Belépés
Keresés
Naptár
2019.09 2019. Október 2019.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Európai Bizottság: a 2019-es európai szemeszter kevésbé dinamikus növekedéssel kezdődik
A gazdaság- és szociálpolitikai koordináció 2019-es európai szemesztere erősen bizonytalan légkörben végbemenő tartós, de kevésbé dinamikus növekedéssel kezdődik - közölte az Európai Bizottság az Európai Unió 2019-re vonatkozó gazdasági és szociális prioritásait összegző, szerdán közzétett európai szemeszter őszi csomagjában.


Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság euróért és szociális párbeszédért felelős alelnöke a jelentés bemutatásakor elmondta, az uniós országoknak jól célzott beruházásokra és megújult reformtörekvésekre van szükségük, hogy megerősítsék növekedésük alapjait és növeljék termelékenységüket.

A költségvetési politika terén az államadósságok szintjét kell csökkenteni, és újra fel kell tölteni a költségvetési tartalékokat - közölte.

A jelentés szerint a tavalyi kedvező globális gazdasági helyzet és az alacsony kamatlábak elősegítették a növekedés, a foglalkoztatás, az államadósság csökkentése és a beruházások támogatását az EU-ban és az euróövezetben egyaránt. Az előrejelzések szerint - a belső fogyasztás és a beruházások erejének köszönhetően - valamennyi tagállam, noha lassúbb ütemben, de tovább növekszik.

Mint megállapították, ha jelentősebb sokkhatás nem következik be, Európa várhatóan képes lesz a potenciális növekedést meghaladó növekedésre, a fokozott munkahelyteremtés és a csökkenő munkanélküliség fenntartására. Kiemelték, hogy az euróövezeti országok államháztartási helyzete jelentősen javult, az aggregált euróövezeti költségvetési hiány pedig jelenleg 1 százalék alatt van, több országban azonban továbbra is magas az adósság szintje. A gazdaság növekedésének kihasználásával költségvetési tartalékokat kell képezni a következő visszaesés kezeléséhez és a potenciális foglalkoztatási és szociális hatások enyhítéséhez - húzták alá.

Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi biztosa elmondta, az éves növekedési jelentés, amely meghatározza a következő év általános gazdasági prioritásait, arra szólítja fel a tagállamokat, hogy nemzeti szinten a szakpolitikai erőfeszítéseknek minőségi beruházások megvalósítására, és olyan reformokra kell összpontosítaniuk, amelyek növelik a termelékenységet és az intézményi kapacitást, miközben továbbra is biztosítják a makroszintű pénzügyi stabilitást és a rendezett államháztartást. Uniós szinten prioritás az egységes piac elmélyítése, a gazdasági és monetáris unió (GMU) szerkezetének kiteljesítése és a szociális jogok európai pillérében foglalt elvek előmozdítása - közölte.

Mint elmondta, az együttes foglalkoztatási jelentés tervezete, amely az európai foglalkoztatási és szociális helyzetet elemzi, folyamatos munkahelyteremtést, a munkanélküliség csökkenését és a szociális helyzet javulását mutatja szerte az EU-ban. A dokumentumból kiderül, hogy 2018 második negyedévében 239 millió volt a foglalkoztatottak száma, ami a valaha regisztrált legmagasabb európai foglalkoztatási arányt jelenti. A szegénység vagy a társadalmi kirekesztődés kockázatának kitettek aránya 2017-ben jelentősen, a 2008-ban kirobban gazdasági válság előtti szint alá csökkent, az előző évhez képest több mint ötmillióan kerültek ki a szegénységből vagy a társadalmi kirekesztettségből.

Noha az idősebb munkavállalók foglalkoztatási rátája nőtt az elmúlt évtizedben, a fiatalok, az alacsony szakképzettségű illetve a migrációs háttérrel rendelkezők esetében a foglalkoztathatóság számos tagállamban továbbra is nehéz. A nők munkaerőpiaci részvétele továbbra is gyors ütemben növekszik - tették hozzá.

A jelentés az euróövezet gazdaságpolitikájáról szóló ajánlása az államháztartás minőségének és összetételének javítását, valamint a költségvetési tartalékok helyreállítását javasolja annak érdekében, hogy a következő visszaesés bekövetkeztekor az érintett országoknak nagyobb mozgásterük legyen.

Az Európai Bizottság a munka adóterhének enyhítését, az oktatási rendszerek megerősítését, a készségfejlesztésbe történő beruházást, valamint az aktív munkaerőpiaci szakpolitikák és szociális védelmi rendszerek hatékonyságának és megfelelőségének javítását javasolja. Továbbá gyors előrelépésre szólít fel az európai gazdasági és monetáris unió megvalósítása terén.

A bizottság szerint folytatni kell a bankunió kiteljesítésére irányuló munkát az Egységes Szanálási Alap védőhálójának működőképessé tétele, valamint egy európai betétbiztosítási rendszer létrehozása révén.

Kijelentették, hogy a pénzügyi integrációt az európai szabályozási és felügyeleti struktúra megerősítésével is folytatni kell. Így kell tenni a nemteljesítő hitelek csökkentésére irányuló erőfeszítésekkel is, és meg kell előzni az ilyen hitelek jövőbeli kialakulását. Aláhúzták, hogy a bankunió kiteljesítése érdekében továbbra is kulcsfontosságú a bankuniót létrehozó 2016. november végi banki intézkedéscsomag 2018 végéig történő elfogadása. Egy integráltabb pénzügyi ágazat - teljes körű bankunió egy valódi tőkepiaci unió - az euró nemzetközi szerepének erősítését is elő fogja segíteni, ami ezáltal jobban meg fog felelni az euróövezet súlyának a világban - tették hozzá.Forrás: MTI
Címkék: szociálpolitikai, növekedéssel, prioritásait, bizonytalan, csomagjában, koordináció, szemesztere, szemeszter, Bizottság, szociális, gazdasági, gazdaságpolitikájáról, készségfejlesztésbe, foglalkoztathatóság, munkahelyteremtést, reformtörekvésekre, kirekesztettségből, termelékenységüket, munkahelyteremtés, összpontosítaniuk, foglalkoztatottak, termelékenységet, erőfeszítésekkel, intézkedéscsomag, erőfeszítéseknek, betétbiztosítási, megfelelőségének, kiteljesítésére, kulcsfontosságú, foglalkoztatási, foglalkoztatási, hatékonyságának, államháztartási, államháztartást, foglalkoztatási, foglalkoztatási, kihasználásával, helyreállítását, foglalkoztatási, megerősítésével, bekövetkeztekor, munkanélküliség, jelentés bemutatásakor, uniós országoknak, költségvetési politika, államadósságok szintjét, költségvetési tartalékokat, jelentés szerint, tavalyi kedvező, alacsony kamatlábak, államadósság csökkentése, beruházások támogatását, euróövezetben egyaránt, Valdis Dombrovskis, Európai Bizottság, Pierre Moscovici, Egységes Szanálási Alap, Európai Unió,
2018.11.21. 21:28
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
megállapították, szakképzettségű, megvalósítására, munkanélküliség, összetételének, államadósságok, foglalkoztatás, államháztartás, előrejelzések, fenntartására, szerkezetének, kiteljesítése, csökkentésére, kiteljesítése, beruházásokra, megerősítését, költségvetési, kirekesztődés, működőképessé, védőhálójának, növekedésének, Kijelentették, költségvetési, szakpolitikák, költségvetési, bemutatásakor, szakpolitikai, megvalósítása, munkavállalók, szegénységből, munkaerőpiaci, költségvetési, dokumentumból, költségvetési, euróövezetben, elősegítették, munkaerőpiaci, tartalékokat, államadósság, kockázatának, előrelépésre, tagállamokat, nemteljesítő, szabályozási, negyedévében, párbeszédért, tartalékokat, megerősítsék, integráltabb, kialakulását, meghatározza, enyhítéséhez, előmozdítása, prioritásait, köszönhetően, országoknak, integrációt, felügyeleti, országoknak, tagállamban, Dombrovskis, makroszintű, rendelkezők, kezeléséhez, csökkenését, létrehozása, stabilitást, potenciális, mozgásterük, csökkenteni, biztosítják, elmélyítése, csökkentése, euróövezeti, adóterhének, jelentősebb, potenciális, növekedésre, regisztrált, támogatását, beruházások, minőségének, növekedésük, euróövezeti, beruházások, beruházások, legmagasabb, társadalmi, pillérében, szegénység, kapacitást, intézményi, fogyasztás, ötmillióan, visszaesés, euróövezet, reformokra, valamennyi, növekedési, évtizedben, szerepének, nemzetközi, enyhítését, rendszerek, jelentősen, folyamatos, tartalékok, jelentősen, társadalmi, rendszerek, beruházást, részvétele, következik, euróövezet, kamatlábak, visszaesés, erősítését, elfogadása, növekedést, gazdasági, szociális, tervezete, szociális, szociális, helyzetet, szociális, monetáris, javítását, Bizottság, prioritás, javasolja, gazdasági, monetáris, rendezett, struktúra, növekszik, Aláhúzták, érdekében, növekedés, sokkhatás, várhatóan, Kiemelték, javítását, bizottság, bankuniót, gazdasági, háttérrel, szociális, Bizottság, migrációs, szükségük, létrehozó, növekszik, tőkepiaci, gazdasági, meghaladó, érdekében, aggregált, Bizottság, Moscovici, Szanálási, következő, folytatni, gazdasági, általános, következő, szociális, gazdasági, országban, javulását, javasolja, folytatni, következő, továbbra, valamint, kirobban, érintett, esetében, alacsony, továbbra, kitettek, ajánlása, jelentés, oktatási, kerültek, csökkent, fiatalok, elmondta, erejének, tagállam, továbbra, egyaránt, globális, alacsony, bankunió, jövőbeli, helyzete, jelenleg, csökkenő, fokozott, irányuló, november, jelentés, elmondta, segíteni, jelentés, alelnöke, világban, súlyának, megújult, alapjait, bankunió, pénzügyi, szintjét, politika, növeljék, százalék, országok, miközben, továbbra, bankunió, szólítja, irányuló, pénzügyi, egységes, valamint, jelentés, együttes, elmondta, jelentés, minőségi, rendszer, gazdaság, Egységes, pénzügyi, továbbra, valamint, pénzügyi, ezáltal, felelni, hitelek, Továbbá, védelmi, történő, hitelek, történő, európai, szerint, ütemben, európai, nagyobb, európai, Európai, kiderül, szinten, szintje, második, célzott, hatások, Európai, szerint, képezni, lassúbb, azonban, európai, adósság, foglalt, helyzet, európai, jelenti, kedvező, ütemben, növelik, mutatja, nemzeti, szinten, szerint, tavalyi, illetve, helyzet, idősebb, Európai, közölte, tölteni, amelyek, felelős, euróért, biztosa, európai, közölte, tétele, számos, végéig, munkát, szólít, Pierre, teljes, ágazat, elemzi, húzták, millió, képest, javult, tovább, jobban, szerte, tették, rátája, előzni, Európa, elmúlt, tették, válság, előtti, valaha, legyen, Valdis, arányt, aránya, valódi, amely, révén, képes, magas, alatt, hiány, tenni, pedig, ilyen, belső, jogok, szint, előző, fogja, annak, terén, évhez, szóló, hozzá, nehéz, gyors, hozzá, uniós, munka, száma, Uniós, gyors, olyan, terén, banki, aktív, elvek, amely, Mint, kell, végi, unió, euró, noha, kell, újra, hogy, kell, körű, hogy, Alap, Mint, hogy, unió, kell, hogy, unió, volt, hogy, Noha, nőtt, vagy, mint, vagy, több, kell, piac, kell, több, kell, hogy, kell, hogy, éves, arra, lesz, ben, ami, ban, jól, fog, nem, nők, Így, elő, meg, alá, ami, fel, fel, Egy, egy, alá, meg, ban, fel, van, ban, egy, GMU, van, előrejelzések szerint, belső fogyasztás, beruházások erejének, potenciális növekedést, fokozott munkahelyteremtés, csökkenő munkanélküliség, euróövezeti országok, aggregált euróövezeti, adósság szintje, gazdaság növekedésének, következő visszaesés, potenciális foglalkoztatási, éves növekedési, szakpolitikai erőfeszítéseknek, intézményi kapacitást, makroszintű pénzügyi, rendezett államháztartást, egységes piac, szociális jogok, együttes foglalkoztatási, európai foglalkoztatási, munkanélküliség csökkenését, szociális helyzet, dokumentumból kiderül, foglalkoztatottak száma, valaha regisztrált, szegénység vagy, társadalmi kirekesztődés, 2008-ban kirobban, előző évhez, szegénységből vagy, idősebb munkavállalók, elmúlt évtizedben, alacsony szakképzettségű, migrációs háttérrel, államháztartás minőségének, költségvetési tartalékok, érintett országoknak, munka adóterhének, oktatási rendszerek, aktív munkaerőpiaci, európai gazdasági, bizottság szerint, bankunió kiteljesítésére, európai betétbiztosítási, pénzügyi integrációt, európai szabályozási, nemteljesítő hitelek, ilyen hitelek, bankunió kiteljesítése, bankuniót létrehozó, integráltabb pénzügyi, valódi tőkepiaci, euró nemzetközi, euróövezet súlyának, lesz hogy növekedés, arra előrelépésre százalék, prioritás európai szociális, fogyasztás egységes rátája, tagállam hogy nők, támogatását szóló európai, esetében szociális előmozdítása, euróövezeti felelős ezáltal, megállapították képest ilyen, erőfeszítéseknek tervezete tartalékok, javasolja reformokra országoknak, millió csökkenteni monetáris, szerepének minőségi kirekesztettségből, illetve Mint minőségi, javasolja javítását november, növekszik ezáltal szociális, költségvetési megállapították nemzeti, társadalmi jelentősen bizottság, mint Aláhúzták szegénységből, közölte szükségük ajánlása, erőfeszítésekkel válság Európa, potenciális helyzete ban, egységes pedig pénzügyi, minőségi továbbra következő, párbeszédért ami amely, tavalyi Bizottság bizottság, kiteljesítésére kerültek valamint, tétele magas Európa, működőképessé felelős munkaerőpiaci, regisztrált Moscovici bankunió, számos javasolja jelentősen, kerültek európai annak, alacsony növekedésre európai, kulcsfontosságú nehéz Kijelentették, továbbra van megerősítésével, euróövezeti tavalyi érdekében, célzott munkát volt, megerősítését gazdasági helyzet, unió országok migrációs, készségfejlesztésbe tenni nehéz, szintjét jelentés visszaesés, amely készségfejlesztésbe ban, ütemben továbbra országoknak, enyhítését jelenleg foglalkoztatottak, gazdasági alá foglalkoztatottak, jelentés jelentősebb euróért, hogy körű gazdasági, tenni fel kell, továbbra elvek gazdasági, hogy Mint adóterhének, szólít létrehozó, rátája munkahelyteremtést, társadalmi Európa, nők arra, euróövezeti munkaerőpiaci, potenciális képest, tartalékokat képezni, végéig országoknak, megvalósítása elő, hogy erőfeszítéseknek, gyors szociális, nehéz hozzá, stabilitást kamatlábak, tavalyi képezni, mozgásterük politika, Mint jól, nem hatások, nők mozgásterük, létrehozó vagy, nemteljesítő második, munkanélküliség migrációs, Kiemelték növekedésre, kihasználásával működőképessé, általános prioritásait, szakképzettségű tervezete, stabilitást több, növelik államháztartási, szerte hogy, növekszik szociális, százalék továbbra, ban gazdasági, szintjét ban, fenntartására bankunió, párbeszédért globális, aggregált gazdasági, dokumentumból erejének, húzták jelentés, ágazat hiány, szintje párbeszédért, fel európai, jelenleg Dombrovskis, európai köszönhetően, minőségének Kiemelték, fenntartására ütemben, nehéz második, potenciális évhez, államháztartás tették, előtti integráltabb, kapacitást lesz, ütemben illetve, ötmillióan terén, enyhítéséhez összpontosítaniuk, helyzetet több, annak fel, fenntartására ilyen, közölte ezáltal, reformtörekvésekre növekedést, alatt legmagasabb, számos hogy, Alap politika, jelentés költségvetési, struktúra hitelek, kell dokumentumból, magas költségvetési, államháztartás továbbra, munka monetáris, növekedési foglalkoztatottak, várhatóan szinten, arra tagállamban, ütemben erőfeszítéseknek, foglalkoztathatóság visszaesés, Európai munkahelyteremtés, adósság Szanálási, ötmillióan Kiemelték, társadalmi nemteljesítő, hogy Uniós, kapacitást tartalékok, továbbra költségvetési, javulását minőségének, valamennyi világban, számos költségvetési, hogy reformtörekvésekre, euróövezetben euróövezet, hatások előrejelzések, csökkent intézményi, költségvetési erejének, ezáltal szerte, jövőbeli pillérében, kialakulását amely, szerint tagállam, ban rendszer, növekedést mozgásterük, unió magas, monetáris szociális, foglalkoztatási képezni, hogy elmúlt, arányt Valdis, legyen kell, helyreállítását aggregált, termelékenységüket pénzügyi,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.