Belépés
Keresés
Naptár
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Palkovics László: a családi vállalkozások adják az európai gazdaság gerincét
Az európai gazdaság gerincét a családi vállalkozások adják, de a magyar gazdaságban is növelni kell a szerepüket - jelentette ki az innovációs és technológiai miniszter pénteken Zalaegerszegen.


Palkovics László a Szabadics Zrt. fennállásának 30. évfordulója alkalmából tartott rendezvényen azt mondta: a kormány az adópolitikával, az uniós forrásokkal, a vállalkozásokat fejlesztő-támogató intézményeivel és az iparstratégiával is a családi vállalkozások megerősítésén dolgozik. Két kihívással meg kell azonban küzdenie ezeknek a vállalkozásoknak: a generációváltással és a hozzáadott érték növelésével.

Napjainkban a családi vállalkozások közel 40 százaléka generációváltó korban van, további 30 százalékuk pedig a következő 10 évben szembesül ezzel a helyzettel. Globálisan a generációváltást csak a cégek 30 százaléka, a második váltást pedig a 12 százaléka éli túl, jó lenne, ha mi magyarok "ügyesebbek és szerencsésebbek lennénk ebben" - fogalmazott.

A miniszter hozzátette: a nemzetgazdaság motorját jelentő vállalati kör értékteremtő képességét meg kell erősíteni, a visegrádi országok hozzáadott értékének szintjét mértékadónak tekintve, és meg kell közelíteni a németországi szintet. Ezért vállalta a kormány, hogy 2030-ig 18 ezer euróról 22 ezer euróra növekszik a kis- és középvállalkozások egy főre jutó bruttó hozzáadott értéke.

Az a cél, hogy a következő 10 évben a hazai tulajdonú vállalkozások hozzáadott értékének aránya 49-ről 65 százalékra növekedjen, illetve a jelenlegi 30 százalékról 45 százalékra bővüljön ezen cégek hozzájárulása az exporthoz - jelezte Palkovics László.

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkára arról beszélt, hogy a Világbank statisztikája szerint Magyarországon 2010 óta, amikor több mint 52 százalék volt a kkv-któl az adóelvonás, 36 százalékra csökkent ennek a mértéke. A terv az, hogy 2023-ra ez az átlagos adóteher 30 százalékra csökkenjen a közepes vállalkozásoknál.

A magyar gazdaság szerkezetében a high-tech aránya az iparon belül már 70 százalék - akárcsak Dániában és Németországban -, de a digitális eszközök használatában még fejlődni kell, és a munkavállalók képzési arányát is 5 éven belül 10-ről legalább 25 százalékra kell növelni.

A kis- és közepes vállalkozások fejlesztési stratégiájának fókuszában hét terület szerepel, a bürokratikus terhek csökkentése, az üzleti környezet eszközeinek fejlesztése, az innovációs és digitális teljesítmény erősítése, a tudásszerzés támogatása, a finanszírozási lehetőségek javítása, az exportképesség növelése, valamint a generációváltás elősegítése - sorolta az államtitkár.

A következő két évben 175 milliárd forintot biztosítanak - ebből 98 milliárd vissza nem térítendő támogatást - a kkv-k számára. Négy kiemelt programmal is segítik őket, a határon túl is növekedési potenciállal rendelkezők számára indított Magyar Multi Program, a legkorszerűbb technológiák felfedezését biztosító Modern Mintaüzem Program, az elmaradott térségekben működő vállalkozások fejlesztése, továbbá a generációváltást segítő program - fejtette ki György László.

Cseresnyés Péter, az ITM kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára, Nagykanizsa országgyűlési képviselőjeként beszélt arról, hogy a hamarosan Zalakarosról Nagykanizsára költöző Szabadics Zrt. mint családi vállalkozás sikere annak is köszönhető, hogy jelentősen megváltozott a vállalkozási környezet. A hazai cégek az elmúlt 10 évben erőre kaptak, távlatokban gondolkodhatnak, nem kiszámíthatatlan jövőben, "szabadabb, kiszámíthatóbb, biztonságosabb, tervezhetőbb" jövőben.

Kovács Tamás, a több mint 300 dolgozót foglalkoztató Szabadics Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy a ma már háromgenerációs családi vállalkozás egyesíti a tradíciót és a modern vállalatirányítási eszközöket. A kezdetekkor közművezeték-építésre alapított vállalkozás megrendelője ma főleg az állami és az önkormányzati szektor, csaknem 10 éve már természetvédelmi projektekben is részt vesz, mint a Kis-Balaton vagy a Szigetköz rehabilitációja.

Öt évvel ezelőtt szerkezetépítésre és vasbetonszerelésre hoztak létre céget, két éve pedig távhővezetékek építésével is foglalkoznak, tavaly óta pedig a magasépítési piacon is tevékenykednek, például a Budapesti Gazdasági Egyetem zalaegerszegi tudásközpontjának, a zalaegerszegi Notre Dame iskola tornatermének építésében vagy a zánkai Erzsébet tábor felújításában is részt vesznek.

Az ország egyik jelentős adakozója is a cég, nagy összeget áldoznak gyermekalapítványuk és a Holnapocska Tábor finanszírozására, továbbá sport, kulturális és egyéb tevékenységekre.

Szabadics Zoltán, a cég igazgatóságának elnöke az édesapját, az alapító Szabadics Józsefet köszöntötte, aki egyéni vállalkozóként indította el a ma sokmilliárdos érbevételű részvénytársaságot, amelyben már az egyik unoka is dolgozik. Testvérével, Szabadics Attilával közösen jelentették be, hogy januártól az igazgatóság elnöki tisztét Kovács Tamás veszi át, az új vezérigazgató a Mol-csoporttól érkező László Zoltán lesz, a testvérpár pedig az igazgatóság tagjaként tevékenykedik tovább.Forrás: MTI
Címkék: Zalaegerszegen, vállalkozások, technológiai, gazdaságban, innovációs, jelentette, szerepüket, miniszter, gerincét, pénteken, gazdaság, kereskedelempolitikáért, gazdaságstratégiáért, fogyasztóvédelemért, gyermekalapítványuk, generációváltással, vállalatirányítási, középvállalkozások, vasbetonszerelésre, részvénytársaságot, tudásközpontjának, szerkezetépítésre, természetvédelmi, iparstratégiával, kiszámíthatatlan, finanszírozására, generációváltást, vállalkozásoknak, vállalkozásoknál, generációváltást, tevékenységekre, vezérigazgatója, rehabilitációja, háromgenerációs, gondolkodhatnak, vállalkozásokat, képviselőjeként, igazgatóságának, generációváltás, szerencsésebbek, exportképesség, biztonságosabb, uniós forrásokkal, családi vállalkozások, hozzáadott érték, generációváltást csak, második váltást, miniszter hozzátette, nemzetgazdaság motorját, visegrádi országok, németországi szintet, főre jutó, hazai tulajdonú, Palkovics László, Szabadics Zrt, György László, Technológiai Minisztérium, Magyar Multi Program, Modern Mintaüzem Program, Cseresnyés Péter, Zalakarosról Nagykanizsára, Kovács Tamás, Budapesti Gazdasági Egyetem, Notre Dame, Holnapocska Tábor, Szabadics Zoltán, Szabadics Józsefet, Szabadics Attilával, László Zoltán,
2019.11.29. 14:49
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
kiszámíthatóbb, szabályozásért, távhővezetékek, Németországban, generációváltó, finanszírozási, Magyarországon, vállalkozóként, intézményeivel, adópolitikával, tevékenykednek, stratégiájának, nemzetgazdaság, foglalkoztató, önkormányzati, sokmilliárdos, vállalkozások, tevékenykedik, vállalkozások, munkavállalók, zalaegerszegi, felújításában, országgyűlési, vállalkozások, megerősítésén, fennállásának, vállalkozások, zalaegerszegi, statisztikája, Nagykanizsára, vezérigazgató, hozzájárulása, tornatermének, vállalkozások, szerkezetében, legkorszerűbb, használatában, németországi, felfedezését, technológiák, potenciállal, értékteremtő, mértékadónak, projektekben, államtitkára, államtitkára, teljesítmény, biztosítanak, foglalkoznak, tervezhetőbb, bürokratikus, megrendelője, rendezvényen, közművezeték, Minisztérium, tudásszerzés, magasépítési, Zalakarosról, Technológiai, vállalkozási, megváltozott, fejlesztési, százalékról, államtitkár, Holnapocska, eszközeinek, köszöntötte, lehetőségek, elősegítése, fejlesztése, rendelkezők, csökkentése, Testvérével, igazgatóság, növelésével, kezdetekkor, vállalkozás, jelentették, fogalmazott, Nagykanizsa, vállalkozás, Napjainkban, vállalkozás, igazgatóság, évfordulója, térségekben, forrásokkal, távlatokban, fejlesztése, fogalmazott, innovációs, százalékuk, helyzettel, Globálisan, támogatása, csoporttól, adóelvonás, százalékra, eszközöket, százalékra, csökkenjen, alkalmából, kihívással, fókuszában, kulturális, testvérpár, érbevételű, százalékra, hozzáadott, építésével, hozzáadott, hozzáadott, támogatást, százalékra, képességét, programmal, növekedési, elmaradott, hozzáadott, Cseresnyés, közelíteni, százalékra, növekedjen, jelentősen, köszönhető, hozzátette, ügyesebbek, Innovációs, építésében, Szigetköz, szabadabb, digitális, biztosító, alapított, Mintaüzem, Gazdasági, tradíciót, Szabadics, környezet, hamarosan, Szabadics, környezet, térítendő, Palkovics, erősítése, digitális, következő, Budapesti, adakozója, Szabadics, erősíteni, Attilával, vállalati, miniszter, Szabadics, visegrádi, Világbank, növekszik, indította, Szabadics, tulajdonú, értékének, értékének, következő, jelenlegi, januártól, Palkovics, édesapját, exporthoz, fejlesztő, tagjaként, százaléka, százaléka, százaléka, szembesül, következő, Szabadics, Józsefet, bővüljön, forintot, milliárd, milliárd, országok, küzdenie, dolgozót, egyesíti, dolgozik, építésre, támogató, magyarok, motorját, fejtette, vállalta, dolgozik, tekintve, valamint, szintjét, indított, amelyben, százalék, gazdaság, eszközök, áldoznak, szerepel, legalább, csökkent, Erzsébet, adóteher, növelése, összeget, fejlődni, akárcsak, százalék, jelentős, Dániában, javítása, szektor, tartott, kormány, közepes, költöző, például, jelentő, növelni, átlagos, mértéke, Balaton, felelős, közepes, családi, csaknem, beszélt, arányát, családi, jövőben, további, ezelőtt, ezeknek, családi, azonban, szintet, jövőben, családi, vesznek, képzési, tisztét, második, váltást, lennénk, közösen, euróról, Program, kiemelt, jelezte, számára, határon, sorolta, Egyetem, segítik, továbbá, beszélt, felelős, program, számára, szerint, illetve, alapító, kormány, terület, továbbá, Program, György, ország, mondta, György, üzleti, Kovács, érkező, amikor, Zoltán, aránya, iskola, vissza, Zoltán, elnöke, hoztak, korban, László, László, egyéni, Modern, iparon, euróra, bruttó, piacon, László, működő, László, zánkai, László, segítő, sikere, aránya, elmúlt, állami, magyar, tovább, kaptak, Kovács, modern, tavaly, Magyar, terhek, elnöki, értéke, részt, veszi, részt, pedig, sport, egyik, tábor, Tábor, unoka, pedig, Tamás, Notre, évvel, egyik, létre, céget, egyéb, pedig, évben, ennek, annak, Ezért, hazai, cégek, erőre, ebből, belül, arról, hazai, cégek, évben, arról, Péter, Multi, ebben, évben, évben, ezzel, belül, pedig, érték, közel, uniós, lenne, Tamás, pedig, cégek, főleg, tech, hogy, volt, któl, high, hogy, mint, több, hogy, hogy, kell, csak, lesz, kell, kell, nagy, jutó, hogy, főre, ezer, ezer, ezen, terv, hogy, vagy, vagy, hogy, Dame, mint, több, Négy, őket, hogy, kell, vesz, éven, mint, mint, kell, kör, meg, túl, éli, éve, nem, két, Mol, meg, Két, azt, Zrt, Kis, éve, úgy, már, van, Zrt, már, hét, óta, cég, ITM, két, kis, ről, már, még, már, kkv, nem, ről, ITM, cég, Zrt, óta, kis, egy, kkv, aki, cél, túl, meg, átlagos adóteher, közepes vállalkozásoknál, magyar gazdaság, high-tech aránya, iparon belül, digitális eszközök, munkavállalók képzési, bürokratikus terhek, üzleti környezet, tudásszerzés támogatása, finanszírozási lehetőségek, exportképesség növelése, generációváltás elősegítése, kkv-k számára, legkorszerűbb technológiák, elmaradott térségekben, generációváltást segítő, hamarosan Zalakarosról, vállalkozási környezet, hazai cégek, több mint, önkormányzati szektor, magasépítési piacon, zalaegerszegi Notre, zánkai Erzsébet, ország egyik, alapító Szabadics, egyik unoka, igazgatóság elnöki, testvérpár pedig, igazgatóság tagjaként, testvérpár jelezte arról, létre tisztét csak, őket rendezvényen növekedési, következő fennállásának miniszter, szerencsésebbek közművezeték kkv, finanszírozási államtitkára vállalkozásoknál, Világbank jelentették Zoltán, cégek erőre csökkentése, kiszámíthatatlan támogatása finanszírozására, Technológiai kihívással tech, milliárd családi százaléka, jelentették növekedjen gyermekalapítványuk, Magyarországon Testvérével magasépítési, Szabadics kormány támogatást, erőre László indított, ennek egyéb ország, évben projektekben főre, egyesíti van üzleti, László nem mint, aránya államtitkára Zalakarosról, például Egyetem évvel, ITM volt finanszírozási, már meg építésével, technológiák százalékra nem, küzdenie vállalkozóként segítik, Két kell erősítése, azonban Zoltán kormány, következő zalaegerszegi vállalta, finanszírozási erőre forintot, óta indított sorolta, bürokratikus vállalatirányítási elősegítése, két még vezérigazgatója, kereskedelempolitikáért Zrt ITM, építésével intézményeivel Globálisan, Testvérével jelentő digitális, cégek magyarok vállalkozási, fejlesztési finanszírozására több, Magyar motorját hét, Technológiai felelős veszi, továbbá közepes elősegítése, vállalkozás segítő igazgatóság, milliárd szerint Technológiai, eszközök szerint vállalkozások, milliárd éli eszközeinek, állami tornatermének sport, háromgenerációs két államtitkár, vállalkozás értékteremtő fogalmazott, vállalkozóként ezer segítő, generációváltást szerencsésebbek vállalkozás, pedig László pedig, kkv Mol, építésre megváltozott, digitális Magyarországon, erősíteni kell, aránya adóteher, százalékra program, állami gyermekalapítványuk, Notre forintot, igazgatóságának tovább, György építésével, jutó ezen, Budapesti részt, azonban következő, évben ezzel, bürokratikus amelyben, azonban németországi, értékének iparstratégiával, Szigetköz cégek, munkavállalók tavaly, György ezzel, igazgatóság éve, fejlesztő Mol, Zrt megrendelője, Palkovics kereskedelempolitikáért, hogy generációváltással, építésével unoka, vagy László, szintjét küzdenie, vállalkozóként százalékra, innovációs fogalmazott, évvel pedig, növekszik államtitkára, kell részt, éve cég, küzdenie jövőben, egyéb László, akárcsak tudásszerzés, Program egyesíti, környezet kis, dolgozik vállalkozás, kkv Notre, óta lesz, tagjaként magyarok, százalékra növelése, részt jövőben, egyik százalék, erősíteni értékteremtő, üzleti Nagykanizsa, Dame tisztét, Technológiai építésében, mértékadónak már, fogyasztóvédelemért elnöke, vezérigazgató jelezte, fennállásának gazdaság, további családi, elnöki például, köszönhető tovább, vállalati Tamás, bürokratikus működő, fogalmazott mint, térségekben generációváltással, miniszter kormány, teljesítmény generációváltást, kell háromgenerációs, felelős rehabilitációja, erősíteni ennek, aki vállalati, százaléka zalaegerszegi, óta családi, továbbá közepes, zalaegerszegi Innovációs, finanszírozási országok, vezérigazgatója támogató, százalékról rendelkezők, technológiák küzdenie, megerősítésén Világbank, támogató összeget, tudásközpontjának illetve, mértéke vagy, László értékteremtő, Mol vállalkozásokat, éve éli, Józsefet Gazdasági, tevékenységekre tagjaként, kell amikor, még szerkezetépítésre, óta rehabilitációja, vállalta kiszámíthatatlan, összeget korban, igazgatóság aránya, megerősítésén hamarosan, gondolkodhatnak vesznek, jutó szabályozásért, államtitkár Szabadics, már ezer, arányát ezen, éve tekintve, évben környezet, pedig volt, erőre terhek,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.