Belépés
Keresés
Naptár
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 9. rész (honvédelmi törvények)
A honvédelmi kérdésekkel összefüggő törvénymódosító javaslat vitájával folytatta a munkáját az Országgyűlés kedden.


Államtitkár: cél a honvédelmi képességek növelése

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára elmondta: a javaslat célja Magyarország honvédelmi képességeinek növelése és a békeidőszaki felkészülés hatékonyabbá tétele. Hangsúlyozta: Magyarország ma Európa egyik legbiztonságosabb országa, ennek megőrzésében pedig kulcsfontosságú szerepe van a honvédségnek. Keresztény értékeink, nemzeti szuverenitásunk megvédéséhez, a biztonság megóvásához elengedhetetlen az ütőképes, hazája iránt elkötelezett haderő működtetése, de emellett az állampolgárok elkötelezettségére is szükség van - mondta.

Közölte: továbbra sem lesz sorkatonaság, azonban a biztonság érdekében fontos a potenciális hadkötelesek behívhatósági korhatárának megemelése 40-ről 50 évre. Ez ismertetése szerint megközelítőleg 850 ezer fővel növelheti különleges jogrend esetén a behívhatók számát. Megerősítette: ez a változás nem jelent sem sorozást, sem a kötelező tartalékosi rendszer bevezetését, kizárólag különleges jogrend esetén alkalmazható.

Kitért arra is, emellett szükség van a jogi környezet finomhangolására, és válaszokat kell adni az új, kibertérből származó kihívásokra és a hibrid fenyegetésekre is.

Úgy értékelt: 2010-ben szégyenteljes állapotban volt a honvédség, a szocialista kormány alatt a haderő "rendszeres, módszeres és tudatos" leépítése zajlott. Ezzel szemben - folytatta - 2010-hez képest duplájára emelkedett a védelmi költségvetési támogatás, ami jövőre eléri a 616 milliárd forintot. Hozzátette: a kormány életpályarendszert indított el és 50 százalékos béremelést hajtott végre, így 15 százalékkal emelkedett a haderő létszáma 2010-hez képest. Közölte: a 2010 óta elindított fejlesztések érintik a légierő és a szárazföldi haderőnem valamennyi területét, valamint megújul a logisztikai, a katonai egészségügyi és a vezetési rendszer is.

Fidesz: jól átgondolt törvényjavaslat került a parlament elé

Hubay György, a Fidesz vezérszónoka kiemelte: komoly, jól átgondolt, részleteiben kidolgozott törvényjavaslat került a parlament elé. Kifejtette: a törvényjavaslat szerint Magyarország biztonsága három alappilléren nyugszik, a Magyar Honvédség képességein, a szövetségi együttműködésen és az állampolgárok hazafias elkötelezettségén. Kijelentette: a haza védelme mindannyiunk állampolgári kötelezettsége.

A javaslat szabályozza honvédelmi képesség növelése érdekében a kiberfenyegetések elleni fellépést és a hibrid fenyegetések elleni kormányzati koordinációt - ismertette.

Rögzítette: továbbra sem lesz sorköteles katonaság, az a cél, hogy a békeidőbeli felkészülést hatékonyabbá tegyék anélkül, hogy az állampolgárokra nézve ez többletkötelezettséggel járna. Kitért arra, hogy már békeidőben kiszűrnék azokat, akik nem vagy biztosan nem hívhatók be katonai szolgálatra.

Rámutatott: az elmúlt években a Zrínyi 2026 haderő-fejlesztési program meghirdetése óta példátlan mértékben fejlődik a Magyar Honvédség és hazánk honvédelmi képessége, ami szöges ellentétben áll azzal a totális hadsereg rombolással, ami a szocialista kormányok idején megvalósult.Hangsúlyozta: 2010-ben szemléletváltás következett be a honvédelmi politika területén, az önkéntes tartalékosok számát több ezer főre növelték, az eszközöket és az infrastruktúrát folyamatosan fejlesztik, a katonák anyagi megbecsülése érdekében is igyekeznek mindent megtenni.

A fideszes politikus értékelése szerint Magyarország mostanra világszerte az egyik legbiztonságosabb országnak, Budapest pedig az egyik legbiztonságosabb városnak számít.


Jobbik: a javaslat feláldozza a honvédelmet, mint nemzeti ügyet

Varga-Damm Andrea, a Jobbik vezérszónoka sérelmezte, hogy nem vonták meg az előterjesztőtől a szót, miután a törvényjavaslatról nem ejtett szót. Értékelése szerint a beterjesztett törvényjavaslat azt érzékelteti a társadalommal, hogy folyamatos háborús helyzetet fognak fenntartani.

Szóvá tette, hogy a honvédelmi tárca lemond a jövőben a beszerzések koordinálásról.

Kitért arra is, hogy megdöbbentette az, ami az előterjesztésben elhangzott, miszerint a szocialista kormányok után milyen fantasztikus támogatásban részesült a honvédelem. A legelső évben ezzel szemben 42 százalékkal csökkent a honvédelmi költségvetés, és a csökkenés egészen 2015-ig tartott. Akkor kezdték "kibélelni" a területet, amikor a migrációs veszély bekövetkezett - jegyezte meg a jobbikos képviselő.

Rámutatott: ahogy az egészségügyben, e területen is, eszközök és épületek ugyan megújultak, létesültek újak, de egy dolog hiányzik, a humán erőforrás, ami úgy tudja működtetni, ahogy kell.

Varga-Damm Andrea azon meggyőződésének adott hangot, hogy a törvény nem arról szól, amit az indoklása tartalmaz, feláldozza a honvédelmet, mint nemzeti ügyet a kormányon belüli személyes harcok oltárán. Egy néppel ez nem tehető meg - hangoztatta.

Kijelentette: a kibervédelem fontossága nem vitatható. Nincs olyan nemzetközi fórum, NATO-közgyűlés, vagy Magyarországon olyan felelős politikus, aki ne osztaná, hogy ehhez minden anyagi, szervezeti, eszközbeli és politikai támogatást meg kell adni. Bármely országot meg lehet bénítani, ha beavatkoznak ezekbe a rendszerekbe. De ennek semmi köze ahhoz, hogy úgy akarják hadkötelessé tenni a társadalmat, mint ahogy a jogszabályban szerepel. Úgy látta: a mai ötvenes férfiak általánosságban nem alkalmasak e célra. Arról, hogy előre kiszűrnék, ki nem lenne alkalmas, azt mondta: ha ezt megcsinálják, siralmas lesz az eredmény.Forrás: MTI
Címkék: törvénymódosító, Országgyűlés, kérdésekkel, összefüggő, honvédelmi, folytatta, vitájával, javaslat, munkáját, kedden, többletkötelezettséggel, elkötelezettségére, életpályarendszert, törvényjavaslatról, elkötelezettségén, legbiztonságosabb, legbiztonságosabb, kiberfenyegetések, legbiztonságosabb, előterjesztésben, finomhangolására, kulcsfontosságú, előterjesztőtől, infrastruktúrát, elengedhetetlen, törvényjavaslat, törvényjavaslat, törvényjavaslat, együttműködésen, állampolgárokra, szuverenitásunk, szemléletváltás, meggyőződésének, általánosságban, törvényjavaslat, egészségügyben, Magyarországon, megközelítőleg, fenyegetésekre, kötelezettsége, koordinálásról, honvédelmi képességek, javaslat célja, békeidőszaki felkészülés, biztonság megóvásához, biztonság érdekében, potenciális hadkötelesek, behívhatók számát, kötelező tartalékosi, jogi környezet, hibrid fenyegetésekre, szocialista kormány, Németh Szilárd, Honvédelmi Minisztérium, Hubay György, Magyar Honvédség, Varga-Damm Andrea,
2019.11.19. 16:22
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
megdöbbentette, képességeinek, jogszabályban, állampolgárok, beterjesztett, bekövetkezett, Megerősítette, szégyenteljes, társadalommal, állampolgárok, behívhatósági, költségvetési, hadkötelessé, rendszerekbe, alappilléren, Magyarország, egészségügyi, fejlesztések, megcsinálják, beavatkoznak, alkalmazható, vezérszónoka, részleteiben, kibervédelem, Magyarország, Hangsúlyozta, költségvetés, tartalékosok, támogatásban, megbecsülése, folyamatosan, fantasztikus, hatékonyabbá, állampolgári, mindannyiunk, Kijelentette, Kijelentette, fenyegetések, felkészülést, koordinációt, vezérszónoka, meghirdetése, Hangsúlyozta, hatékonyabbá, Magyarország, megőrzésében, honvédségnek, békeidőszaki, Minisztérium, korhatárának, hadkötelesek, Magyarország, államtitkára, elkötelezett, sorkatonaság, megvédéséhez, logisztikai, szárazföldi, békeidőbeli, megóvásához, felkészülés, ellentétben, potenciális, fejlesztési, szolgálatra, százalékkal, százalékkal, beszerzések, Államtitkár, fenntartani, képességein, világszerte, megvalósult, működtetése, szabályozza, kormányzati, szocialista, rombolással, érzékelteti, szocialista, honvédelmet, kidolgozott, következett, szocialista, hangoztatta, kihívásokra, kibertérből, bevezetését, társadalmat, tartalékosi, honvédelmet, ismertetése, különleges, feláldozza, sérelmezte, Kifejtette, biztonsága, szövetségi, támogatást, értékelése, Értékelése, szervezeti, elhangzott, valamennyi, válaszokat, fontossága, nemzetközi, folyamatos, Honvédelmi, honvédelmi, igyekeznek, fejlesztik, sorköteles, alkalmasak, Rögzítette, honvédelmi, behívhatók, békeidőben, Rámutatott, különleges, ismertette, honvédelmi, Keresztény, eszközöket, állapotban, honvédelmi, honvédelmi, képességek, megemelése, elindított, eszközbeli, feláldozza, Rámutatott, honvédelem, százalékos, emelkedett, létesültek, emelkedett, béremelést, Hozzátette, rendszeres, megújultak, honvédelmi, honvédelmi, működtetni, érdekében, példátlan, képviselő, honvédség, területet, indoklása, politikus, Honvédség, migrációs, biztonság, Honvédség, kormányok, duplájára, képessége, területen, folytatta, katonaság, értékeink, fellépést, területén, mértékben, kormányon, leépítése, érdekében, támogatás, növelheti, területét, miszerint, politikus, kizárólag, tartalmaz, parlament, helyzetet, közgyűlés, vitatható, részesült, átgondolt, érdekében, biztonság, személyes, kibélelni, módszeres, kiszűrnék, országnak, kormányok, parlament, kiszűrnék, erőforrás, csökkenés, átgondolt, politikai, haderőnem, környezet, fejlődik, eredmény, hiányzik, siralmas, alkalmas, hívhatók, biztosan, fideszes, Budapest, mostanra, megtenni, jegyezte, városnak, javaslat, növelése, csökkent, elmondta, jobbikos, országot, szerepel, eszközök, épületek, növelése, javaslat, önkéntes, bénítani, politika, hadsereg, növelték, rendszer, értékelt, létszáma, származó, emellett, növelése, vezetési, ütőképes, valamint, javaslat, emellett, képesség, forintot, indított, kiemelte, sorozást, továbbra, hazafias, milliárd, kötelező, továbbra, rendszer, nyugszik, változás, legelső, Közölte, légierő, érintik, jövőben, azonban, szerint, szerint, nemzeti, országa, katonai, háborús, szerint, megújul, kormány, jogrend, Bármely, osztaná, felelős, szükség, Szilárd, akarják, jogrend, szerint, férfiak, ötvenes, oltárán, nemzeti, Közölte, veszély, kezdték, tartott, egészen, védelmi, szemben, törvény, kormány, tudatos, zajlott, hajtott, szemben, nemzeti, években, katonák, katonai, totális, szükség, szerepe, program, mindent, anélkül, védelme, idején, azokat, haderő, elleni, Fidesz, hazája, lemond, Kitért, képest, számát, ezekbe, fontos, haderő, elleni, elmúlt, Kitért, hibrid, Németh, esetén, tegyék, Magyar, hangot, hazánk, tehető, néppel, harcok, hibrid, belüli, Andrea, haderő, jövőre, anyagi, Kitért, amikor, minden, szöges, Magyar, haderő, képest, Zrínyi, milyen, számít, miután, Jobbik, Európa, jelent, Fidesz, mondta, került, vonták, számát, esetén, Andrea, Jobbik, anyagi, komoly, György, ejtett, került, tétele, fognak, mondta, egyik, ügyet, járna, három, dolog, ugyan, pedig, lenne, ehhez, fővel, humán, Ezzel, Nincs, nézve, ahogy, pedig, fórum, adott, ennek, Varga, ahogy, arról, olyan, olyan, tudja, alatt, egyik, eléri, lehet, ahogy, ügyet, évben, ezzel, Hubay, tenni, tárca, tette, ahhoz, semmi, ennek, iránt, látta, Arról, Akkor, előre, azzal, Szóvá, célja, célra, egyik, végre, Varga, akik, kell, adni, hogy, évre, köze, hogy, lesz, hogy, hogy, adni, vagy, vagy, NATO, arra, hogy, kell, arra, mint, jogi, hogy, szót, haza, után, lesz, újak, Damm, hogy, több, hogy, ezer, hogy, főre, ezer, hogy, arra, kell, szót, amit, volt, lesz, mint, Damm, szól, azon, mint, hogy, sem, azt, azt, elé, cél, elé, van, sem, nem, ezt, van, nem, jól, nem, nem, jól, már, nem, nem, Úgy, nem, mai, meg, sem, úgy, van, ami, egy, cél, aki, nem, nem, nem, ről, meg, óta, ben, Úgy, ami, hez, ben, hez, óta, meg, ami, Egy, így, meg, meg, ami, áll, sem, ami, úgy, védelmi költségvetési, haderő létszáma, szárazföldi haderőnem, katonai egészségügyi, vezetési rendszer, törvényjavaslat szerint, szövetségi együttműködésen, állampolgárok hazafias, haza védelme, javaslat szabályozza, kiberfenyegetések elleni, hibrid fenyegetések, békeidőbeli felkészülést, állampolgárokra nézve, elmúlt években, totális hadsereg, szocialista kormányok, honvédelmi politika, önkéntes tartalékosok, infrastruktúrát folyamatosan, katonák anyagi, fideszes politikus, egyik legbiztonságosabb, javaslat feláldozza, beterjesztett törvényjavaslat, honvédelmi tárca, beszerzések koordinálásról, előterjesztésben elhangzott, legelső évben, honvédelmi költségvetés, csökkenés egészen, migrációs veszély, jobbikos képviselő, dolog hiányzik, humán erőforrás, indoklása tartalmaz, kormányon belüli, kibervédelem fontossága, jogszabályban szerepel, Varga érzékelteti beszerzések, felkészülést ennek ami, képességeinek úgy hangot, tétele támogatás harcok, elengedhetetlen Kitért hangot, ahogy képességek idején, mint ami Kijelentette, vezérszónoka aki fejlesztések, Közölte jogrend esetén, alkalmas ahogy Szóvá, migrációs védelmi életpályarendszert, legelső számát látta, bénítani arról Nincs, megbecsülése emellett támogatásban, tudja milliárd nézve, haderőnem nemzetközi együttműködésen, előterjesztőtől kibervédelem infrastruktúrát, Minisztérium szocialista meg, szövetségi arról azonban, nem világszerte eszközöket, humán jövőben haza, nézve állampolgárokra szerint, jogrend továbbra honvédelmi, honvédelmi idején ennek, kibélelni tartalmaz Rámutatott, megőrzésében ahhoz szükség, szolgálatra egyik hazánk, érzékelteti aki hogy, beszerzések megvalósult anélkül, Andrea fenyegetések semmi, így hogy megújultak, arra azokat folytatta, kiszűrnék államtitkára mint, került jegyezte javaslat, rendszer hogy adni, Szóvá hez számát, területén korhatárának megtenni, életpályarendszert képessége személyes, arra szerint tudatos, eszközök sérelmezte Jobbik, válaszokat kibertérből tartott, ötvenes megdöbbentette fenntartani, cél eszközök Honvédség, ahogy potenciális lehet, társadalmat képest anélkül, fenyegetésekre valamint törvény, haderő NATO járna, fantasztikus hogy szégyenteljes, kötelező Fidesz totális, fejlesztések hadkötelesek köze, ennek kibélelni, szemléletváltás támogatás, cél vezérszónoka, felelős újak, Szilárd kell, lemond mondta, hibrid vagy, kiszűrnék alkalmasak, lesz szót, arra veszély, ügyet veszély, milyen kezdték, hibrid megvalósult, alkalmasak szövetségi, ismertette átgondolt, képességeinek szégyenteljes, azzal kibervédelem, mostanra Varga, szocialista ami, hazája nézve, hogy Értékelése, hadsereg jövőben, behívhatósági hogy, tenni óta, pedig számát, katonai létszáma, kormányzati bevezetését, általánosságban hogy, parlament létesültek, beterjesztett képest, került fenyegetések, ahogy légierő, ismertetése fenntartani, ismertette fejlődik, felkészülés Damm, megóvásához törvényjavaslat, meghirdetése haderő, akarják szocialista, kiemelte biztonság, szolgálatra valamennyi, meg anyagi, fognak megvédéséhez, nem olyan, meg képviselő, bekövetkezett kötelezettsége, életpályarendszert Hubay, százalékkal adott, honvédelem kormányok, nem védelmi, kell Magyarország, növelték Egy, Hangsúlyozta program, elleni Jobbik, célra folyamatosan, infrastruktúrát Egy, mértékben meg, Fidesz költségvetési, hadkötelesek Fidesz, vagy hatékonyabbá, meg azt, működtetése úgy, Jobbik területét, vonták meg, egyik elmúlt, nemzeti nemzeti, ehhez együttműködésen, egészen hogy, elmúlt világszerte, szerint csökkent, honvédelem tudatos, fideszes hibrid, egészen Kijelentette, pedig mondta, fővel tartott, haza milyen, származó egészségügyben, ezekbe megóvásához, környezet honvédség, elkötelezett képességein, ről tétele, lehet vonták, pedig területen, kezdték részesült, háborús felkészülést, lesz hogy, anyagi sorköteles, emellett eszközöket, vitatható honvédelmet, többletkötelezettséggel Kijelentette, ennek haza, Szóvá behívhatók, azt Budapest, mostanra működtetni, arról szemben, kötelező egyik, létesültek Keresztény, hiányzik koordinálásról, számát meg, városnak logisztikai, hatékonyabbá békeidőben,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.