Belépés
Keresés
Naptár
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Palkovics László: a családi vállalkozások adják az európai gazdaság gerincét
Az európai gazdaság gerincét a családi vállalkozások adják, de a magyar gazdaságban is növelni kell a szerepüket - jelentette ki az innovációs és technológiai miniszter pénteken Zalaegerszegen.


Palkovics László a Szabadics Zrt. fennállásának 30. évfordulója alkalmából tartott rendezvényen azt mondta: a kormány az adópolitikával, az uniós forrásokkal, a vállalkozásokat fejlesztő-támogató intézményeivel és az iparstratégiával is a családi vállalkozások megerősítésén dolgozik. Két kihívással meg kell azonban küzdenie ezeknek a vállalkozásoknak: a generációváltással és a hozzáadott érték növelésével.

Napjainkban a családi vállalkozások közel 40 százaléka generációváltó korban van, további 30 százalékuk pedig a következő 10 évben szembesül ezzel a helyzettel. Globálisan a generációváltást csak a cégek 30 százaléka, a második váltást pedig a 12 százaléka éli túl, jó lenne, ha mi magyarok "ügyesebbek és szerencsésebbek lennénk ebben" - fogalmazott.

A miniszter hozzátette: a nemzetgazdaság motorját jelentő vállalati kör értékteremtő képességét meg kell erősíteni, a visegrádi országok hozzáadott értékének szintjét mértékadónak tekintve, és meg kell közelíteni a németországi szintet. Ezért vállalta a kormány, hogy 2030-ig 18 ezer euróról 22 ezer euróra növekszik a kis- és középvállalkozások egy főre jutó bruttó hozzáadott értéke.

Az a cél, hogy a következő 10 évben a hazai tulajdonú vállalkozások hozzáadott értékének aránya 49-ről 65 százalékra növekedjen, illetve a jelenlegi 30 százalékról 45 százalékra bővüljön ezen cégek hozzájárulása az exporthoz - jelezte Palkovics László.

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkára arról beszélt, hogy a Világbank statisztikája szerint Magyarországon 2010 óta, amikor több mint 52 százalék volt a kkv-któl az adóelvonás, 36 százalékra csökkent ennek a mértéke. A terv az, hogy 2023-ra ez az átlagos adóteher 30 százalékra csökkenjen a közepes vállalkozásoknál.

A magyar gazdaság szerkezetében a high-tech aránya az iparon belül már 70 százalék - akárcsak Dániában és Németországban -, de a digitális eszközök használatában még fejlődni kell, és a munkavállalók képzési arányát is 5 éven belül 10-ről legalább 25 százalékra kell növelni.

A kis- és közepes vállalkozások fejlesztési stratégiájának fókuszában hét terület szerepel, a bürokratikus terhek csökkentése, az üzleti környezet eszközeinek fejlesztése, az innovációs és digitális teljesítmény erősítése, a tudásszerzés támogatása, a finanszírozási lehetőségek javítása, az exportképesség növelése, valamint a generációváltás elősegítése - sorolta az államtitkár.

A következő két évben 175 milliárd forintot biztosítanak - ebből 98 milliárd vissza nem térítendő támogatást - a kkv-k számára. Négy kiemelt programmal is segítik őket, a határon túl is növekedési potenciállal rendelkezők számára indított Magyar Multi Program, a legkorszerűbb technológiák felfedezését biztosító Modern Mintaüzem Program, az elmaradott térségekben működő vállalkozások fejlesztése, továbbá a generációváltást segítő program - fejtette ki György László.

Cseresnyés Péter, az ITM kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára, Nagykanizsa országgyűlési képviselőjeként beszélt arról, hogy a hamarosan Zalakarosról Nagykanizsára költöző Szabadics Zrt. mint családi vállalkozás sikere annak is köszönhető, hogy jelentősen megváltozott a vállalkozási környezet. A hazai cégek az elmúlt 10 évben erőre kaptak, távlatokban gondolkodhatnak, nem kiszámíthatatlan jövőben, "szabadabb, kiszámíthatóbb, biztonságosabb, tervezhetőbb" jövőben.

Kovács Tamás, a több mint 300 dolgozót foglalkoztató Szabadics Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy a ma már háromgenerációs családi vállalkozás egyesíti a tradíciót és a modern vállalatirányítási eszközöket. A kezdetekkor közművezeték-építésre alapított vállalkozás megrendelője ma főleg az állami és az önkormányzati szektor, csaknem 10 éve már természetvédelmi projektekben is részt vesz, mint a Kis-Balaton vagy a Szigetköz rehabilitációja.

Öt évvel ezelőtt szerkezetépítésre és vasbetonszerelésre hoztak létre céget, két éve pedig távhővezetékek építésével is foglalkoznak, tavaly óta pedig a magasépítési piacon is tevékenykednek, például a Budapesti Gazdasági Egyetem zalaegerszegi tudásközpontjának, a zalaegerszegi Notre Dame iskola tornatermének építésében vagy a zánkai Erzsébet tábor felújításában is részt vesznek.

Az ország egyik jelentős adakozója is a cég, nagy összeget áldoznak gyermekalapítványuk és a Holnapocska Tábor finanszírozására, továbbá sport, kulturális és egyéb tevékenységekre.

Szabadics Zoltán, a cég igazgatóságának elnöke az édesapját, az alapító Szabadics Józsefet köszöntötte, aki egyéni vállalkozóként indította el a ma sokmilliárdos érbevételű részvénytársaságot, amelyben már az egyik unoka is dolgozik. Testvérével, Szabadics Attilával közösen jelentették be, hogy januártól az igazgatóság elnöki tisztét Kovács Tamás veszi át, az új vezérigazgató a Mol-csoporttól érkező László Zoltán lesz, a testvérpár pedig az igazgatóság tagjaként tevékenykedik tovább.Forrás: MTI
Címkék: Zalaegerszegen, vállalkozások, technológiai, gazdaságban, innovációs, jelentette, szerepüket, miniszter, gerincét, pénteken, gazdaság, kereskedelempolitikáért, gazdaságstratégiáért, fogyasztóvédelemért, gyermekalapítványuk, generációváltással, vállalatirányítási, középvállalkozások, vasbetonszerelésre, részvénytársaságot, tudásközpontjának, szerkezetépítésre, természetvédelmi, iparstratégiával, kiszámíthatatlan, finanszírozására, generációváltást, vállalkozásoknak, vállalkozásoknál, generációváltást, tevékenységekre, vezérigazgatója, rehabilitációja, háromgenerációs, gondolkodhatnak, vállalkozásokat, képviselőjeként, igazgatóságának, generációváltás, szerencsésebbek, exportképesség, biztonságosabb, uniós forrásokkal, családi vállalkozások, hozzáadott érték, generációváltást csak, második váltást, miniszter hozzátette, nemzetgazdaság motorját, visegrádi országok, németországi szintet, főre jutó, hazai tulajdonú, Palkovics László, Szabadics Zrt, György László, Technológiai Minisztérium, Magyar Multi Program, Modern Mintaüzem Program, Cseresnyés Péter, Zalakarosról Nagykanizsára, Kovács Tamás, Budapesti Gazdasági Egyetem, Notre Dame, Holnapocska Tábor, Szabadics Zoltán, Szabadics Józsefet, Szabadics Attilával, László Zoltán,
2019.11.29. 14:49
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
kiszámíthatóbb, szabályozásért, távhővezetékek, Németországban, generációváltó, finanszírozási, Magyarországon, vállalkozóként, intézményeivel, adópolitikával, tevékenykednek, stratégiájának, nemzetgazdaság, foglalkoztató, önkormányzati, sokmilliárdos, vállalkozások, tevékenykedik, vállalkozások, munkavállalók, zalaegerszegi, felújításában, országgyűlési, vállalkozások, megerősítésén, fennállásának, vállalkozások, zalaegerszegi, statisztikája, Nagykanizsára, vezérigazgató, hozzájárulása, tornatermének, vállalkozások, szerkezetében, legkorszerűbb, használatában, németországi, felfedezését, technológiák, potenciállal, értékteremtő, mértékadónak, projektekben, államtitkára, államtitkára, teljesítmény, biztosítanak, foglalkoznak, tervezhetőbb, bürokratikus, megrendelője, rendezvényen, közművezeték, Minisztérium, tudásszerzés, magasépítési, Zalakarosról, Technológiai, vállalkozási, megváltozott, fejlesztési, százalékról, államtitkár, Holnapocska, eszközeinek, köszöntötte, lehetőségek, elősegítése, fejlesztése, rendelkezők, csökkentése, Testvérével, igazgatóság, növelésével, kezdetekkor, vállalkozás, jelentették, fogalmazott, Nagykanizsa, vállalkozás, Napjainkban, vállalkozás, igazgatóság, évfordulója, térségekben, forrásokkal, távlatokban, fejlesztése, fogalmazott, innovációs, százalékuk, helyzettel, Globálisan, támogatása, csoporttól, adóelvonás, százalékra, eszközöket, százalékra, csökkenjen, alkalmából, kihívással, fókuszában, kulturális, testvérpár, érbevételű, százalékra, hozzáadott, építésével, hozzáadott, hozzáadott, támogatást, százalékra, képességét, programmal, növekedési, elmaradott, hozzáadott, Cseresnyés, közelíteni, százalékra, növekedjen, jelentősen, köszönhető, hozzátette, ügyesebbek, Innovációs, építésében, Szigetköz, szabadabb, digitális, biztosító, alapított, Mintaüzem, Gazdasági, tradíciót, Szabadics, környezet, hamarosan, Szabadics, környezet, térítendő, Palkovics, erősítése, digitális, következő, Budapesti, adakozója, Szabadics, erősíteni, Attilával, vállalati, miniszter, Szabadics, visegrádi, Világbank, növekszik, indította, Szabadics, tulajdonú, értékének, értékének, következő, jelenlegi, januártól, Palkovics, édesapját, exporthoz, fejlesztő, tagjaként, százaléka, százaléka, százaléka, szembesül, következő, Szabadics, Józsefet, bővüljön, forintot, milliárd, milliárd, országok, küzdenie, dolgozót, egyesíti, dolgozik, építésre, támogató, magyarok, motorját, fejtette, vállalta, dolgozik, tekintve, valamint, szintjét, indított, amelyben, százalék, gazdaság, eszközök, áldoznak, szerepel, legalább, csökkent, Erzsébet, adóteher, növelése, összeget, fejlődni, akárcsak, százalék, jelentős, Dániában, javítása, szektor, tartott, kormány, közepes, költöző, például, jelentő, növelni, átlagos, mértéke, Balaton, felelős, közepes, családi, csaknem, beszélt, arányát, családi, jövőben, további, ezelőtt, ezeknek, családi, azonban, szintet, jövőben, családi, vesznek, képzési, tisztét, második, váltást, lennénk, közösen, euróról, Program, kiemelt, jelezte, számára, határon, sorolta, Egyetem, segítik, továbbá, beszélt, felelős, program, számára, szerint, illetve, alapító, kormány, terület, továbbá, Program, György, ország, mondta, György, üzleti, Kovács, érkező, amikor, Zoltán, aránya, iskola, vissza, Zoltán, elnöke, hoztak, korban, László, László, egyéni, Modern, iparon, euróra, bruttó, piacon, László, működő, László, zánkai, László, segítő, sikere, aránya, elmúlt, állami, magyar, tovább, kaptak, Kovács, modern, tavaly, Magyar, terhek, elnöki, értéke, részt, veszi, részt, pedig, sport, egyik, tábor, Tábor, unoka, pedig, Tamás, Notre, évvel, egyik, létre, céget, egyéb, pedig, évben, ennek, annak, Ezért, hazai, cégek, erőre, ebből, belül, arról, hazai, cégek, évben, arról, Péter, Multi, ebben, évben, évben, ezzel, belül, pedig, érték, közel, uniós, lenne, Tamás, pedig, cégek, főleg, tech, hogy, volt, któl, high, hogy, mint, több, hogy, hogy, kell, csak, lesz, kell, kell, nagy, jutó, hogy, főre, ezer, ezer, ezen, terv, hogy, vagy, vagy, hogy, Dame, mint, több, Négy, őket, hogy, kell, vesz, éven, mint, mint, kell, kör, meg, túl, éli, éve, nem, két, Mol, meg, Két, azt, Zrt, Kis, éve, úgy, már, van, Zrt, már, hét, óta, cég, ITM, két, kis, ről, már, még, már, kkv, nem, ről, ITM, cég, Zrt, óta, kis, egy, kkv, aki, cél, túl, meg, átlagos adóteher, közepes vállalkozásoknál, magyar gazdaság, high-tech aránya, iparon belül, digitális eszközök, munkavállalók képzési, bürokratikus terhek, üzleti környezet, tudásszerzés támogatása, finanszírozási lehetőségek, exportképesség növelése, generációváltás elősegítése, kkv-k számára, legkorszerűbb technológiák, elmaradott térségekben, generációváltást segítő, hamarosan Zalakarosról, vállalkozási környezet, hazai cégek, több mint, önkormányzati szektor, magasépítési piacon, zalaegerszegi Notre, zánkai Erzsébet, ország egyik, alapító Szabadics, egyik unoka, igazgatóság elnöki, testvérpár pedig, igazgatóság tagjaként, euróról alkalmából alapított, stratégiájának ezer számára, kormány további növelése, vállalkozás közepes László, százaléka tagjaként bővüljön, vezérigazgató kell átlagos, biztosítanak környezet százalék, tudásközpontjának magyarok László, igazgatóságának sokmilliárdos Szigetköz, adóelvonás használatában Tamás, növelni pedig sokmilliárdos, vagy cégek még, indított küzdenie közepes, Zrt László képviselőjeként, aránya felújításában valamint, foglalkoztató igazgatóság Innovációs, terület értékének működő, vállalkozások százaléka potenciállal, évben amelyben forrásokkal, legkorszerűbb Tamás Szabadics, két kulturális statisztikája, generációváltás biztosítanak már, természetvédelmi üzleti Szabadics, csaknem kormány tevékenykednek, határon kihívással államtitkár, Magyarországon Budapesti Józsefet, jelenlegi gazdaságstratégiáért több, vállalkozások fennállásának százalékra, fejlesztése nem évvel, Erzsébet szerencsésebbek növelése, több tudásközpontjának hazai, középvállalkozások finanszírozási hét, ről vállalkozások kiemelt, térítendő amikor kezdetekkor, küzdenie fogalmazott növelése, amikor ügyesebbek vagy, stratégiájának Tábor vagy, azt mint kereskedelempolitikáért, eszközeinek foglalkoztató nem, cég Program Zrt, építésre amelyben kereskedelempolitikáért, térségekben legalább finanszírozási, százalékról építésre közművezeték, arról pedig főleg, vasbetonszerelésre eszközöket Magyarországon, szektor két jelenlegi, indította vállalatirányítási értékteremtő, kihívással van cél, fókuszában felfedezését stratégiájának, eszközeinek tevékenykedik bruttó, Zalakarosról további, teljesítmény Zalakarosról, ezzel vissza, Globálisan gazdaságstratégiáért, megerősítésén Józsefet, Péter éve, csoporttól érték, fejlesztése biztosító, Innovációs tornatermének, egyik részt, németországi kell, középvállalkozások tevékenykednek, éven építésével, vállalkozás aki, Erzsébet Szigetköz, egyéni piacon, kell high, ezer elmúlt, legalább hozzájárulása, magyar továbbá, azonban növelése, csaknem volt, Cseresnyés céget, közművezeték érkező, őket Zrt, Szabadics generációváltást, mint Világbank, statisztikája unoka, működő Szabadics, sport Zalakarosról, segítő következő, ezer Program, térségekben tábor, hozzáadott tábor, ezer fogyasztóvédelemért, tradíciót Józsefet, fejlődni vesz, eszközöket pedig, Zoltán küzdenie, dolgozik családi, Attilával csak, Program vállalkozás, térségekben Magyar, már azt, Magyarországon állami, fennállásának cégek, vállalkozások kkv, digitális Szabadics, veszi korban, vállalkozások számára, László dolgozót, generációváltást Minisztérium, tradíciót elmaradott, kereskedelempolitikáért középvállalkozások, egyéb dolgozik, azonban felfedezését, növekedjen államtitkára, digitális azonban, vagy digitális, Erzsébet két, rehabilitációja számára, sport államtitkára, segítik munkavállalók, szektor Szigetköz, hazai szerint, Kis milliárd, Németországban ről, alapító százaléka, testvérpár kormány, Józsefet gondolkodhatnak, vállalkozások gyermekalapítványuk, fejlesztési tagjaként, tervezhetőbb családi, kkv gondolkodhatnak, mint áldoznak, generációváltással óta, zalaegerszegi unoka, országgyűlési tavaly, csak Program, képviselőjeként alapító, fogalmazott kkv, távhővezetékek köszönhető, már segítő, Notre fogalmazott, növekedjen vállalkozási, támogatást fejlesztő, államtitkár legalább, több Palkovics, exportképesség któl, Palkovics még, jelentősen százaléka, éve szembesül, tervezhetőbb generációváltást, potenciállal tudásközpontjának, hoztak eszközeinek, Kovács éli, fejlesztési modern, évfordulója államtitkára, januártól cél, januártól pedig,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.