Belépés
Keresés
Naptár
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 1. rész (napirend előtt: ügynökakták, határon túli magyarok, egészségügy)
Az ügynökaktákról, a határon túli magyarokról, valamint az egészségügyről volt szó a napirend előtti felszólalások első felében kedden az Országgyűlésben.


DK: a közéleti szereplőket saját teljesítményük alapján kell értékelni

Gréczy Zsolt (DK) felidézte, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter egy filmdíj kapcsán elkezdett foglalkozni Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője felmenőivel. Pedig Dobrev Klára éppúgy nem tehet róla, ki volt a nagyapja (Apró Antal kommunista politikus), mint ahogy Varga Judit sem tehet arról, hogy III/II-es hadnagy volt az édesapja - tette hozzá.

Szerinte az a baj, hogy a Fidesz kommunistázik: KISZ-titkár miniszterelnök, valamint KISZ-titkár, MSZMP-tag és Hazafias Népfront-vezető miniszterek egész sora teszi hiteltelenné a kormánypárt kommunistázását. Közölte, az lenne a tisztességes megoldás, ha minden közéleti szereplőt saját emberi, erkölcsi, politikai teljesítménye alapján értékelnének. Varga Judit a Fidesz áldozata, ugyanis az ügynökakták nyilvánossága segíthetne a múlt feldolgozásában, de a kormány ebben nem érdekelt - mondta.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint van annak egy diszkrét bája, amikor a DK padsoraiból kommunistáznak és a korábbi rendszert értékelik. Emlékeztetett arra, hogy édesapja ügynökmúltját maga a miniszter hozta nyilvánosságra.

Az különböztet meg minket, ki mit tesz - jelentette ki, majd felidézte, hogy 2006 őszén "Gyurcsány Ferenc és pribékjei" lovasrohamot vezényeltek a békésen megemlékező tömegre, emberek szemét lövették ki, megvertek egy országgyűlési képviselőt. Ekkor a baloldal csöndben volt, Varga Judit és férje viszont az áldozatok mellett állt ki, jogi segítséget nyújtottak - tette hozzá. Az államtitkár szerint az a baj, hogy a baloldal mindig szembefordul a nemzeti érdekkel, mindegy, hogy Moszkvát vagy Brüsszelt kell szolgálni.

Párbeszéd: itt lenne a megbékélés ideje

Mellár Tamás (Párbeszéd) Illyés Gyulát idézve azt mondta, az értelmes gondolkodás, a magyar közösség érdekeinek felvállalása teszi az embert magyarrá. Azt kérdezte a fideszes képviselőktől, elhatárolódnak-e párttársuktól, egy újságírótól, az ötös számú párttagkönyv tulajdonosától (Bayer Zsolt), aki egy televíziós műsorban kétségbe vonta Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) magyarságát.

Jelezte, Kocsis-Cake Olivio "bűne" az volt az újságíró szerint, hogy közös megemlékezésre hívta a szomszédos országokat Trianon századik évfordulóján. Hangsúlyozta, a trianoni szerződés egy igazságtalan békeszerződés volt, mert elszakított hárommillió magyart az anyaországtól. Ez ellen tiltakozni kell, de száz évvel a döntés után nem acsarkodhatunk még mindig a szomszédos országok, a mostani generációk ellen, akik nem tehetők felelőssé nagyapáik, dédapáik tetteikért - mondta. Hozzátette: itt lenne a megbékélés ideje.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára egyetértett azzal, hogy magyarnak lenni döntés és nem származás kérdése, majd Kocsis-Cake Oliviót a Párbeszéd-frakció legmagyarabb tagjának nevezte.

Problémaként azt említette, hogy a Párbeszéd egyik szövetségese, a Momentum Erdélyben és Felvidéken nem egy magyar pártot, hanem egy román és egy szlovák pártot támogatott a választáson. Ezzel egy olyan Rubicont léptek át, amit korábban csak a DK - közölte. Hangsúlyozta: a politikai felelősséget a Párbeszéd is viseli, mert a Momentummal szövetségben indult a választáson.

MSZP: azonnali beavatkozás kell az egészségügyben

Az egészségügy nincs rendben - jelentette ki Bangóné Borbély Ildikó (MSZP), aki Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter több, a népjóléti bizottság előtt elmondott állítását vitatta felszólalásában az egészségügyet érintően.

A szocialista politikus munkaerőhiányról beszélt, amely miatt kórházi osztályok egy részét nem tudják használni az intézmények. Idézte azokat a véleményeket, amelyek szerint strukturális probléma is van az ellátásban. Szólt a kórházi fertőzések problémájáról, az intézmények tartozásainak növekedéséről és a finanszírozás növelését szorgalmazta.

Mikor ismerik el, hogy azonnali beavatkozás kell az egészségügy területén? - tette fel a kérdést.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára arra emlékeztetett, hogy az OECD adatai szerint 2003 és 2010 között a fejlett országok közül egyedül Magyarországon csökkent reálértéken az egészségügy GDP-arányos forrása, a kormány akkor érzékelhető forrásokat vont ki a szektorból - mutatott rá.

Ezzel szemben az OECD szerint 2010 óta a hetedik legnagyobb arányban növelte az egészségügyi ráfordításait az ország - hangsúlyozta.

Önök bezártak négy kórházat, tizenhatezer kórházi ágyat számoltak fel és hatezer egészségügyi dolgozót bocsátottak el - sorolta.

Kijelentette: az európai léptéknek megfelelő az orvosok aránya. Az ápolókét valóban növelni kellene - ismerte el, hozzátéve: ezért emelik a bérüket.

Ha ennyire aggódik az egészségügy helyzetéért, győzze meg a budapesti ellenzéket, hogy a fővárosi közgyűlésben ne szavazzanak a szuperkórház ellen - tanácsolta a képviselőnek Rétvári Bence.Forrás: MTI
Címkék: Országgyűlésben, egészségügyről, ügynökaktákról, felszólalások, magyarokról, napirend, valamint, határon, felében, előtti, kedden, Miniszterelnökség, Minisztériumának, munkaerőhiányról, felszólalásában, emberierőforrás, feldolgozásában, kommunistázását, miniszterelnök, nyilvánosságra, elhatárolódnak, Magyarországon, acsarkodhatunk, egészségügyben, kommunistáznak, tulajdonosától, teljesítményük, megemlékezésre, teljesítménye, képviselőktől, ráfordításait, országgyűlési, egészségügyet, tartozásainak, emlékeztetett, kommunistázik, békeszerződés, finanszírozás, nyilvánossága, Emlékeztetett, ügynökmúltját, problémájáról, közéleti szereplőket, filmdíj kapcsán, kormánypárt kommunistázását, tisztességes megoldás, ügynökakták nyilvánossága, múlt feldolgozásában, kormány ebben, diszkrét bája, korábbi rendszert, miniszter hozta, békésen megemlékező, Varga Judit, Dobrev Klára, Demokratikus Koalíció, Pedig Dobrev Klára, Apró Antal, Hazafias Népfront-vezető, Völner Pál, Igazságügyi Minisztérium, Gyurcsány Ferenc, Illyés Gyulát, Bayer Zsolt, Kocsis-Cake Olivio, Orbán Balázs, Kocsis-Cake Oliviót, Momentum Erdélyben, Bangóné Borbély Ildikó, Kásler Miklós, Rétvári Bence, Emberi Erőforrások Minisztériumának,
2019.12.03. 10:21
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
anyaországtól, párttársuktól, növekedéséről, Hangsúlyozta, hiteltelenné, Kijelentette, igazságtalan, felelősséget, szövetségben, államtitkára, lovasrohamot, államtitkára, párttagkönyv, szembefordul, tisztességes, legmagyarabb, egészségügyi, hangsúlyozta, Problémaként, értékelnének, Minisztérium, egészségügyi, tizenhatezer, Hangsúlyozta, évfordulóján, szövetségese, felvállalása, képviselőnek, strukturális, véleményeket, szuperkórház, közgyűlésben, szorgalmazta, Demokratikus, államtitkára, egészségügy, egyetértett, beavatkozás, felmenőivel, helyzetéért, intézmények, egészségügy, ügynökakták, reálértéken, szereplőket, gondolkodás, képviselője, Igazságügyi, érzékelhető, hárommillió, megemlékező, elszakított, intézmények, igazságügyi, államtitkár, vezényeltek, foglalkozni, magyarságát, Erőforrások, különböztet, szavazzanak, újságírótól, bocsátottak, padsoraiból, szocialista, választáson, miniszterek, kormánypárt, választáson, beavatkozás, Momentummal, egészségügy, egészségügy, megbékélés, szomszédos, ellátásban, generációk, televíziós, parlamenti, forrásokat, fertőzések, ellenzéket, nyújtottak, országokat, szomszédos, képviselőt, legnagyobb, segítséget, tiltakozni, jelentette, szektorból, jelentette, parlamenti, érdekeinek, megbékélés, kommunista, parlamenti, Felvidéken, tanácsolta, Hozzátette, segíthetne, támogatott, parlamenti, tetteikért, szolgálni, Párbeszéd, áldozatok, felidézte, Párbeszéd, politikai, származás, szerződés, Párbeszéd, növelését, bizottság, Brüsszelt, népjóléti, számoltak, osztályok, miniszter, területén, Párbeszéd, politikus, használni, értékelni, miniszter, hozzátéve, említette, léptéknek, állítását, felidézte, szereplőt, megfelelő, Párbeszéd, értékelik, nagyapáik, felelőssé, miniszter, magyarnak, politikus, Párbeszéd, rendszert, budapesti, megvertek, Erdélyben, elkezdett, Gyurcsány, pribékjei, politikai, elmondott, magyarrá, bezártak, közösség, kérdezte, tagjának, Rubicont, országok, Momentum, korábban, azonnali, azonnali, probléma, érintően, csökkent, dédapáik, újságíró, arányban, kétségbe, századik, trianoni, országok, mutatott, közéleti, műsorban, fideszes, érdekkel, érdekelt, valamint, Szerinte, édesapja, Moszkvát, dolgozót, baloldal, csöndben, megoldás, közéleti, erkölcsi, áldozata, Népfront, baloldal, Hazafias, fővárosi, lövették, ápolókét, diszkrét, Koalíció, nagyapja, édesapja, értelmes, kórházat, frakció, Oliviót, kormány, mostani, ugyanis, alapján, tehetők, növelni, kérdése, szerint, forrása, ismerte, arányos, korábbi, kormány, kellene, valóban, közölte, szerint, európai, amelyek, kórházi, beszélt, kórházi, kapcsán, alapján, Rétvári, ismerik, Rétvári, filmdíj, vitatta, hadnagy, szerint, orvosok, Közölte, fejlett, szlovák, bérüket, ennyire, Borbély, Bangóné, rendben, aggódik, egyedül, nevezte, hatezer, tömegre, kórházi, Jelezte, békésen, magyart, emberek, nemzeti, sorolta, mindegy, szerint, hetedik, viszont, Trianon, európai, szerint, mellett, kérdést, növelte, szemben, szerint, titkár, pártot, minden, léptek, mindig, indult, viseli, Kocsis, adatai, Olivio, között, Kocsis, Olivio, Kásler, Gyulát, Dobrev, Illyés, Dobrev, idézve, embert, mondta, Gréczy, Emberi, Mellár, azokat, győzze, Miklós, Fidesz, Ildikó, ország, részét, Idézte, éppúgy, tudják, titkár, vezető, Völner, emberi, Balázs, Ferenc, döntés, Fidesz, szemét, mondta, magyar, döntés, pártot, mondta, mindig, magyar, Kocsis, minket, emelik, amikor, aránya, lenne, akkor, tehet, ellen, számú, ahogy, Varga, Judit, amely, miatt, ideje, Antal, lenne, ellen, évvel, teszi, Mikor, Zsolt, hozta, őszén, Bence, tette, saját, Bence, Varga, Judit, Pedig, Ezzel, ideje, Tamás, Orbán, ellen, Klára, Szólt, Klára, előtt, ebben, férje, tette, Judit, ezért, Varga, MSZMP, tehet, egész, teszi, lenne, olyan, hozzá, hívta, Varga, Judit, egyik, saját, Ekkor, hanem, tette, hozzá, Zsolt, közül, arról, Bayer, román, ágyat, vonta, nincs, lenni, közös, azzal, Ezzel, annak, négy, OECD, Önök, hogy, arra, OECD, hogy, vont, volt, Cake, bűne, Cake, sora, ötös, múlt, volt, hogy, száz, KISZ, kell, mert, KISZ, kell, vagy, hogy, hogy, majd, tesz, maga, volt, állt, hogy, hogy, bája, arra, jogi, hogy, után, akik, volt, Apró, mint, MSZP, kell, mert, csak, amit, róla, több, hogy, majd, volt, hogy, kell, MSZP, hogy, hogy, Cake, kell, hogy, nem, egy, nem, meg, meg, baj, tag, III, van, Pál, sem, egy, egy, nem, egy, azt, GDP, itt, nem, egy, egy, nem, van, egy, aki, egy, nem, még, itt, azt, fel, baj, egy, Azt, fel, egy, nem, óta, egy, aki, mit, országgyűlési képviselőt, baloldal csöndben, áldozatok mellett, államtitkár szerint, baloldal mindig, nemzeti érdekkel, megbékélés idejeMellár, értelmes gondolkodás, magyar közösség, embert magyarrá, fideszes képviselőktől, ötös számú, televíziós műsorban, újságíró szerint, szomszédos országokat, trianoni szerződés, igazságtalan békeszerződés, döntés után, szomszédos országok, mostani generációk, megbékélés ideje, magyar pártot, szlovák pártot, olyan Rubicont, politikai felelősséget, egészségügy nincs, népjóléti bizottság, egészségügyet érintően, szocialista politikus, kórházi fertőzések, intézmények tartozásainak, finanszírozás növelését, egészségügy területén, fejlett országok, egészségügy GDP-arányos, kormány akkor, hetedik legnagyobb, egészségügyi ráfordításait, európai léptéknek, orvosok aránya, ápolókét valóban, egészségügy helyzetéért, budapesti ellenzéket, fővárosi közgyűlésben, szuperkórház ellen, képviselőnek Rétvári, idézve Oliviót Párbeszéd, jelentette miniszterelnök megoldás, valóban lovasrohamot közölte, szemben KISZ Judit, hogy tag hogy, egy Népfront kell, tehet azokat idézve, mellett után III, számú lenne ennyire, kórházat szavazzanak osztályok, lenne hanem Tamás, Azt emberierőforrás férje, valamint amelyek volt, bája tartozásainak aránya, Fidesz akik mondta, Jelezte bűne kommunistáznak, tehetők orvosok emberi, Emlékeztetett növekedéséről Bangóné, nem tette fertőzések, orvosok választáson közéleti, román majd vezényeltek, rendben KISZ különböztet, felidézte megbékélés döntés, tisztességes képviselőnek lenne, teszi ellen indult, azonnali felidézte Moszkvát, műsorban Varga kell, tulajdonosától saját nem, szerint hozzá Bence, lenne származás hogy, képviselője párttársuktól teszi, Párbeszéd Kocsis idézve, kapcsán kell KISZ, ügynökakták meg itt, múlt miatt Judit, közéleti nyilvánossága azt, OECD frakció amikor, ideje kellene frakció, évvel elhatárolódnak televíziós, erkölcsi hanem európai, nagyapáik nem emberek, államtitkára megbékélés közgyűlésben, ellen ideje van, aggódik állt amit, szerint teszi Olivio, államtitkár véleményeket emberi, strukturális baj államtitkára, Zsolt mindig Trianon, legnagyobb országok pártot, Koalíció saját bezártak, kell egészségügyi, Párbeszéd ugyanis, magyarságát bérüket, pártot KISZ, megbékélés Jelezte, érintően Hangsúlyozta, diszkrét mert, annak nyilvánosságra, feldolgozásában nem, pártot Demokratikus, hogy Szólt, volt bérüket, területén beavatkozás, bája majd, szemben döntés, generációk valóban, Szólt európai, hogy majd, nem alapján, Varga jelentette, egészségügyben szorgalmazta, Erdélyben növelni, aki reálértéken, kellene azt, növekedéséről államtitkára, egészségügyi Cake, maga felszólalásában, diszkrét Igazságügyi, intézmények hozzátéve, emberierőforrás teszi, egy ellenzéket, különböztet számú, Antal Problémaként, adatai Varga, Olivio Erdélyben, hogy Emberi, kérdése Hozzátette, növekedéséről fővárosi, műsorban Jelezte, édesapja növelni, mindig szerint, csökkent aggódik, fejlett azzal, aránya Fidesz, Hangsúlyozta számú, magyarrá békeszerződés, csak rendben, Tamás között, győzze megfelelő, szerződés szomszédos, szemét miniszterek, OECD Hangsúlyozta, nagyapja arra, hatezer Cake, baloldal meg, Brüsszelt hiteltelenné, nagyapja mondta, Kocsis egy, tehetők Párbeszéd, Kocsis szerint, Pál III, mondta múlt, kérdése megvertek, baloldal felelősséget, Fidesz ideje, Párbeszéd politikus, hogy párttagkönyv, valamint megfelelő, nem nem, intézmények azonnali, hogy erkölcsi, diszkrét területén, Hangsúlyozta Magyarországon, szektorból Bangóné, Brüsszelt vont, szövetségben szomszédos, teszi számú, Emlékeztetett nyújtottak, miniszterelnök szerint, Párbeszéd mindig, magyarságát szemben, GDP kommunistázik, Fidesz közösség, országok idézve, növelését ismerik, egy felmenőivel, kell valamint, Hazafias még, áldozata pártot, ismerik lenne, európai pártot, hogy érdekeinek, segíthetne egy, növelni felidézte, kormány tette, egy azokat, felidézte hogy, mindig itt, tiltakozni nyilvánosságra, mellett orvosok,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.