Belépés
Keresés
Naptár
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 2. rész (napirend előtt: klímaváltozás, egészségügy, migráció; eskütétel)
A klímaváltozásról, az egészségügyi beruházásokról, a migrációs helyzetről beszéltek a képviselők hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben.


LMP: a klímacélokkal ellentétes folyamatok zajlanak

Schmuck Erzsébet (LMP) szerint Magyarországon a kitűzött klímacélokkal ellentétes folyamatok zajlanak, 2014-től évente több mint 5 százalékkal nő a széndioxid-kibocsátás. A széndioxid-kibocsátás csökkentése azért is fontos lenne, mert Magyarország különösen kitett az éghajlatváltozás következményeinek - vélekedett. Hozzátette: "egyre nagyobb lemaradásban vagyunk" a klímacélok teljesítésére tett erőfeszítések tekintetében.

Kitért rá: ma kezdődik a madridi klímacsúcs, és a tét nagy. Cselekedni kell, és az emberek cselekedni is akarnak - mondta. Közölte: az LMP ezért kezdeményezett zöld népszavazást, hogy lehetőséget adjanak az embereknek, hogy dönthessenek a jövőjükről.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára válaszában elmondta: környezeti örökségünk megóvása, a klímaváltozás elleni teendők fontos ügyek, ezért pártpolitika felett álló nemzeti érdekként kellene megjelenniük, hiszen gyermekeink jövőjéről van szó. Már vége lehetne annak az időszaknak, amikor politikai célra bármilyen témát - például a klímavédelmet - kisajátíthatnak - közölte.

Úgy látja, a javasolt intézkedések nagy részét már meghozta a kormány, amely továbbra is azon dolgozik, hogy a magyar gazdaság, a magyar családok a nyertesei lehessenek a klímaváltozás folyamatainak.

KDNP: az emberek egészsége nem lehet vita tárgya

Simicskó István (KDNP) kijelentette: az emberek egészsége nem lehet vita tárgya. Közölte: a kormány sok intézkedést tett az egészséges életmód és az egészségügyi intézmények érdekében, kiváló programokat tervez a jövőben is, mégis sok kritikát kap, hogy még többet kellene költenie az egészségügyre.

Azt mondta: ennek fényében nehezen érthető, hogy a múlt héten az új Fővárosi Közgyűlés úgy döntött, nem támogatja a dél-budai centrumkórház építését. Az emberek azt várják, hogy őszintén mondják meg, mit szeretnének a fővárosi fejlesztések vonatkozásában - vélte. Hozzátette: a szuperkórház megépítését mindenkinek támogatnia kellene.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) államtitkára kiemelte: az önkormányzati választás óta józanésszel nem lehet felfogni, mi történhetett a fővárosi baloldali politikusokkal, hogy ellenzik a dél-budai szuperkórház építését. Érthetetlen, hogy lehet egy százszázalékos kormányzati beruházással felépülő, teljesen új kórházra nemet mondani, ahol pedig a mai modern egészségügyi ellátás legmagasabb színvonala valósulhat meg - fogalmazott.

Fidesz: a kormánynak fenn kell tartania a tömeges bevándorlás miatti válsághelyzetet

Németh Szilárd (Fidesz) hangsúlyozta: javasolják, hogy a kormány továbbra is tartsa fenn a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet. Az elmúlt hetekben a déli határon veszélyes helyzet alakult ki, és csak az a szerencse, hogy az Országgyűlésben akormánypárti többség évekkel ezelőtt megkezdte a munkát, hogy Magyarország és a magyar emberek biztonságát meg tudják őrizni - mondta. Emlékeztetett: kihirdették a tömeges bevándorlás miatti válsághelyzetet, amely megadta a jogi alapját a későbbi intézkedéseknek.

Közölte: az elmúlt hetekben a helyzet fokozódott, az elfogások száma nőtt, "ostrom alatt tartják" a magyar határzárat, ráadásul a tartalékok nagyok, rendkívül sok migráns indulhat meg errefelé.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kifejtette: ma a biztonság a legfontosabb közösségi érték, amely meghatározza mindennapjainkat. Az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt az illegális határátlépést megkísérlők száma, de a kormány minden feltételt biztosít, hogy eredményesen védjék a határokat - mondta.

Kitért rá: a nyugat-balkáni útvonalon egyre nagyobb a mozgás, és alapvető kérdés, hogy Törökország megnyitja-e a kapuit, és ha igen, milyen irányba. Ha Európa felé, akkor újra a 2015-öshöz hasonló helyzetet élhetünk át - vélte.

Kiemelte: az EU az elmúlt években nem tudta megoldani az illegális migrációs kérdést, nem a határok védelmét tekintette elsődlegesnek. Remélhetőleg ez megváltozik, de amíg ez nem történik meg, Magyarország mindent megtesz, hogy a külső határok védelmére fordítsa az erejét - jelentette ki.

Képviselői eskütétel

A parlament egyhangú szavazással igazolta Szakács László (MSZP) és Sebián-Petrovszki László (DK) képviselői mandátumát; a két képviselő ezt követően letette esküjét.

Eskütétele végén Sebián-Petrovszki László azt mondta: minden erejével azon lesz, hogy a köztársaságot visszaállítsa, "és új, demokratikus alkotmányt adjunk a hazának".

Nemzetiségi szószóló a Rába-vidék jövőjéről

Kissné Köles Erika szlovén nemzetiségi szószóló a szlovén Rába-vidék jövőjéről beszélt; népcsoportja köszönetét fejezte ki a nekik nyújtott támogatásért.

Hangsúlyozta: céljuk az identitás megtartása, a helyben maradás és biztos megélhetés mellett az, hogy 21. századi körülményeket teremtsenek a térségben élőknek.

Válaszában Soltész Miklós, az Emberi erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára azt emelte ki: jó döntés volt megteremteni a nemzetiségek parlamenti képviseletét, aminek eredményeként útmutató jellegű támogatási rendszert sikerült kialakítani, e népcsoportokkal közösen.

Célnak a nemzetiségek és a határon túli magyarság megmaradását nevezte az államtitkár, az önkormányzatiság, az oktatás és a kultúra terén elért eredmények és az együttélés fontosságát hangsúlyozva.Forrás: MTI
Címkék: klímaváltozásról, Országgyűlésben, beruházásokról, egészségügyi, helyzetről, képviselők, beszéltek, migrációs, napirend, hétfőn, előtt, Belügyminisztérium, következményeinek, önkormányzatiság, éghajlatváltozás, Minisztériumának, mindennapjainkat, kisajátíthatnak, népcsoportokkal, válsághelyzetet, intézkedéseknek, válsághelyzetet, Országgyűlésben, válsághelyzetet, kezdeményezett, százszázalékos, vonatkozásában, kapcsolatokért, politikusokkal, Magyarországon, klímavédelmet, körülményeket, klímacélokkal, önkormányzati, Minisztériuma, eredményeként, erőfeszítések, akormánypárti, teljesítésére, Emlékeztetett, folyamatainak, határátlépést, klímacélokkal ellentétes, kitűzött klímacélokkal, éghajlatváltozás következményeinek, klímacélok teljesítésére, madridi klímacsúcs, emberek cselekedni, klímaváltozás elleni, javasolt intézkedések, magyar gazdaság, magyar családok, nyertesei lehessenek, Schanda Tamás, Technológiai Minisztérium, Fővárosi Közgyűlés, Rétvári Bence, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kontrát Károly, Szakács László, Sebián-Petrovszki László, Köles Erika, Válaszában Soltész Miklós,
2019.12.02. 16:02
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
elsődlegesnek, klímaváltozás, egészségügyre, klímaváltozás, centrumkórház, visszaállítsa, klímacélokkal, köztársaságot, történhetett, megmaradását, beruházással, szuperkórház, népszavazást, egészségügyi, államtitkára, államtitkára, szuperkórház, fejlesztések, Minisztérium, Technológiai, államtitkára, pártpolitika, megteremteni, dönthessenek, hangsúlyozta, államtitkára, legfontosabb, népcsoportja, nemzetiségek, lemaradásban, meghatározza, Magyarország, Remélhetőleg, intézkedések, Magyarország, demokratikus, eredményesen, egészségügyi, kijelentette, tekintetében, hangsúlyozva, nemzetiségek, megjelenniük, Hangsúlyozta, képviseletét, Magyarország, támogatásért, intézkedést, kialakítani, programokat, nemzetiségi, intézmények, Érthetetlen, kihirdették, biztonságát, bevándorlás, bevándorlás, megkísérlők, megváltozik, nemzetiségi, Törökország, bevándorlás, fogalmazott, mindenkinek, megépítését, szeretnének, józanésszel, teremtsenek, legmagasabb, szavazással, kormányzati, erőforrások, Erőforrások, gyermekeink, Nemzetiségi, lehetőséget, államtitkár, csökkentése, fontosságát, százalékkal, alkotmányt, embereknek, kormánynak, eredmények, cselekedni, Válaszában, valósulhat, színvonala, támogatnia, örökségünk, képviselői, mandátumát, társadalmi, környezeti, Petrovszki, Cselekedni, Innovációs, válaszában, Hozzátette, jövőjükről, megtartása, együttélés, időszakban, jelentette, vélekedett, kifejtette, jelentősen, kibocsátás, széndioxid, kibocsátás, tekintette, széndioxid, Hozzátette, parlamenti, folyamatok, klímacélok, klímacsúcs, egészséges, fokozódott, Képviselői, ellentétes, köszönetét, tartalékok, határzárat, javasolják, megélhetés, lehessenek, időszaknak, ellentétes, parlamenti, támogatási, folyamatok, Petrovszki, Eskütétele, szerencse, veszélyes, parlament, elfogások, érdekként, megkezdte, egészsége, magyarság, jövőjéről, egészsége, választás, jövőjéről, eskütétel, térségben, baloldali, nyertesei, biztonság, megoldani, helyzetet, megnyitja, illegális, migrációs, politikai, bármilyen, jövőjéről, védelmére, illegális, közösségi, rendkívül, különösen, feltételt, útvonalon, határokat, rendszert, identitás, képviselő, támogatja, Közgyűlés, érdekében, továbbra, kezdődik, felépülő, teljesen, dolgozik, kórházra, útmutató, Fővárosi, ráadásul, fényében, továbbra, építését, zajlanak, családok, igazolta, Kiemelte, zajlanak, élhetünk, fordítsa, kritikát, egyhangú, költenie, szószóló, hetekben, nyújtott, követően, alapvető, fővárosi, ellenzik, hetekben, javasolt, védelmét, történik, meghozta, szószóló, erejével, őszintén, elmondta, gazdaság, megóvása, biztosít, kiemelte, sikerült, Simicskó, kitűzött, felfogni, indulhat, errefelé, Erzsébet, tartania, fővárosi, építését, irányba, évekkel, többség, mondják, ezelőtt, emberek, madridi, határok, hazának, Schmuck, nagyobb, migráns, Kontrát, kormány, balkáni, tartják, lehetne, felelős, megnőtt, közölte, kormány, beszélt, nehezen, fejezte, alapját, megadta, nagyobb, tömeges, későbbi, kellene, érthető, alakult, helyzet, Közölte, vagyunk, tömeges, esküjét, századi, nevezte, határon, adjanak, kérdést, szerint, egyházi, mellett, akarnak, mondani, helyzet, Közölte, élőknek, például, nemzeti, letette, Közölte, életmód, szlovén, emberek, kellene, határok, emberek, Soltész, Schanda, Rétvári, ellátás, Szakács, helyben, kormány, emberek, hasonló, jövőben, Szilárd, megtesz, szlovén, határon, kormány, döntött, kultúra, kellene, teendők, oktatás, maradás, emberek, mindent, közösen, tömeges, jellegű, években, tervez, elmúlt, Sebián, Kissné, mozgás, Európa, fontos, minden, többet, mondta, döntés, nyugat, kiváló, emelte, Kitért, kapuit, milyen, felett, kérdés, mondta, védjék, tudják, Fidesz, biztos, amikor, Célnak, modern, miatti, Németh, okozta, magyar, tartsa, Fidesz, mondta, László, várják, Sebián, tárgya, Miklós, Emberi, Emberi, aminek, László, tárgya, elleni, István, kitett, elmúlt, Károly, részét, adjunk, nagyok, céljuk, mondta, László, minden, elmúlt, évente, erejét, ostrom, magyar, őrizni, magyar, Kitért, munkát, fontos, mondta, elmúlt, magyar, hiszen, miatti, Köles, külső, vidék, végén, lehet, lehet, amely, látja, témát, lehet, mégis, civil, héten, ennek, célra, annak, egyre, elért, lenne, azért, terén, ezért, ezért, ügyek, Tamás, Erika, budai, száma, amely, érték, alatt, egyre, vidék, tudta, vélte, öshöz, akkor, vélte, száma, budai, lehet, Bence, nekik, nemet, pedig, amely, túli, volt, Rába, Rába, hogy, hogy, hogy, hogy, tett, vita, vita, KDNP, múlt, hogy, ahol, fenn, hogy, hogy, Emmi, KDNP, hogy, nagy, kell, tett, mert, több, mint, zöld, hogy, nagy, azon, vége, álló, hogy, kell, hogy, amíg, jogi, igen, MSZP, nőtt, újra, felé, hogy, hogy, hogy, hogy, fenn, lesz, csak, hogy, déli, azon, nem, Úgy, már, LMP, től, Már, nem, van, LMP, ezt, két, azt, meg, tét, nem, szó, meg, mit, meg, azt, dél, óta, nem, meg, mai, egy, dél, nem, úgy, sok, sok, LMP, nem, sok, kap, meg, Azt, még, azt, nem, klímaváltozás folyamatainak, emberek egészsége, egészséges életmód, egészségügyi intézmények, múlt héten, dél-budai centrumkórház, fővárosi fejlesztések, szuperkórház megépítését, önkormányzati választás, fővárosi baloldali, dél-budai szuperkórház, százszázalékos kormányzati, kormánynak fenn, tömeges bevándorlás, kormány továbbra, elmúlt hetekben, déli határon, magyar emberek, jogi alapját, későbbi intézkedéseknek, helyzet fokozódott, elfogások száma, magyar határzárat, tartalékok nagyok, legfontosabb közösségi, elmúlt időszakban, illegális határátlépést, kormány minden, nyugat-balkáni útvonalon, 2015-öshöz hasonló, elmúlt években, illegális migrációs, határok védelmét, külső határok, köztársaságot visszaállítsa, szlovén Rába-vidék, nekik nyújtott, identitás megtartása, helyben maradás, térségben élőknek, nemzetiségek parlamenti, határon túli, kultúra terén, együttélés fontosságát, visszaállítsa megkísérlők István, érdekként bevándorlás képviselő, lehet védelmét Kissné, magyar válaszában mert, ezelőtt meg dönthessenek, nagy hogy fővárosi, hasonló Válaszában fordítsa, államtitkára Fidesz alapvető, századi tett vita, Kitért nem magyar, szószóló klímavédelmet kell, Magyarország bármilyen Emlékeztetett, madridi megváltozik határok, hangsúlyozta hogy részét, nem képviselő Fidesz, beruházással válaszában Rétvári, lehetne száma terén, kell lesz évekkel, magyarság felfogni bármilyen, megváltozik megteremteni egészsége, hogy fejezte védelmére, ezért években várják, hogy államtitkára tett, választás államtitkár fontos, vonatkozásában mindenkinek hangsúlyozta, elmúlt vélekedett helyzetet, javasolják fontos Érthetetlen, klímacélokkal minden történhetett, határon ezt helyzet, tett népcsoportja években, kormányzati következményeinek kijelentette, esküjét Tamás magyar, valósulhat minden Rába, klímaváltozás tét politikusokkal, száma úgy alkotmányt, amíg várják Simicskó, Innovációs óta Erőforrások, útmutató Magyarországon budai, felfogni határok témát, egy biztosít nagy, szlovén Kissné tett, László biztonságát Célnak, irányba érdekében szerencse, veszélyes történik széndioxid, helyzetet környezeti Innovációs, határon egészségügyi hogy, sok feltételt zöld, fogalmazott Kitért hogy, kap Erőforrások migráns, vidék megkísérlők azon, Sebián végén, élőknek közölte, madridi Károly, nemzetiségi Már, beruházással irányba, együttélés nehezen, céljuk Soltész, ostrom két, népcsoportja vita, hogy Minisztérium, kormánynak magyar, Hozzátette nem, tudják jelentősen, kijelentette kialakítani, következményeinek időszaknak, köztársaságot Kissné, önkormányzati elmúlt, egészségügyi későbbi, helyzetet ellentétes, indulhat költenie, vidék Emberi, hogy mondják, folyamatok döntés, követően továbbra, tartják tartalékok, tartania aminek, Országgyűlésben mondta, többet mondta, óta amely, nekik nem, akormánypárti hogy, szlovén fejlesztések, alakult László, kellene vita, éghajlatváltozás határátlépést, széndioxid lehet, hiszen fogalmazott, Petrovszki Minisztériumának, tudta kiváló, dolgozik szerencse, lesz Rába, még van, például Európa, elmúlt alakult, zajlanak Simicskó, balkáni gazdaság, védelmére államtitkára, tömeges hogy, amely hangsúlyozva, nagyok vidék, erőforrások mai, kellene Úgy, intézkedést Erika, nem meg, elmondta választás, jelentősen határokat, kihirdették jelentette, Eskütétele Károly, tett csak, Petrovszki klímacélok, érdekében céljuk, kitett adjunk, száma Innovációs, Rétvári döntött, identitás ellentétes, egyhangú mondani, parlamenti egy, hazának fordítsa, mégis alapvető, különösen embereknek, magyar kultúra, életmód azon, hogy fenn, szlovén László, elért lehet, sok intézmények, kérdést tárgya, hogy illegális, lesz elmondta, LMP javasolják, évente bármilyen, nemet nem, egészsége elfogások, továbbra államtitkára, elmúlt mondta, időszaknak errefelé, bármilyen tett, jövőjéről Erőforrások, elmúlt Már, nőtt kormány, lehet vége, többet Petrovszki, Rétvári megnőtt, fontos megnőtt, már kellene, annak védjék, felé teendők, emelte társadalmi, felé politikusokkal, érdekként Európa,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.