Belépés
Keresés
Naptár
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
ITM: a támogatások hatékonyabb elosztását ígéri az új kis- és középvállalkozói stratégia
Hatékonyabbá teszi a magyar tulajdonú cégek megerősítését szolgáló források felhasználását a kormány új kis- és középvállalkozói (kkv) stratégiája - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM)gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára az Origo hírportálnak nyilatkozva.


György László a szombaton megjelent cikkben úgy fogalmazott, a magyar tulajdonú vállalkozások eredményessége elengedhetetlen alapfeltétele a fenntartható gazdasági növekedésnek, a magyar családok tovább javuló életminőségének.

Kiemelte, az új stratégia egyszerre jelenti a már meglévő keretek összehangoltabb felhasználását, újabb források rendelkezésre bocsátását és a 2021-től kezdődő uniós költségvetési ciklus gazdaságfejlesztési irányainak kijelölését.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára kifejtette, tavasszal több mint ezer vállalkozót és szakmai szövetséget kérdeztek meg a magyar kis- és közepes vállalkozások helyzetéről, a párbeszéd során pedig világossá vált: a kkv-k egységes intézményi keretet és a jövőt minden eddiginél jobban értő, célzott intézkedéseket várnak, amelyek valós segítséget nyújtanak a változó környezethez történő alkalmazkodásban.

A stratégiával három célja van a kormánynak: elismerés, megerősítés és tehermentesítés - mondta.

A kormány képviselője fontosnak nevezte, hogy megbecsüljék azokat a vállalkozókat, amelyek nagy növekedési potenciállal bírnak és Magyarországon terveznek. "Ők ugyanis a mi leendő magyar multijaink" - fogalmazott.

Emellett meg kell erősíteni a stabilan működő, sok embernek munkát adó vállalkozói kört, amelyik az elmúlt években sokat tett azért, hogy a magyarok életszínvonala emelkedjen - közölte.

Hangsúlyozta, a tehermentesítés a vállalkozóbarát intézményi környezet megteremtését jelenti, amelyben a vállalkozóknak lehetősége van kizárólag az üzleti tevékenységükre koncentrálni.

Ennek megfelelően a stratégia hét pillére olyan területekre terjed ki, mint a vállalkozóbarát szabályozási és adózási környezet megteremtése, az e-kormányzás, a kkv-k innovációs és digitalizációs teljesítményének erősítése, a tudásátadás megkönnyítése, a finanszírozáshoz jutás, a nemzetköziesedés és a generációváltás támogatása - sorolta.

Az államtitkár kijelentette, abban mindenki egyetért, hogy a magyar kis- és közepes vállalkozások nemzeti tulajdonban tartása érték. A jövő emellett megkérdőjelezhetetlenül zöld, high-tech és magyar, az ezzel járó változásokhoz pedig a magyar kis- és közepes vállalkozásoknak is alkalmazkodniuk kell - tette hozzá.

A kormánynak abban is feladata van, hogy a kkv-k működése környezetbaráttá váljon a támogatások segítségével és megvalósuljon a versenyképességüket növelő technológiaváltás. "Előttünk áll még a digitalizáció és az e-kereskedelem területén történő felzárkózás, ahol jelentősen elmaradunk az uniós átlagtól" - fogalmazott, majd hozzátette, a technológiaváltást segítő kiírásokban vissza nem térítendő támogatást kaphatnak a vállalkozások a termelékenységüket növelő beruházásokhoz.

György László beszélt arról is, ha az osztrák farmokra vagy a finnek, svédek, norvégok energiatakarékos üzemeire tekintünk, akkor belátható, hogy a környezetbarát megoldások nemcsak a fenntarthatósághoz járulnak hozzá, hanem a termelékenységet is növelik, szóval érdemes ebbe az irányba elmozdulni.

Kitért arra is, vannak olyan magyar cégek, ahol már csak kevés hiányzik a világhírnévhez, őket a Magyar Multi Program keretében támogatják tanácsadással.

A kabinet emellett azoknak a vállalkozásoknak is segít, amelyekben a cég alapítója lassan nyugdíjba készül. A feladat súlyát jelzi, hogy ezzel a kihívással a 100 millió forint feletti éves árbevételű cégek közül minden másodiknak, azaz mintegy 12 ezer vállalkozásnak kell szembenéznie a következő 10 évben - tette hozzá.

Tájékoztatása alapján a kkv-k fejlesztésére fordított források évente több száz milliárd forintot tesznek ki, a 2019-2020-as évben például csak a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által biztosított támogatások mintegy 164 milliárd forintra rúgnak, amelynek több mint fele vissza nem térítendő támogatás. Ehhez jönnek még a speciális konstrukciók és a szektorális költségvetési támogatások - fűzte hozzá.

György László aláhúzta, a 2021-2027-es uniós költségvetési időszak tervezésének az új stratégia az egyik alapdokumentuma, az intézkedések finanszírozásának jelentős része pedig uniós forrásból valósul meg.

Megjegyezte ugyanakkor azt is, az uniós források felhasználásának vannak korlátai, például vannak olyan térségek (így Közép-Magyarország) és a nemzetgazdaság számára kiemelt célok, amelyek finanszírozását nem teszik lehetővé, ezért ezek támogatásához a következő években is szükség lesz magyar költségvetési forrásokra.

Az ITM államtitkára végül fontosnak tartotta kiemelni, az "OECD messzemenőkig dicsérte a tervek összeállítását megalapozó széleskörű párbeszédet, méltatta az azt övező konszenzust és a szakmai tartalmat is". "Valljuk be, az efféle elismerés nem gyakori egy nemzetközi szervezettől" - mondta.

Hangsúlyozta: "jogos büszkeségre azonban az adhat majd okot, ha a cégek azt mondják, az intézkedések hasznukra voltak és segítették őket a fejlődésben, továbblépésben, segítségükkel sikeresen válaszolni tudtak a 21. század kihívásaira".Forrás: MTI
Címkék: gazdaságstratégiáért, középvállalkozói, szabályozásért, felhasználását, megerősítését, Technológiai, hírportálnak, Minisztérium, Hatékonyabbá, államtitkára, nyilatkozva, megkérdőjelezhetetlenül, Gazdaságfejlesztési, gazdaságfejlesztési, versenyképességüket, fenntarthatósághoz, termelékenységüket, technológiaváltást, finanszírozásának, technológiaváltás, vállalkozásoknak, finanszírozáshoz, teljesítményének, nemzetköziesedés, energiatakarékos, felhasználásának, alkalmazkodásban, vállalkozásoknak, környezetbaráttá, termelékenységet, tevékenységükre, összehangoltabb, elengedhetetlen, alapdokumentuma, tehermentesítés, vállalkozóbarát, generációváltás, alkalmazkodniuk, finanszírozását, tehermentesítés, vállalkozóbarát, életminőségének, szombaton megjelent, magyar tulajdonú, fenntartható gazdasági, magyar családok, 2021-től kezdődő, magyar kis-, párbeszéd során, kkv-k egységes, jövőt minden, változó környezethez, stratégiával három, György László, Technológiai Minisztérium, Magyar Multi Program, Innovációs Operatív Programban, Nemzeti Kutatási, Innovációs Hivatal,
2019.11.09. 16:01
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
világhírnévhez, vállalkozásnak, környezetbarát, digitalizációs, továbblépésben, Magyarországon, eredményessége, intézkedéseket, beruházásokhoz, vállalkozóknak, felhasználását, életszínvonala, nemzetgazdaság, összeállítását, rendelkezésre, vállalkozások, alapfeltétele, vállalkozások, költségvetési, vállalkozókat, változásokhoz, megvalósuljon, vállalkozások, digitalizáció, vállalkozások, messzemenőkig, költségvetési, segítségükkel, megkönnyítése, támogatásához, költségvetési, Tájékoztatása, fejlesztésére, tanácsadással, megteremtését, költségvetési, Magyarország, stratégiával, megbecsüljék, szabályozási, intézkedések, környezethez, kijelentette, koncentrálni, kereskedelem, növekedésnek, szembenéznie, megteremtése, államtitkára, potenciállal, Hangsúlyozta, Technológiai, Minisztérium, Hangsúlyozta, fenntartható, szervezettől, segítségével, konstrukciók, államtitkára, tervezésének, intézkedések, vállalkozói, megfelelően, területekre, fogalmazott, támogatások, biztosított, Fejlesztési, szektorális, párbeszédet, Megjegyezte, támogatások, konszenzust, fogalmazott, államtitkár, fejlődésben, tudásátadás, tulajdonban, büszkeségre, felzárkózás, támogatások, kihívásaira, kiírásokban, szövetséget, vállalkozót, megerősítés, fogalmazott, kijelölését, képviselője, helyzetéről, támogatást, elmozdulni, multijaink, hozzátette, megoldások, jelentősen, kormánynak, innovációs, kormányzás, támogatása, segítséget, intézményi, kormánynak, elmaradunk, árbevételű, megalapozó, forrásokra, ugyanakkor, széleskörű, nemzetközi, válaszolni, segítették, bocsátását, irányainak, Innovációs, másodiknak, kihívással, Programban, kifejtette, Innovációs, Innovációs, amelyekben, támogatják, intézményi, növekedési, emelkedjen, lehetősége, gazdasági, világossá, térítendő, tartalmat, kaphatnak, területén, egyszerre, erősíteni, következő, eddiginél, párbeszéd, stratégia, fontosnak, forrásból, tavasszal, keretében, alapítója, nyugdíjba, következő, fordított, kérdeztek, térítendő, tekintünk, stratégia, belátható, terveznek, támogatás, speciális, elismerés, környezet, nyújtanak, megjelent, környezet, kizárólag, elismerés, hasznukra, erősítése, sikeresen, szombaton, fontosnak, tulajdonú, stratégia, források, Emellett, forintot, források, milliárd, korlátai, egységes, Előttünk, térségek, átlagtól, embernek, források, farmokra, forintra, amelynek, milliárd, Kutatási, hiányzik, járulnak, emellett, norvégok, aláhúzta, üzemeire, magyarok, lehetővé, Operatív, jelentős, feladata, amelyben, Kiemelte, családok, egyetért, tartotta, mindenki, dicsérte, stabilan, kiemelni, méltatta, működése, emellett, alapján, közölte, nevezte, közepes, amelyek, Hivatal, mintegy, irányba, érdemes, feletti, keretet, mintegy, adózási, növelik, kormány, nemzeti, amelyik, tartása, például, ugyanis, kabinet, azoknak, Valljuk, Program, években, feladat, szakmai, tesznek, Nemzeti, pillére, amelyek, szakmai, nemcsak, beszélt, történő, cikkben, mondják, azonban, gyakori, számára, változó, meglévő, keretek, jelenti, valósul, osztrák, időszak, amelyek, közepes, szükség, történő, például, jelenti, sorolta, közepes, kezdődő, kiemelt, években, célzott, vannak, minden, efféle, teszik, magyar, évente, László, század, magyar, jönnek, mondta, vissza, tovább, munkát, ciklus, tervek, László, magyar, rúgnak, elmúlt, magyar, vannak, György, voltak, javuló, leendő, működő, tudtak, forint, svédek, magyar, finnek, László, György, azokat, mondta, magyar, terjed, vannak, Kitért, szóval, bírnak, növelő, magyar, jobban, várnak, magyar, magyar, váljon, minden, vissza, György, segítő, növelő, Magyar, üzleti, súlyát, millió, készül, lassan, Közép, cégek, célok, pedig, uniós, uniós, olyan, célja, során, tette, újabb, hozzá, egyik, része, pedig, adhat, évben, uniós, évben, jövőt, közül, ezzel, pedig, abban, övező, cégek, valós, érték, három, tette, Ennek, ezért, arról, jutás, abban, végül, hozzá, jogos, sokat, azért, hanem, ezzel, kevés, Multi, Ehhez, jelzi, olyan, cégek, által, uniós, hozzá, segít, akkor, uniós, hozzá, olyan, fűzte, hogy, kell, értő, arra, lesz, száz, OECD, kell, mint, hogy, kört, tech, csak, őket, high, zöld, azaz, járó, tett, jövő, csak, éves, ahol, mint, kell, ezer, majd, nagy, több, több, őket, vagy, mint, hogy, hogy, ahol, hogy, ezer, fele, ezek, több, ebbe, vált, majd, hogy, okot, hét, meg, úgy, kkv, azt, egy, van, van, sok, kis, adó, től, meg, nem, még, meg, cég, kkv, már, ITM, nem, azt, így, ITM, van, kis, azt, kis, kkv, nem, már, kkv, még, áll, nem, kormány képviselője, stabilan működő, elmúlt években, magyarok életszínvonala, vállalkozóbarát intézményi, vállalkozóknak lehetősége, üzleti tevékenységükre, vállalkozóbarát szabályozási, kkv-k innovációs, tudásátadás megkönnyítése, finanszírozáshoz jutás, generációváltás támogatása, államtitkár kijelentette, jövő emellett, ezzel járó, kormánynak abban, kkv-k működése, támogatások segítségével, e-kereskedelem területén, uniós átlagtól, osztrák farmokra, környezetbarát megoldások, irányba elmozdulni, kabinet emellett, feladat súlyát, kkv-k fejlesztésére, 2019-2020-as évben, speciális konstrukciók, szektorális költségvetési, 2021-2027-es uniós, egyik alapdokumentuma, intézkedések finanszírozásának, uniós források, nemzetgazdaság számára, következő években, tervek összeállítását, szakmai tartalmat, efféle elismerés, nemzetközi szervezettől, adhat majd, intézkedések hasznukra, Magyar osztrák nagy, jobban stabilan tartotta, járulnak járulnak ezzel, amelyek hogy nagy, keretet eredményessége újabb, stratégia lehetősége kifejtette, megbecsüljék forrásokra képviselője, amelynek teljesítményének Minisztérium, jelzi Ehhez számára, kell hogy során, vállalkozókat László emelkedjen, még amelyekben arról, családok hozzá kihívásaira, elmaradunk irányainak megteremtését, Hangsúlyozta végül konszenzust, ahol támogatások azoknak, konszenzust következő azért, üzemeire pedig hozzá, század közepes magyar, konstrukciók milliárd Nemzeti, több szakmai szembenéznie, vállalkozót Program Kiemelte, vállalkozásoknak még konszenzust, támogatást intézményi irányba, környezet forintra irányainak, történő eddiginél közölte, vállalkozások szakmai által, ezer kkv jelenti, célja magyar Minisztérium, speciális jutás célzott, fele segítő stratégiával, továbblépésben azt László, feladat nem magyar, tette párbeszédet okot, kijelölését amelyek kérdeztek, Valljuk potenciállal magyar, finanszírozásának megalapozó képviselője, fűzte vállalkozói megerősítés, embernek majd lesz, sorolta Programban László, fogalmazott államtitkár fontosnak, területén nemzetközi széleskörű, áll olyan kijelölését, svédek mondják járulnak, sorolta végül vállalkozásoknak, kis térítendő tervezésének, magyar párbeszéd jelentős, mint szervezettől magyar, megkönnyítése kiemelt meglévő, kkv megfelelően őket, célzott megjelent, intézkedéseket van, növelő térítendő, támogatások segítő, konstrukciók családok, belátható olyan, hogy nem, Valljuk vált, hogy kell, változásokhoz beszélt, területekre azonban, milliárd stratégia, szektorális cikkben, cég pedig, például kereskedelem, tervek megkönnyítése, években növelő, világhírnévhez helyzetéről, továbblépésben segítették, kis multijaink, része lehetősége, azt leendő, megalapozó kormány, osztrák államtitkára, stratégia vannak, pedig mondják, kijelölését Hangsúlyozta, ebbe járulnak, millió ahol, támogatások kijelölését, vállalkozásoknak kell, fordított meglévő, beszélt térségek, kevés jönnek, segítő uniós, zöld jelentős, eredményessége OECD, digitalizáció alapítója, tekintünk bírnak, Program célok, tekintünk kormányzás, nemzetközi célzott, források párbeszédet, összehangoltabb intézkedések, életszínvonala elmozdulni, megjelent megkönnyítése, nemzetgazdaság során, bírnak magyar, megteremtése Hivatal, kormánynak őket, hozzátette Tájékoztatása, világossá kaphatnak, ITM amelynek, terjed párbeszéd, költségvetési konszenzust, környezetbarát működése, tartotta keretében, vállalkozóknak több, történő támogatásához, termelékenységet rúgnak, terveznek Előttünk, uniós jelentős, szembenéznie norvégok, rendelkezésre emelkedjen, kkv keretében, államtitkára megfelelően, stabilan feletti, nemzeti lehetővé, meg fogalmazott, abban tehermentesítés, tulajdonú kört, Valljuk high, támogatások teszik, jövőt uniós, pedig jogos, szombaton vállalkozások, tudásátadás növekedésnek, cikkben speciális, években György, növelő feladat, még zöld, Közép mindenki, terveznek kijelölését, vált kifejtette, forintra üzleti, keretében akkor, jelenti jövő, magyar valós, közölte jelentős, feladat tudásátadás, jelentősen hét, emelkedjen mindenki, életszínvonala zöld, értő szóval, nemzeti Program, tulajdonban növelik, fontosnak egy, kis ezzel, államtitkára mint, környezetbarát teszik,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.