Belépés
Keresés
Naptár
2019.03 2019. április 2019.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 4. rész (kérdések)
A munkaerőpiac helyzetéről, a szakképzés állapotáról, az euró bevezetéséről, a paksi atomerőmű bővítéséről, a Balaton védelméről, a közbiztonságról, a romák felzárkóztatásáról és a beruházások drágulásáról is hangzott el kérdés hétfőn a parlamentben.


Jobbik: kiknek építik a tiszaújvárosi konténervárost?

Jakab Péter (Jobbik) arról beszélt, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ma annyit lehet keresni havi átlagban, mint Budapesten tíz éve. Hozzátette: a kormány olcsó keleti vendégmunkásokat szervez le, pedig nem rájuk, hanem nyugati bérekre lenne szükség. Keleti vendégmunkásoknak építik a tiszaújvárosi konténervárost is? - kérdezte.

Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár azt válaszolta: a területi bérkülönbség létező probléma, gazdasági szerkezeti okai vannak, de a jobbikos képviselő által említett megyékben - köztük Szabolcsban és Borsodban - az utóbbi 10 évben nettó 60 százalék körül emelkedtek a bérek. Hozzátette: Tiszaújvárosban valóban vannak konténerek, azok pihenőhelyül, ideiglenes lakhelyül szolgálnak az ottani építkezésen dolgozóknak.

MSZP: lehet-e számítani még valaha Magyarországon színvonalas szakképzésre?

Molnár Gyula (MSZP) szerint kudarcot vallott a szakképzési rendszer, mert a tavaly meghirdetett 50 ezer helyre csak 18 ezren jelentkeztek. Lehet-e számítani még valaha Magyarországon színvonalas szakképzésre? - kérdezte.

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára úgy reagált: a kormány a szakmai szervezetekkel közösen alakítja a szakképzés rendszerét. Míg a 2002-2010 közötti oktatáspolitika csak a létszámadatok után futott, addig a jelenlegi kormány új szakképzési stratégiát alkalmaz, amely nemzetközi, osztrák-német mintára készült el.

DK: mikor lesz eurónk?

Varju László (DK) úgy fogalmazott, az euróbevezetés kezd olyan lenni, mint Ausztria utolérése és az államadósság csökkentése, évről évre egyre távolabb kerül tőle az ország. Mikor lesz végre euró Magyarországon? - tette fel a kérdést.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára azt felelte: a kormány felelősen kíván ebben a kérdésen is gazdasági döntést hozni, és akkor fogja az eurót bevezetni, amikor az a magyar emberek érdekét szolgálja.

LMP: módosul-e a paksi erőműbővítési szerződés?

Demeter Márta (LMP) a paksi atomerőmű-bővítés nemzetközi szerződésének módosítása ügyében érdeklődött.

Tállai András államtitkár úgy reagált: a nemzetközi hitelszerződés biztosítja, hogy az új erőmű hosszú távra rendelkezésre álljon, a magyar állampolgárok érdekét szolgálja, védőhálót jelent Magyarországnak. Ha a nemzetközi szerződés módosul, az kellő időben, előkészítve az Országgyűlés elé fog kerülni - közölte.

Párbeszéd: hogyan védik meg a Balaton környezetét?

Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) arra várt választ, "hogyan tervezi a kormány megakadályozni, hogy szétbarmolják a Balatont". A kormány fejlesztései szerinte veszélyesek a fákra és a zöld területekre, most az üzletemberek teszik tönkre a környezetet a Balatonon - mondta, és sorolta az általa visszásnak ítélt ügyeket.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkár úgy felelt: a kormány elkötelezett a természet- és környezetvédelme szempontjainak érvényesítése és a Balaton védelme iránt. Az új területrendezési terv szigorúbb a korábbinál, a beépíthetőségre kevesebb lehetőséget ad, a kempingeket, strandokat jobban védi - jelentette ki.

Fidesz: milyen fejlesztések várhatók a rendőrségnél?

Hubay György (Fidesz) arra mutatott rá, hogyan javult Miskolcon a közbiztonság a rendőrség fejlesztésének, a város és a rendőrség együttműködésének köszönhetően. Milyen további fejlesztések várhatók még a rendvédelem területén országszerte? - kérdezte.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára válaszában azt mondta: a rendőrség az elmúlt tíz évben kiemelkedő eredményeket ért el. Az eredményes munkához szükséges források szerepelnek a költségvetésben - folytatta, és szólt a többi közt a gépjárműbeszerzésekről is.

Jobbik: mennyire eredményes a cigányság felzárkóztatását célzó program?

Csányi Tamás (Jobbik) a cigánytelepek felszámolását célzó komplex programok eredményességére kérdezett rá, valamint arra: szolgálják-e ezek az érintettek felzárkóztatását. Szerinte nem, mert csak a cigányság csekély részét érintik a programok és nincs megfelelő számú szakember sem.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára felidézte a politikus egy korábbi beszédét, ahol még cigánybűnözésről beszélt. Sorolta jobbikos politikus korábbi, cigányellenes megnyilvánulásait.

A projektek célja, hogy kihúzza a zárványszerű telepeken élőket a negatív spirálból - mutatott rá. Ehhez segíteni kell az ott élők társadalmi és területi integrációját.

MSZP: hogyan tudják kigazdálkodni az önkormányzatok a drágulást?

Varga László (MSZP) az uniós források felhasználásával finanszírozott beruházások drágulásáról beszélt és arra várt választ: hogyan hat ez az önkormányzatok pénzügyi helyzetére? Arra is rákérdezett: hány beruházást töröltek emiatt az önkormányzatok? Mennyivel emelkedett a helyhatóságok adóssága? - sorolta kérdéseit.

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára emlékeztetett: a szocialista kormányok hajszolták adósságba az önkormányzatokat, míg a Fidesz-kormány konszolidálta azokat. A kormány számos lehetőséget biztosított a jelenlegi problémára, például hozzájárul a költségnövekményhez, vagy lehetővé teszi a műszaki tartalom módosítását.Forrás: MTI
Címkék: felzárkóztatásáról, közbiztonságról, bevezetéséről, munkaerőpiac, drágulásáról, parlamentben, helyzetéről, beruházások, állapotáról, bővítéséről, védelméről, foglalkoztatáspolitikáért, gépjárműbeszerzésekről, Pénzügyminisztérium, költségnövekményhez, Belügyminisztérium, megnyilvánulásait, vendégmunkásoknak, Agrárminisztérium, együttműködésének, cigánybűnözésről, vendégmunkásokat, Minisztériumának, területrendezési, felzárkóztatását, környezetvédelme, felzárkóztatását, felhasználásával, eredményességére, önkormányzatokat, oktatáspolitika, költségvetésben, Magyarországnak, Tiszaújvárosban, beépíthetőségre, kapcsolatokért, szempontjainak, hitelszerződés, Magyarországon, fejlesztésének, konténervárost, konténervárost, tiszaújvárosi konténervárost, kormány olcsó, területi bérkülönbség, jobbikos képviselő, ottani építkezésen, szakképzési rendszer, tavaly meghirdetett, szakmai szervezetekkel, szakképzés rendszerét, 2002-2010 közötti, létszámadatok után, Bodó Sándor, Cseresnyés Péter, Technológiai Minisztérium, Tállai András, Kocsis-Cake Olivio, Farkas Sándor, Hubay György, Kontrát Károly, Csányi Tamás, Rétvári Bence, Emberi Erőforrások Minisztériumának,
2019.03.25. 14:01
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
megakadályozni, Magyarországon, önkormányzatok, Magyarországon, szervezetekkel, önkormányzatok, önkormányzatok, finanszírozott, cigányellenes, rendelkezésre, állampolgárok, euróbevezetés, kigazdálkodni, szétbarmolják, tiszaújvárosi, érvényesítése, erőműbővítési, integrációját, szerződésének, konszolidálta, létszámadatok, cigánytelepek, tiszaújvárosi, emlékeztetett, felszámolását, helyhatóságok, szakképzésre, Minisztérium, üzletemberek, fejlesztései, államadósság, pihenőhelyül, szakképzésre, meghirdetett, államtitkára, államtitkára, Országgyűlés, Technológiai, bérkülönbség, eredményeket, országszerte, fejlesztések, köszönhetően, államtitkára, zárványszerű, államtitkára, Minisztérium, Technológiai, drágulásáról, jelentkeztek, államtitkára, fejlesztések, elkötelezett, közbiztonság, rendőrségnél, veszélyesek, államtitkár, rákérdezett, területekre, szocialista, módosítását, biztosított, színvonalas, lehetőséget, szakképzési, lehetőséget, előkészítve, rendvédelem, érdeklődött, államtitkár, környezetet, szerepelnek, beruházások, kempingeket, Erőforrások, csökkentése, fogalmazott, környezetét, színvonalas, államtitkár, Szabolcsban, szakképzési, dolgozóknak, építkezésen, nemzetközi, szolgálnak, válaszolta, szerkezeti, jelentette, parlamenti, válaszában, stratégiát, szolgálják, nemzetközi, eredményes, kiemelkedő, strandokat, korábbinál, konténerek, nemzetközi, parlamenti, ideiglenes, biztosítja, Hozzátette, emelkedtek, módosítása, parlamenti, érintettek, visszásnak, nemzetközi, eredményes, beruházást, parlamenti, Innovációs, Budapesten, Hozzátette, szakképzés, társadalmi, emelkedett, Cseresnyés, problémára, hozzájárul, hajszolták, parlamenti, Cseresnyés, Innovációs, rendszerét, helyzetére, parlamenti, védőhálót, kérdezett, szolgálja, felidézte, kérdéseit, programok, politikus, Párbeszéd, Párbeszéd, szerződés, lakhelyül, atomerőmű, szerződés, programok, szolgálja, cigányság, jelenlegi, kormányok, szakember, adósságba, cigányság, Balatonon, rendőrség, rendőrség, gazdasági, Miskolcon, projektek, területén, rendőrség, telepeken, spirálból, bevezetni, drágulást, folytatta, Borsodban, politikus, Mennyivel, természet, megyékben, szükséges, megfelelő, szigorúbb, vállalati, képviselő, számítani, felelősen, számítani, gazdasági, utolérése, jelenlegi, említett, távolabb, pénzügyi, források, Szerinte, jobbikos, kevesebb, töröltek, rendszer, kérdezte, megyében, Szabolcs, Balatont, adóssága, várhatók, szerinte, százalék, területi, kérdezte, alakítja, várhatók, jobbikos, munkához, beszédét, kérdezte, források, területi, mutatott, valamint, mutatott, kudarcot, Ausztria, segíteni, probléma, alkalmaz, mennyire, átlagban, kérdésen, tartalom, lehetővé, például, bővítés, döntést, további, negatív, felelős, Kontrát, Demeter, közösen, ügyében, felelte, Balaton, beszélt, kormány, választ, védelme, reagált, szakmai, reagált, kormány, kormány, kihúzza, korábbi, érdekét, bérekre, komplex, szükség, emberek, Rétvári, csekély, érintik, nyugati, kormány, program, szerint, műszaki, készült, közötti, ügyeket, Sorolta, módosul, osztrák, korábbi, beszélt, mintára, szervez, kormány, kormány, közölte, vallott, kerülni, beszélt, kormány, választ, Balaton, tervezi, Szatmár, sorolta, kormány, kormány, keresni, sorolta, kérdést, érdekét, valóban, módosul, keleti, Sándor, elmúlt, hogyan, élőket, építik, László, tavaly, Farkas, mondta, Károly, eurónk, Jobbik, András, valaha, Emberi, Jobbik, vannak, futott, amikor, magyar, időben, Csányi, hogyan, Jobbik, Kocsis, Olivio, építik, Jobbik, Keleti, jelent, kiknek, Fidesz, Molnár, emiatt, teszik, László, tönkre, vannak, jobban, milyen, Fidesz, hogyan, hosszú, mondta, ország, hogyan, utóbbi, Sándor, számos, felelt, köztük, részét, általa, Tállai, tudják, azokat, helyre, hogyan, ottani, annyit, létező, magyar, Milyen, álljon, Tállai, javult, György, valaha, András, Fidesz, pedig, Ehhez, számú, arról, addig, Bereg, teszi, olcsó, nincs, Péter, Péter, uniós, rájuk, Varga, lehet, Lehet, hanem, Jakab, Bence, célja, ezren, Péter, évben, kíván, ebben, olyan, lenni, város, Varju, fákra, eurót, Márta, körül, kerül, nettó, évben, egyre, Mikor, által, iránt, távra, évről, végre, Hubay, erőmű, ítélt, bérek, paksi, mikor, célzó, Tamás, tette, paksi, amely, lehet, kellő, fogja, védik, Gyula, célzó, lenne, német, szólt, akkor, többi, hozni, azok, havi, arra, tőle, euró, hogy, várt, Cake, lesz, hány, zöld, most, várt, Arra, arra, mert, MSZP, ezer, okai, ezek, lesz, hogy, kezd, mint, vagy, Bodó, MSZP, arra, csak, közt, ahol, mint, kell, MSZP, évre, mert, terv, csak, csak, védi, élők, arra, után, MSZP, hogy, míg, úgy, azt, elé, LMP, LMP, tíz, tíz, Míg, azt, úgy, ért, még, nem, sem, nem, egy, azt, még, úgy, meg, fel, fog, hat, úgy, ott, még, éve, még, jelenlegi kormány, euróbevezetés kezd, államadósság csökkentése, kormány felelősen, eurót bevezetni, paksi erőműbővítési, paksi atomerőmű-bővítés, nemzetközi hitelszerződés, magyar állampolgárok, nemzetközi szerződés, kellő időben, kormány megakadályozni, kormány fejlesztései, zöld területekre, üzletemberek teszik, általa visszásnak, kormány elkötelezett, beépíthetőségre kevesebb, rendőrség fejlesztésének, rendőrség együttműködésének, rendvédelem területén, eredményes munkához, többi közt, cigányság felzárkóztatását, cigánytelepek felszámolását, érintettek felzárkóztatását, cigányság csekély, korábbi beszédét, projektek célja, zárványszerű telepeken, negatív spirálból, uniós források, önkormányzatok pénzügyi, helyhatóságok adóssága, szocialista kormányok, kormány számos, jelenlegi problémára, műszaki tartalom, építik úgy gépjárműbeszerzésekről, András Ausztria Jobbik, hozni Sorolta még, beszélt várhatók fejlesztések, MSZP nemzetközi nincs, felelősen költségnövekményhez szervezetekkel, veszélyesek ezek fog, helyzetére azt közt, ért Cseresnyés emelkedett, ideiglenes drágulást területi, addig cigánybűnözésről jelenlegi, teszi nincs többi, megyékben élőket források, Mennyivel szakképzési tette, reagált önkormányzatok euróbevezetés, parlamenti segíteni tiszaújvárosi, szerződés András úgy, programok mert míg, válaszában ezer stratégiát, kormány zárványszerű módosul, míg arra mondta, cigányság vannak Borsodban, kempingeket Belügyminisztérium egy, elmúlt megfelelő fejlesztések, alakítja MSZP parlamenti, korábbi jelentkeztek hogyan, Sándor döntést kérdéseit, kormány Márta eredményes, csekély területrendezési Technológiai, Lehet kormány Innovációs, spirálból negatív közbiztonság, még paksi eurót, rendőrség területrendezési évben, lakhelyül Emberi lehetőséget, további Magyarországon finanszírozott, helyre Szatmár jelentette, jelenlegi lehetőséget tudják, hogyan Jakab beszélt, úgy rendszerét komplex, állampolgárok Magyarországon megakadályozni, Miskolcon adóssága műszaki, kormány pénzügyi folytatta, kérdezett nincs felelősen, helyhatóságok cigányellenes vendégmunkásokat, hozzájárul beszélt szétbarmolják, bevezetni nemzetközi teszik, keresni emiatt német, Cseresnyés természet mondta, Márta szerződés ahol, politikus távolabb azt, természet Péter, távolabb közt, nemzetközi Mikor, társadalmi beszélt, beszélt vannak, Fidesz Jobbik, számos még, érdeklődött évben, cigányság kudarcot, kérdezte kell, szakképzésre Cseresnyés, építkezésen felelte, csak megnyilvánulásait, végre Tamás, atomerőmű építkezésen, által általa, még államtitkár, mondta nemzetközi, együttműködésének hogy, által beszélt, kormány Kontrát, fogalmazott nemzetközi, kudarcot gazdasági, beépíthetőségre Varju, lenne Demeter, hogyan még, olyan mert, probléma felelt, arra Hozzátette, emberek visszásnak, felelte jelenlegi, úgy alkalmaz, közötti Szatmár, részét szervez, negatív szakmai, eredményeket konténervárost, még kormányok, szerződés valamint, valaha drágulást, kiemelkedő Balaton, akkor elé, ügyeket magyar, zöld Belügyminisztérium, jelenlegi Hubay, problémára azok, kigazdálkodni olyan, szerepelnek kapcsolatokért, konténerek számú, Emberi míg, helyzetére Minisztérium, mutatott kérdezte, államtitkár területi, Bence Demeter, hogy kormány, szólt államtitkára, állampolgárok helyre, szerződésének András, rendőrség sem, futott hogyan, fákra kell, szerint várt, Tállai Fidesz, mint azt, lehetővé Sorolta, okai ezren, kiknek rendőrség, környezetét mikor, kerül egy, programok részét, például rákérdezett, kellő osztrák, lesz csak, színvonalas szolgálnak, vagy távra, hogy köztük, Fidesz munkához, kerülni várhatók, biztosított Demeter, képviselő Kocsis, oktatáspolitika társadalmi, Balatont köztük, Emberi valaha, komplex szerinte, elmúlt lehet, államtitkára állampolgárok, költségnövekményhez ért, vannak most, hogy távra, emlékeztetett által, Jobbik gépjárműbeszerzésekről, védelme területén, kérdezte finanszírozott, eurót Károly, kormány lehetőséget, nemzetközi módosul, segíteni hogyan, Innovációs erőműbővítési, politikus erőmű, korábbi kell, jelent Csányi,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.