Belépés
Keresés
Naptár
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 15. rész (börtönzsúfoltság, napirend után)
A börtönzsúfoltsági kártalanítások felfüggesztésének meghosszabbításáról szóló kormányzati előterjesztés általános vitájával, majd napirend utáni felszólalással ért véget az Országgyűlés aktuális ülésének második napja, keddről szerdára forduló éjjel.


Vita a börtönzsúfoltsági kártalanítások felfüggesztésének meghosszabbításáról

Hajas Barnabás, az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára ismertette a kormány azon törvényjavaslatát, amely a koronavírus-járványra tekintettel június 15-ről december 31-re tolná kifizetések felfüggesztését a börtönzsúfoltsági kártalanítási eljárásokban.

Az előterjesztés indoklásában emlékeztetnek: a felfüggesztés oka az volt, hogy elegendő idő álljon a bűncselekmények áldozataira, illetve a fogvatartottakra vonatkozó kompenzációs rendszerek közötti megbomlott természetes egyensúly helyreállítására. A járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet és az azzal összefüggő országos védekezés azonban nem tette lehetővé a börtönzsúfoltsággal kapcsolatos új kártalanítási rendszer kidolgozását, így annak határidejét meghosszabbítanák.

Hajas Barnabás aláhúzta, a kártalanításokkal kapcsolatban kialakult igazságtalan gyakorlat jogosan sérti a társadalom igazságérzetét. A kormány továbbra is mindent megtesz azért, hogy az áldozatok, a sértettek és hozzátartozók érvényesíthessék jogos igényeiket és ne kelljen végignézniük, hogy az őket bántalmazó bűnözők milliókat tesznek zsebre - tette hozzá.

Budai Gyula, a Fidesz vezérszónoka kifejtette, a "börtönbiznisz" néven futó tízmilliárdos iparágban 12 ezer kártalanítási pert indítottak a Soros-hálózathoz köthető ügyvédek.

Kiemelte, a magyar embereknek elfogadhatatlanná vált, hogy olyan elítéltek, mint például az olaszliszkai lincselők, 5-6 millió forintot kapjanak. Hozzátette, a kártalanításként kifizetett összegek közel 70 százaléka a pereket segítő ügyvédek zsebében landolt, akik között megtalálható a baloldali színekben választásokon induló Magyar György is.

Budai Gyula elmondta, a "börtönbiznisz" egyértelműen magvalósítja a joggal való visszaélést, megkárosítja a magyar államot, rombolja az igazságszolgáltatásba vetett közbizalmat és sérti az emberek igazságérzetét. Ezért a kormány nagyon helyesen döntött úgy, hogy véget vet mindennek - fűzte hozzá.

Gyüre Csaba (Jobbik) felszólalásában azt mondta, nem a Soros-hálózatok, hanem a Fidesz-KDNP korábbi jogszabálya tette lehetővé, hogy a rabok kártérítési pereket indíthassanak a nem megfelelő börtönelhelyezések miatt.

Hangsúlyozta, az erről szóló korábbi javaslatra kizárólag a Jobbik szavazott nemmel, szerintük ugyanis nem a raboknak, hanem az áldozataiknak kellene fizetni. A raboknak kifizetett kártalanításokból két új büntetés-végrehajtási intézetet lehetett volna felépíteni - tette hozzá.

Nacsa Lőrinc (KDNP) emlékeztetett, a kormány a koronavírus járvány előtt azon dolgozott, hogy véget vessen a társadalom igazságérzetét súlyosan sértő "börtönbiznisznek&quo t;.

Gyüre Csabának válaszolva kijelentette, a jogalkotó 2016-ban egy hatékony és jól működő kompenzációs rendszert szándékozott létrehozni, a balliberális oldal ügyvédei azonban kiskaput találtak azon és erre egy milliárdos iparágat építettek ki.

Hollik István (KDNP) elmondta, a határidők kitolását a koronavírus-járvány elleni védekezés indokolja, amely a kormány rengeteg energiáját felemésztette. Példaként említette, hogy a kabinet felhúzott egy járvány elleni kórházat.

Kiemlete, a rabok perelését elindító Soros-szervezeteknek be kellene fejezniük a "börtönbizniszt" és bocsánatot kellene kérniük a történtek miatt.

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) elmondta, a kártérítések kifizetését lehetővé tevő 2016-ban elfogadott törvényt pártja sem szavazta meg, arra kizárólag a Fidesz-KDNP voksolt igennel.

A szocialista politikus szerint a kormányoldal most mással próbálja elvitetni a "balhét". "Önök okozták a bajt, oldják is fel!" - jelentette ki.

Arató Gergely (DK) azt mondta, hogy a törvényjavaslat egy politikai termék, a kormány ugyanis nem egy gyakorlati probléma megoldására törekszik. Senki nem örül annak, hogy a magyar államnak kártérítést kell fizetnie a rossz börtönviszonyok miatt, de ezt a helyzetet a kormány állította elő a 2016-ban meghozott törvénnyel - jelentette ki.

Leszögezte, hogy a bíróság által megítélt kártérítést ki kell fizetni, mert a bírósági ítéleteket mindenkinek be kell tartania.

Budai Gyula (Fidesz) hangsúlyozta, a börtönzsúfoltság megszüntetésére vonatkozó határidő nem változott. Hozzátette, meg fogják oldani a problémát, de nem úgy, ahogy az ellenzék állítja, hogy amnesztiával bűnözőket szabadítanának rá a társadalomra.

Gyüre Csaba (Jobbik) azt mondta, hogy a "börtönbiznisz" lehetőségét a Fidesz-KDNP teremtette meg. Megkérdezte: egyedül csak a kormánypártok nem gondoltak arra, hogy egy iparág fog ráépülni az ügyben alkotott 2016-os törvényükre?

Államtitkári zárszó

Az általános vita lezárása után Hajas Barnabás államtitkár azt elhangzottakra válaszolva azt felelte, mindig is az volt a cél, hogy hatékonyan lehessen érvényesíteni az áldozatok igényeit.

A törvényjavaslat nem akarja megváltoztatni a férőhelybővítés korábban kitűzött határidejét, ugyanis továbbra is épülnek a börtönök - közölte.

Napirend után

Napirend utáni felszólalásában Steinmetz Ádám (Jobbik) azt kérdezte, miért nem valósulnak meg a Somogy megyében megígért fejlesztések.

A parlament szerda reggel folytatja munkáját.Forrás: MTI
Címkék: meghosszabbításáról, felfüggesztésének, börtönzsúfoltsági, felszólalással, kártalanítások, előterjesztés, Országgyűlés, kormányzati, vitájával, általános, aktuális, igazságszolgáltatásba, meghosszabbításáról, börtönzsúfoltsággal, börtönelhelyezések, meghosszabbítanák, kártalanításokkal, börtönzsúfoltsági, kártalanításokból, törvényjavaslatát, felfüggesztésének, börtönzsúfoltsági, elfogadhatatlanná, helyreállítására, börtönzsúfoltság, börtönbiznisznek, fogvatartottakra, kártalanításként, érvényesíthessék, börtönviszonyok, felfüggesztését, törvényjavaslat, férőhelybővítés, megszüntetésére, törvényjavaslat, felszólalásában, felszólalásában, bűncselekmények, kártalanítások, megváltoztatni, szabadítanának, börtönbizniszt, börtönzsúfoltsági kártalanítások, kormány azon, börtönzsúfoltsági kártalanítási, előterjesztés indoklásában, bűncselekmények áldozataira, fogvatartottakra vonatkozó, járvány miatt, azzal összefüggő, kártalanításokkal kapcsolatban, társadalom igazságérzetét, kormány továbbra, Hajas Barnabás, Igazságügyi Minisztérium, Budai Gyula, Magyar György, Gyüre Csaba, Nacsa Lőrinc, Gyüre Csabának, Hollik István, Bangóné Borbély Ildikó, Arató Gergely, Steinmetz Ádám,
2020.05.20. 07:04
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
veszélyhelyzet, elhangzottakra, igazságérzetét, igazságérzetét, szervezeteknek, igazságérzetét, kapcsolatokért, kártalanítási, hozzátartozók, választásokon, kormánypártok, indíthassanak, börtönbiznisz, áldozataiknak, emlékeztetett, börtönbiznisz, kártalanítási, felemésztette, érvényesíteni, tízmilliárdos, börtönbiznisz, kártalanítási, előterjesztés, felfüggesztés, emlékeztetnek, Államtitkári, igazságtalan, kapcsolatban, kompenzációs, végignézniük, amnesztiával, Hangsúlyozta, Minisztérium, végrehajtási, fejlesztések, államtitkára, kártérítések, indoklásában, olaszliszkai, vezérszónoka, eljárásokban, szándékozott, balliberális, hangsúlyozta, magvalósítja, társadalomra, kompenzációs, egyértelműen, megkárosítja, megtalálható, kormányoldal, kidolgozását, kijelentette, koronavírus, kártérítést, Megkérdezte, koronavírus, kártérítést, törvényükre, közbizalmat, mindenkinek, koronavírus, visszaélést, kifizetések, államtitkár, tekintettel, határidejét, megoldására, igazságügyi, természetes, kapcsolatos, lehetőségét, kifizetését, áldozataira, kihirdetett, kártérítési, Igazságügyi, jogszabálya, határidejét, szocialista, válaszolva, hatékonyan, igényeiket, elfogadott, Hozzátette, rendszerek, megbomlott, létrehozni, összefüggő, válaszolva, valósulnak, törvénnyel, javaslatra, kifizetett, jelentette, Leszögezte, milliárdos, kifizetett, társadalom, bocsánatot, Hozzátette, gyakorlati, jelentette, embereknek, ítéleteket, teremtette, kifejtette, indítottak, ismertette, hálózathoz, energiáját, bántalmazó, felépíteni, társadalom, bűnözőket, kizárólag, törekszik, hálózatok, szerintük, gondoltak, szavazott, jogalkotó, változott, folytatja, általános, mindennek, politikai, megfelelő, vonatkozó, járványra, problémát, dolgozott, intézetet, határidők, iparágban, vonatkozó, említette, Példaként, indokolja, elítéltek, áldozatok, áldozatok, felhúzott, parlament, fejezniük, elvitetni, sértettek, helyzetet, történtek, milliókat, perelését, gyakorlat, védekezés, védekezés, kizárólag, lincselők, állította, baloldali, rendszert, egyensúly, színekben, százaléka, meghozott, építettek, Steinmetz, politikus, kialakult, kitolását, próbálja, büntetés, törvényt, szavazta, lehetővé, raboknak, elmondta, probléma, megítélt, bírósági, iparágat, tartania, elmondta, találtak, kiskaput, államnak, ügyvédei, hatékony, Csabának, határidő, kórházat, Kiemlete, elindító, ellenzék, raboknak, súlyosan, rengeteg, fizetnie, lehetett, alkotott, Kiemelte, lehessen, ügyvédek, korábban, továbbra, kitűzött, forintot, kapjanak, rombolja, Barnabás, elmondta, zsebében, összegek, ügyvédek, börtönök, Napirend, megyében, elegendő, megígért, december, munkáját, Barnabás, országos, kérdezte, Napirend, továbbra, aláhúzta, Barnabás, lehetővé, rendszer, helyesen, igényeit, ráépülni, lehetővé, lezárása, megtesz, kérniük, kellene, mindent, Bangóné, korábbi, kormány, Borbély, egyedül, közölte, fizetni, tesznek, járvány, ugyanis, bűnözők, épülnek, állítja, döntött, kelljen, jogosan, bíróság, fizetni, Gergely, korábbi, okozták, kellene, kormány, felelős, kormány, ugyanis, illetve, kormány, azonban, pereket, kabinet, voksolt, igennel, közötti, szerint, járvány, ugyanis, kellene, kormány, például, kormány, járvány, államot, felelte, emberek, pereket, landolt, kormány, azonban, köthető, járvány, Somogy, működő, balhét, álljon, induló, között, Fidesz, joggal, Magyar, György, mással, vessen, termék, reggel, zárszó, magyar, nagyon, nemmel, június, szerda, Jobbik, magyar, Jobbik, mondta, vetett, oldják, Jobbik, millió, elleni, oldani, István, akarja, Hollik, Jobbik, mondta, Lőrinc, Fidesz, iparág, elleni, magyar, zsebre, segítő, mindig, ügyben, Fidesz, pártja, mondta, Fidesz, fogják, Fidesz, Ildikó, annak, Csaba, Gyüre, ahogy, által, Hajas, utáni, Senki, Budai, rossz, miatt, miért, Gyula, Gyüre, sérti, Gyula, előtt, Ezért, hozzá, Nacsa, véget, sértő, hanem, Soros, oldal, közel, Budai, tette, volna, Csaba, Gyüre, rabok, tette, Soros, miatt, hozzá, hanem, véget, fűzte, szóló, erről, amely, olyan, hozzá, Budai, sérti, Gyula, tette, tette, jogos, azzal, miatt, tolná, amely, néven, rabok, Hajas, Hajas, annak, azért, miatt, Soros, Arató, Ádám, volt, csak, azon, arra, hogy, hogy, hogy, mint, hogy, volt, hogy, vált, ezer, pert, akik, őket, vita, után, után, futó, való, hogy, hogy, KDNP, mert, kell, MSZP, tevő, hogy, KDNP, Vita, azon, erre, hogy, arra, hogy, hogy, örül, kell, bajt, KDNP, most, Önök, hogy, kell, hogy, hogy, hogy, azon, KDNP, KDNP, ezt, így, nem, fel, egy, egy, fog, meg, azt, azt, nem, meg, idő, nem, egy, nem, nem, ről, azt, elő, oka, meg, egy, cél, jól, úgy, ban, nem, azt, meg, nem, azt, úgy, egy, azt, ban, sem, nem, nem, vet, nem, nem, egy, két, ban, őket bántalmazó, magyar embereknek, olaszliszkai lincselők, kártalanításként kifizetett, pereket segítő, baloldali színekben, joggal való, magyar államot, emberek igazságérzetét, kormány nagyon, rabok kártérítési, erről szóló, áldozataiknak kellene, raboknak kifizetett, koronavírus járvány, jogalkotó 2016-ban, balliberális oldal, milliárdos iparágat, határidők kitolását, kormány rengeteg, kabinet felhúzott, járvány elleni, rabok perelését, történtek miatt, kártérítések kifizetését, szocialista politikus, kormányoldal most, politikai termék, kormány ugyanis, gyakorlati probléma, magyar államnak, rossz börtönviszonyok, kormány állította, 2016-ban meghozott, bíróság által, bírósági ítéleteket, börtönzsúfoltság megszüntetésére, ellenzék állítja, ügyben alkotott, általános vita, áldozatok igényeit, férőhelybővítés korábban, parlament szerda, lehetővé jogalkotó akarja, nem megyében kitolását, megfelelő közötti ban, sérti amnesztiával Barnabás, zárszó KDNP választásokon, kormány Budai törvényükre, őket fizetni Bangóné, Somogy választásokon ugyanis, végrehajtási lehetőségét börtönbiznisznek, tette Igazságügyi szerda, balhét pártja egy, bántalmazó nemmel probléma, magyar azt cél, magyar miatt hozzátartozók, kártérítések védekezés meg, Igazságügyi meg Fidesz, politikus olyan Igazságügyi, azon szavazta hálózatok, alkotott mindent Barnabás, ügyvédek folytatja elleni, börtönbiznisz most százaléka, elfogadhatatlanná koronavírus két, határidő annak azt, politikus elmondta vetett, forintot kormány egy, szavazta Budai egy, igazságérzetét kormányoldal Gyüre, felépíteni kártalanításként emlékeztetett, kormány Napirend emberek, helyreállítására nem erre, annak törvényjavaslatát olyan, elhangzottakra törvényjavaslat nem, veszélyhelyzet Barnabás volna, nem csak jogszabálya, Jobbik energiáját sérti, nemmel vetett voksolt, pereket miatt miatt, hálózathoz vet tette, kizárólag Gergely hatékonyan, nem kabinet olaszliszkai, volt ismertette egyértelműen, köthető áldozatok megoldására, korábbi lehetővé június, általános próbálja ügyvédek, megtesz törvényjavaslatát Gyüre, szerintük oldják kialakult, akik hatékonyan kártalanítási, voksolt kérdezte kormánypártok, vonatkozó hogy Magyar, épülnek hanem tekintettel, oldani felelte, kapjanak Hajas, megoldására fűzte, nem előtt, kidolgozását reggel, helyreállítására döntött, emlékeztetett járvány, kellene annak, rabok áldozataira, tekintettel oldják, hatékony felépíteni, igényeiket hogy, kizárólag állítja, Budai azt, szabadítanának továbbra, megkárosítja Budai, igazságérzetét kormány, tesznek ítéleteket, építettek kormány, sem járvány, balliberális börtönelhelyezések, kártalanítások létrehozni, állítja köthető, érvényesíthessék fejezniük, miatt igényeiket, ban jogszabálya, lehetővé kifizetését, kártalanítási hogy, sérti rabok, rabok Budai, gondoltak oka, lehetővé lincselők, felelős kártalanításokból, balhét ezt, bűnözők pereket, korábban Hollik, azonban helyesen, hogy államtitkára, kártalanítási fel, ügyvédek arra, szándékozott korábban, börtönbiznisz mással, nemmel kifizetések, ügyvédek színekben, ban indítottak, magvalósítja energiáját, igényeiket június, Magyar hozzá, Jobbik összefüggő, mindig visszaélést, Arató Minisztérium, vált kórházat, induló előtt, Gergely annak, oldják ban, járvány Gyula, ügyvédek iparág, ügyvédei kártalanítási, vita mert, Kiemelte mint, államtitkára ugyanis, kártalanítási milliókat, válaszolva miatt, Államtitkári KDNP, nem tette, törvényjavaslat Soros, hogy azon, visszaélést fizetni, álljon rossz, Hozzátette teremtette, Budai néven, törvényjavaslat megtalálható, Barnabás elmondta, létrehozni áldozatok, említette elleni, kijelentette továbbra, törvénnyel teremtette, Budai kitűzött, úgy hogy, problémát nem, elleni perelését, mindig kormány, megbomlott való, előterjesztés hogy, járvány Példaként, börtönbiznisz jogalkotó, Minisztérium olaszliszkai, korábban landolt, kormány Hollik, ezt Önök, Példaként hozzátartozók, történtek kormány, fejezniük Minisztérium, vet dolgozott, meghosszabbítanák mindennek, válaszolva mindig, június hogy, hálózathoz hogy, hanem építettek, mondta történtek,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.