Belépés
Keresés
Naptár
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 1. rész (napirend előtt: ügynökakták, határon túli magyarok, egészségügy)
Az ügynökaktákról, a határon túli magyarokról, valamint az egészségügyről volt szó a napirend előtti felszólalások első felében kedden az Országgyűlésben.


DK: a közéleti szereplőket saját teljesítményük alapján kell értékelni

Gréczy Zsolt (DK) felidézte, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter egy filmdíj kapcsán elkezdett foglalkozni Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője felmenőivel. Pedig Dobrev Klára éppúgy nem tehet róla, ki volt a nagyapja (Apró Antal kommunista politikus), mint ahogy Varga Judit sem tehet arról, hogy III/II-es hadnagy volt az édesapja - tette hozzá.

Szerinte az a baj, hogy a Fidesz kommunistázik: KISZ-titkár miniszterelnök, valamint KISZ-titkár, MSZMP-tag és Hazafias Népfront-vezető miniszterek egész sora teszi hiteltelenné a kormánypárt kommunistázását. Közölte, az lenne a tisztességes megoldás, ha minden közéleti szereplőt saját emberi, erkölcsi, politikai teljesítménye alapján értékelnének. Varga Judit a Fidesz áldozata, ugyanis az ügynökakták nyilvánossága segíthetne a múlt feldolgozásában, de a kormány ebben nem érdekelt - mondta.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint van annak egy diszkrét bája, amikor a DK padsoraiból kommunistáznak és a korábbi rendszert értékelik. Emlékeztetett arra, hogy édesapja ügynökmúltját maga a miniszter hozta nyilvánosságra.

Az különböztet meg minket, ki mit tesz - jelentette ki, majd felidézte, hogy 2006 őszén "Gyurcsány Ferenc és pribékjei" lovasrohamot vezényeltek a békésen megemlékező tömegre, emberek szemét lövették ki, megvertek egy országgyűlési képviselőt. Ekkor a baloldal csöndben volt, Varga Judit és férje viszont az áldozatok mellett állt ki, jogi segítséget nyújtottak - tette hozzá. Az államtitkár szerint az a baj, hogy a baloldal mindig szembefordul a nemzeti érdekkel, mindegy, hogy Moszkvát vagy Brüsszelt kell szolgálni.

Párbeszéd: itt lenne a megbékélés ideje

Mellár Tamás (Párbeszéd) Illyés Gyulát idézve azt mondta, az értelmes gondolkodás, a magyar közösség érdekeinek felvállalása teszi az embert magyarrá. Azt kérdezte a fideszes képviselőktől, elhatárolódnak-e párttársuktól, egy újságírótól, az ötös számú párttagkönyv tulajdonosától (Bayer Zsolt), aki egy televíziós műsorban kétségbe vonta Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) magyarságát.

Jelezte, Kocsis-Cake Olivio "bűne" az volt az újságíró szerint, hogy közös megemlékezésre hívta a szomszédos országokat Trianon századik évfordulóján. Hangsúlyozta, a trianoni szerződés egy igazságtalan békeszerződés volt, mert elszakított hárommillió magyart az anyaországtól. Ez ellen tiltakozni kell, de száz évvel a döntés után nem acsarkodhatunk még mindig a szomszédos országok, a mostani generációk ellen, akik nem tehetők felelőssé nagyapáik, dédapáik tetteikért - mondta. Hozzátette: itt lenne a megbékélés ideje.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára egyetértett azzal, hogy magyarnak lenni döntés és nem származás kérdése, majd Kocsis-Cake Oliviót a Párbeszéd-frakció legmagyarabb tagjának nevezte.

Problémaként azt említette, hogy a Párbeszéd egyik szövetségese, a Momentum Erdélyben és Felvidéken nem egy magyar pártot, hanem egy román és egy szlovák pártot támogatott a választáson. Ezzel egy olyan Rubicont léptek át, amit korábban csak a DK - közölte. Hangsúlyozta: a politikai felelősséget a Párbeszéd is viseli, mert a Momentummal szövetségben indult a választáson.

MSZP: azonnali beavatkozás kell az egészségügyben

Az egészségügy nincs rendben - jelentette ki Bangóné Borbély Ildikó (MSZP), aki Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter több, a népjóléti bizottság előtt elmondott állítását vitatta felszólalásában az egészségügyet érintően.

A szocialista politikus munkaerőhiányról beszélt, amely miatt kórházi osztályok egy részét nem tudják használni az intézmények. Idézte azokat a véleményeket, amelyek szerint strukturális probléma is van az ellátásban. Szólt a kórházi fertőzések problémájáról, az intézmények tartozásainak növekedéséről és a finanszírozás növelését szorgalmazta.

Mikor ismerik el, hogy azonnali beavatkozás kell az egészségügy területén? - tette fel a kérdést.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára arra emlékeztetett, hogy az OECD adatai szerint 2003 és 2010 között a fejlett országok közül egyedül Magyarországon csökkent reálértéken az egészségügy GDP-arányos forrása, a kormány akkor érzékelhető forrásokat vont ki a szektorból - mutatott rá.

Ezzel szemben az OECD szerint 2010 óta a hetedik legnagyobb arányban növelte az egészségügyi ráfordításait az ország - hangsúlyozta.

Önök bezártak négy kórházat, tizenhatezer kórházi ágyat számoltak fel és hatezer egészségügyi dolgozót bocsátottak el - sorolta.

Kijelentette: az európai léptéknek megfelelő az orvosok aránya. Az ápolókét valóban növelni kellene - ismerte el, hozzátéve: ezért emelik a bérüket.

Ha ennyire aggódik az egészségügy helyzetéért, győzze meg a budapesti ellenzéket, hogy a fővárosi közgyűlésben ne szavazzanak a szuperkórház ellen - tanácsolta a képviselőnek Rétvári Bence.Forrás: MTI
Címkék: Országgyűlésben, egészségügyről, ügynökaktákról, felszólalások, magyarokról, napirend, valamint, határon, felében, előtti, kedden, Miniszterelnökség, Minisztériumának, munkaerőhiányról, felszólalásában, emberierőforrás, feldolgozásában, kommunistázását, miniszterelnök, nyilvánosságra, elhatárolódnak, Magyarországon, acsarkodhatunk, egészségügyben, kommunistáznak, tulajdonosától, teljesítményük, megemlékezésre, teljesítménye, képviselőktől, ráfordításait, országgyűlési, egészségügyet, tartozásainak, emlékeztetett, kommunistázik, békeszerződés, finanszírozás, nyilvánossága, Emlékeztetett, ügynökmúltját, problémájáról, közéleti szereplőket, filmdíj kapcsán, kormánypárt kommunistázását, tisztességes megoldás, ügynökakták nyilvánossága, múlt feldolgozásában, kormány ebben, diszkrét bája, korábbi rendszert, miniszter hozta, békésen megemlékező, Varga Judit, Dobrev Klára, Demokratikus Koalíció, Pedig Dobrev Klára, Apró Antal, Hazafias Népfront-vezető, Völner Pál, Igazságügyi Minisztérium, Gyurcsány Ferenc, Illyés Gyulát, Bayer Zsolt, Kocsis-Cake Olivio, Orbán Balázs, Kocsis-Cake Oliviót, Momentum Erdélyben, Bangóné Borbély Ildikó, Kásler Miklós, Rétvári Bence, Emberi Erőforrások Minisztériumának,
2019.12.03. 10:21
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
anyaországtól, párttársuktól, növekedéséről, Hangsúlyozta, hiteltelenné, Kijelentette, igazságtalan, felelősséget, szövetségben, államtitkára, lovasrohamot, államtitkára, párttagkönyv, szembefordul, tisztességes, legmagyarabb, egészségügyi, hangsúlyozta, Problémaként, értékelnének, Minisztérium, egészségügyi, tizenhatezer, Hangsúlyozta, évfordulóján, szövetségese, felvállalása, képviselőnek, strukturális, véleményeket, szuperkórház, közgyűlésben, szorgalmazta, Demokratikus, államtitkára, egészségügy, egyetértett, beavatkozás, felmenőivel, helyzetéért, intézmények, egészségügy, ügynökakták, reálértéken, szereplőket, gondolkodás, képviselője, Igazságügyi, érzékelhető, hárommillió, megemlékező, elszakított, intézmények, igazságügyi, államtitkár, vezényeltek, foglalkozni, magyarságát, Erőforrások, különböztet, szavazzanak, újságírótól, bocsátottak, padsoraiból, szocialista, választáson, miniszterek, kormánypárt, választáson, beavatkozás, Momentummal, egészségügy, egészségügy, megbékélés, szomszédos, ellátásban, generációk, televíziós, parlamenti, forrásokat, fertőzések, ellenzéket, nyújtottak, országokat, szomszédos, képviselőt, legnagyobb, segítséget, tiltakozni, jelentette, szektorból, jelentette, parlamenti, érdekeinek, megbékélés, kommunista, parlamenti, Felvidéken, tanácsolta, Hozzátette, segíthetne, támogatott, parlamenti, tetteikért, szolgálni, Párbeszéd, áldozatok, felidézte, Párbeszéd, politikai, származás, szerződés, Párbeszéd, növelését, bizottság, Brüsszelt, népjóléti, számoltak, osztályok, miniszter, területén, Párbeszéd, politikus, használni, értékelni, miniszter, hozzátéve, említette, léptéknek, állítását, felidézte, szereplőt, megfelelő, Párbeszéd, értékelik, nagyapáik, felelőssé, miniszter, magyarnak, politikus, Párbeszéd, rendszert, budapesti, megvertek, Erdélyben, elkezdett, Gyurcsány, pribékjei, politikai, elmondott, magyarrá, bezártak, közösség, kérdezte, tagjának, Rubicont, országok, Momentum, korábban, azonnali, azonnali, probléma, érintően, csökkent, dédapáik, újságíró, arányban, kétségbe, századik, trianoni, országok, mutatott, közéleti, műsorban, fideszes, érdekkel, érdekelt, valamint, Szerinte, édesapja, Moszkvát, dolgozót, baloldal, csöndben, megoldás, közéleti, erkölcsi, áldozata, Népfront, baloldal, Hazafias, fővárosi, lövették, ápolókét, diszkrét, Koalíció, nagyapja, édesapja, értelmes, kórházat, frakció, Oliviót, kormány, mostani, ugyanis, alapján, tehetők, növelni, kérdése, szerint, forrása, ismerte, arányos, korábbi, kormány, kellene, valóban, közölte, szerint, európai, amelyek, kórházi, beszélt, kórházi, kapcsán, alapján, Rétvári, ismerik, Rétvári, filmdíj, vitatta, hadnagy, szerint, orvosok, Közölte, fejlett, szlovák, bérüket, ennyire, Borbély, Bangóné, rendben, aggódik, egyedül, nevezte, hatezer, tömegre, kórházi, Jelezte, békésen, magyart, emberek, nemzeti, sorolta, mindegy, szerint, hetedik, viszont, Trianon, európai, szerint, mellett, kérdést, növelte, szemben, szerint, titkár, pártot, minden, léptek, mindig, indult, viseli, Kocsis, adatai, Olivio, között, Kocsis, Olivio, Kásler, Gyulát, Dobrev, Illyés, Dobrev, idézve, embert, mondta, Gréczy, Emberi, Mellár, azokat, győzze, Miklós, Fidesz, Ildikó, ország, részét, Idézte, éppúgy, tudják, titkár, vezető, Völner, emberi, Balázs, Ferenc, döntés, Fidesz, szemét, mondta, magyar, döntés, pártot, mondta, mindig, magyar, Kocsis, minket, emelik, amikor, aránya, lenne, akkor, tehet, ellen, számú, ahogy, Varga, Judit, amely, miatt, ideje, Antal, lenne, ellen, évvel, teszi, Mikor, Zsolt, hozta, őszén, Bence, tette, saját, Bence, Varga, Judit, Pedig, Ezzel, ideje, Tamás, Orbán, ellen, Klára, Szólt, Klára, előtt, ebben, férje, tette, Judit, ezért, Varga, MSZMP, tehet, egész, teszi, lenne, olyan, hozzá, hívta, Varga, Judit, egyik, saját, Ekkor, hanem, tette, hozzá, Zsolt, közül, arról, Bayer, román, ágyat, vonta, nincs, lenni, közös, azzal, Ezzel, annak, négy, OECD, Önök, hogy, arra, OECD, hogy, vont, volt, Cake, bűne, Cake, sora, ötös, múlt, volt, hogy, száz, KISZ, kell, mert, KISZ, kell, vagy, hogy, hogy, majd, tesz, maga, volt, állt, hogy, hogy, bája, arra, jogi, hogy, után, akik, volt, Apró, mint, MSZP, kell, mert, csak, amit, róla, több, hogy, majd, volt, hogy, kell, MSZP, hogy, hogy, Cake, kell, hogy, nem, egy, nem, meg, meg, baj, tag, III, van, Pál, sem, egy, egy, nem, egy, azt, GDP, itt, nem, egy, egy, nem, van, egy, aki, egy, nem, még, itt, azt, fel, baj, egy, Azt, fel, egy, nem, óta, egy, aki, mit, országgyűlési képviselőt, baloldal csöndben, áldozatok mellett, államtitkár szerint, baloldal mindig, nemzeti érdekkel, megbékélés idejeMellár, értelmes gondolkodás, magyar közösség, embert magyarrá, fideszes képviselőktől, ötös számú, televíziós műsorban, újságíró szerint, szomszédos országokat, trianoni szerződés, igazságtalan békeszerződés, döntés után, szomszédos országok, mostani generációk, megbékélés ideje, magyar pártot, szlovák pártot, olyan Rubicont, politikai felelősséget, egészségügy nincs, népjóléti bizottság, egészségügyet érintően, szocialista politikus, kórházi fertőzések, intézmények tartozásainak, finanszírozás növelését, egészségügy területén, fejlett országok, egészségügy GDP-arányos, kormány akkor, hetedik legnagyobb, egészségügyi ráfordításait, európai léptéknek, orvosok aránya, ápolókét valóban, egészségügy helyzetéért, budapesti ellenzéket, fővárosi közgyűlésben, szuperkórház ellen, képviselőnek Rétvári, pártot elmondott különböztet, hangsúlyozta aránya használni, több államtitkára Judit, Szerinte emberierőforrás Dobrev, akkor Miniszterelnökség nagyapáik, arról Mikor tag, tetteikért egészségügy Moszkvát, területén száz hadnagy, kellene probléma győzze, Cake volt Varga, KISZ alapján strukturális, Magyarországon mindegy Zsolt, értékelik Oliviót maga, növekedéséről KISZ bája, Kocsis Bangóné arra, fel léptéknek mindig, hogy kérdést teszi, felelőssé kell sorolta, hogy felelőssé MSZP, édesapja gondolkodás ágyat, generációk egy Felvidéken, nagyapáik nyilvánosságra Bayer, tizenhatezer budapesti jelentette, nem érdekkel szövetségben, ötös ügynökmúltját Gyulát, hozta ráfordításait róla, népjóléti GDP szerint, baj szerződés szereplőt, nevezte hangsúlyozta tudják, édesapja hatezer hanem, jelentette ellen egyik, közölte finanszírozás arról, felidézte érzékelhető szuperkórház, filmdíj véleményeket bérüket, léptek egy titkár, foglalkozni pártot mondta, Hangsúlyozta van mellett, nevezte kell sora, múlt kormány nem, arányos akik ugyanis, kommunista felvállalása szocialista, miniszterelnök Olivio szektorból, közös KISZ országok, kell magyarrá hadnagy, diszkrét hogy alapján, mit tisztességes évfordulóján, embert hárommillió tartozásainak, államtitkár ellen nem, óta ennyire baloldal, hogy azt területén, azonnali szomszédos, Szerinte szerint, parlamenti egy, tette képviselőktől, ötös államtitkár, itt padsoraiból, minket mutatott, egészségügyi véleményeket, országok kormánypárt, képviselőt egy, pribékjei Párbeszéd, érzékelhető Magyarországon, jelentette gondolkodás, Jelezte emberi, anyaországtól bérüket, nem fővárosi, ellen politikus, egy egy, szereplőt ezért, Minisztériumának szereplőket, hogy egy, magyarnak viseli, elmondott fővárosi, Antal Orbán, Mellár hogy, Varga GDP, szocialista bája, még megoldás, nyilvánosságra Közölte, békeszerződés szövetségben, elhatárolódnak még, hadnagy Varga, hozzátéve valóban, Varga Mellár, képviselőt Pedig, tehet helyzetéért, számú lovasrohamot, saját egészségügyben, orvosok baloldal, MSZMP szuperkórház, magyarnak valóban, igazságtalan orvosok, politikai emlékeztetett, hogy Momentum, viszont nem, édesapja pártot, van III, miniszter érdekeinek, baloldal országgyűlési, kell éppúgy, lenne embert, hozzá frakció, Varga európai, korábbi választáson, mint országokat, állítását parlamenti, ideje arányban, saját képviselőktől, Hazafias éppúgy, érdekkel nem, Kásler Cake, sorolta tömegre, hozzá volt, Varga különböztet, majd Miklós, azzal minket, képviselőt titkár, évfordulóján hogy, emlékeztetett minden, értékelnének baj, román édesapja, ügynökakták kórházi, tette hogy, Borbély szomszédos, beszélt MSZP, szavazzanak államtitkára, előtt Varga, mondta orvosok, adatai dédapáik, ellen kórházi, egy amelyek, Igazságügyi fertőzések, kommunistázik tetteikért, közgyűlésben hangsúlyozta, Cake ellenzéket, egészségügyben Fidesz, Miklós vezényeltek, tizenhatezer valamint, Magyarországon Fidesz, Illyés orvosok, tömegre saját, Kocsis származás, ismerik kormánypárt, saját szövetségben, növelte alapján, kérdést Trianon, baj Bence, hozzá fel, aki volt, igazságtalan nincs,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.