Belépés
Keresés
Naptár
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 9. rész (honvédelmi törvények)
A honvédelmi kérdésekkel összefüggő törvénymódosító javaslat vitájával folytatta a munkáját az Országgyűlés kedden.


Államtitkár: cél a honvédelmi képességek növelése

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára elmondta: a javaslat célja Magyarország honvédelmi képességeinek növelése és a békeidőszaki felkészülés hatékonyabbá tétele. Hangsúlyozta: Magyarország ma Európa egyik legbiztonságosabb országa, ennek megőrzésében pedig kulcsfontosságú szerepe van a honvédségnek. Keresztény értékeink, nemzeti szuverenitásunk megvédéséhez, a biztonság megóvásához elengedhetetlen az ütőképes, hazája iránt elkötelezett haderő működtetése, de emellett az állampolgárok elkötelezettségére is szükség van - mondta.

Közölte: továbbra sem lesz sorkatonaság, azonban a biztonság érdekében fontos a potenciális hadkötelesek behívhatósági korhatárának megemelése 40-ről 50 évre. Ez ismertetése szerint megközelítőleg 850 ezer fővel növelheti különleges jogrend esetén a behívhatók számát. Megerősítette: ez a változás nem jelent sem sorozást, sem a kötelező tartalékosi rendszer bevezetését, kizárólag különleges jogrend esetén alkalmazható.

Kitért arra is, emellett szükség van a jogi környezet finomhangolására, és válaszokat kell adni az új, kibertérből származó kihívásokra és a hibrid fenyegetésekre is.

Úgy értékelt: 2010-ben szégyenteljes állapotban volt a honvédség, a szocialista kormány alatt a haderő "rendszeres, módszeres és tudatos" leépítése zajlott. Ezzel szemben - folytatta - 2010-hez képest duplájára emelkedett a védelmi költségvetési támogatás, ami jövőre eléri a 616 milliárd forintot. Hozzátette: a kormány életpályarendszert indított el és 50 százalékos béremelést hajtott végre, így 15 százalékkal emelkedett a haderő létszáma 2010-hez képest. Közölte: a 2010 óta elindított fejlesztések érintik a légierő és a szárazföldi haderőnem valamennyi területét, valamint megújul a logisztikai, a katonai egészségügyi és a vezetési rendszer is.

Fidesz: jól átgondolt törvényjavaslat került a parlament elé

Hubay György, a Fidesz vezérszónoka kiemelte: komoly, jól átgondolt, részleteiben kidolgozott törvényjavaslat került a parlament elé. Kifejtette: a törvényjavaslat szerint Magyarország biztonsága három alappilléren nyugszik, a Magyar Honvédség képességein, a szövetségi együttműködésen és az állampolgárok hazafias elkötelezettségén. Kijelentette: a haza védelme mindannyiunk állampolgári kötelezettsége.

A javaslat szabályozza honvédelmi képesség növelése érdekében a kiberfenyegetések elleni fellépést és a hibrid fenyegetések elleni kormányzati koordinációt - ismertette.

Rögzítette: továbbra sem lesz sorköteles katonaság, az a cél, hogy a békeidőbeli felkészülést hatékonyabbá tegyék anélkül, hogy az állampolgárokra nézve ez többletkötelezettséggel járna. Kitért arra, hogy már békeidőben kiszűrnék azokat, akik nem vagy biztosan nem hívhatók be katonai szolgálatra.

Rámutatott: az elmúlt években a Zrínyi 2026 haderő-fejlesztési program meghirdetése óta példátlan mértékben fejlődik a Magyar Honvédség és hazánk honvédelmi képessége, ami szöges ellentétben áll azzal a totális hadsereg rombolással, ami a szocialista kormányok idején megvalósult.Hangsúlyozta: 2010-ben szemléletváltás következett be a honvédelmi politika területén, az önkéntes tartalékosok számát több ezer főre növelték, az eszközöket és az infrastruktúrát folyamatosan fejlesztik, a katonák anyagi megbecsülése érdekében is igyekeznek mindent megtenni.

A fideszes politikus értékelése szerint Magyarország mostanra világszerte az egyik legbiztonságosabb országnak, Budapest pedig az egyik legbiztonságosabb városnak számít.


Jobbik: a javaslat feláldozza a honvédelmet, mint nemzeti ügyet

Varga-Damm Andrea, a Jobbik vezérszónoka sérelmezte, hogy nem vonták meg az előterjesztőtől a szót, miután a törvényjavaslatról nem ejtett szót. Értékelése szerint a beterjesztett törvényjavaslat azt érzékelteti a társadalommal, hogy folyamatos háborús helyzetet fognak fenntartani.

Szóvá tette, hogy a honvédelmi tárca lemond a jövőben a beszerzések koordinálásról.

Kitért arra is, hogy megdöbbentette az, ami az előterjesztésben elhangzott, miszerint a szocialista kormányok után milyen fantasztikus támogatásban részesült a honvédelem. A legelső évben ezzel szemben 42 százalékkal csökkent a honvédelmi költségvetés, és a csökkenés egészen 2015-ig tartott. Akkor kezdték "kibélelni" a területet, amikor a migrációs veszély bekövetkezett - jegyezte meg a jobbikos képviselő.

Rámutatott: ahogy az egészségügyben, e területen is, eszközök és épületek ugyan megújultak, létesültek újak, de egy dolog hiányzik, a humán erőforrás, ami úgy tudja működtetni, ahogy kell.

Varga-Damm Andrea azon meggyőződésének adott hangot, hogy a törvény nem arról szól, amit az indoklása tartalmaz, feláldozza a honvédelmet, mint nemzeti ügyet a kormányon belüli személyes harcok oltárán. Egy néppel ez nem tehető meg - hangoztatta.

Kijelentette: a kibervédelem fontossága nem vitatható. Nincs olyan nemzetközi fórum, NATO-közgyűlés, vagy Magyarországon olyan felelős politikus, aki ne osztaná, hogy ehhez minden anyagi, szervezeti, eszközbeli és politikai támogatást meg kell adni. Bármely országot meg lehet bénítani, ha beavatkoznak ezekbe a rendszerekbe. De ennek semmi köze ahhoz, hogy úgy akarják hadkötelessé tenni a társadalmat, mint ahogy a jogszabályban szerepel. Úgy látta: a mai ötvenes férfiak általánosságban nem alkalmasak e célra. Arról, hogy előre kiszűrnék, ki nem lenne alkalmas, azt mondta: ha ezt megcsinálják, siralmas lesz az eredmény.Forrás: MTI
Címkék: törvénymódosító, Országgyűlés, kérdésekkel, összefüggő, honvédelmi, folytatta, vitájával, javaslat, munkáját, kedden, többletkötelezettséggel, elkötelezettségére, életpályarendszert, törvényjavaslatról, elkötelezettségén, legbiztonságosabb, legbiztonságosabb, kiberfenyegetések, legbiztonságosabb, előterjesztésben, finomhangolására, kulcsfontosságú, előterjesztőtől, infrastruktúrát, elengedhetetlen, törvényjavaslat, törvényjavaslat, törvényjavaslat, együttműködésen, állampolgárokra, szuverenitásunk, szemléletváltás, meggyőződésének, általánosságban, törvényjavaslat, egészségügyben, Magyarországon, megközelítőleg, fenyegetésekre, kötelezettsége, koordinálásról, honvédelmi képességek, javaslat célja, békeidőszaki felkészülés, biztonság megóvásához, biztonság érdekében, potenciális hadkötelesek, behívhatók számát, kötelező tartalékosi, jogi környezet, hibrid fenyegetésekre, szocialista kormány, Németh Szilárd, Honvédelmi Minisztérium, Hubay György, Magyar Honvédség, Varga-Damm Andrea,
2019.11.19. 16:22
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
megdöbbentette, képességeinek, jogszabályban, állampolgárok, beterjesztett, bekövetkezett, Megerősítette, szégyenteljes, társadalommal, állampolgárok, behívhatósági, költségvetési, hadkötelessé, rendszerekbe, alappilléren, Magyarország, egészségügyi, fejlesztések, megcsinálják, beavatkoznak, alkalmazható, vezérszónoka, részleteiben, kibervédelem, Magyarország, Hangsúlyozta, költségvetés, tartalékosok, támogatásban, megbecsülése, folyamatosan, fantasztikus, hatékonyabbá, állampolgári, mindannyiunk, Kijelentette, Kijelentette, fenyegetések, felkészülést, koordinációt, vezérszónoka, meghirdetése, Hangsúlyozta, hatékonyabbá, Magyarország, megőrzésében, honvédségnek, békeidőszaki, Minisztérium, korhatárának, hadkötelesek, Magyarország, államtitkára, elkötelezett, sorkatonaság, megvédéséhez, logisztikai, szárazföldi, békeidőbeli, megóvásához, felkészülés, ellentétben, potenciális, fejlesztési, szolgálatra, százalékkal, százalékkal, beszerzések, Államtitkár, fenntartani, képességein, világszerte, megvalósult, működtetése, szabályozza, kormányzati, szocialista, rombolással, érzékelteti, szocialista, honvédelmet, kidolgozott, következett, szocialista, hangoztatta, kihívásokra, kibertérből, bevezetését, társadalmat, tartalékosi, honvédelmet, ismertetése, különleges, feláldozza, sérelmezte, Kifejtette, biztonsága, szövetségi, támogatást, értékelése, Értékelése, szervezeti, elhangzott, valamennyi, válaszokat, fontossága, nemzetközi, folyamatos, Honvédelmi, honvédelmi, igyekeznek, fejlesztik, sorköteles, alkalmasak, Rögzítette, honvédelmi, behívhatók, békeidőben, Rámutatott, különleges, ismertette, honvédelmi, Keresztény, eszközöket, állapotban, honvédelmi, honvédelmi, képességek, megemelése, elindított, eszközbeli, feláldozza, Rámutatott, honvédelem, százalékos, emelkedett, létesültek, emelkedett, béremelést, Hozzátette, rendszeres, megújultak, honvédelmi, honvédelmi, működtetni, érdekében, példátlan, képviselő, honvédség, területet, indoklása, politikus, Honvédség, migrációs, biztonság, Honvédség, kormányok, duplájára, képessége, területen, folytatta, katonaság, értékeink, fellépést, területén, mértékben, kormányon, leépítése, érdekében, támogatás, növelheti, területét, miszerint, politikus, kizárólag, tartalmaz, parlament, helyzetet, közgyűlés, vitatható, részesült, átgondolt, érdekében, biztonság, személyes, kibélelni, módszeres, kiszűrnék, országnak, kormányok, parlament, kiszűrnék, erőforrás, csökkenés, átgondolt, politikai, haderőnem, környezet, fejlődik, eredmény, hiányzik, siralmas, alkalmas, hívhatók, biztosan, fideszes, Budapest, mostanra, megtenni, jegyezte, városnak, javaslat, növelése, csökkent, elmondta, jobbikos, országot, szerepel, eszközök, épületek, növelése, javaslat, önkéntes, bénítani, politika, hadsereg, növelték, rendszer, értékelt, létszáma, származó, emellett, növelése, vezetési, ütőképes, valamint, javaslat, emellett, képesség, forintot, indított, kiemelte, sorozást, továbbra, hazafias, milliárd, kötelező, továbbra, rendszer, nyugszik, változás, legelső, Közölte, légierő, érintik, jövőben, azonban, szerint, szerint, nemzeti, országa, katonai, háborús, szerint, megújul, kormány, jogrend, Bármely, osztaná, felelős, szükség, Szilárd, akarják, jogrend, szerint, férfiak, ötvenes, oltárán, nemzeti, Közölte, veszély, kezdték, tartott, egészen, védelmi, szemben, törvény, kormány, tudatos, zajlott, hajtott, szemben, nemzeti, években, katonák, katonai, totális, szükség, szerepe, program, mindent, anélkül, védelme, idején, azokat, haderő, elleni, Fidesz, hazája, lemond, Kitért, képest, számát, ezekbe, fontos, haderő, elleni, elmúlt, Kitért, hibrid, Németh, esetén, tegyék, Magyar, hangot, hazánk, tehető, néppel, harcok, hibrid, belüli, Andrea, haderő, jövőre, anyagi, Kitért, amikor, minden, szöges, Magyar, haderő, képest, Zrínyi, milyen, számít, miután, Jobbik, Európa, jelent, Fidesz, mondta, került, vonták, számát, esetén, Andrea, Jobbik, anyagi, komoly, György, ejtett, került, tétele, fognak, mondta, egyik, ügyet, járna, három, dolog, ugyan, pedig, lenne, ehhez, fővel, humán, Ezzel, Nincs, nézve, ahogy, pedig, fórum, adott, ennek, Varga, ahogy, arról, olyan, olyan, tudja, alatt, egyik, eléri, lehet, ahogy, ügyet, évben, ezzel, Hubay, tenni, tárca, tette, ahhoz, semmi, ennek, iránt, látta, Arról, Akkor, előre, azzal, Szóvá, célja, célra, egyik, végre, Varga, akik, kell, adni, hogy, évre, köze, hogy, lesz, hogy, hogy, adni, vagy, vagy, NATO, arra, hogy, kell, arra, mint, jogi, hogy, szót, haza, után, lesz, újak, Damm, hogy, több, hogy, ezer, hogy, főre, ezer, hogy, arra, kell, szót, amit, volt, lesz, mint, Damm, szól, azon, mint, hogy, sem, azt, azt, elé, cél, elé, van, sem, nem, ezt, van, nem, jól, nem, nem, jól, már, nem, nem, Úgy, nem, mai, meg, sem, úgy, van, ami, egy, cél, aki, nem, nem, nem, ről, meg, óta, ben, Úgy, ami, hez, ben, hez, óta, meg, ami, Egy, így, meg, meg, ami, áll, sem, ami, úgy, védelmi költségvetési, haderő létszáma, szárazföldi haderőnem, katonai egészségügyi, vezetési rendszer, törvényjavaslat szerint, szövetségi együttműködésen, állampolgárok hazafias, haza védelme, javaslat szabályozza, kiberfenyegetések elleni, hibrid fenyegetések, békeidőbeli felkészülést, állampolgárokra nézve, elmúlt években, totális hadsereg, szocialista kormányok, honvédelmi politika, önkéntes tartalékosok, infrastruktúrát folyamatosan, katonák anyagi, fideszes politikus, egyik legbiztonságosabb, javaslat feláldozza, beterjesztett törvényjavaslat, honvédelmi tárca, beszerzések koordinálásról, előterjesztésben elhangzott, legelső évben, honvédelmi költségvetés, csökkenés egészen, migrációs veszély, jobbikos képviselő, dolog hiányzik, humán erőforrás, indoklása tartalmaz, kormányon belüli, kibervédelem fontossága, jogszabályban szerepel, ahhoz épületek Jobbik, azokat rendszerekbe békeidőbeli, előre hogy hogy, vonták kiemelte Európa, tudatos parlament Rögzítette, három elmúlt adott, politika haderő akik, ezt országnak hogy, hatékonyabbá Németh nem, Honvédség megóvásához beavatkoznak, felelős cél szükség, folyamatos Közölte fontos, környezet növelheti milliárd, állapotban beterjesztett úgy, hez hangot parlament, értékelése kizárólag legbiztonságosabb, ami NATO tegyék, célra arról általánosságban, haderő szól milyen, idején támogatást arra, esetén Hubay előre, nemzetközi állampolgárokra növelheti, arra szerepel lenne, vitatható ehhez Arról, közgyűlés komoly elmondta, ahogy van hogy, eléri nem haderő, haderőnem pedig siralmas, növelése alkalmas honvédelmi, honvédségnek együttműködésen akarják, meg ehhez migrációs, semmi meg politikus, logisztikai több évre, Damm nemzetközi ötvenes, jelent haderő békeidőben, megőrzésében biztonság társadalmat, nem szárazföldi megvédéséhez, képest szemben azt, egészségügyben együttműködésen indoklása, támogatás százalékkal támogatás, ezt békeidőbeli Magyarország, Honvédelmi aki fejlesztések, ezekbe fantasztikus nem, országot törvényjavaslatról következett, legbiztonságosabb vonták vagy, állapotban vagy sérelmezte, továbbra Arról biztonság, belüli hiányzik óta, nemzeti hadsereg többletkötelezettséggel, szól hogy százalékkal, sorköteles pedig, Honvédség leépítése, életpályarendszert feláldozza, országot haderő, csökkenés erőforrás, alappilléren haderőnem, elleni vezérszónoka, fantasztikus szerepel, parlament ami, milyen ezer, pedig társadalommal, háborús potenciális, szemléletváltás kibervédelem, hibrid meggyőződésének, sem rendszer, társadalmat honvédelmi, honvédelmet férfiak, hazája különleges, hogy szégyenteljes, haza sorköteles, származó nem, haderő beavatkoznak, állampolgárokra semmi, Bármely politikai, Ezzel különleges, képességek képesség, Rámutatott évre, Andrea migrációs, jól honvédelem, parlament ezt, egyik katonai, szolgálatra meg, államtitkára ennek, bevezetését törvényjavaslatról, újak társadalommal, behívhatók Honvédség, legbiztonságosabb sem, fideszes egészségügyben, ehhez hez, növelése emellett, érzékelteti ahogy, ben kiemelte, egészen fontos, hogy sorozást, nem hangoztatta, környezet került, Szóvá években, Jobbik nem, vitatható sem, ről valamennyi, ben Kifejtette, zajlott meg, százalékkal kiberfenyegetések, állampolgárokra elé, meg indított, érdekében megvalósult, szervezeti mértékben, számít Varga, így légierő, rendszeres van, dolog dolog, azokat háborús, működtetni Rámutatott, forintot esetén, érzékelteti eszközök, van százalékkal, miután katonai, békeidőbeli újak, osztaná rombolással, ahogy háborús, jelent megóvásához, egyik nem, jövőben erőforrás, pedig továbbra, jól jogszabályban, hiányzik néppel, ahhoz törvényjavaslat, világszerte megbecsülése, területet képest, végre nemzeti, Hangsúlyozta arról, Andrea adni, eszközbeli több, számít vagy, bekövetkezett javaslat, kizárólag Varga, képest részleteiben, jelent korhatárának, milliárd városnak, néppel biztosan, hazafias behívhatósági, rendszerekbe elindított, tartalékosok behívhatók, kormányok mostanra, van bevezetését, meg alappilléren, ben Kitért, azt behívhatók, szerint nemzeti, támogatásban program,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.