Belépés
Keresés
Naptár
2019.07 2019. Augusztus 2019.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Harmincéves Rákóczi Szövetség - Kövér: pótolhatatlan a szervezet tevékenysége
Pótolhatatlannak nevezte a Rákóczi Szövetség rendszerváltozás során és azóta végzett tevékenységét Kövér László, az Országgyűlés elnöke a szervezet fennállásának 30. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen csütörtökön Budapesten.


Az Országgyűlés elnöke kiemelte: az elmúlt harminc esztendőben a Rákóczi Szövetség a maga társadalmi eszközeivel és minden erejével részt vett abban a küzdelemben, amelyben a hazájukat és nemzetüket szerető magyarok - a rendszerváltoztatást követő húsz év küzdelmei után - 2010-ben országunkban demokratikus módon lezárták a posztkommunizmus korszakát, és azzal együtt a nemzeti elidegenítés nem ritkán állami szintre emelt politikájának is véget vetettek.

Kövér László úgy fogalmazott, az elmúlt harminc év közösen folytatott nemzeti szabadságharc volt a javából, amelyben a Rákóczi Szövetség a dolgos hétköznapokon és a lélekerősítő ünnepeken, nehéz időkben és jó időkben rendületlenül teljesítette vállalt szolgálatát.

Felidézte, hogy a magyarság önmagától való elidegenítését célzó kísérleteknek hosszú múltja van, hiszen azon történelmi létküzdelmeknek, amelyeket egy évezrede a szülőföldjén folytat a nemzetünk, nemcsak a fizikai erőn alapuló katonai, hanem a szellemi erőre alapozott összecsapások is a részét képezik.

A modernnek mondott korban azonban Európában a hadviselés szabályai megváltoztak. Kialakult a törekvés arra, hogy a fizikailag, katonailag legyőzött veszteseket szellemi eszközökkel is alávessék egy olyan tudatállapot kialakítása és fenntartása érdekében, amelyben a vesztes természetesnek, szükségszerűnek és megváltozhatatlannak gondolja az alávetettségét - mondta Kövér László.

Hozzátette: az ilyen tudatállapothoz vezető lélektani és szellemi eszközöket a győztesek leginkább a legyőzöttek oktatásában és kultúrájában vetették be.

Céljuk az volt, hogy felszámolják a legyőzöttek szellemi önvédelmi képességeit azáltal, hogy átírják múltjukat, elhazudják gyökereiket, szétzilálják önazonosságukat, kishitűséget, áldozati bűntudatot és egymás iránti részvétlenséget gerjesztenek bennük - közölte a házelnök.

"Az volt a cél, hogy - a biztosabb uralhatóság érdekében - a fizikailag legyőzött, alávetett nemzeti közösséget elidegenítsék önmagától, és meghasonlott állapotba sodorják" - mondta Kövér László.

"Mi, magyarok talán a XIX. században szembesültünk először a szándékos és módszeres nemzeti elidegenítéssel, mint ellenünk alkalmazott hadviselési móddal, amikor a vérbe fojtott szabadságharcunk után ránk tört a Habsburg birodalom rossz emlékű Bach korszaka" - mondta.

Kitért arra, hogy a kiegyezés után ez a politika meghátrált, sokaknak úgy tűnt, hogy végleg, de - több mint száz év távlatából - pontosan tudni, hogy a XX. század elején a nemzeti elidegenítés magyarországi erői újult erővel léptek a szellemi és politikai küzdőterekre.

A XX. században 1956 után tört rá a magyarságra másodszor a nemzeti elidegenítés körmönfont politikája - emlékeztetett, hozzátéve: miután a forradalmat és szabadságharcot idegen túlerővel vérbe fojtó, nemzetárulásban és gyilkolásban fogant politikai hatalom megszilárdult, több mint három évtizedig ismét kezdetét vette a magyarságot önmagától elidegenítő politika, melynek kiemelt célpontja a fiatalság volt. A hatalom rettegett attól, hogy a nemzeti öntudat és a Kárpát-medencei összetartozás érzése erőt adhat a magyar fiatalságnak, rettegett attól, hogy a fiatalok megpróbálnak nemzeti alapon megszerveződni, és ennek megakadályozása érdekében az oktatásban, kultúrában és a médiában bevetette a tudatipar minden fegyverét - fogalmazott az Országgyűlés elnöke.

Kövér László felidézte a Hősök terén 1988-ban elhangzottakat: "minden ember elidegeníthetetlen joga, hogy saját kultúrájában és a saját nemzeti önazonosságában élje le az életét a maga vagy az ősei által épített otthonában", és azt mondta: akkor a hallgatóság az erdélyi magyarságra gondolt, napjainkban azonban mindannyian minden európai keresztény emberre is gondolhatunk.

Kiemelte: a három nap múlva esedékes európai parlamenti választások kapcsán "minden jószándékú választópolgárt bátran emlékeztessünk erre az 1988-as magyar üzenetre".

Felidézte, hogy 1989-ben nemcsak politikai rendszerváltoztatás előtt állt a magyarság, nemcsak demokráciát akartunk a diktatúra helyett, nemcsak gazdasági rendszerváltoztatás előtt állt az ország, hogy a hiányt termelő tervgazdaság helyett jólétet biztosító piacgazdaságot teremtsünk magunknak. A nemzet önmagáról való gondolkodásában, ha úgy tetszik a nemzetpolitika szellemi és lelki alapjaiban is rendszert kellett váltani: a nemzeti elidegenítés és elidegenülés XX. századi korszakát le kellett zárni, a nemzeti tudatosodás és összetartozás XXI. századi korát pedig meg kellett nyitni - hangsúlyozta Kövér László.

Rámutatott: a nemzeti elidegenedés erdejének sűrűjéből, amelynek az 1956 utáni több mint három évtized során a mélyére vittek bennünket, 1990 után, húsz küzdelmes esztendő alatt - néha utat tévesztve, vissza-visszafordulva vagy körben járva, de 2010-re végre kijutottunk.

Ezen kiszabadulásunkat 2011-ben képletesen kőbe is véstük, mégpedig Magyarország új alaptörvényébe, amely a XXI. században az államunk újjáépítésének és nemzetünk megerősítésének értékrendi, közjogi és politikai keretét képezi - rögzítette Kövér László, aki méltatta Halzl József, a Rákóczi Szövetség örökös tiszteletbeli elnökének szerepvállalását. Azt mondta: az ő hite és teljesítménye nélkül a szövetség nem lehetne az, ami.

(FOTÓ)Forrás: MTI
Címkék: rendszerváltozás, Pótolhatatlannak, fennállásának, tevékenységét, Országgyűlés, csütörtökön, évfordulója, Budapesten, ünnepségen, alkalmából, rendezett, megváltozhatatlannak, rendszerváltoztatást, rendszerváltoztatás, rendszerváltoztatás, elidegeníthetetlen, kiszabadulásunkat, szabadságharcunk, posztkommunizmus, szerepvállalását, tudatállapothoz, szabadságharcot, megakadályozása, megerősítésének, részvétlenséget, választópolgárt, szükségszerűnek, nemzetárulásban, gondolkodásában, létküzdelmeknek, önazonosságukat, elidegenítéssel, önazonosságában, visszafordulva, alaptörvényébe, újjáépítésének, piacgazdaságot, nemzetpolitika, alávetettségét, természetesnek, elhangzottakat, elidegenítését, elmúlt harminc, maga társadalmi, posztkommunizmus korszakát, nemzeti elidegenítés, dolgos hétköznapokon, lélekerősítő ünnepeken, magyarság önmagától, szülőföldjén folytat, fizikai erőn, szellemi erőre, részét képezik, Rákóczi Szövetség, Kövér László, Halzl József,
2019.05.23. 21:10
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
emlékeztessünk, megszerveződni, rendületlenül, összecsapások, magyarországi, szabadságharc, teljesítménye, összetartozás, megszilárdult, elidegenítsék, tiszteletbeli, kísérleteknek, emlékeztetett, hétköznapokon, politikájának, szembesültünk, összetartozás, Országgyűlés, gyilkolásban, elidegenítés, hangsúlyozta, fiatalságnak, teljesítette, demokratikus, elidegenítés, kultúrájában, szülőföldjén, elidegenítés, elidegenülés, Országgyűlés, kishitűséget, tervgazdaság, kultúrájában, elidegenedés, Magyarország, meghasonlott, megpróbálnak, elidegenítés, küzdőterekre, országunkban, megváltoztak, gerjesztenek, tudatállapot, gondolhatunk, felszámolják, lélekerősítő, szétzilálják, hallgatóság, választások, mindannyian, veszteseket, eszközökkel, magyarságot, hadviselési, esztendőben, elidegenítő, napjainkban, magyarságra, fenntartása, alkalmazott, kialakítása, küzdelemben, eszközeivel, legyőzöttek, magyarságra, uralhatóság, forradalmat, fogalmazott, kijutottunk, legyőzöttek, szolgálatát, tudatosodás, gyökereiket, demokráciát, fogalmazott, képességeit, oktatásában, parlamenti, elhazudják, bűntudatot, közösséget, fizikailag, Hozzátette, jószándékú, katonailag, eszközöket, meghátrált, oktatásban, történelmi, otthonában, fizikailag, nemzetüket, politikája, kultúrában, rögzítette, távlatából, alapjaiban, hadviselés, Rámutatott, képletesen, társadalmi, folytatott, keresztény, körmönfont, teremtsünk, értékrendi, Felidézte, másodszor, politikai, fiatalság, célpontja, évtizedig, politikai, rettegett, században, túlerővel, hozzátéve, érdekében, önmagától, birodalom, kiegyezés, állapotba, módszeres, században, szándékos, felidézte, fegyverét, érdekében, biztosabb, rettegett, legyőzött, bevetette, tudatipar, alávetett, politikai, lélektani, tévesztve, biztosító, erdejének, Kialakult, ünnepeken, korszakát, alávessék, nemzetünk, legyőzött, században, szabályai, Európában, bennünket, Szövetség, alapozott, sűrűjéből, modernnek, rendszert, küzdelmes, magunknak, önmagáról, korszakát, érdekében, diktatúra, elnökének, Szövetség, leginkább, Szövetség, szövetség, magyarság, amelyeket, önvédelmi, múltjukat, nemzetünk, győztesek, Felidézte, politikai, küzdelmei, gazdasági, magyarság, önmagától, önmagától, hazájukat, politika, médiában, sokaknak, amelyben, pontosan, mégpedig, méltatta, amelyben, erejével, politika, kiemelte, kezdetét, magyarok, medencei, szellemi, fiatalok, esztendő, vetettek, lezárták, államunk, amelynek, évezrede, szellemi, sodorják, amelyben, esedékes, Kiemelte, ellenünk, törekvés, gondolja, szellemi, szellemi, áldozati, akartunk, vetették, házelnök, üzenetre, szellemi, magyarok, korszaka, szellemi, Habsburg, Rákóczi, hatalom, épített, kellett, helyett, öntudat, nemcsak, nemzeti, lehetne, századi, nemcsak, nemcsak, nemzeti, melynek, kiemelt, termelő, nemzeti, kellett, nemzeti, emberre, gondolt, erdélyi, tetszik, európai, évtized, nemzeti, mélyére, századi, európai, váltani, kapcsán, azonban, közjogi, helyett, kellett, nemzeti, jólétet, keretét, nemzeti, alapuló, katonai, nemzeti, képezik, fizikai, nemcsak, nemzeti, nemzeti, folytat, szerető, szintre, fojtott, vesztes, közölte, átírják, azáltal, nemzeti, harminc, mondott, nemzeti, először, azonban, Rákóczi, közösen, Rákóczi, időkben, időkben, harminc, javából, hatalom, vállalt, móddal, minden, amikor, véstük, vissza, korban, nemzet, nélkül, idegen, Kárpát, részét, erővel, ritkán, vezető, fogant, állami, Céljuk, elmúlt, bennük, dolgos, magyar, ország, körben, egymás, iránti, hiányt, mondta, mondta, László, László, emlékű, minden, bátran, elnöke, elmúlt, mondta, elnöke, múltja, József, László, léptek, vittek, László, végleg, minden, elején, alapon, nyitni, század, minden, hosszú, örökös, minden, hiszen, mondta, László, László, mondta, érzése, miután, együtt, életét, követő, Kitért, képezi, magyar, nehéz, előtt, korát, Kövér, pedig, vette, hanem, alatt, során, olyan, zárni, célzó, erőre, Kövér, három, lelki, három, Hősök, abban, Kövér, Halzl, terén, Kövér, módon, ilyen, saját, ember, részt, tudni, attól, fojtó, három, ismét, vérbe, adhat, ennek, újult, attól, azzal, saját, talán, múlva, emelt, által, Kövér, Kövér, végre, véget, járva, utáni, rossz, akkor, amely, előtt, vérbe, hite, utat, FOTÓ, néha, Ezen, vagy, volt, után, húsz, után, húsz, kőbe, mint, maga, vett, több, állt, hogy, hogy, száz, Bach, tört, ránk, hogy, erői, mint, után, ősei, vagy, hogy, után, több, hogy, joga, hogy, maga, mint, élje, arra, hogy, után, való, arra, hogy, hogy, volt, erőn, mint, való, több, azon, tűnt, hogy, hogy, erre, volt, volt, erőt, tört, állt, hogy, hogy, Azt, ami, nem, XXI, egy, úgy, ben, úgy, egy, meg, XXI, van, cél, ben, ben, ban, aki, nem, azt, nap, XIX, úgy, modernnek mondott, hadviselés szabályai, törekvés arra, olyan tudatállapot, vesztes természetesnek, ilyen tudatállapothoz, győztesek leginkább, legyőzöttek oktatásában, legyőzöttek szellemi, biztosabb uralhatóság, fizikailag legyőzött, vérbe fojtott, kiegyezés után, politika meghátrált, magyarságra másodszor, magyarságot önmagától, fiatalság volt, hatalom rettegett, nemzeti öntudat, magyar fiatalságnak, fiatalok megpróbálnak, médiában bevetette, tudatipar minden, saját nemzeti, maga vagy, ősei által, erdélyi magyarságra, 1988-as magyar, diktatúra helyett, hiányt termelő, nemzet önmagáról, nemzetpolitika szellemi, nemzeti tudatosodás, nemzeti elidegenedés, 1956 utáni, mélyére vittek, államunk újjáépítésének, korát nemzet saját, kultúrájában gondolkodásában szabadságharcot, olyan hogy László, gerjesztenek keretét nélkül, nemzeti XIX elmúlt, akkor való keretét, Habsburg több Hősök, leginkább attól közösséget, szétzilálják dolgos tetszik, politikai több amelyben, abban vállalt választópolgárt, katonai László megszerveződni, vesztes magyarok hogy, fiatalság hatalom termelő, ősei gyökereiket kiemelt, kapcsán nemzetárulásban évezrede, politikájának termelő bennünket, után hogy szétzilálják, magyarországi megakadályozása fojtó, mondott században mondta, nem elidegenítés rettegett, szabadságharcot mondta nem, kísérleteknek kultúrában akartunk, elidegenítéssel melynek teljesítménye, nemzeti önmagától célpontja, alávetettségét mint fegyverét, nemzeti szerepvállalását attól, rossz állt múltja, XXI tűnt század, Kövér évtized elidegenítéssel, államunk gondolt lélekerősítő, minden kapcsán újult, század amikor önazonosságában, napjainkban körben nemzeti, kultúrában fogalmazott hogy, kiemelt keresztény állt, ennek pedig mint, móddal vesztes erőre, században katonai alapon, XIX korszakát oktatásban, önazonosságukat három korát, magyarságra szellemi túlerővel, ban eszközeivel ősei, szükségszerűnek Szövetség jólétet, fojtott átírják hanem, nemzeti hétköznapokon rendszerváltoztatást, Felidézte mint vette, politikai nemcsak Kialakult, gondolkodásában attól Bach, képezi tudni parlamenti, hogy véget, ben alapon, elidegeníthetetlen amelyben, XXI nap, nemzet állt, megerősítésének XXI, kiemelte közösen, kellett magyarságra, szülőföldjén Kárpát, fenntartása lehetne, gondolt után, három szerepvállalását, távlatából adhat, azzal kultúrájában, váltani Rákóczi, ünnepeken nemzeti, szellemi felidézte, szolgálatát lezárták, Kövér fenntartása, fiatalok Szövetség, önazonosságában ellenünk, nemzetünk áldozati, újjáépítésének hogy, idegen eszközökkel, nemzeti ismét, ország szabadságharcot, mondta kiemelte, létküzdelmeknek hogy, eszközöket FOTÓ, megszilárdult olyan, sodorják médiában, képletesen több, elején évezrede, biztosabb évezrede, vállalt követő, újult magyar, magyarságra megváltoztak, szülőföldjén otthonában, kiszabadulásunkat nehéz, Felidézte nemzeti, váltani önazonosságukat, európai képletesen, szellemi nemzeti, oktatásában elmúlt, méltatta túlerővel, vetettek után, mondta mondta, miután önvédelmi, tervgazdaság részvétlenséget, emelt életét, zárni korban, önvédelmi azon, zárni helyett, elidegenítő lelki, oktatásban keretét, túlerővel célzó, harminc saját, rendszerváltoztatás önazonosságában, önvédelmi bűntudatot, László részt, öntudat hallgatóság, elmúlt magyarságra, véget Szövetség, kellett erre, önmagától érdekében, bátran választások, cél nemzetpolitika, szembesültünk előtt, kapcsán keresztény, melynek erőre, ennek ilyen, erdélyi gazdasági, azonban nemzeti, vetettek ben, nehéz hallgatóság, erőre oktatásban, felidézte amelyben, önmagától elidegenedés, Kövér azon, magyarországi magyarságra, felidézte előtt, biztosító túlerővel, tudni mégpedig, szerepvállalását ünnepeken, mondta tetszik, politikájának házelnök, rettegett javából, után hogy, küzdőterekre birodalom, vett több, államunk idegen, elidegenítés Kitért, nemzetárulásban öntudat, után újult, medencei hogy, egy érzése, mondta században, megváltozhatatlannak törekvés, nyitni tudatállapothoz, Kövér elnökének,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.