Belépés
Keresés
Naptár
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 7. rész (interpellációk)
Törökország szíriai katonai akciója, az önkormányzatok helyzete és az oktatás is szóba került az interpellációk során az Országgyűlés hétfői ülésén.


Párbeszéd: hogy gondolja a kormány a keresztények védelmét Szíriában?

Burány Sándor (Párbeszéd) arról beszélt, hogy a török hadsereg háborút indított a Szíriában élő kurdok ellen. Utóbbiak szerint etnikai tisztogatás zajlik - mutatott rá.

Beszámolt arról, hogy bár az unió elítélő nyilatkozatot adott ki, azt Magyarország blokkolta. A kormány nyíltan helyesli Törökország háborúját - kifogásolta.

Hogy gondolják így a keresztények védelmét? Miért támogatja a kormány a beavatkozást? - kérdezte.

Vargha Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium polgári hírszerzésért felelős államtitkára kijelentette: a kormány semmilyen nemzeti kisebbség ellen folytatott háborút nem támogat, ahogy a keresztény közösségek ellenit sem. Leszögezte: a beavatkozás nem a kurd nép ellen irányul, Ankara kiváló kapcsolatot ápol az iraki kurd vezetéssel.

A hadművelet egy olyan szervezet ellen irányul, amely 1984 óta követ el terrorcselekményeket törökök és kurdok ellen is. Érthetőnek ítélte, ha Törökország szeretné megvédeni az egyszerű török embereket.

Kijelentette: ismerik azokat az amerikai szervezetek véleményét, akik szerint a beavatkozás keresztények ellen irányul. Felidézte azonban olyanok véleményét is, akik a térségben élnek, és arra kérték a nemzetközi sajtót, ne adjanak teret a félrevezető híreknek.

Burány Sándor nem fogadta el a választ, a Ház viszont igen: 106 igen szavazattal, 35 ellenvoks és 1 tartózkodás mellett.

Fidesz: a kormány elkötelezett a települések életminőségének javítása mellett

Salacz László (Fidesz) arról beszélt, hogy a kormány kilenc éve úgy döntött, nem hagyja csődbe jutni a településeket. Korábban az önkormányzatok forrásai még a legalapvetőbb feladatokra sem voltak elegendők, és mivel 2010-re tarthatatlanná vált a helyzet, a kormány úgy határozott: meg kell menteni a csőd közeli helyzetbe jutott önkormányzatokat - idézte fel. Hozzátette: az adósságok átvállalásával befejeződött a balliberális kormányok által hátrahagyott romok eltakarítása.

Megjegyezte: az elmúlt években milliárdok áramlottak a településekre, sosem látott fejlesztések indultak.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára válaszában közölte: a kormány folytatja a településfejlesztések támogatását, minden olyan településvezetővel együttműködnek, aki a települése érdekében kíván dolgozni. Mivel az adósságcsapdában az előrelépés lehetőségei bezárultak, a kormány átvállalta a települések adósságát, újragondolta a hatásköröket, hogy tiszta lappal indulhassanak az önkormányzatok - közölte.

Salacz László elfogadta az államtitkár válaszát.

Jobbik: anyagilag és erkölcsileg megbecsült pedagógusok kellenek

Ander Balázs (Jobbik) felidézett egy közelmúltban nyilvánosságra került videót, amelyen diákok lökdösnek egy tanárt. Sok pedagógus retteghet a senkit és semmit nem tisztelő diákoktól, szülőktől, és nem számíthatnak segítségre, mert a tankerületnek csak az számít, hogy papíron minden rendben legyen, a feljebbvalók mindennek meg legyenek elégedve - mondta.

Úgy látja, óriási csőd a hazai szakképzés átalakítása, irtózatos bajok vannak a közoktatásban. A gyökerénél kell kezelni a problémát, ehhez pedig anyagilag és erkölcsileg megbecsült pedagógusokra van szükség - vélekedett.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára közölte: a büntető-törvénykönyvet azért is módosították, hogy útját állják annak, hogy erőszakkal támadjanak pedagógusokra. Ma már nem mindennaposak ezek az esetek - mondta.

Hozzátette: nem járnak elöl személyes példamutatásban az ellenzéki képviselők, hiszen az Országgyűlésben tanúsított viselkedésükkel, akcióikkal rossz példát mutatnak.

Ander Balázs szerint az államtitkár válasza és a valóság között szakadék tátong, ezért azt nem fogadta el.

A képviselők viszont 105 igen szavazattal - 29 nem ellenében és 1 tartózkodással - elfogadták azt.

A KDNP az úthálózat fejlesztéséről

Földi László (KDNP) arról beszélt, hogy a kormány komoly gazdaságpolitikai döntéseket hozott, fontos stratégiai terveket készített elő és hajtott végre. A gazdasági fejlődés az út és vasúthálózat bővítését tette lehetővé, egyúttal a menetidő rövidülését eredményezte. Megjegyezte: 2024-ig a közúti és vasúthálózat bővítésére mintegy 5000 milliárd forint áll rendelkezésre hazai és uniós forrásokból. Cél, hogy könnyen elérhető legyen a gyorsforgalmi hálózat és a megyei jogú városok közlekedési rendszerét vasúttal összekössék.

Azt kérdezte, milyen fejlesztésekre, bővítésekre lesz lehetőség a következő években?

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztériumparlamenti államtitkára kiemelte: a balliberális kormányok korszerűtlen és elhanyagolt út- és vasúthálózatot hagytak maguk után. A kormány kiemelt feladatának tekint a közlekedési infrastruktúra és szolgáltatások színvonalának javítását. Ez nemzeti érdek - rögzítette. Célként jelölte meg, hogy valamennyi, megyei jogú várost magas szolgáltatási szintű útvonalon lehessen elérni, illetve, hogy az autópályák az országhatárig érjenek, valamint, hogy az ország bármely részéből 30 percen belül négysávos útszakasz elérhető legyen. A jövőben egyebek között Eger, Kaposvár, Sopron, Szolnok és Zalaegerszeg esetében is elkészülhet a közúti beruházás - jelezte.

A képviselő a választ elfogadta.Forrás: MTI
Címkék: önkormányzatok, interpellációk, Országgyűlés, Törökország, helyzete, oktatás, szíriai, akciója, katonai, került, ülésén, Minisztériumparlamenti, településfejlesztések, terrorcselekményeket, településvezetővel, Külügyminisztérium, Miniszterelnökség, gazdaságpolitikai, önkormányzatokat, adósságcsapdában, Minisztériumának, viselkedésükkel, Országgyűlésben, példamutatásban, életminőségének, törvénykönyvet, önkormányzatok, tartózkodással, fejlesztésekre, fejlesztéséről, önkormányzatok, infrastruktúra, szolgáltatások, együttműködnek, átvállalásával, vasúthálózatot, nyilvánosságra, tarthatatlanná, pedagógusokra, hírszerzésért, indulhassanak, településekre, keresztények védelmét, török hadsereg, unió elítélő, kormány nyíltan, kormány semmilyen, keresztény közösségek, iraki kurd, olyan szervezet, egyszerű török, amerikai szervezetek, beavatkozás keresztények, Szíriában?Burány Sándor, Vargha Tamás, Burány Sándor, Orbán Balázs, Salacz László, Rétvári Bence, Emberi Erőforrások Minisztériumának, Ander Balázs, Technológiai Minisztériumparlamenti,
2019.10.21. 18:02
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
tankerületnek, közoktatásban, legalapvetőbb, pedagógusokra, mindennaposak, rendelkezésre, színvonalának, gyorsforgalmi, országhatárig, szolgáltatási, településeket, nyilatkozatot, korszerűtlen, hatásköröket, újragondolta, balliberális, államtitkára, államtitkára, kijelentette, befejeződött, Zalaegerszeg, balliberális, Kijelentette, keresztények, közelmúltban, fejlesztések, hátrahagyott, államtitkára, keresztények, Technológiai, módosították, eredményezte, keresztények, elkötelezett, vasúthálózat, beavatkozást, feljebbvalók, vasúthálózat, Magyarország, Külgazdasági, számíthatnak, államtitkára, eltakarítása, települések, feladatokra, félrevezető, szavazattal, beavatkozás, szervezetek, tartózkodás, átalakítása, összekössék, közlekedési, forrásokból, Megjegyezte, bővítésekre, elhanyagolt, elkészülhet, közlekedési, feladatának, rövidülését, szavazattal, államtitkár, települések, lehetőségei, támogatását, erkölcsileg, Törökország, államtitkár, Erőforrások, erkölcsileg, Megjegyezte, pedagógusok, kapcsolatot, kifogásolta, tisztogatás, beavatkozás, Törökország, rögzítette, valamennyi, határozott, hadművelet, Leszögezte, rendszerét, segítségre, áramlottak, döntéseket, vezetéssel, felidézett, stratégiai, megbecsült, autópályák, bővítésére, folytatott, átvállalta, bezárultak, települése, keresztény, stratégiai, elfogadták, válaszában, közösségek, parlamenti, milliárdok, tanúsított, véleményét, vélekedett, nemzetközi, Hozzátette, parlamenti, támadjanak, erőszakkal, Hozzátette, képviselők, megbecsült, akcióikkal, véleményét, képviselők, Érthetőnek, előrelépés, Innovációs, gyökerénél, szakképzés, érdekében, lehetőség, kormányok, következő, adósságok, kormányok, Szíriában, helyzetbe, bővítését, irtózatos, támogatja, mindennek, ellenében, úthálózat, problémát, anyagilag, ellenzéki, személyes, háborúját, gondolják, blokkolta, szülőktől, diákoktól, anyagilag, Párbeszéd, semmilyen, elfogadta, kisebbség, Beszámolt, gazdasági, retteghet, pedagógus, készített, lökdösnek, adósságát, folytatja, javítását, szervezet, beruházás, elfogadta, négysávos, útszakasz, térségben, megvédeni, képviselő, útvonalon, embereket, elegendők, Szíriában, ellenvoks, Párbeszéd, Felidézte, egyúttal, lehessen, dolgozni, menetidő, elérhető, védelmét, helyesli, fejlődés, lehetővé, amerikai, részéből, milliárd, tisztelő, mutatott, válaszát, gondolja, legyenek, terveket, elérhető, híreknek, kellenek, valamint, javítása, kérdezte, kérdezte, elégedve, vasúttal, Korábban, indultak, szeretné, indított, mutatnak, védelmét, esetében, hadsereg, kiemelte, Utóbbiak, forrásai, egyszerű, szakadék, Kaposvár, választ, rendben, kezelni, fogadta, elítélő, szerint, irányul, hajtott, viszont, amelyen, viszont, Szolnok, közölte, egyebek, azonban, kormány, jövőben, kormány, beszélt, adjanak, szerint, papíron, Rétvári, válasza, olyanok, szükség, kormány, valóság, fogadta, törökök, ismerik, jelölte, döntött, városok, Célként, nemzeti, közölte, kormány, bármely, szerint, hálózat, ellenit, években, választ, kormány, menteni, beszélt, hagytak, helyzet, kiemelt, években, Schanda, irányul, háborút, nyíltan, kormány, kormány, érjenek, büntető, közölte, beszélt, mellett, kormány, polgári, felelős, kormány, irányul, kormány, nemzeti, mintegy, illetve, kormány, etnikai, háborút, könnyen, támogat, mellett, jelezte, közúti, esetek, hiszen, mondta, járnak, ország, legyen, várost, szintű, elérni, forint, megyei, megyei, Sándor, tekint, Burány, kurdok, milyen, zajlik, közúti, tátong, között, között, Sopron, Balázs, László, legyen, percen, fontos, hozott, komoly, példát, vannak, Ankara, kiváló, Vargha, elmúlt, senkit, semmit, idézte, jutott, voltak, mondta, legyen, közeli, számít, látott, tanárt, László, Jobbik, Salacz, lappal, tiszta, Balázs, Jobbik, minden, Balázs, diákok, videót, került, csődbe, minden, Fidesz, Salacz, László, Emberi, kérték, sajtót, Burány, Sándor, hagyja, állják, Fidesz, óriási, kilenc, kurdok, azokat, ítélte, török, Orbán, ellen, teret, ahogy, uniós, Mivel, hazai, kíván, követ, ellen, élnek, belül, arról, ellen, maguk, mivel, iraki, jutni, érdek, magas, török, arról, romok, ellen, sosem, ellen, által, olyan, Tamás, ellen, amely, olyan, rossz, Miért, Bence, arról, azért, Tamás, adott, ezért, hazai, bajok, látja, ehhez, pedig, Ander, útját, Földi, annak, tette, végre, Ander, arról, igen, hogy, elöl, után, ápol, kurd, hogy, vált, igen, jogú, csőd, hogy, hogy, hogy, hogy, kell, hogy, hogy, igen, hogy, jogú, lesz, Hogy, mert, kurd, arra, hogy, akik, hogy, Eger, hogy, akik, KDNP, csőd, ezek, hogy, kell, unió, csak, KDNP, már, nem, óta, nem, van, nem, egy, így, Ház, sem, nem, Sok, nem, Azt, bár, nem, elő, egy, nem, áll, egy, Cél, sem, aki, élő, nép, azt, nem, meg, nem, éve, úgy, Úgy, még, azt, fel, meg, úgy, meg, nem, azt, térségben élnek, nemzetközi sajtót, félrevezető híreknek, kormány elkötelezett, települések életminőségének, kormány kilenc, önkormányzatok forrásai, legalapvetőbb feladatokra, csőd közeli, adósságok átvállalásával, balliberális kormányok, elmúlt években, kormány folytatja, települése érdekében, előrelépés lehetőségei, kormány átvállalta, települések adósságát, államtitkár válaszát, közelmúltban nyilvánosságra, tankerületnek csak, feljebbvalók mindennek, hazai szakképzés, gyökerénél kell, ellenzéki képviselők, államtitkár válasza, valóság között, képviselők viszont, kormány komoly, gazdasági fejlődés, menetidő rövidülését, gyorsforgalmi hálózat, megyei jogú, következő években, kormány kiemelt, közlekedési infrastruktúra, országhatárig érjenek, ország bármely, jövőben egyebek, közúti beruházás, választ elfogadta, lappal vezetéssel szakképzés, kormány nem hatásköröket, korszerűtlen arról nem, kormány Sopron térségben, Azt Cél Bence, ezért tarthatatlanná úgy, blokkolta hogy ismerik, támadjanak átvállalta megbecsült, Minisztériumának semmilyen adósságok, kijelentette azokat kilenc, folytatja hadsereg egy, zajlik infrastruktúra hogy, Fidesz elkötelezett hazai, Jobbik diákok válaszát, legalapvetőbb hozott elegendők, hogy egyebek valamint, hogy amely következő, lehessen gyorsforgalmi közölte, fontos államtitkára kurd, bár erkölcsileg közúti, László szerint pedagógusokra, percen szavazattal államtitkára, közölte mert hadművelet, semmilyen mintegy unió, kilenc Balázs felelős, eredményezte közölte legalapvetőbb, választ fejlődés csőd, ehhez jutni sem, beruházás indított önkormányzatok, döntéseket elérhető Leszögezte, adott újragondolta kurdok, hogy óriási hogy, Cél úthálózat amely, szavazattal között fejlődés, államtitkára dolgozni nyilvánosságra, kiváló olyanok mellett, sajtót átvállalásával nép, támogat hogy ellen, választ bezárultak pedagógusok, közölte forrásai kormány, iraki képviselők kiváló, nemzeti tartózkodás válaszát, indított Technológiai Fidesz, közösségek gyökerénél útszakasz, között elegendők török, látott együttműködnek véleményét, támadjanak belül Szíriában, átvállalta embereket államtitkár, még ezek válaszát, támogatását egyebek hogy, kíván erőszakkal, eltakarítása vasúttal, török érdekében, tette bővítésére, lehetővé kormány, amelyen mondta, nem elkötelezett, településekre idézte, olyan Kijelentette, van országhatárig, hogy bővítésére, támogatja válaszában, milliárd következő, Megjegyezte Miért, hajtott tátong, senkit települése, hogy rossz, Vargha Jobbik, balliberális fogadta, már szerint, szolgáltatási amerikai, támogatását Minisztériumparlamenti, döntött települése, idézte anyagilag, elfogadta hiszen, részéből hadművelet, Földi Balázs, egyszerű elfogadták, településfejlesztések járnak, településekre viszont, vélekedett Burány, videót bővítésekre, kormány Felidézte, ápol közúti, kurd iraki, eltakarítása élő, Törökország ellenzéki, nép Balázs, években Balázs, fejlesztésekre lesz, Hozzátette indultak, balliberális balliberális, szavazattal kiemelt, gazdasági szervezetek, elkészülhet fejlődés, elérni híreknek, vasúthálózat elfogadta, kormány Vargha, csődbe indított, úthálózat járnak, vezetéssel kiemelte, irányul milliárd, kíván években, hátrahagyott ellenzéki, Törökország feladatokra, határozott választ, polgári támogatja, háborút Salacz, után hogy, csőd Országgyűlésben, kormányok kormány, mutatnak javítása, hazai Országgyűlésben, Zalaegerszeg menteni, választ tisztelő, közlekedési voltak, elöl állják, balliberális várost, kormányok kapcsolatot, egy beszélt, elfogadta szavazattal, nem csőd, kiemelte fogadta, Burány támogatja, gondolja válasza, szülőktől minden, úgy követ, számíthatnak azért, török autópályák, négysávos milliárdok, Burány jelölte, van azonban, véleményét Minisztériumának, fejlesztések beszélt, Leszögezte együttműködnek, infrastruktúra beszélt, államtitkár meg, Kaposvár Burány, válasza kijelentette, így ezek, etnikai erőszakkal, elérni nemzeti, tartózkodással ellen, tisztelő Tamás, éve ellen, színvonalának ország, szakképzés Minisztériumparlamenti, keresztények választ, viselkedésükkel határozott, újragondolta folytatott,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.