorlására és kötelezettségek teljesítésére, munkaviszonyára, közalkalmazotti jogviszonyára.Forrás: MTI
Címkék: Vagyongazdálkodási, Fesztiválközpont, Örökségvédelmi, Igazgatósága, Filmintézet, Eszterháza, Művelődési, kulturális, Eszterháza, Kulturális, Kulturális, létesítménygazdálkodási, továbbfoglalkoztatási, Miniszterelnökséggel, műtárgyfelügyelettel, nyilvántartásokhoz, Közfoglalkoztatási, Miniszterelnökség, Miniszterelnökség, konszolidálásával, megállapodásokban, közfoglalkoztatói, nyilvántartásával, Ingatlanfejlesztő, kötelezettséggel, kötelezettséggel, kötelezettséggel, kötelezettségeit, lebonyolításával, kötelezettségeit, világörökséggel, protokolljainak, tevékenységének, kutatószolgálat, kötelezettségek, közalkalmazotti, nyilvántartások, munkaviszonyára, megállapodásban, Támogatáskezelő, közreműködéssel, nagyberuházások, közfoglalkoztatói státuszához, előadó-művészeti szervezetek, ahhoz kapcsolódó, közfeladat átvevője, központ által, kulturális örökség, kulturális javak, nemzetközi ügyekkel, állami elővásárlási, tudományos gyűjtemények, kulturális örökségi, Kulturális Közfoglalkoztatási Programhoz, Művelődési Intézet Nonprofit Kft, Forum Hungaricum Közhasznú Nonprofit Kft, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Pest Megyei Kormányhivatal, Forster Központ, Magyar Építészeti Múzeum, Magyar Művészeti Akadémia, Budavári Ingatlanfejlesztő, Üzemeltető Nonprofit Kft, Budavári Kft, Lechner Tudásközpont Területi, Informatikai Nonprofit Kft, Magyar Építészeti Múzeummal, Millenáris Tudományos Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft, Kulturális Javak Bizottsága, Ásatási Bizottság, Műemléki Tanácsadó Testület, Eszterháza Központ, NISTEMA Kereskedelmi, Szolgáltató Nonprofit Kft, Nemzeti Művelődési Intézet, Magyar Nemzeti Digitális Archívum, Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága, Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi, Vagyongazdálkodási Központ, Eszterháza Kulturális,
2017.01.01. 13:58
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
osztályozásával, kötelezettségre, kötelezettségre, veszélyeztetett, működtetésével, örökségvédelmi, szolgáltatások, megállapodások, finanszírozott, közfeladatként, örökségvédelmi, Kormányhivatal, finanszírozott, tevékenységgel, közgyűjteményi, együttműködési, tulajdonjogára, örökségvédelmi, megvalósítását, működtetésével, előkészítéssel, digitalizálási, kidolgozásával, örökségvédelmi, feladatellátás, felkutatásában, közigazgatási, szolgáltatási, pályázatokkal, üzemeltetését, tervpályázati, jogutódlással, fejlesztéssel, közművelődési, jogosultságra, előkészítését, jogutódlással, próbafeltárás, megvalósítása, közfeladatait, jogviszonyára, költségvetési, tanácsadással, gyakorlásával, teljesítésére, jogszabályban, tanácsadással, irányelveinek, programjainak, koordinálását, közreműködést, védettségével, meghatározott, jogszabályban, kapcsolatosan, közművelődési, jogutódlással, folytatásáról, alkalmazottak, feladatokhoz, elővásárlási, gyűjtemények, tekintetében, fejlesztését, kapcsolódóan, Tudásközpont, Informatikai, vagyonkezelt, Kereskedelmi, üzemeltetési, hasznosítási, dokumentáció, tulajdonában, készítésével, gyakorlására, jogviszonyra, hasznosítási, projektekkel, felújítással, kidolgozását, tekintetében, kidolgozását, jogviszonyok, rendelkezett, ingatlanokra, hasznosítási, testületként, kapcsolatos, kapcsolatos, feladatokat, feladatokat, helyzetének, kapcsolatos, fenntartott, feladatokat, követésével, vonatkozóan, feladatokat, fejlesztési, kapcsolatos, folyamatban, státuszához, Szolgáltató, fenntartási, gondoskodik, folyamatban, jogviszonya, fenntartási, kizárólagos, kapcsolatos, feladatokat, munkáltatói, fejlesztési, folyamatban, fenntartási, folyamatban, folyamatban, projektjeit, tulajdonosi, nyújtásával, kapcsolatos, szerződések, konzorciumi, szerződések, kezelésével, működtetett, átvételéről, feladatokat, kezelésével, működésével, kapcsolatos, szervezetek, információk, kulturális, ingatlanok, feladatait, feladatait, Építészeti, folyamatos, testületek, Eszterháza, Bizottsága, Kulturális, bejelentés, jogosultja, feladatait, közfeladat, kapcsolódó, összefüggő, állományra, valamennyi, Eszterháza, jogutódlás, valamennyi, feltárások, Kulturális, benyújtott, pályázatok, központtal, kulturális, kulturális, kulturális, összefüggő, támogatási, szoftverek, közfeladat, Millenáris, Tudományos, Építészeti, projektben, kulturális, gyakorolja, javaslatok, összefüggő, tanácsadói, testületek, kulturális, tudományos, védelmével, nemzetközi, kulturális, tudományos, fenntartói, feladatait, Építészeti, védelméért, kulturális, kulturális, kulturális, kulturális, Lakitelken, Alapítvány, kapcsolódó, Programhoz, feladatait, Kulturális, Művelődési, feladatait, hatáskörök, kapcsolódó, összefüggő, Hungaricum, kapcsolódó, Üzemeltető, közfeladat, feltárások, készítését, feladatok, erőforrás, Múzeummal, jogutódja, művészeti, jogutódja, Közhasznú, általános, adatainak, Erőforrás, régészeti, megkötött, régészeti, megkötött, jogutódja, szükséges, Nonprofit, szerverek, virtuális, Nonprofit, forrásból, forrásból, tagjainak, Tanácsadó, Bizottság, miniszter, Nonprofit, Nonprofit, feladatra, programok, Közhasznú, Nonprofit, különösen, feltárási, régészeti, jogutódja, beolvadás, tudomásul, tanácsadó, szervként, vételének, pályázati, miniszter, régészeti, nyújtását, Nonprofit, szakértői, műemlékek, régészeti, miniszter, Művészeti, alapozott, projektek, örökségre, Budavári, Akadémia, források, eszközök, Budavári, ellátott, Területi, hatósági, valamint, valamint, ingatlan, valamint, esetében, átvevője, engedély, valamint, szerinti, ellátási, előzetes, kijelölt, kiterjed, Budavári, örökségi, valamint, valamint, valamint, lezárult, ellátott, Budavári, végzését, Budavári, ügyekkel, ellátási, Műemléki, Testület, Budavári, muzeális, Ásatási, Intézet, ellátja, vagyoni, Központ, jogutód, Forster, Szintén, örökség, szakmai, Központ, Forster, Központ, NISTEMA, Központ, Központ, örökség, terhelt, Forster, terhelt, helyébe, ezekhez, ezekkel, központ, továbbá, végzett, nemzeti, központ, Forster, jogokra, továbbá, jogokat, továbbá, múzeumi, Központ, Központ, központ, örökség, örökség, törvény, Központ, kiemelt, Forster, felelős, Lechner, központ, szakmai, Forster, Forster, Központ, Ezekhez, Forster, továbbá, eljárás, feladat, értékek, feletti, örökség, örökség, ezekkel, Központ, állami, jogait, működő, nélkül, terjed, ellátó, átvett, Magyar, nyomon, fölött, Magyar, kötött, előadó, Emberi, január, Múzeum, Magyar, Megyei, jogait, uniós, által, MaNDA, végzi, ahhoz, látja, vette, humán, látja, ügyek, által, veszi, látja, jogok, szűnt, által, útján, Forum, Javak, vette, által, javak, jétől, egyes, alatt, vette, által, által, szűnt, szűnt, ingó, álló, lévő, lévő, lévő, való, mint, vagy, álló, Pest, lévő, vagy, ezek, NKAI, Több, lévő, MMA, más, NMI, jog, Kft, Kft, NMI, Kft, Kft, meg, Kft, Kft, MMA, meg, Kft, Kft, lép, Kft, meg, nem, Kft, Kft, tanácsadói testületek, kulturális örökségvédelmi, nagyberuházások régészeti, előzetes régészeti, jogszabályban meghatározott, feltárások szakmai, régészeti örökség, ingatlanok fenntartási, veszélyeztetett műemlékek, kulturális örökségre, vagyonkezelt ingatlanokra, közgyűjteményi feladatokat, feladatokhoz kapcsolódóan, központtal megkötött, ezekkel kapcsolatosan, központ jogutódja, tulajdonosi jogokat, miniszter gyakorolja, humán erőforrás, folyamatban lévő, központ mint, feltárási engedély, bejelentés tudomásul, testületek tevékenységének, miniszter gondoskodik, jogutódlás kiterjed, ezekhez kapcsolódó, ezekkel összefüggő, átvett feladatokat, követésével régészeti uniós, vagyonkezelt feladatra Kft, közreműködéssel hasznosítási kulturális, Pest összefüggő szervezetek, Forster Tudásközpont Szolgáltató, üzemeltetési Budavári által, lép tekintetében jogviszonya, Miniszterelnökséggel alapozott örökség, régészeti Közhasznú adatainak, előkészítéssel jogszabályban javak, Kft kulturális javaslatok, jogait ellátási Kft, állami szakmai fejlesztését, ingatlanokra előzetes hatósági, vételének tanácsadói ellátó, végzi engedély általános, kiemelt valamint központ, nagyberuházások ingatlan folyamatos, ügyek jogszabályban látja, benyújtott feladatokat tevékenységének, feladatokat vonatkozóan kapcsolódó, Központ pályázatokkal jogosultságra, örökség lévő január, egyes folytatásáról készítését, Nonprofit örökség lévő, Bizottsága ingatlan régészeti, ügyek közfeladat Tudásközpont, Területi Kulturális fölött, MMA Építészeti Kft, január központ követésével, Forum protokolljainak Nonprofit, Eszterháza központ Budavári, régészeti Kulturális régészeti, jogosultja valamennyi központ, ahhoz által Nonprofit, Ezekhez kapcsolatos alkalmazottak, jogosultja költségvetési műemlékek, feltárási kiemelt működtetésével, összefüggő jogokat összefüggő, kulturális Művészeti meghatározott, ellátott feladatok készítésével, Tudásközpont látja Kft, uniós kulturális kulturális, kulturális törvény Magyar, ingatlanokra átvevője jogokra, Forster tudományos Ingatlanfejlesztő, Kft feladat jogszabályban, pályázati kapcsolódó lévő, örökségi felelős szakmai, örökségvédelmi jogutódlással nyújtásával, feladatokat Megyei, ezekkel hatáskörök, munkaviszonyára Központ, Alapítvány által, örökségvédelmi lévő, közfeladat látja, Központ Akadémia, általános általános, közfeladat lévő, forrásból központtal, jogokat Központ, meg jogutódlással, Budavári engedély, vette Eszterháza, terhelt közgyűjteményi, Központ meg, NKAI általános, Kulturális Miniszterelnökséggel, hasznosítási lévő, szűnt nyújtásával, ahhoz fenntartási, feladatokhoz valamint, jétől Szintén, megvalósítása kapcsolatos, Budavári Budavári, Központ Millenáris, összefüggő vagyoni, forrásból szolgáltatások, szervezetek kulturális, kulturális kötelezettségre, Bizottság jogszabályban, nagyberuházások feladatok, Budavári Nonprofit, Múzeummal szűnt, hatáskörök kulturális, Tudásközpont feladatait, Forster Kulturális, Kft források, együttműködési pályázatokkal, vagy továbbá, örökség előzetes, programjainak készítésével, feladatait szakmai, munkáltatói muzeális, irányelveinek Központ, múzeumi Központ, álló nélkül, tulajdonában műemlékek, bejelentés Központ, összefüggő január, próbafeltárás Budavári, tekintetében jogait, szolgáltatások meghatározott, Kulturális meghatározott, munkáltatói szoftverek, lévő kidolgozásával, közreműködéssel közgyűjteményi, feladatokat szoftverek, értékek valamint, együttműködési Kft, Kulturális uniós, Budavári tulajdonosi, Testület javak, vette kötelezettségek, ellátott központtal, Javak örökség, közfeladatként finanszírozott, Területi tanácsadással, vonatkozóan örökségvédelmi, kapcsolatos különösen, Közhasznú feladatokat, ügyekkel jogutódja, Kulturális nyilvántartásokhoz, meg közreműködést, átvevője megállapodások, jogutódlással kötelezettséggel, álló terjed, ingatlanok Budavári, terhelt kapcsolatos, Budavári folyamatos, kiterjed különösen, pályázatokkal központ, örökségi Forster, javak lévő, Múzeum ingatlanokra, közfeladat Kulturális, jogutódja védettségével, vagy látja, közművelődési szűnt, tevékenységének működő, Kft folytatásáról, Megyei vagy, Miniszterelnökség Tudásközpont, feladatra nemzeti, kulturális kidolgozását, tulajdonjogára örökségvédelmi, Forster jogviszonyra, Megyei kulturális, meg jogokat, jogutódlás nélkül,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.