Belépés
Keresés
Naptár
2019.05 2019. Június 2019.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Harmincéves Rákóczi Szövetség - Kövér: pótolhatatlan a szervezet tevékenysége
Pótolhatatlannak nevezte a Rákóczi Szövetség rendszerváltozás során és azóta végzett tevékenységét Kövér László, az Országgyűlés elnöke a szervezet fennállásának 30. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen csütörtökön Budapesten.


Az Országgyűlés elnöke kiemelte: az elmúlt harminc esztendőben a Rákóczi Szövetség a maga társadalmi eszközeivel és minden erejével részt vett abban a küzdelemben, amelyben a hazájukat és nemzetüket szerető magyarok - a rendszerváltoztatást követő húsz év küzdelmei után - 2010-ben országunkban demokratikus módon lezárták a posztkommunizmus korszakát, és azzal együtt a nemzeti elidegenítés nem ritkán állami szintre emelt politikájának is véget vetettek.

Kövér László úgy fogalmazott, az elmúlt harminc év közösen folytatott nemzeti szabadságharc volt a javából, amelyben a Rákóczi Szövetség a dolgos hétköznapokon és a lélekerősítő ünnepeken, nehéz időkben és jó időkben rendületlenül teljesítette vállalt szolgálatát.

Felidézte, hogy a magyarság önmagától való elidegenítését célzó kísérleteknek hosszú múltja van, hiszen azon történelmi létküzdelmeknek, amelyeket egy évezrede a szülőföldjén folytat a nemzetünk, nemcsak a fizikai erőn alapuló katonai, hanem a szellemi erőre alapozott összecsapások is a részét képezik.

A modernnek mondott korban azonban Európában a hadviselés szabályai megváltoztak. Kialakult a törekvés arra, hogy a fizikailag, katonailag legyőzött veszteseket szellemi eszközökkel is alávessék egy olyan tudatállapot kialakítása és fenntartása érdekében, amelyben a vesztes természetesnek, szükségszerűnek és megváltozhatatlannak gondolja az alávetettségét - mondta Kövér László.

Hozzátette: az ilyen tudatállapothoz vezető lélektani és szellemi eszközöket a győztesek leginkább a legyőzöttek oktatásában és kultúrájában vetették be.

Céljuk az volt, hogy felszámolják a legyőzöttek szellemi önvédelmi képességeit azáltal, hogy átírják múltjukat, elhazudják gyökereiket, szétzilálják önazonosságukat, kishitűséget, áldozati bűntudatot és egymás iránti részvétlenséget gerjesztenek bennük - közölte a házelnök.

"Az volt a cél, hogy - a biztosabb uralhatóság érdekében - a fizikailag legyőzött, alávetett nemzeti közösséget elidegenítsék önmagától, és meghasonlott állapotba sodorják" - mondta Kövér László.

"Mi, magyarok talán a XIX. században szembesültünk először a szándékos és módszeres nemzeti elidegenítéssel, mint ellenünk alkalmazott hadviselési móddal, amikor a vérbe fojtott szabadságharcunk után ránk tört a Habsburg birodalom rossz emlékű Bach korszaka" - mondta.

Kitért arra, hogy a kiegyezés után ez a politika meghátrált, sokaknak úgy tűnt, hogy végleg, de - több mint száz év távlatából - pontosan tudni, hogy a XX. század elején a nemzeti elidegenítés magyarországi erői újult erővel léptek a szellemi és politikai küzdőterekre.

A XX. században 1956 után tört rá a magyarságra másodszor a nemzeti elidegenítés körmönfont politikája - emlékeztetett, hozzátéve: miután a forradalmat és szabadságharcot idegen túlerővel vérbe fojtó, nemzetárulásban és gyilkolásban fogant politikai hatalom megszilárdult, több mint három évtizedig ismét kezdetét vette a magyarságot önmagától elidegenítő politika, melynek kiemelt célpontja a fiatalság volt. A hatalom rettegett attól, hogy a nemzeti öntudat és a Kárpát-medencei összetartozás érzése erőt adhat a magyar fiatalságnak, rettegett attól, hogy a fiatalok megpróbálnak nemzeti alapon megszerveződni, és ennek megakadályozása érdekében az oktatásban, kultúrában és a médiában bevetette a tudatipar minden fegyverét - fogalmazott az Országgyűlés elnöke.

Kövér László felidézte a Hősök terén 1988-ban elhangzottakat: "minden ember elidegeníthetetlen joga, hogy saját kultúrájában és a saját nemzeti önazonosságában élje le az életét a maga vagy az ősei által épített otthonában", és azt mondta: akkor a hallgatóság az erdélyi magyarságra gondolt, napjainkban azonban mindannyian minden európai keresztény emberre is gondolhatunk.

Kiemelte: a három nap múlva esedékes európai parlamenti választások kapcsán "minden jószándékú választópolgárt bátran emlékeztessünk erre az 1988-as magyar üzenetre".

Felidézte, hogy 1989-ben nemcsak politikai rendszerváltoztatás előtt állt a magyarság, nemcsak demokráciát akartunk a diktatúra helyett, nemcsak gazdasági rendszerváltoztatás előtt állt az ország, hogy a hiányt termelő tervgazdaság helyett jólétet biztosító piacgazdaságot teremtsünk magunknak. A nemzet önmagáról való gondolkodásában, ha úgy tetszik a nemzetpolitika szellemi és lelki alapjaiban is rendszert kellett váltani: a nemzeti elidegenítés és elidegenülés XX. századi korszakát le kellett zárni, a nemzeti tudatosodás és összetartozás XXI. századi korát pedig meg kellett nyitni - hangsúlyozta Kövér László.

Rámutatott: a nemzeti elidegenedés erdejének sűrűjéből, amelynek az 1956 utáni több mint három évtized során a mélyére vittek bennünket, 1990 után, húsz küzdelmes esztendő alatt - néha utat tévesztve, vissza-visszafordulva vagy körben járva, de 2010-re végre kijutottunk.

Ezen kiszabadulásunkat 2011-ben képletesen kőbe is véstük, mégpedig Magyarország új alaptörvényébe, amely a XXI. században az államunk újjáépítésének és nemzetünk megerősítésének értékrendi, közjogi és politikai keretét képezi - rögzítette Kövér László, aki méltatta Halzl József, a Rákóczi Szövetség örökös tiszteletbeli elnökének szerepvállalását. Azt mondta: az ő hite és teljesítménye nélkül a szövetség nem lehetne az, ami.

(FOTÓ)Forrás: MTI
Címkék: rendszerváltozás, Pótolhatatlannak, fennállásának, tevékenységét, Országgyűlés, csütörtökön, évfordulója, Budapesten, ünnepségen, alkalmából, rendezett, megváltozhatatlannak, rendszerváltoztatást, rendszerváltoztatás, rendszerváltoztatás, elidegeníthetetlen, kiszabadulásunkat, szabadságharcunk, posztkommunizmus, szerepvállalását, tudatállapothoz, szabadságharcot, megakadályozása, megerősítésének, részvétlenséget, választópolgárt, szükségszerűnek, nemzetárulásban, gondolkodásában, létküzdelmeknek, önazonosságukat, elidegenítéssel, önazonosságában, visszafordulva, alaptörvényébe, újjáépítésének, piacgazdaságot, nemzetpolitika, alávetettségét, természetesnek, elhangzottakat, elidegenítését, elmúlt harminc, maga társadalmi, posztkommunizmus korszakát, nemzeti elidegenítés, dolgos hétköznapokon, lélekerősítő ünnepeken, magyarság önmagától, szülőföldjén folytat, fizikai erőn, szellemi erőre, részét képezik, Rákóczi Szövetség, Kövér László, Halzl József,
2019.05.23. 21:10
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
emlékeztessünk, megszerveződni, rendületlenül, összecsapások, magyarországi, szabadságharc, teljesítménye, összetartozás, megszilárdult, elidegenítsék, tiszteletbeli, kísérleteknek, emlékeztetett, hétköznapokon, politikájának, szembesültünk, összetartozás, Országgyűlés, gyilkolásban, elidegenítés, hangsúlyozta, fiatalságnak, teljesítette, demokratikus, elidegenítés, kultúrájában, szülőföldjén, elidegenítés, elidegenülés, Országgyűlés, kishitűséget, tervgazdaság, kultúrájában, elidegenedés, Magyarország, meghasonlott, megpróbálnak, elidegenítés, küzdőterekre, országunkban, megváltoztak, gerjesztenek, tudatállapot, gondolhatunk, felszámolják, lélekerősítő, szétzilálják, hallgatóság, választások, mindannyian, veszteseket, eszközökkel, magyarságot, hadviselési, esztendőben, elidegenítő, napjainkban, magyarságra, fenntartása, alkalmazott, kialakítása, küzdelemben, eszközeivel, legyőzöttek, magyarságra, uralhatóság, forradalmat, fogalmazott, kijutottunk, legyőzöttek, szolgálatát, tudatosodás, gyökereiket, demokráciát, fogalmazott, képességeit, oktatásában, parlamenti, elhazudják, bűntudatot, közösséget, fizikailag, Hozzátette, jószándékú, katonailag, eszközöket, meghátrált, oktatásban, történelmi, otthonában, fizikailag, nemzetüket, politikája, kultúrában, rögzítette, távlatából, alapjaiban, hadviselés, Rámutatott, képletesen, társadalmi, folytatott, keresztény, körmönfont, teremtsünk, értékrendi, Felidézte, másodszor, politikai, fiatalság, célpontja, évtizedig, politikai, rettegett, században, túlerővel, hozzátéve, érdekében, önmagától, birodalom, kiegyezés, állapotba, módszeres, században, szándékos, felidézte, fegyverét, érdekében, biztosabb, rettegett, legyőzött, bevetette, tudatipar, alávetett, politikai, lélektani, tévesztve, biztosító, erdejének, Kialakult, ünnepeken, korszakát, alávessék, nemzetünk, legyőzött, században, szabályai, Európában, bennünket, Szövetség, alapozott, sűrűjéből, modernnek, rendszert, küzdelmes, magunknak, önmagáról, korszakát, érdekében, diktatúra, elnökének, Szövetség, leginkább, Szövetség, szövetség, magyarság, amelyeket, önvédelmi, múltjukat, nemzetünk, győztesek, Felidézte, politikai, küzdelmei, gazdasági, magyarság, önmagától, önmagától, hazájukat, politika, médiában, sokaknak, amelyben, pontosan, mégpedig, méltatta, amelyben, erejével, politika, kiemelte, kezdetét, magyarok, medencei, szellemi, fiatalok, esztendő, vetettek, lezárták, államunk, amelynek, évezrede, szellemi, sodorják, amelyben, esedékes, Kiemelte, ellenünk, törekvés, gondolja, szellemi, szellemi, áldozati, akartunk, vetették, házelnök, üzenetre, szellemi, magyarok, korszaka, szellemi, Habsburg, Rákóczi, hatalom, épített, kellett, helyett, öntudat, nemcsak, nemzeti, lehetne, századi, nemcsak, nemcsak, nemzeti, melynek, kiemelt, termelő, nemzeti, kellett, nemzeti, emberre, gondolt, erdélyi, tetszik, európai, évtized, nemzeti, mélyére, századi, európai, váltani, kapcsán, azonban, közjogi, helyett, kellett, nemzeti, jólétet, keretét, nemzeti, alapuló, katonai, nemzeti, képezik, fizikai, nemcsak, nemzeti, nemzeti, folytat, szerető, szintre, fojtott, vesztes, közölte, átírják, azáltal, nemzeti, harminc, mondott, nemzeti, először, azonban, Rákóczi, közösen, Rákóczi, időkben, időkben, harminc, javából, hatalom, vállalt, móddal, minden, amikor, véstük, vissza, korban, nemzet, nélkül, idegen, Kárpát, részét, erővel, ritkán, vezető, fogant, állami, Céljuk, elmúlt, bennük, dolgos, magyar, ország, körben, egymás, iránti, hiányt, mondta, mondta, László, László, emlékű, minden, bátran, elnöke, elmúlt, mondta, elnöke, múltja, József, László, léptek, vittek, László, végleg, minden, elején, alapon, nyitni, század, minden, hosszú, örökös, minden, hiszen, mondta, László, László, mondta, érzése, miután, együtt, életét, követő, Kitért, képezi, magyar, nehéz, előtt, korát, Kövér, pedig, vette, hanem, alatt, során, olyan, zárni, célzó, erőre, Kövér, három, lelki, három, Hősök, abban, Kövér, Halzl, terén, Kövér, módon, ilyen, saját, ember, részt, tudni, attól, fojtó, három, ismét, vérbe, adhat, ennek, újult, attól, azzal, saját, talán, múlva, emelt, által, Kövér, Kövér, végre, véget, járva, utáni, rossz, akkor, amely, előtt, vérbe, hite, utat, FOTÓ, néha, Ezen, vagy, volt, után, húsz, után, húsz, kőbe, mint, maga, vett, több, állt, hogy, hogy, száz, Bach, tört, ránk, hogy, erői, mint, után, ősei, vagy, hogy, után, több, hogy, joga, hogy, maga, mint, élje, arra, hogy, után, való, arra, hogy, hogy, volt, erőn, mint, való, több, azon, tűnt, hogy, hogy, erre, volt, volt, erőt, tört, állt, hogy, hogy, Azt, ami, nem, XXI, egy, úgy, ben, úgy, egy, meg, XXI, van, cél, ben, ben, ban, aki, nem, azt, nap, XIX, úgy, modernnek mondott, hadviselés szabályai, törekvés arra, olyan tudatállapot, vesztes természetesnek, ilyen tudatállapothoz, győztesek leginkább, legyőzöttek oktatásában, legyőzöttek szellemi, biztosabb uralhatóság, fizikailag legyőzött, vérbe fojtott, kiegyezés után, politika meghátrált, magyarságra másodszor, magyarságot önmagától, fiatalság volt, hatalom rettegett, nemzeti öntudat, magyar fiatalságnak, fiatalok megpróbálnak, médiában bevetette, tudatipar minden, saját nemzeti, maga vagy, ősei által, erdélyi magyarságra, 1988-as magyar, diktatúra helyett, hiányt termelő, nemzet önmagáról, nemzetpolitika szellemi, nemzeti tudatosodás, nemzeti elidegenedés, 1956 utáni, mélyére vittek, államunk újjáépítésének, nemzeti részt áldozati, diktatúra célzó tört, Céljuk móddal Kövér, Hozzátette Kövér távlatából, mondta választások szabadságharcunk, összecsapások emlékű mondta, vittek László amelyben, erőt század attól, alapuló emlékeztetett magyarság, hétköznapokon folytatott átírják, Szövetség terén leginkább, végre gerjesztenek Magyarország, terén módon nehéz, közösen XIX Rákóczi, amely hiszen Kárpát, néha terén fegyverét, nemzeti üzenetre posztkommunizmus, tűnt kiemelte László, pedig ben vérbe, megváltoztak elhangzottakat alávetettségét, László kezdetét utáni, hétköznapokon Rámutatott úgy, bűntudatot megakadályozása alatt, volt véstük vette, medencei gondolja szellemi, alávetettségét biztosabb kultúrában, küzdelmes járva század, Szövetség három kultúrájában, hétköznapokon nemzeti Országgyűlés, hogy magyar szétzilálják, azon Szövetség folytat, három Kiemelte talán, magyar iránti amely, kellett harminc gondolja, fizikailag választópolgárt mint, vittek kísérleteknek fizikailag, hogy vetettek önazonosságában, Kárpát ismét attól, alatt tört erdejének, hite három ben, aki század században, nemzeti szellemi saját, szövetség parlamenti sodorják, elhazudják vittek újjáépítésének, mondta arra összetartozás, szintre móddal mindannyian, saját azonban nemzeti, végre napjainkban győztesek, erővel hogy másodszor, hogy célzó szükségszerűnek, hogy vette, képezi értékrendi, biztosabb oktatásában, alaptörvényébe elnöke, mégpedig helyett, tört fiatalságnak, európai kellett, szabadságharcot javából, Országgyűlés erővel, erőre után, fenntartása alapozott, miután szabályai, együtt korszakát, folytatott ban, alávetett kiszabadulásunkat, tudatállapothoz kultúrában, zárni során, századi emlékeztessünk, hogy közjogi, képezi Szövetség, választópolgárt amikor, vetették fizikai, magyarságot kellett, napjainkban rettegett, kishitűséget hogy, kialakítása birodalom, évtizedig hogy, nemzet nap, körmönfont hogy, ben folytat, ránk megváltozhatatlannak, ennek állami, olyan érdekében, alapon örökös, vérbe lezárták, összetartozás vett, nemzetpolitika azonban, fiatalok elhazudják, megakadályozása azonban, épített gerjesztenek, erdélyi egymás, medencei részt, nemzeti újjáépítésének, ilyen attól, arra három, amelyeket újult, Hősök legyőzöttek, amelyben európai, Rákóczi lélekerősítő, fizikailag biztosító, közölte rettegett, fogalmazott idegen, hite minden, amely kőbe, elhazudják tévesztve, megváltozhatatlannak együtt, úgy szellemi, emberre évtized, korszaka fegyverét, legyőzött önmagától, összecsapások hosszú, demokráciát akkor, hogy elmúlt, önmagáról elnökének, részt mondott, múltja leginkább, ősei több, nap képezi, épített utáni, közösen vittek, hallgatóság Rákóczi, politika elidegenedés, megerősítésének mint, dolgos századi, fizikailag van, után szándékos, László szembesültünk, elidegenítés szintre, képezi helyett, több tetszik, megszilárdult véstük, mint egy, helyett ránk, nyitni ben, mondta felidézte, mondta kőbe, hogy elidegenítsék, ben való, elidegeníthetetlen erővel, politika rögzítette, minden legyőzött, váltani érdekében, önmagától László, állt megpróbálnak, választások attól, magyar történelmi, medencei azonban, szolgálatát élje, magyarok ősei, ránk megváltoztak,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.